So you think you can dance

Den 2008-09-30, kl 23:15:17
Filed in | Kommentarer: 3
Såg precis dansen av Joshua och Twitch. Dom är så sjukt duktiga, och alltså seriöst, hans hopp är gudomliga!


Höger och vänster

Den 2008-09-30, kl 21:50:34
Filed in | Kommentarer: 0

När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra. (Av Nalle Puh)Sköt om ditt ansikte

Den 2008-09-30, kl 08:29:22
Filed in | Kommentarer: 0
Jag fick en ansiktsbehandling igår av Anna Maria, vilket var sjukt behövligt, för även om man är duktig på att sköta om sin hud hemma så finns det mycket orenheter som man kan klämma bort! och eftersom jag inte varit på en ansiktsbehandling sen ett halvår tillbaka (då vi gjorde på varandra i skolan) så fanns det mycket gott att klämma fram.
Men det är så skönt nu, man  känner sig alldeles fräsch i huden!
Men seriöst nu, alla borde gå på en ansiktsbehandling i alla fall två gånger om året för att rensa upp sin hud. Hur kommer det sig egentligen att ungdomar är så dåliga på det, men sen när de kommer upp i trettifem så börjar de få panik över huden eftersom rynkorna börjar synas.. Börjar man sköta om huden ordentligt redan när man är ung så fördröjer man ju rynkor och allt som har med det att göra!
En grundläggande snabbis på hur man sköter om huden:

1. Rengöring (se till att den passar din hudtyp)
2. Ansiktsvatten (avlägsnar sista makeupen och hjälper till att dra ner kommande produkter)
3. Ögoncreme (en speciell ögoncreme är mycket bra eftersom att huden är så tunn där)
4. Ansiktscreme (för din hudtyp)

5. Peela 1-2ggr/v (inte för grov peeling)
6. Ansiktsmask 1-2ggr, vanligtvis efter peelingen (fuktmask, stimulerande mask, rengörande mask. Efter behov)

7. Gå på ansiktsbehandling för att få hjälp med huden! Där fastställer man hudtypen, hudtillståndet och vilka produkter som passar bäst för din hud!Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. (Nalle Puh)


Måndag

Den 2008-09-29, kl 19:56:01
Filed in | Kommentarer: 0
En sån där måndag bara. Som alla andra måndagar.
Men det började i alla fall med att det var spårvagnskaos överallt, först vid gamlestan där det var fel på signalerna och sedan vid centralen eftersom det hade varit en krock eller liknande. Jag hade ju åkt lite tidigare för att hinna springa på banken och växla in småpengar, men varför finns det inte en myntinväxlare på bankkontoren här! Det finns det ju hemma i piteå. Jag orkade inte vänta i den långa kön för att sedan ställa mig och tvinga den stackars kassörskan att räkna mina 900:- i mynt, så jag gick därifrån. Det är andra gången som jag bara går in på banken, tittar mej omkring och går ut igen. När ska jag få orken till att verkligen göra detta?
Sen tänkte jag att jag i alla fall skulle vara duktig nog att gå in på Swedbank och flytta över mina fonder, men tyvärr tyckte inte vädret likadant, så för att inte bli helt genomblöt fick jag promenera till salongen direkt.
När jag sedan slutade hade jag planer att gå förbi med mina låneböcker, men då tyckte vädret någonting annat, igen. Så det verkligen öste ner! Som att gud står med en hink med vatten och bara häller.. det är ju himla kul att alla dessa parkeringsvakter ställer sig och lutar sig mot salongensfönster, himla trevlig syn, eller inte, jag vill inte se era rumpor!


Under täcket

Den 2008-09-29, kl 08:25:01
Filed in | Kommentarer: 2

Idag är det bara en sån där dag när täcket känns hur varmt, mysigt och pluffsit som helst vilket gör att jag aldrig vill stiga upp! Dags att dra täcket över huvudet en stund

Tänkte även passa på att berätta om en bra ide som jag och anna maria diskuterade! Tänk i sovrummet, en fondvägg med en massa handskrivna citat! Det skulle vara hur fint som helst. Det ska jag ha när vi flyttar till en lägenhet som vi vet att vi kommer stanna länge i!
När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig (Nalle Puh)


Fotograferat

Den 2008-09-28, kl 18:30:29
Filed in Våra Fotografier | Kommentarer: 0
Har alltså varit ute på en promenad i kortedala nu. Ensam.
Jag hittade en jätte mysig liten väg som gick igenom skogen, så följde den tills jag kom ut på andra sidan!
Tog sedan en promenad på ett annat område och hittade en till skogsväg, dock upptäckte jag att det var alkisarnas ställe, så jag vände innan dom fick syn på mig. Liksom sju alkisar mot lilla mej med en dyr kamera.. Hur stor är chansen att man går förbi obemärk på en liten skogsväg?


Söndag

Den 2008-09-28, kl 11:05:19
Filed in | Kommentarer: 1
Igår var det egentligen gymnastik träning, men jag var alldeles för trött för att fara dit. Hela kvällen igår låg jag bara och var tjurig. Jag orkade inte ens fara med nirre och parre och handla mat! Nirre skickade förresten ett sms från affären sen och frågade vad jag ville ha för godis. Han är så gullig med mej när jag är såhär tjurig, och jag fick lite ångest för att jag hade snäst av han tidigare. Så jag svarade med att han borde straffa mej och inte köpa nånting alls då jag var på detta humör.
Han kom i alla fall hem med två påsar bilar och en marabou choklad med daim. Jag tittade frågande på honom och han sa "skea, det är vid sånna här tillfällen du behöver det mest". Min lilla gullevän!
Det blev i alla fall inte världens coolaste middag för att vara lördag, liksom, plättar. Men vafan, man kan ju inte äta lyx varje helg, dock hade jag jätte ont i magen så fick bara i mej en. och sen på kvällen fick jag bara i mej några vindduvor och några bilar.
I alla fall så är detta inte bra för vikten, för om man säger såhär, jag går inte upp i vikt direkt.


Nu är det  iallafall söndag och jag ligger i sängen bredvid min söta som sover och sover. När jag vaknade så upptäckte jag att det var molnfritt på himlen och jag blev så sjukt sugen på en promenad med kameran att jag praktiskt taget hoppade upp ur sängen och in i duschen. Dock så har solen gått i moln nu, så det blev inget med det. Men jag ska ut och fotografera senare, blir dock kanske att jag tar med mej Parre. Jag litar nämligen inte alls på dom hära Göteborgarna, en bra kamera kan ju vara väldigt lockande för vissa. Jag ska i alla fall se om jag kan få med honom till saltholmen, det är så fint där! Men han är ganska lat, så vi får se!Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat (Nalle Puh)


Dåligt humör & trött

Den 2008-09-27, kl 19:35:50
Filed in | Kommentarer: 0
Måste bara be om ursäkt till Nirre och Parre för att jag är på så sjukt dåligt humör idag. Vet inte riktigt vad som tatt åt mig nu, är så himla skör och minsta lilla får mej att totalt bryta ihop
Det är så sjukt att det ska behöva vara så!

Nej nu är det dags att se någon uppmuntrande film


Modevisning & täävling

Den 2008-09-27, kl 18:54:50
Filed in | Kommentarer: 1
Var i Nordstan idag och tittade först på en modevisning och sen på Super Model of the world final!
Modevisningen var jätte bra, för det var ju en dansmodevisning :)
Tävlingen var också väldigt intressant att se på, dock vann fel tjej :O

Killen som vann!Tjejen till vänster 2:a, Mitten vann, Höger 3:a


Studio Aroma

Den 2008-09-27, kl 08:21:06
Filed in | Kommentarer: 0

Jobbar idag och detta erbjudande gäller hos mej just nu!
Så bor du i Göteborg, passa på! Och berätta att du varit inne på min blogg så får du rabatten :)


Fredag

Den 2008-09-27, kl 08:09:24
Filed in | Kommentarer: 0

Var på salongen hela dagen eftersom Anna Maria var i Lund och skulle se Jason Mraz. Jag hade tagit med mej den bärbara datorn för att kunna sitta och se filmer eftersom jag räknade med att det inte skulle komma in så mycket folk.

Jag såg Bring it on ettan och tvåan, och kan du tänka dej, dom är fortfarande lika bra!
Sedan efter klockan tre så kom Nirre och höll mig sällskap, så jag passade på att ge en ryggmassage och vaxa hans mage :)

Fick även in en kund som färgade  & formade ögonbrynen och hon tyckte att jag var riktigt duktig så hon ska komma tillbaka till med :)

När vi kom hem så städade vi i lägenheten eftersom vi skulle få främmande. Så Parres kompis Thomas och Nirres kompis Raido och hans flickvän Ida kom förbi. Vi åt Tacos (glömde osten och salladen, menmen), och såg på Family Guy och en film. Dock var jag så sjukt trött så jag somnade hela tiden under filmen, kom inte ens ihåg vad den hette.. så jag fattade typ inte vad den handlade om egentligen!

 


Tyngd

Den 2008-09-26, kl 08:08:17
Filed in | Kommentarer: 0
Vissa dagar bär man världen på sina axlar, men trots tygnden fortsätter man gå.
Det är svårt att hålla sig upprätt och det är lätt att falla,
vilken tur att människans överlevnadsinstinkt finns

Nej, nu är det dags att fara till jobbet snart!

Ett brev

Den 2008-09-25, kl 19:20:56
Filed in | Kommentarer: 0

Jag fick ett brev hem igår
ett brev med så tacksamma ord att jag blev alldeles rörd
Trots att vi inte hört av varandra på väldigt väldigt länge så känner jag att vänskapen fortfarande är stark. En vän som ofta finns med i mina tankar.
En vän som jag har funderat flera gånger på att höra av mej till, men som aldrig blivit av. Avstånden gör sig påminda, och det rinner ut i sanden.
Jag blir arg på mig själv för att jag inte tog tag i detta tidigare, det är ju inte bara min vän som ska höra av sig. Men det gick bara inte.
Men det kom i alla fall ett brev hem igår, med så tacksamma ord att ögonen tårades.
Tänk vad ett litet brev kan beröra!
Känslor

Den 2008-09-25, kl 08:12:14
Filed in | Kommentarer: 0
Ibland får man sig verkligen en tankeställare. Och detta hände mig igår.
Det har bildats en klump i magen som inte riktigt vill försvinna. Det är bara så hemskt, för tänk själv om man skulle förlora en familjemedlem.
Och jag lider verkligen med honom. För tanken på att jag skulle kunna förlora Becca är så otänkbart!

Vi måste bli bättre på att uppskatta människor, och bli bättre på att visa våran uppskattning, hur ska de annars veta om det? Vi måste även bli bättre på att läsa de små hintar vi får om hur folk mår, för vi vill ju få dem att må bättre innan det är försent.

Vi måste vakna!

Människor i sig är faktiskt väldigt egocentriska, och det är naturligt, för som man brukar säga "den enda man egentligen kan lita på är en själv". Men trots detta så måste vi lära oss att lita på och uppskatta omvärlden.

Jag har så svårt att sätta ord på mina tankar just nu, de är så många. Men jag lider verkligen med familjen och jag hoppas att de klarar av att gå vidare efter detta. Och jag hoppas att han hittar ett sätt att styra sina känslor. För det är så himla svårt med killar, de har så svårt att prata om sina känslor med andra. Svårt att dela med sig med tankarna.

Våga vara känslosam, våga gråta, våga tänka, våga berätta. Ingen kommer skratta eller se ner på dig. Jag ger min respekt till killar som vågar!


Dagens!

Den 2008-09-24, kl 20:06:00
Filed in | Kommentarer: 0
Var på salongen en stund och sen for jag med Marita till två frisörgrossister. Dyrt blev det för henne, då hon köpte in diverse saker. Men nånting som båda vi fastnade för var Jaguar saxen. Så underbar frisör sax! Och hädanefter ska jag bara bli klippt med en sån! ;)


I övrigt händer det inte så mycket just nu, nirre och parre sitter vid varsin dator och jag börjar känna mig hungrig. Måste ta och äta någonting snart :)

Mode, nej tack!

Den 2008-09-24, kl 09:02:23
Filed in | Kommentarer: 0
Just nu så är jag inte intresserad av mode, jag orkar inte sitta och läsa en massa modebloggar med brudar som köper nya kläder varje vecka. Varför då?
Jomen så intressant är det faktiskt inte.. och så har det väl att göra med min ekonomi också.

Då ska vi se, i ett år medan jag gick utbildningen som inte är csn berättigad så har jag levt på mina 25 000:- plus då min nirres studiebidrag. Detta har vi levt på tillsammans i ett år. Nu när jag är färdig med utbildningen så är mitt konto nere på 150:- , jag får ingen a-kassa eftersom jag jobbad för lite tidigare. Har ingen inkomst eftersom jag startat egen firma och det mesta är bara utgifter just nu. Kan inte söka jobb eftersom att mitt företag tar ett tag att komma igång, trots att jag bara kommer jobba deltid med företaget.

Så hur klarar jag mej utan inkomster nu?
Haha, lever fortfarande på nirres studiebidrag, men nu har vi fått hit Parre också så han får hjälpa till att betala lite olika räkningar och mat och sådant.
Men, det är ju ingenting jag är stolt över, hur kul är det egentligen att leva utan inkomst. Man lever liksom bara på andra. Så kul är det inte. Man orkar inte ens gå på stan, för hur kul är det när man inte kan köpa någonting! Man kan inte fara på Ikea och köpa hyllor och matta och annat som behövs till lägenheten, för vill inte min pojkvän ha grejerna så ska han ju inte behöva lägga pengarna på det heller.

Nu kommer jag dock jobba på salongen i två veckor när Anna Maria är bortrest, men jag kommer ju troligtvis bara få in pengar så jag har råd med hyran.. så tyvärr, inga pengar där inte.

Jag längtar tills jag har råd att unna mig saker igen. För det gör väldigt mycket! När man bara har råd att köpa den där ansiktscremen eller det där söta linnet. Eller klippa luggen på salong.

Okej, jag erkänner. Jag är avundsjuk på alla dessa modebloggar. Jag är avundsjuk att mina pengar inte räcker till ett nytt linne, eller till att färga utväxten i håret. Men jag klarar mig! Jag har min Nirre, som btw är sjuk just nu. Men jag har kärlek, eget företag, och snart kommer syrran ner också. Jag har roligt ändå!


Dödsskjutning i Finland

Den 2008-09-23, kl 22:53:49
Filed in | Kommentarer: 2
Måste bara tillägna ett inlägg till de ungdomar som dog i skottavlossningen på en skola i Finland idag. Den 22-åriga mannen skjöt tillslut sig själv i huvudet efter att ha dödat tio andra ungdomar.
Detta är så tragiskt och sjukt.
Och trots att han gjort olika sätt för att få uppmärksamhet tidigare, t ex så har han lagt upp flera klipp på youtube där han skjuter med vapen och säger "youre next" och sånt. Och i förmiddags kl 10.15, en kort stund före attacken, loggade han in på ett finskt community och skrev inlägget "Massacre in Kauhajoki" på sin sida.

På samma sida finns en bild på honom där han hotfullt riktar sitt vapen mot kameran.

Det sjukaste är ändå detta! Polisen förhörde honom igår! För att dom sett youtube filmerna på youtube. Och trots  erfarenheten från förra årets skolmassaker i Jokela såg polisen ingen orsak att dra in mannens vapenlicens eller beslagta hans skjutvapen. 

Det är verkligen synd att det funkar så, det måste hända mycket tragiska saker innan man agerar. Man kan ju bara hoppas att säkerheten och att polisen öppnar ögonen snart så det slipper hända igen.

Men vila i frid ni tio ungdomar som miste livet!


Mina tänder

Den 2008-09-23, kl 22:27:48
Filed in | Kommentarer: 2
Tänkte passa på att visa upp hur sneda mina tänder är!
Inte konstigt att jag vill ha tandställning liksom....
Cheerleading

Den 2008-09-23, kl 20:45:26
Filed in | Kommentarer: 0
Nu har jag precis kommit hem från träningen. Och måste säga att det var jätte gött att träna igen, man är dock lite ringrostig men man kommer ju in i det!
Jag toppade lite idag, men mest skulle jag instruera den nya toppen :)
Och så var det hanna och sanna som basade, och dom är ju fd toppar så alla var typ nya.

Men gött var det!
Så hädanefter så är det stunt träning på tisdagar

I Ditt Ansikte

Den 2008-09-23, kl 09:06:06
Filed in | Kommentarer: 0
Magnus Betner är en otroligt bra komiker och hans skämt är ganska råa. Vilket gör att detta program är himla roligt att se!
Det roliga med skämten är också att han är så ärlig. Tänk själv att stå och skämta om personerna du har framför dig, kan inte vara lätt. Men han gör det otroligt bra!
Mer sanning & humor åt folket!


Stötta varandra

Den 2008-09-22, kl 19:34:52
Filed in | Kommentarer: 0
Mitt minne har väl alltid varit lite dåligt. Men bra för min egen del, eftersom jag inte kommer ihåg alla pinsamma jobbiga situationer, dock irriterande ibland att jag inte kan komma ihåg saker jag sagt och gjort som sårat andra.

Men det var inte detta jag tänkte skriva om, utan just nu sitter jag och tänker tillbaka på skoltiden. Tyvärr så är skoltiden en tung tid för många, man är så pressad, både av andra och av sig själv. Och tyvärr så blir det inte lättare att man är tjej. Man kan ju tyckas att tjejer som alltid har sina bästisar som de kan prata om allt med, som de gör allt tillsammans med, också får stöd utav. Men tyvärr så fungerar inte de flesta tjejer så. Inte jag heller på den tiden.
Skoltiden gick ut på att prata illa om de populära och opopulära tjejerna, att sprida rykten och bara allmänt trycka ner folk. Dock så kan jag inte säga att jag var en av dom värsta, för det var jag inte, med handen på hjärtat. Men däremot så var jag inte heller en som stöttade kompisarna, ingen var väl så egentligen. Men varför? Varför stöttade vi inte varandra under alla dessa år? Tänk hur mycket lättare skolan och livet skulle varit? Tänk hur bra vi hade kunnat må?

Nuförtiden så tänker jag på detta ganska ofta. Att  tjejer allmänt måste lära sig att stötta varandra istället för att trycka ner. Ingen blir bättre av att man trycker ner den andra. Det är mycket bättre om man lyfter varandra! Kanske är detta en mongad sak? Kanske inte? Hur som helst så är detta nu ett motto som jag kommer försöka leva efter  :) 
"Lyft dina kära så kommer ni nå molnen tillsammans"

Det perfekta ansiktet

Den 2008-09-22, kl 09:18:32
Filed in | Kommentarer: 0
Denna hysteri över att få ett så perfekt utseende som möjligt. De egenskaper i ansiktet som utmärker en vill man göra om för att se ut som alla andra. Det roliga i det hela tycker jag dock är att uppe i Piteå så finns inte denna hysteri på samma sätt. När man träffar folk här nere så känner alla minst en som gjort ett ingrepp som ska gynna utseendet.
Men kanske det är högre krav på folket i staden.

Men det är klart, alla har ju sina brister som man skulle vilja ändra. Men uppe i Piteå så är det nästan ingen som väl ändrar dom, och här i storstäderna så finns det en massa utbud på kliniker och så påverkar man varandra att göra det.
Men samtidigt tycker jag att det är ett bra alternativ till att minska ålderstecknena och fixa till utseendet, får det en människa att må bättre och trivas med sig själv, så visst :)

Förr:
Under 2002 lanserades Botox, och alla kändisar valde att injecera detta i rynkorna.
Botox är ett nervgift som innehåller Airgerline (aminosyror) som förlamar specifika muskler, får dem att slappna av.
Problemet är dock att man inte vet långtidseffekterna av det, så en teori är att det kan bli motsatt effekt och förslappa huden sen. Används fortfarande idag eftersom att det är det mest kända medlet mot rynkor!

Nu:
Restylane har introducerats på marknaden för något år sedan och används flitigt både mot rynkor och för att omforma ansiktet, man kan tex omforma näsan, göra högre kindben osv. Det innehåller hyaluronsyra som liknar kroppens egna, och är därför ett mer naturligt preparat som man fyller upp med. Detta gör att kroppen inte stöter bort det lika lätt och det håller normalt mellan 6-12 månader och är ett ganska enkelt ingrepp.

Framtiden:
Det man nu håller på att forska mycket i är stamceller. För stamceller kan nämligen återbilda vilken typ av vävnad eller organ som helst. Att detta har med rynkor att göra upptäckte man när man mätte stamcellerna på en rynkig hud, man upptäckte nämligen att det var 29% minskning av stamceller på en rynkig hud!
Det man främst vill och gör med stamceller är att återbilda och odla ny hud på brännskadade.
I Ryssland har man redan börjat injicera stamceller i rynkor, då tar man först stamcellerna från patientens egen vävnad och sen fyller upp rynkorna med, men detta är olagligt i de flesta länderna eftersom att forskningen i det inte är klar än.

HGH - Man håller även på att undersöka om detta proteinrika hormon som kommer från hypofysen. Man framställer detta då syntetiskt i piller och injektion. Vissa forskare tror nämligen att åldringsprocessen beror till 70% av brist på HGH. Dock är överdosering av hormonet väldigt allvarligt. Och för att det ska få den bästa effekten krävs det rätt mängd andra hormoner, näring, och en bra livsstil

Radiovågor - Man forskar även kring radiovågor. Det är tänkt att funka ungefär som i en mikrovågsugn. Man värmer upp vävnaden under det yttre hudlagret, och samtidigt kyler det yttersta hudlagret med en spray för att inte orsaka brännskador. Man vill orsaka brännskadorna där inne istället, eftersom att när det läker så resulterar det i fastare hud.

    

Happily N'ever After

Den 2008-09-21, kl 19:46:54
Filed in Skeas Film & TV-serie tips | Kommentarer: 0
Trubbel i Sagoland

I sagornas värld så finns det en trollkarl och hans två kompanjoner som tillsammans ska se till att det är balans mellan de goda och de onda. De ser till så att alla berättelser får ett lyckligt slut. Men vad händer då när trollkarlen far på golfsemester och den elaka styvmamman från cinderella tar över makten och gör att de onda regerar över det goda! Vad händer med lilla rödluvan, snövit och dvärgarna och Rapunzel när ondskan regerar. Och vad händer när Cinderella upptäcker att det är hennes egen styvmamma som förstör hennes lyckliga slut med prinsen. Nån måste göra något

Filmen är helt okej animerad och har en annorlunda story. Dock skulle jag inte rekomendera denna film till alltför unga, för vissa inslag är inte alls så barnvänliga. Men ja, vad ska man säga, filmen gjorde inget vidare avtryck hos mig och den försvinner i mängden. Visst var den helt okej, visst fanns det spänning och humor. Men det kändes ändå som att det var nånting som saknades. det där lilla extra. Dock är det en familjefilm som man helt klart kan sitta hemma och se. Men försök att slappna av och inte störas av filmskaparnas kroppsideal....

Tandställning

Den 2008-09-21, kl 15:18:55
Filed in | Kommentarer: 4
När jag var liten så fick jag frågan om jag skulle vilja ha tandställning, dock var bara tanken skrämmande, en sån där ful stor tandställning. Nej fy vad pinsamt, så jag gjorde som alla andra barn i den åldern som fick bestämma själva. Jag sa nej! Men därefter så har jag aldrig fått frågan igen, vilket jag tycker har varit dumt av tandläkarna. Med tanke på hur mina tänder ser ut så borde det ha varit ett måste!

Därför är jag också väldigt arg på min tandläkare, sista gratis gången jag var hos dem berättade jag därför vad jag tyckte. och sa att jag borde ha tandställning. Jag fick då en tid hs en specialist som skulle titta, och nej, självklart så tyckte hon inte mina tänder var tillräckligt sneda. Men de satte mig ändå på en väntelista, så när det är min tur så ska de höra av sig, dock får jag ju betala det själv.. De har fortfarande inte hört av sig!

Nu är det dock så att jag vill ha tandställningen så fort som möjligt, liksom jag vill ju uttnyttja mina tänder och mitt leende så länge som möjligt!
Så nu har jag tittat upp lite alternativ. Det som jag skulle göra är att gå till en privattandläkare, och ha en vanlig tandställning på nere käken eftersom man inte visar dom tänderna så ofta. Och sen på överkäken ska jag antingen ha en som är innanför eller en vit tandställning som inte syns!
Nu gäller det bara att spara ihop pengar, ska lägga av lite pengar så fort jag kan och så får jag väl låna det sista. Detta måste bli av!

Dock måste jag till folktandvården i veckan, har inte gått på något besök på ett och ett halv år tror jag, och nu har jag råkat tappa en liten bit av en tand, så det ilar som fan.. hatar att lägga pengar på tandläkarbesök, just då man itne har några pengar :O

Roliga namn

Den 2008-09-21, kl 11:37:12
Filed in | Kommentarer: 0

Om det är någon som missat den tråden på styleserach så tänkte jag återberätta lite av det!

Ovanliga och speciella Efternamn:
Natt och Dag
Snorre
Kock (pinsamt att bo i USA)
Utvik
Fuck
Stolle

Sedan finns det för och efternamn som blir tokigt tillsammans:
Inga Wenner
Liza Fiza
Ann Al
Sam Lage
Viking Krig
Saddam Hussein (bor i Sverige och det funkar, men skulle nu till USA i tjänsteresa)

På en flygplats i incheckningen kan man även få in namn som inte går att uttala:
Aghaeimaghanjoghi
Vannieuwenhuyse
Kukenderaraja
Ahmadinieakhoram
Charoenwattanaphituk

Och till sist så finns det roliga familjer:
De eter Enocson i efternamn, första barnet döps till Enoc och när nästa barn kommer får han namnet tvånoc

 


Cheerleadingdröm!

Den 2008-09-21, kl 08:51:33
Filed in | Kommentarer: 0
Jag känner verkligen hur mycket jag saknar att träna nu, det bara rycker i kroppen och jag kommer verkligen ihåg hur roligt det var! Dock ser min ekonomi ut så just nu att jag inte har några pengar..

Men det är skönt att man kan drömma om cheerleading då, det känns ju så verkligt när man drömmer om det också!

Vi är på ett läger och ska gå upp och visa ett group stunt som vi har snabbt gjort ihåg, det verkar som att det är själva inledningen på lägret, att visa vad man kan sedan tidigare! Vi börjar med en elevator och cradle, sedan reload till extension och ner igen. Becca tar över och gör en basket toss. Sedan gör vi en lib extension, och becca hoppar upp på almas axlar, så sätter jag över benet till henne och det blir jätte fint! När vi sedan är klara med group stuntet så står vi först en stund och tittar på de andra gruppstunten och sen är det partner stuntarnas tur.
Det var både theres och gustav från sverige och så var de paret från norge. Dom visade lite stunt och samtidigt fick dom instruktion från en ledare.
Och jag stod där ganska nära bakom och sa ganska högt att jag tyckte det var coolt. Så en stund efter sa ledaren att dom skulle testa en sak och vände sig till mig och frågade om jag ville pröva.. Häftigt tyckte jag, partner stunt är ju svin kul! Men tyvärr så vaknade jag precis då, så jag hann inte testa. Sur på mig själv!! Det är bara så himla typiskt.
Ajja nästa gång kankse!

SM 2008. Power Cheer Ravens (de svenska, Gustav och Therese)

Horton hears a who

Den 2008-09-20, kl 18:50:46
Filed in Skeas Film & TV-serie tips | Kommentarer: 1
Horton hears a who


Elefanten Horton är en snäll elefant som inte ens gör en fluga något ont! Och när en blomma med ett sandkorn flyger förbi tycker han sig höra ett skrik. Han räddar blomman och sandkornet och får veta att på detta sandkorn finns en hel stad the whoville där the whos bor! Dock så vill inga föräldrar i jungeln tro på honom när han berättar sin upptäckt, och de tycker bara att han lurar i barnen dumheter, så han ska försöka hitta ett lugnt och tryggt ställe till blomman och sandkornet. Men resan blir inte så lätt som han hoppats på!

Vilken underbar film! Detta är en film för hela familjen och verkligen värd att se. Det är både humor och spänning och även söta animationer! Väldigt genomtänkt film!
Dock var det synd att dom inte lämnade mer utrymme för Katie, den sötaste av dem alla! Jag vill också ha en!
 

Övernormal intelligens

Den 2008-09-20, kl 09:35:14
Filed in | Kommentarer: 0
Jag som alltid ansett mej vara lite åt det dumma hållet valde nu att pröva ett iq test genom illustrerad vetenskap. Fuskade ingenting och gissa vad :O
Fick 113 i resultat, vilket gör att jag räknas till ÖVERNORMAL!
Och sedan står det även under att jag fick bättre resultat än 80% av populationen!
Tro fan att jag kommer leva gott med denna vetskapen ett tag :)


Spel med tanken!

Den 2008-09-19, kl 19:09:30
Filed in | Kommentarer: 0
Emotiv som finns i San Fransicso håller nu på att tillverka ett headset med 16 sensorer, dessa läser av signaler i hjärnans motoriska center. Det innebär att när man tänker eller föreställer sig en rörelse så tolkar den och överför detta till spelet.
Just nu håller dom på att omarbeta ett Harry Potter spel, man styr som vanligt med spelkontrollerna. Men det är sedan meningen att man skakunna kasta eldklot och göra magiska formler med tankekraft och mimiska rörelser med ansiktet typ.

Kul att utvecklingen går framåt och det ska bli roligt att se om detta fungerar i verkligeheten!

 

Göteborg

Den 2008-09-19, kl 08:27:58
Filed in | Kommentarer: 0

Syrran är bara för söt ibland!
Hon har ju kommit fram till i alla fall en sak om Göteborg, att allting är större här.. liksom både sniglarna och fåglarna. Bamse sniglar och Bamse fåglar.
Intressant tanke tycker jag, men klart jag håller med om sniglarna, uppe i Piteå finns det bara sånna här små sniglar, och här ser dom ut som stora bajskorvar!


Studioaroma

Den 2008-09-18, kl 19:20:15
Filed in | Kommentarer: 1
Passa på att gå in på hemsidan och kolla lite, nu finns ju även jag med där!
www.studioaroma.se

Starta eget dagen

Den 2008-09-18, kl 18:26:34
Filed in | Kommentarer: 0
Det var lite olika myndigheter som kom och berättade om olika saker. Bla skatteverket, om skatt och moms, bolagsverket om hur man registrerar företag osv.
Det tråkiga var dock att schemat var så pressat så dom hann knappt svara på frågor.. och det är ju frågorna som gör det intressant!

Men det var intressant och höra, men dock var det inte mycket som var nytt, de mesta har jag ju redan läst mig till tidigare! Men aja, jag träffade i alla fall Anna. En tjej på trettio år som vill starta upp ett företag vid sidan om sin anställning för att göra bröllopssmycken. Hon var hur trevlig som helst och vi ska fortsätta hålla kontakten med varandra och se hur det går :)

I slutet fick vi även höra om hur företaget missimalukki kom till och hur hon gjorde för att få spelet urban jungle att tillverkas. Hon verkar hur duktig som helst och spelet verkar så coolt! Man ska alltså svara på frågor om mode och skönhet!


När jag kom hem satte jag mej ner och skrev under papprena från nordea. Jag måste nämligen skicka in dom imorgon för att få ett företagskonto. Dock måste jag ta kort på mitt körkort och skicka med, bara så att dom ska se så att det är jag.. och imorgon kommer det en snubbe från nordea för att titta på våran kortläsare..

Fika på stan

Den 2008-09-16, kl 20:55:25
Filed in | Kommentarer: 1
Idag på salongen hände det inte alls så mycket, men mot slutet av dagen så kom två av Anna Marias kompisar, så vi satte oss ner allihop och fikade lite grann. Dom var verkligen jätte trevliga. Jag fick även hälsa på hennes mamma. Hon är den som lägger restylane i kunderna som kommer, såg resultatet på dagens kund och det blev faktiskt jätte bra!

Mötte sen upp Marita (http://www.frisortips.blogg.se) på stan och vi gick och fikade. Vi Hade väldigt trevligt och det är himla kul att träffa folk i samma sits som en själv, hon håller ju också på att starta upp ett företag :)  Glömde dock att ta kort på henne, så tar en liten bild från hennes blogg
 

Vi köpte varsin kopp med varmchoklad och kladdkaka. Jävlar vilken maffig kladdkaka, orkade typ halva och jag är fortfarande mätt! Var på kafe kosmos tror jag? Det var faktiskt mysigt där, dock hamnade vi självklart i ett hörn där det var en massa småflugor som ville gotta sig i vårat fika. men men, man kan väl inte få allt?

Jag måste även passa på att visa bilden som kommer finnas på studioaromas hemsida, vad tycker ni, helt okej? Presentativ bild av mej som funkar? Jag ska se ju se snäll ut och så :)

Fågelbajs i ansiktsbehandling

Den 2008-09-15, kl 23:46:37
Filed in | Kommentarer: 1
En spabehandling som innehåller torkat fågelbajs erbjuds nu på ett spa i New York. Drygt 1 100 kronor får kunderna punga ut för en "Geisha Facial" på spaanläggningen Shizuka New York på Manhattan.

Men då är det inte heller vilken måsskit som helst som används, utan näktergalsspillning importerad från Japan. Spaägaren Shizuka Bernstein har nämligen hört att geishorna på 1700-talet brukade använda fågelbajs för att rengöra sin porslinssläta hy.

Fågelbajset, som steriliseras med hjälp av ultraviolett ljus, sägs lukta "degigt" och organiskt. Och enligt spaets kunder ska resultaten vara fantastiska. Porerna blir mindre och huden mjukare och spänstigare.

Enligt improveme.se

Wanted

Den 2008-09-14, kl 09:38:02
Filed in Skeas Film & TV-serie tips | Kommentarer: 1


Wesley Gibbons jobbar på ett helt vanligt tråkigt jobb som han inte alls finner spännande. Men då kommer Fox (Angelina Jolie) och visar Wesley en väg ut. Hon berättar att han har yrkesmördande i blodet, och lär honom att slåss som en man. Fox är nämligen medlem i Brödraskapet, ett tusen år gammalt sällskap som utvecklat raffinerade metoder att ta livet att folk som förtjänar det. Hennes kollega, Wesleys sedan länge försvunne far, dödades nyligen och han är nu den ende som kan stoppa Brödraskapets fiende nummer ett.

Filmen är en sjukt överdriven action, men som inte går att sluta titta på! Alla effekter och smygreklamer  (som inte borde få kallas smygreklamer för dom är väldigt uppenbara) gör faktiskt ingenting för själva filmen är så bra i sig. Det händer hela tiden saker och det känns lite som ett nytt koncept, ni vet, man har inte sett allting förut och man kan inte förutspå riktigt vad som kommer hända!
Klart värd att se!

Ugnen small & blixtrade

Den 2008-09-12, kl 22:10:22
Filed in | Kommentarer: 1

Nirre och hans kompisar valde att gå och köpa pizza. Vilket gjorde att jag och Parre skulle vara duktiga och laga mat. Eller mat kanske man inte kan kalla det, eftersom det blev nudlar.
Men ialla fall så slutade det med att det small till från ugnen först en gång, men vi fattade inte vad det var. Men när det small till en till gång (och blixtrade), och vi verkligen såg smällen så var vi snabba med att stänga av plattan. Då såg vi även att det började ryka som sjuttsingen typ, och började lukta brännt, så vi ropade dit nirre och sedan även hans kompisar!

Nirres polers stängde av huvudströmbrytaren, vilket kanske inte var så smart eftersom vi inte äger några ficklampor.. Men vi drog fram ugnen och skulle dra ur den ur väggen, men den var ju då fast skruvad i väggen...smart.

Vi hittade rätt säkring som gick till spisen så den har vi skruvat ur. Och ringde även till jouren och frågade vad jag skulle göra.. men det fanns tydligen ingenting mer att göra. Så dom ska komma till veckan och kkolla på den, så vi får fixa kall mat i helgen i alla fall.


Nu har vi vädrat ur köket och det går att gå in där i alla fall.
Måste bara få säga JÄVLA UGN.
och vad ska dom nu tro om oss på bostadsbolaget, vi har inte ens bott här ett halvår men redan fått kylen och snart ugnen utbytt ;p


Dagens

Den 2008-09-12, kl 19:26:59
Filed in | Kommentarer: 0
Har nu hittat den perfekt bokföringsboken! Bokföring från grunden
Jag kan nästan gissa mig till att det är en studiebok eftersom det är text och sen övningar. Men bra är det, går liksom igenom allt från grunden, och då jag inte kan någonting alls så behövs det! Jag satt i alla fall med boken i flera timmar idag, och fler timmar lär det bli!

Jag har förresten fått hem mina papper om företaget idag och namnet blev alltså Jeanettes hudvård

Nu sitter jag instängd i sovrummet, nirre har tatt hit sina kompisar för en filmkväll och jag orkar verkligen inte med någon idag. Är bara så trött! Men man måste få vara så ibland, bara sådär sjukt osocial

Registrerat företag

Den 2008-09-12, kl 08:57:33
Filed in | Kommentarer: 1
Då var mitt företag registrerat, och jag fick det bekräftat nu på morgonen också! Strax efter åtta ringer en kille som sett att jag registrerat företag, han vill såklart gör en hemsida åt mig.. Jag förklarade då för honom att jag redan har en genom salongen jag hyr in mej i.
Det ringde även en gång till strax efter det, men det var ingen i luren.
Man får ju bara hoppas på att det inte ska ringa hela hela tiden nu när man har företag :O

Detta klippet är för roligt liksom!

Arbetsförmedlingen & Studioaroma

Den 2008-09-11, kl 20:28:47
Filed in | Kommentarer: 0
Började dagen med att fara till arbetsförmedlingen och kolla med dom om dom kunde hjälpa mig på något sätt. Väl där fick jag ju veta att alfa kassan kan jag inte få, både pga att jag inte jobbat sammanhängande så mycket som man ska ha gjort innan man blev arbetslös, plus att jag har registrerat företag.
Fick även veta att starta eget bidraget endast är till sådana som varit arbetslösa en längre tid och inte kan få ett jobb på annat sätt.. och så fanns det tydligen inga pengar kvar för det nu.
Men fick ialla fall med mej några papper på jobb han tyckte jag skulle söka, och jag skulle ta med mig mitt cv nästa gång så skulle jag få hjäp med att kolla igenom och få feedback på det. Så det var ju bra! :)

Var även på Studioaroma och hälsade på Anna Marias kunder, jag svarade i telefon och var allmänt social!
Vi pratade lite inredning och vad som skulle hända mer i salongen!
Jag fick även ett samtal från skatteverket och dom ville bara kontrollera lite av uppgifterna som jag skickat till dom. Så snart så är mitt företag registrerat! Skönt att det händer något liksom!

Men fan, jag anlitar nog en revisor. Jag klarar verkligen inte bokföringen själv känner jag, vill ju verkligen att det ska bli rätt.


Torsdag

Den 2008-09-11, kl 08:21:37
Filed in | Kommentarer: 1
Dags att dra iväg till arbetsförmedlingen och hoppas på att dom hjälper mig med jobbsökandet, jag måste ju ha någon inkomst på något sätt liksom.
Man kan ju kankse hoppas på a-kassa om man har tur.
Jag hoppas på att dom vill ge mig bidrag, men den chansen är inte stor...

Sen ska jag iväg till Studioaroma och stå där och ragga kunder, ska även försöka fortsätta läsa booken om bokföring. Men får väl se hur det går, snart ger jag upp på den fronten och anställer någon som kan göra bokföringen åt mig!

Och jag har fortfarande inte fått min f-skattsedel, så snart får jag ringa och höra så att dom i alla fall har fått in den!

Måste dock säga att jag fortfarande imponeras av bakåtvolter på skridskor!

Citat

Den 2008-09-10, kl 19:49:18
Filed in | Kommentarer: 0
Citatet under mitt namn är ändrat, och är ett citat från Nalle puh:
Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det

Httade även två till citat från den söta Nalle Puh:
Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

och detta är som skrivet för syrran:)
Hur underbart det skulle vara att ha en Riktig Hjärna, som kunde tala om saker och ting för en


Americas Best Dance Crew

Den 2008-09-10, kl 17:51:50
Filed in | Kommentarer: 1
Hittade ett underbart program på youtube. Jag har bara väntat på att det skulle komma, nu är det ju bara hoppas att sverige tar in det också!

Americas Best Dance Crew och jag har redan hittat ett favorit crew, supercr3w! :)
Dom blandar streetdance, hiphop, humor och lite stunts! Svin duktiga! :)


Det är inte sant!

Den 2008-09-10, kl 16:50:36
Filed in | Kommentarer: 1
Försöker verkligen läsa en av böckerna jag lånat, men det är fan inte lätt. Fattar inte alls mycket.
Varför ska det vara så komplicerat med bokföring?

Bokföring och shit

Den 2008-09-10, kl 16:34:52
Filed in | Kommentarer: 0
Då har jag varit på stan och slösat bort mina sista pengar, eller jag har spenderat dom. Hur fan kan allting vara så dyrt :O
Jag var och köpte en pärm att sätta in alla fakturor i, köpte även ett kvittospett, kvittoblock, huvudbok och kassa.

Har även varit på biblioteket och lånat böcker.. Inga roliga böcker, men väldigt nödvändiga. Jag måste nämligen lära mig att bokföra, då kankse ni tycker att jag borde anställa någon att bokföra åt mig. Men tyvärr fungerar inte min ekonomi så just nu. Eftersom jag bara kommer jobba 10h i veckan nu, så kommer jag få in pengar så att jag klarar mej typ.

Jag har förresten påbörjat parres vaxning. Dock skrek han för mycket. Så ont gör det liksom inte, tror det är mest att han har sett på så mycket filmer där det ser ut att göra så ont. Sen så vet jag också att nirre är extremt känslig när det kommer till vaxning, så kanske något genetiskt?
Derrick Barry

Den 2008-09-10, kl 09:08:39
Filed in | Kommentarer: 0
Såg lite från Americas Got talent och hittade Derrick Barry, och han är helt sjuk!
I detta klippet sjunger han också, hur lik Britney får man va?


Behåller jackan

Den 2008-09-09, kl 21:05:32
Filed in | Kommentarer: 0
Nirre godkände den och jag trivs verkligen bra i den! Kostade bara 500:- också :)
Nirre har precis somnat i soffan och jag har suttit paralyserad vid tvn och såg såklart Top Model. Det är så konstigt hur tjejer kan tycka det är så bra medan killar som nirre verkligen hatar det.

Men bra är det i alla fall! :D


Shoppat

Den 2008-09-09, kl 15:45:48
Filed in | Kommentarer: 2

Egentligen räcker inte mina pengar till, men jag hittade en så fin jacka på stan idag. Och jag hade faktiskt lovat mig själv att jag skulle köpa en ny vinterjacka i år. Varför har jag ändå sån ångest?

Jag köpte även en rosa glittrig sjal till, när nirre kommer hem så kommer det upp en bild på allt tillsammans.
Men vi får se om jag behåller jackan, ska rådfråga med min käresta, om våran ekonomi räcker till


Dags att vakna

Den 2008-09-09, kl 09:42:05
Filed in | Kommentarer: 1
Parre ligger helt däckad på sängen, han tränade på ölhäv igår. Och eftersom vi inte fått våran soffa så sover han ju självklart i våran säng. Trångt blir det, och nirre ligger i mitten.
Parre pratar dock och stönar när han sover, vilket gjorde sig väldigt tydligt inatt.
Han kröp upp bakom nirre och började stöna som en tok. nirre vart förbannad flera gånger och tvingade tillbaka han till hans sida, men likförbannat kröp han tillbaka. Han började även prata och skrek ut  att han var jätte kissnödig.

Hela morgonen har jag hört dom där förbannade väckarsignalerna, men han vägrar stiga upp, helt däckad eller vad?


Nya filmer!

Den 2008-09-08, kl 13:17:35
Filed in Skeas Film & TV-serie tips | Kommentarer: 0
Hitta två nya dansfilmer som jag tänkte passa på att skriva lite om.

Another Cinderella storyDet handlar om Mary, vars låtsas mamma dominique är popstjärna. Hemma hos Dominique bor hennes tvillingar och Mary. Mary är tjejen som inte passar in någonstanns, hennes mamma var bakgrundsdansare till Dominique men dog, vilket gjorde att hon hamnade där. Hemma får hon passa upp "drottningen i huset" och på skolan har hon bara en kompis. Joey Parker, som är en super kändis tänker komma tillbaka till skolan för att hitta sig själv. Dessa två möts!

Det är faktiskt sånna här filmer som jag tycker bäst om. Slutar alltid lyckligt, mycket dans och humor. Den är underbar och värd att se!Make it happenHon känner att hon är gjord för att dansa och väljer att lämna den familj hon har kvar och fara till Chicago för en audition till en dansskola. När hon fått ett negativt besked bestämmer hon sig för att stanna i staden och lura alla där hemma att hon kommit in på skolan. Istället börjar hon jobba på en klubb.

Med tanke på vad filmen heter, så trodde jag att den skulle vara annorlunda.. Det var en tunn berättelse men man ser potentialen, dom som gjorde filmen var nog för insnöade. Kunde vart bra, men den var ganska tråkig faktiskt. Och jag som brukar älska dansfilmer! Aja, kanske blir bättre om man kollar fler gånger på den. Får väl testa sen ;D

Barnfilmer

Den 2008-09-08, kl 08:16:35
Filed in | Kommentarer: 1
Jag har upptäckt att de flesta barnfilmer faktiskt är från 7 år. Tänk er då bäbis på tre år som ska se alladdin eller lejonkungen eller någon annan disneyfilm. Dom är faktiskt inte så barnvänliga. När jag ser en disneyfilm så är det klart att jag tycker att dom är himla söta och så.
Men ett barn på tre år, han blir rädd och vill inte se mer
Det är också därför bäbis bara vill se bilar hela tiden, den är barnvänlig nästan helt igenom, och det är ju skönt!

Men han kan ju inte sitta och se bilar tills han blir sju år, måste ju försöka utveckla hans filmsinne, så valde därför att köpa en bamse film från tradera, det borde väl funka att se på?

Jag har även på huvudet en tecknad serie eller film som jag kommer ihåg sen jag var liten, men jag hittar verkligen ingenstanns. Det är ett litet tåg som säger "Jag vet jag kan, Jag vet jag kan" elller något i den stilen.


Träna gymnastik

Den 2008-09-06, kl 21:19:01
Filed in | Kommentarer: 0
Kom precis hem från att ha tränat lite gymnastik i Bergsjön
Tyvärr var både jag och Karro för sjuka för att träna på riktigt, men vi stuntade lite grann och jag tränade lite på hjulningar och rondater. Men nästa gång blir det flickisar! Då jävlar!

 

Fel färg!

Den 2008-09-06, kl 17:25:37
Filed in | Kommentarer: 0
Självklart så har vi fått den beigefärgade soffan istället för mörk grå!
Så det var bara ringa till Ikea och be dom komma och byta ut soffan, så får hoppas att dom gör det till veckan.
Det hade ju itne spelat så stor roll om inte våra fåtöljer som vi ska behålla, är mörkgrå. Blir lite fult att ha en beige soffa till det kanske!

Hemma

Den 2008-09-06, kl 16:36:50
Filed in | Kommentarer: 1

Har varit på StudioAroma en sväng och pratat med Anna-Mariah. Jag var även med henne på två behandlingar och kollade, b la på en vaxning framsida på en kille. han var på svensexa. Det var rätt roligt faktiskt!

Nu vill jag bara kurera mig och bli frisk så att jag kan börja jobba på riktigt på torsdag!

Nu ska vi bygga ihop våran nya soffa!

   


Lördag

Den 2008-09-06, kl 08:33:28
Filed in | Kommentarer: 0
Det är konstigt egentligen, för när man väl är hemma i Piteå så känner man hur mycket man älskar alla. Men nu när man är här i Göteborg så känner man inte alls saknad på det sättet jag trodde. Kanske är det för att allt känns så kusligt normalt när man är hemma. Ingenting nytt har hänt och man gör samma saker som man alltid gjort.

Det känns seriöst som att man är på semester. Fast det är en väldigt lång semester.


Nu ska jag snart fara till jobbet för första gången! det öser ner ute och jag sitter fortfarande med den här fruktansvärda hostan!
Dock kan jag inte börja jobba idag på riktigt, utan mest bara gå med. Jag har fortfarande inte fått min F-skattsedel så jag kan inte göra ett företagskonto, så jag kan inte få in några pengar. Så jag får följa med Anna-Mariah på behandlingar istället!

Snart ska jag ju lära mig Brasiliansk vaxning också.. Det blir ju intressant!
Men men, nu måste jag väl ta tag i mej själv och göra mej färdig


Jobb

Den 2008-09-05, kl 12:27:18
Filed in | Kommentarer: 0
Jag har alltså gjort en budget på mitt företag och väntar bara på att få F-skattesedeln så att jag kan göra en göra ett företagskonto!
Dock så har jag upptäckt att jag måste låna pengar av någon den här första månaden för att det ska fungera
Plus att jag kommer ha väldigt liten inkomst de första månaderna så jag måste verkligen skaffa ett dagsjobb

Och jag som trodde det skulle bli lättare att hitta ett jobb när man bodde i en större stad, men icke det. Här har de ju mer människor att välja mellan så till alla jobb krävs det minst 2 års erfarenhet av yrket.

Men jag har i alla fall beställt vax till företaget och så har jag beställt produkter för provisionen

Jag har även lagt ut två annonser på Tradera

Gildas Cleansing Oil

http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=71962261

Gildas handcream

http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=71962356

Torsdag kväll

Den 2008-09-04, kl 20:00:00
Filed in Skeas Film & TV-serie tips | Kommentarer: 0
Det slutade med att vi inte orkade göra mat så vi gick till pizzerian här nedanför och köpte en pizza. Jag köpte en med fläskfilé! nog för att pizza är gott, det är bara så himla synd att man blir så tjockmätt!

Jag har i alla fall suttit och sett två filmer idag igen, jag har blivit beroende av www.watch-movies.net och ser typ allt som kommer ut!

Wild Child
Är en berättelse om en vanlig tjej i USA som trotsar sin pappa hela tiden. Han blir less och väljer att skicka ut henne till en flickskola i England, där alla bär skoldressar, finns ingen sändning för mobilen och alla beter sig för bra! Hon bestämmer sig för att hon inte alls tänker följa reglerna som finns där, vilket gör att hon hamnar i en massa trubbel.

Helt klart värd att se!
The Cheetah Girls "One World"
Handlar om bandet The Cheetah Girls som går på en massa auditions men aldrig lyckas få ett kontrakt. Men tillslut får de chansen att resa till Indien och vara med i en Bollywood produktion.

En mysig tjejfilm som man bara sitter och ler till. Tjejerna sjunger jätte bra och danserna i Bollywood är så söta. Det är färger överallt och bara kärlek.


Skatteverket och sådant

Den 2008-09-04, kl 14:17:35
Filed in | Kommentarer: 0
Nu har jag tjorvat fram och tillbaka med detta
Men inskickat är det i alla fall, både till bolagsverket och skatteverket
och så har jag fixat e-legetimation, trots att det tog hela morgonen.. Hatar datorer ibland!

Jag har även anmält mig till "starta eget dagen" som är 18/9 och hoppas att jag lär mig mer om bokföring där! ABF har en kurs som startar nästa måndag, är 12 ggr och kostar 2700:- 
Dock så har jag inga pengar och ingen inkomst just för tillfället så tyvärr funkade inte det vidare bra!

Och om en vecka har jag möte på arbetsförmedlingen och hoppas få hjälp av dem

Imorgon ska jag starta upp ett företagskonto och fara förbi studio aroma och se hur det går
måste även köpa en t-shirt att jobba i!

Jag ska då alltid ha så många bollar i luften! Men kul är det att vara sysselsatt!
Måste dock sätta mig och göra en budget snart, men det tar vi sen

Ikea

Den 2008-09-03, kl 22:17:28
Filed in | Kommentarer: 0
Vi började med att gå in på Jysk för att kolla på glasbordet som jag är kär i, men tyvärr var det ett väldigt dåligt Jysk, så dom hade inte det ute i butiken!
Men vi gick inne på Ikea en bra stund och provade soffor fram och tillbaka. Men tillslut så bestämde vi oss och den kommer på lördag! Spännande! Vi passade även på att köpa ett datorskrivbord till nirre och en till spegel!

På lördag händer även en annan spännande sak! Jag och Karro ska träna gymnastik tillsammans. Vi ska vara i en gymnastikhall i Bergsjön, dom har tydligen en massa roliga grejer, så jag hoppas verkligen jag kan vara där fler lördagar! Ser fram emot det jätte mycket!

Det här är i alla fall soffan som parre köpte :)Som ett barn på julafton

Den 2008-09-03, kl 09:39:38
Filed in | Kommentarer: 0

Det pirrar lite i magen och förväntningen och spänningen ligger i luften och det var nog därför jag vaknade tidigare än väntat. Det och att jag hostade en massa.
Men jag bara väntar och väntar på att dom ska vakna nu så att vi kan fara!
Jag undrar om det finns fler som känner såhär, liksom vi ska bara på ikea. Men ändå!
Vi ska titta på en soffa och en loftsäng och försöka bestämma oss för vilket av det vi ska ha. Loftsäng med skrivbord under kan bli väldigt trångt, så en ny bäddsoffa kan funka.
Däremot så är jag sånhär så det ska hända nu, nu ska vi köpa nytt och nu ska vi göra om! Nrire tyckte vi skulle titta ut vad vi ville ha idag och sen fara och hämta till helgen, men det är ju så länge kvar :O
Vi ska även köpa ett datorskrivbord till mig så att jag kan ha datorn i sovrummet
  


Köpa ny jacka

Den 2008-09-02, kl 17:18:40
Filed in | Kommentarer: 0
Jag är kär i jackor nu och jag måste köpa en så fort jag får pengar!
De första två är från halens och den sista från josefssons, snygga eller vad?
 

Söka jobb

Den 2008-09-02, kl 12:38:40
Filed in | Kommentarer: 0
Nu sitter jag och försöker hitta jobb någonstanns, men det är svårt. Har i alla fall skickat in några ansökningar så man får bara sitta och hålla tummarna!