Elcykel

Den 2022-05-31, kl 19:45:05
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi kan plocka ut en förmånscykel på jobbet, så jag tänkte slå till på en elcykel. Så jag var på sportson och fick en rekommenderad, när jag kom hem och läste på mer om cykeln så var rekommenderad längd mellan 165-180. Så nu får jag åka dit o prata med dom igen. Jag som var så glad att jag hittat någon som barnsitsen funka på.



Majorna loppis

Den 2022-05-29, kl 22:29:50
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag stod vi o sålde av en massa grejer på Majornaloppisen. Det var fint väder och trevligt folk, och 1450:- lyckades vi tjäna ihop. Det som blev över skänkte vi till Emmaus som hade ställt en bil där. Så 5 kartonger och några sopsäckar mindre i Beccas förråd. Nu ska det ju rensas innan flytten och vi kan väl konstatera att vi ändå kommit en bra bit i alla fall. Så vad sålde bäst idag då? Jo, gamla xbox spel, spelböcker och barnkläder. 
Hittade vi något själva på loppisen? Nej, det var så galet trångt med folk att man fick panik av att gå i folkhavet. Vi höll oss istället i utkanten där det fanns luft.


RIP diskmaskin

Den 2022-05-28, kl 20:27:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Oerhört tråkigt att diskmaskinen tillslut gav upp. Men han har ju ändå varit trogen tjenare i 11 år (en billig skrutt från Elgiganten). Men tillslut slocknade hoppet om livet och han slutade att göra sitt jobb. Så nu är det väl dags att investera i en ny. Denna gång letade vi efter en diskmaskin med bestickförvaringen längst upp istället, och prismässigt, ungefär som Kolmårdenresan som blev inställd. Väldigt tråkigt dock att semesterpengarna går till en diskmaskin istället, men det går ju faktiskt inte att leva utan. Vi beställde även frakt, installation och att dom plockar med den gamla diskmaskinen. Nu får vi bara vänta på att den nya kommer, synd att leveranstiden verkar vara runt 2 veckor. Det blir lättdiskad mat framöver



Lördagssysslor

Den 2022-05-28, kl 19:42:59
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag har vi gjort en massa sysslor såsom städat lägenheten, dammsugat soffan mellan kuddarna, diskat för hand (eftersom diskmaskinen lagt av), städat övernattningslägenheten, hälsat på Charlie på hans jobb och handlat lite, tittat efter ny diskmaskin och beställt en, hämtat ett bord vi ska ha på loppis imorgon och varit på lekland. Tänk vad mycket man kan hinna på en dag om man stiger upp tidigt och inte fastnar i soffan


Besök av familjen Dahlberg

Den 2022-05-28, kl 19:38:12
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag hämtade familjen onsdagkväll/natt på flygplatsen och då var det bara rätt ik i övernattningslägenheten för att sova. Jag o Matteo hade varit där inne och bäddat tidigare under dagen. Så det var ju enkelt. Så torsdag så bar det av till Liseberg. Vi passade på att åka dit medan Matteo sov i vagnen så att vi kunde sätta oss en stund på Tyrolen och ta lite att dricka. Sen när han vaknade så bar det av till barnlandet. Vi åkte Flygis och hoppalång och Matteo var överlycklig, sen sprang vi runt i lekplatserna och tittade på attraktionerna. Farfars bilar var ju planerat att åka, men 40 minuter kö med en tvååring skulle jag ju säga är rätt omöjligt. 

William fick sällskap av Erik och dom passade på att åka sånt som ingen annan i sällskapet vågar åka. Så William var nog rätt nöjd. Daniel var också rätt nöjd då han fick prova på att vinna en stjärnvinst.









Sen Fredag så blev det shopping på Frölunda Torg. William behövde examenskläder och nya skor, mamma en stålkedja och Pelle kläder. Så det blev en lång sväng där. Matteo var hysterisk tillslutz så Becca fick springa runt med honom och göra honom trött så han kunde sova resten av vistelsen. Man kan väl även säga att William vart rätt så less

Vi hade planer på Slottskogen, men eftersom mamma opererat foten och inte kunde gå ordentligt så gick vi bara ut på gården och lät Matteo springa av sig. Sen kom även Charlie och visade upp sin Tesla och gav dom en liten provkörning. 


Efter lite tjöt i soffan var det dags att sova eftersom väckarklockan ställdes på 04.30 på lördagsmorgonen för att skjutsa tillbaka dom till Landvetter igen. Så det blev en blixtvisit denna gång



Trasigt

Den 2022-05-25, kl 11:08:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När jag skulle ta på mig tröjan imorse så flaxade jag så hårt att glasögonen flög av. Gick av på mitten. Sicken otur. Dock har jag ju ett till par, men skulle dom gå sönder så står jag utan, så jag bör nog inom närmsta tiden försöka beställa ett nytt par. Tur i oturen så är det i alla fall ett billigt par. Måste bara fundera vart jag beställde dom ifrån


Ändrade sommarplaner

Den 2022-05-25, kl 02:11:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi ställde in vår planerade resa till kolmården eftersom Christian är inlagd på sjukhus och försöker återhämta sig efter en hemsk bakterie som tagit sig in i blodet o på hjärtklaffen. Så eftersom det blev så osäker gällande återhämtningsperioden så kände vi att det var lika bra att ställa in, och så hoppas vi på bättre förutsättningar nästa år istället.

Så nu blev ju sommaren plötsligt helt obokad, så det är dags att börja fundera lite. Vi tänkte väl förhoppningsvis ändå besöka en djurpark med familjen Engbord/Trulsson, det finns ju både Borås och Nordens Ark. Sen pratade vi om att ev ta oss upp till Norrland om det magiskt skulle dyka upp en resa till ett rimligt pris. Vilket det inte ser ut som i dagsläget. Vi pratade också om att hyra stuga, men när jag började kolla på det så kan jag ju konstatera att vi är ute i senaste laget. Så än så länge är det väldigt oklart hur sommaren ser ut. Men någonting ska vi väl ändå  lyckas hitta på.


Ute o cruisar

Den 2022-05-22, kl 18:30:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Egentligen var jag sugen på att ligga framför teven resten av dagen, för att åka o bada med Matteo är ju otroligt utmattade. Men sen kom ju solen, så det är klart att vi måste ut och rasta motorcykeln en sväng 


Bad och fransar

Den 2022-05-22, kl 15:00:59
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag åkte vi med Signes familj och badade i Kungsbacka. Dom har en väldigt fin och familjevänlig bassäng. Matteo var väldigt obekväm i vattnet till en början, så det märktes att det var längesen vi var och badade. Men när han såg Signe som simmade runt som en fisk och hoppade från kanten så mjuknade han upp tillslut och började sprattla runt med sina armpuffar. Tillslut ville han också hoppa i från kanten och skrattade som en tok när han också kunde ta sig fram i vattnet. 

Men helt galet vad vattenvanan gör mycket, Signe har gått babysim sen hon var liten bebis och nu kan hon dyka ner till botten och hämta grejer. GALET att en så liten unge kan göra sånt! 

Efter en massa bad så somnade Matteo gott i bilen påvägen hem och Daniel fick ta över den lilla så åkte jag till Becca o fixade fransar. 


Släktkalas

Den 2022-05-21, kl 17:31:11
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag blev det släktkalas med Mia o barnen, och Becca och Erik. Charlie o Klas är på resande fot så dom kunde inte komma förbi, men kom ju förbi tidigare I veckan. 

Man kan väl säga att det blev lite kaosartat när Totte valde att bajsa precis när alla tagit fika och satt sig i köket (kattlådan är i köket). Det luktade riktigt illa och sen såg vi att han skvätt bajs på golvet och att det fastnat på tassarna. Vi fick tvätta en stol och försöka tvätta tottes tassar i duschen. Han blev inte glad på oss!

Men resten av kalaset gick fint, och Matteo var superglad för alla presenter han fick. Han blev även sockerhög och sprang runt som en tok!

Man vet att det är barnkalas när alla sitter på golvet






2 år

Den 2022-05-20, kl 20:58:17
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Månadens Favoritleksak: Spingcykel och tågbanan
Månadens Favoritmat: Fortfarande Pannkakor, sambal oelek gryta
Månadens Favoritord: oj oj oj, Traktor
Månadens Favoritprogram: Alfons

Plötsligt blev du hela 2 år och man märker att du blivit äldre, Mer trots och kan själv, och mer förståelse för det vi säger. Du härmar allt vi säger och allt vi gör just nu, så det gäller att passa sig. Du älskar att springa runt med din springcykel och motorcykel, och älskar när drt går fort. Så du tar sats och springer i alla backar, alltså kan man säga att du är ute och motionerar mamma. Men du älskar också att hänga med mamma bak på hennes cykel. Då ropar vi "nu kör vi" och "wiiiee" i backarna. 

Du är fortsatt en självständig unge och vill inte hålla hand när vi går ut. Lyckas du komma ur greppet så springer du snabbt iväg, vilket är jobbigt för du har blivit sjukt snabb. Du har inte heller fått någon känsla för dina begränsningar, utan springer i backar tills du ramlar, och går gärna rätt ut för stup. Så det gäller att vara med.

Du är dock en väldigt glad unge och älskar att snurra och bli snurrad. Du vill gärna bli jagad också, då skrattar du tills du kiknar. Och så är du en springunge, för du kan inte gå. Du springer alla sträckor, oavsett om du ska ta dig ett par steg fram eller genom hela ikea. 

Sen har pappa blivit din favoritnattare och du vill allra helst att han ska läsa böckerna för dig på kvällen. När mamma läser så vill du att böckerna ska ta slut väldigt fort och vänder snabbt till sista bladet, slår ihop boken och säger bestämt "slut". Mamma blir lika snopen varje gång.

Nu har du även lärt dig att kramas, mysigt! Men vi väntar fortfarande på "jag älskar dig". Men det kommer väl när du känner dig redo.



Slå in presenter

Den 2022-05-19, kl 14:34:04
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag fyller lillen år, så jag jobbar hemifrån och passar på att slå in presenter. Vi har ju lite grejer från oss, mormor och morfar som han ska få idag. Vi diskuterade huruvida vi skulle köra med ljus och firande men tänker att traditionen får starta nästa år med tårta i sängen o öppna paket på morgonen.

Så idag lyxar vi till det med plättar, grädde och bär istället. Nog för att vi brukar äta plättar på torsdagar ändå. Men det är ju en av favoriträtterna och med lite lyxigare toppingen så kan vi väl ändå godkänna firandet


Lillskrutts öga

Den 2022-05-19, kl 13:06:54
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Vad hade hänt när han vaknade igår, ingen som vet. Är det jag som råkat dra armbågen eller är det ett myggbett under ögat? Hursomhelst helst så är det synd om lillskrutt, han ser ju väldigt eländig ut stackarn. 

Det är väl lite synd om mig också som planerat att fotografera en riktigt fin 2års bild i helgen. Men vi får nog skjuta på det tror jag.



Slottis

Den 2022-05-19, kl 08:04:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Tänk nu när sommaren är här och man kan hänga i slottskogen efter jobbet. Vi tog med kycklingsallad och fika och den lilla var lika hyper som vanligt. Vi sparkade boll och blåste såpbubblor och han sprang längre och längre ifrån oss. Han tog en sväng förbi andra filtar och hälsade glatt på dom, medan vi ropade som tokar för att han skulle komma tillbaka.

Vi gick förbi sälarna och pingvinerna och tog en promenad I det fina vädret. Det är ju precis såhär sommaren ska vara






Måndagskalas

Den 2022-05-17, kl 08:27:41
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår kom Charlie o Klas förbi och mumsade på tårtan vi fick över från söndag. Matteo vart superglad och hög på socker. Vi satt ute i solen på balkongen, fikade, la pussel,målade och hade det mysigt 


Matteokalas nummer 1

Den 2022-05-15, kl 18:25:06
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag vart det barnkalas på gården. Så ungarna fick tårta, mackor, frukt och fika och sen höga på socker så fick dom leka av sig. Matteo vart hyperdyper och sprang runt som en tok, men han verkade uppskatta sällskapet för han letade efter kompisen Signe hela tiden. Signe och Matteo sprang runt som yra höns medan Anton o Victoria satt lugnt och lekte på samma ställe. Tänk att barn kan vara så olika.

I present så fick han en radiostyrd bil och ett spel, mycket uppskattat! Så det blev ett riktigt lyckat barnkalas. Nästa helg blir det släktkalas




Fixa pass

Den 2022-05-13, kl 05:47:52
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Har jagat passtid ett bra tag nu och fick tillslut bokat igår efter jobbet. Jag tyckte att jag hade rätt så bra koll tidsmässigt när jag kastade i Matteo mat innan vi skulle åka.Men upptäckte ju art vi var tvungen att skriva ut ett papper för Matteo och få våra underskrifter vidimerade, så vi fick svänga förbi Becca en snabbis så hon kunde skriva under.

Trots en bokad tid så var väntetiden en timma, vilket är oerhört lång tid med en liten. Så vi hann stå och titta på trafiken utanför, ta en promenad runt kvarteret och klättra på stolar. När det väl var vår tur så var det en nyanställd, så det tog ytterligare 20 minuter att ta bilderna. Skönt att Matteo lyckades med bilden på första försöket medan jag o Daniel fick ta om. 

Men skönt att ha det gjort, inte för att vi har någon inresa planerat. Men man vet ju aldrig om det skulle dyka upp något spontant framöver


Fontin i Kungälv

Den 2022-05-09, kl 11:08:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi plockade med oss Mia och Charlie och drog till Fontins naturområde i Kungälv. Matteo fick springa fritt och därmed valde vi en kortare slinga på 2,5km. Det tog sin lilla tid för han ville stanna och plocka kottar, stenar och pinnar. Peta på myror och klättra runt på stenar I skogen.  Sen ville han springa och springa, snubblade ett par gånger och slot i händerna i gruset, blev ledsen men ville fortsätta springa. Halvvägs runt slingan så kom vi till ett litet fika ställe och vi tryckte i oss en massa fika i solen. Sen fortsatte vi strosa genom skogen. Sista biten satte vi honom I vagnen, annars skulle vi aldrig ta oss i mål. Tänk att allting kan vara så himla intressant ur ett barns ögon.

Skogen var knallgrön och blommig, solen lyste och sommaren smyger sig sakta över oss


Slottskogen

Den 2022-05-07, kl 20:42:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag, Matteo och Charlie tog en promenad till slottskogen idag, vi tog en fika i gräset, sparkade fotboll och hälsade på djuren i barnens zoo. Det var dock bara getter ute som man kunde klappa på, och dom var ju lite läskiga tyckte Matteo, så besöket bland djuren blev kort. Desto längre tid till spring och bubbelblåsning. Sen lyckades vi till och med ta ett glas var att dricka på Villa Bel Park innan det var dags att promenera vidare. Vi avslutade med pizza på balkongen i kvällssolen. Det har ju varit riktigt skönt väder idag, så äntligen fick man lite sommarkänslor




Små ringar

Den 2022-05-05, kl 12:23:01
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Mina fingrar har blivit bredare sen graviditeten och jag har ju väntat på att dom ska gå ner sig igen. Men icket. Så nu har jag varit o kollat om möjligheten till att förstora dom. Förlovningsringen gick att töja för ca 700kr så den lämnade jag in. Medan vigselringen måste utökas med stenar vilket kostar ca 2000

Jag har inte riktigt bestämt mig hur jag vill göra med den, för jag är ju ändå inte helt nöjd med hur den ser ut. Så nu tittar jag på att köpa en ny och lämna in den gamla istället. Än så länge har jag hittat dessa ringar




Helgens utflykter

Den 2022-05-01, kl 20:50:24
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var det 2 års kalas för Anton, och det var hysteriskt med väldigt mycket barn, fika och korv. Men Matteo hade väldigt roligt och hittade både barn och bilar att leka med!

Idag åkte vi till Gekås, det är nämligen dags att uppdatera matteos sommargarderob. Så det blev massor med kläder, en sommarjacka och 4 par skor. Jag var också ute efter en sommarjacka, men lillen hade börjat bli less redan efter hans avdelning så jag hade inte så mycket ro att gå runt och kolla direkt. Men ja, hur gick det då att ha med Matteo på Gekås, jodå lika bra som förväntat. Stressigt, svettigt, kaosigt och han får nog aldrig mer följa med. Jag hade med lite vindruvor att muta med, men dom kastade han i sig på några minuter. Mobilen hjälpte inte heller så bra, just inte när man passerar en leksaksavdelning med hundra olika traktorer... Men aja nu är sommargarderoben uppdaterad i alla fall


Beställt barnvagn

Den 2022-05-01, kl 09:31:24
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi insåg att det hade varit smidigare att ha en barnvagn ståendes på dagis o en hemma, så kan jag cykla med matteo till dagis de dagarna jag ska till jobbet. Så jag googlade och frågade runt om den smidigaste resevagnen som ändå har ett liggande läge. Och när man kollar recensioner och tester så är Baby Jogger City Tour 2 överst på listan. Men självklart supersvår att få tag på, då den inte verkar finnas i lager någonstanns. Så hittade tillslut en grå på Babymarkt. Så den klickade jag hem och väntar med spänning