Hittat ny serie!

Den 2016-02-28, kl 20:23:21
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Finns att titta på HBO, "Hit The Floor" heter den. Handlar om en professionell dansgrupp som dansar på basketmatcher. Mycket dans och mycket drama, me like it!
 
 

Hittat ett bra gym

Den 2016-02-27, kl 15:12:48
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och Hacer var igår för första gången på fitness24seven vid Ullevi, idag var jag där igen. Det är rätt så nybyggt och har bra med maskiner, så dit kommer jag fortsätta gå. Sen att det inte alls har varit mycket folk när jag varit där gör ju inte saken sämre! Så idag har jag joggat 1,5km och tränat armar och stretchat. Det börjar ju bli dags att bli vig nu inför tävlingen. Problemet är bara att mina muskler är så sjukt stela, och det verkar inte spela någon större roll om jag stretchar varje dag eller lite då och då. Mina ben och höfter vill inte bli viga. Frustrerande! Men armarna börjar bli starkare och 15 armhävningar på tå kan jag göra nu. Så nästa mål är 20 i rad :)
 
Sen har jag funderat ut två olika ämnen till examensarbetet, så antingen skriver jag om molntjänster och vilka problem det kan uppstå för företag när de migrerar till detta. Eller så skriver jag om hur man kan använda Powershell för att effektivisera arbetet på en arbetsplats. Just nu lutar det åt powershell, för jag tycker att det är ett rätt så spännande program och det är väldigt bra att kunna!
 
 

Komma över spärrar

Den 2016-02-26, kl 09:27:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag har ju haft en spärr i huvudet för mina framåtvolter. Jag tror faktiskt inte jag gjort dom sedan tävlingen i Tyskland 2012. Under den tävlingen var jag ju jättesjuk. Så när jag i programmet skulle göra en 360 upp och sedan volt ner, så landade jag fel i snurren, så jag stod på hälarna. När jag sedan kastade mig för att göra framåtvolten så kom jag inte tillräckligt runt så dom andra fick kasta sig under för att rädda mig från att landa i mattan. Det gjorde ju inte ont eller så, förutom det fina ärret jag fick på benet efter (troligtvis) syrrans naglar när hon i panik försöker fånga någonting av mig.
 
Så hursom så har jag haft denna otroligt jobbiga spärr i huvudet, fram tills igår. Vi började med att jag fick ligga på mage i allas händer, sedan kastade mig rakt upp så att jag kunde göra en liten minivolt framåt. Och sedan efter några gånger så prövade jag på riktigt och kom runt. Det var ju inte så farligt. Men problemet jag haft är att jag inte litar på mig själv. För jag vet ju att tjejerna som står under mig kommer att fånga mig, men det skulle ju kunna hända att jag ångrar mig i luften eller får en total blackout. Men de två volterna jag gjorde igår gick i alla fall hur bra som helst. Så nu ska jag bara fortsätta volta för att inte spärren ska komma tillbaka :)

Möhippa

Den 2016-02-24, kl 18:07:13
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är så spännande nu när tjejerna börjar sätta sig ner och spåna på idéer till möhippan. Det enda jag har önskat är egentligen att den inte ska vara i Göteborg så vi får se vad dom hittar på :)


Bröllopsmässan

Den 2016-02-21, kl 11:24:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var jag och syrran på bröllopsmässan för att få lite inspiration. Det mesta till bröllopet är ju faktiskt redan fixat, men det finns ju fortfarande lite saker kvar, såsom blommor. Tyckte dock att mässan var lite liten, och kunde vart bättre.
 

Cheer for your life

Den 2016-02-18, kl 21:35:23
Filed in Vi tränar Cheerleading, Våran vardag | Kommentarer: 0
Träna Träna Träna, 28 träningar kvar till tävlingen!
 

Panikboka hotell

Den 2016-02-17, kl 12:22:00
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Fick veta att Bruce Springsteen ska spela i Göteborg 25/6 så fick panikboka hotellrum till bröllopet! Jag hittade ett rum på Elite Plaza men medan jag satt o skulle boka så hann någon före så där tog det helt slut på några minuter. Jag satt och kollade på Trivago, och där försvann verkligen rum eftersom, och på hotell.com ploppade det hela tiden upp typ "400 personer sitter och kollar på hotell i Göteborg just nu". Så fick i alla fall bokat Gothia hotell efter många om och men, en av bokningarna gick igenom så långt att den reserverade belopp men inte gick helt igenom. Så nu sitter jag o väntar på att banken ska ge tillbaka lite pengar till mig! 
 
Men hittade och lyckades boka ett rum till helt ok pris på Gothia i alla fall. Daniel var lite putt på konserten dock, han hade gärna velat gå på den. Men vi har sagt att vi ska se till att använda lördagen till att träffa familj och vänner när de ändå befinner sig i Göteborg :)



Trött

Den 2016-02-17, kl 07:33:49
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Alltså denna oändliga tröttheten som hela tiden hänger över en. Varför blir det inte bättre? Nej, tänk att bara vakna en morgon och känna sig riktigt utvilad, jag gör aldrig det. Drömmer konstant, kommer ihåg det mesta av dom också, det är väl sisådär 3-5 drömmar per natt. Börjar bli sjukt less. Men det är i alla fall helt okej drömmar just nu, mest jobbdrömmar. När jag var yngre hade jag perioder med mardrömmar.. Det var inte alls roligt, kunde drömma mardrömmar varje natt i flera månader. 

I övrigt så har jag vart hos läkaren på drop in tid (försökte boka tid för hårbotten igen men dom tyckte det var ett dropin ärende). Så kom dit, väntade i över en timme, blev inkallad och fick frågan om kortisonmoussen funkar, jag svarar "nej inte speciellt, lite. Men min kur är slut". Då säger läkaren okej och skriver ut en ny kur att hämta Apoteket och så säger han att allt är klart och jag kan gå. Blev väldigt ställd, så jag gick utan protester. Blir så trött på allmänläkare 



Spännande bok?

Den 2016-02-16, kl 17:15:39
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Behöver man verkligen en bok för att klara bröllopsnatten?



Spetstyget

Den 2016-02-16, kl 10:13:36
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Spetsen till bröllopsklänningen har kommit! Me like it ❤️



Fynd!

Den 2016-02-15, kl 21:07:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Passade på att gå förbi Emmaus på Backaplan innan träningen idag. Så fyndade två tröjor för 20kr styck och sen ett Alfapet (för varma sommarkvällar på balkongen) för 30kr :)




Alla hjärtans dag

Den 2016-02-14, kl 19:34:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi har haft en väldigt lugn dag, med promenad i Slottskogen och lagat god mat, fläskfilé med potatisgratäng. Fick två trisslotter och en jättefin blomma av min älskling :) tyvärr ingen vinst på trisslotterna, vi höll ju tummarna för att bli miljonärer men det blev inte så tyvärr :). Men nu det bästa, fotmassage!:)



Örtfyllda Kycklingfileer

Den 2016-02-14, kl 17:06:00
Filed in Skeas Matrecept, Våran vardag | Kommentarer: 0
Supergott recept som går att förenkla om man vill det, se längst ner i inlägget :)
 
Ingredienser
4 Kycklingfileer
Några skivor rökt skinka
1-2 Vitlöksost (bonjour eller annan färskost
1 kruka Basilika
1 knippe färsk Timjan
Salt
Grillkrydda
Curry
Torkad Örtkrydda
Några skivor ost med smak
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning hönsbuljong
ca 3dl Grädde
ca 1dl Mjölk
 
Gör Så här
1. Dela kycklingfileerna längs med, fyll med vitlöksost, en bit skinka, mycket basilika, timjan + en liten ostskiva
2. Krydda fileerna med grillkrydda, curry och salt. Bryn i stekpanna så de får färg
3. Ta fram en ungsform, strö grillkrydda och curry i botten. Dela fileerna i tre delar och lägg ner i formen. Bred på färskost och lägg på en ostskiva överst. Lägg basilikablad runt fileerna
4. SÅS: häll grädde och mjölk i stekpannan, vispa ner resten av färskosten, lägg i buljongtärningarna, krydda med lite curry och lite grillkrydda. Blanda i timjan och ev örtkryddor. Häll såsen över fileerna, ska inte täcka dem helt. Osten på fileerna ska få lite färg i ungen
5. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter eller tills fileerna är genomstekta
6. Servera med ris och sallad
 
____________________________________________
Vill man göra den lite enklare så har man bara fileerna, bonjour, rökt skinka, salami. Fyller fileerna med detta, kryddar med lite kryddor man har hemma och snabbsteker för att få yta. Man lägger ner fileerna i formen och smörar lite mer bonjour ovanpå dom innan man kastar in i ugnen. Serverar med ris och gör en Creme Fraiche sås till (Koka upp en Creme Fraiche, 1 köttbuljong, peppar och salt)

Vann ett presentkort!

Den 2016-02-14, kl 13:59:05
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Var med i en tävling igår på facebook, det var Rosengården Nya Varvet som höll i den, och gissa vilken fin alla hjärtans dag överraskning jag fick när jag vann första priset! Ett presentkort på 500kr! Det passar ju verkligen jättebra då det börjar bli dags att köpa hem lite nya växter och blommor!
 
Ser fram emot att besöka den fina butiken också! :) (Bilden är från deras facebook)
 

Malaga 2016

Den 2016-02-14, kl 10:38:41
Filed in Våra Resor, Våran vardag | Kommentarer: 0
Mamma ringer och vill se lite bilder från Beccas och Patriks resa till Malaga, så här kommer det :)
 

En lördagskväll

Den 2016-02-14, kl 08:54:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi hade egentligen redan ställt in oss på att göra sambaloelek gryta med fläskfilé och se Melodifestivalen (eller jag skulle se det, medan daniel skulle se en serie på paddan)...men då ringde Charlie och bjöd in oss på middag då en av deras gäster blivit sjuk. Jag som är lite halvkrasslig fick bestämma om vi skulle ta erbjudandet eller inte, och det var inget svårt val när jag fick veta vad det var som bjöds på: fondue! Det var så sjukt längesen jag åt fondue så det var bara att resa på röven och ta sig dit ;) 

Så det bjöds på oxfilé, entrecote, chorizo, bacon, charlottenlök och champinjoner som fonduades, och bakad potatis, sallad och en massa såser som tillbehör. Kan ju säga att jag blev galet mätt! Därefter bjöds det på någon chokladefterrätt med hallon som också var supergod!

Så det blev ingen mello igår, till Daniels lycka förstås! Istället blev det tjöt, spyfall, nya M.i.G spelet underhållning (som förävrigt var riktigt bra), ett vanligt M.i.G och även ett nytt spel "rapp i käften" eller nått sånt hette det, som jag fick ont i hjärtat av nervositet av. Det gick ut på att på en minut komma på en historia på ett ämne man fick och då skulle man lyckas fläta in tre förbestämda ord i berättelsen och sedan ska resterande spelare gissa vilka orden var. 


Sjuk

Den 2016-02-10, kl 08:30:19
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Självklart har man dragit på sig en ordentlig förkylning, så hela kroppen gör ont, snorar och snörvlar hela tiden och det enda man vill göra är att sova. Så både igår och idag är jag hemma från praktiken. Nog för att det inte är så ansträngande fysiskt, så jag hade orkat jobba ändå. Men jag vill inte dra ut på förkylningen sådär onödigt länge som det oftast blir om man inte vilar upp sig ordentligt. Och så vill jag ju inte sjuka ner den ordinariepersonalen som faktiskt förlorar pengar med karensdagar och sånt.
 
Så jag ligger i alla fall hemma och funderar på examensarbetet. Btw, jag klarade faktiskt informationssäkerhetstentan, vilket innebär att jag är helt klar med prov! En liten klapp på axeln ska jag faktiskt ha, för det provet kändes verkligen jättesvårt. But i did it :D



Helgen

Den 2016-02-10, kl 08:23:50
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Hade besök av Helene i helgen, så torsdag hämtade jag upp henne på landvetter och sen åkte vi direkt till cheerträningen där jag fick snurra, både upp och ner. Fredag strosade vi på Frölunda Torg, åt go mat och såg på film. Lördag var träning igen, och sedan tjejkväll. Det var meningen att vi skulle gå ut och dansa, men överallt där vi tänkte ta oss in kostade det ju fasen över 150kr, Så det slutade med att jag, Helene, Becca, Timea och Maria hängde inne på Le Pain Francias och drack strawberry daquiri. Men det är inte helt fel det heller! ;)
 
Söndag var det bara att ta sig upp i tid, för då fortsatte träningen. Man kan som säga att Helene hade kört hårt med oss, vi var rätt så möra i kroppen. Lunchade på Göteborg Wok och bäddade sen ner oss i soffan och myste med chips och popcorn
 
 
 

Ny kartong

Den 2016-02-02, kl 21:20:51
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Alltid lika spännande!