Nu börjar julen smyga sig på

Den 2018-10-31, kl 10:57:57
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Till och med Daniel drabbades av julfeeling och köpte hem nedan till oss
 

Regn och rusk

Den 2018-10-30, kl 14:30:49
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Snart går vi över i november och då ska det väl börja hända grejer i alla fall. Vi har ju bland annat uppbokat ett 20-års kalas, humorshow (Daniels födelsedagspresent), Halv åtta hos Charlie o Klas, Ullared och syrrans 30-års dag
Sen får vi ju inte glömma julpyntning och julmarknader som vi ska gå på!
 
 

Kattlåda i Jyskmöbel

Den 2018-10-30, kl 14:28:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom det inte finns så bra ställen att placera kattlådan i syrrans nya lägenhet, så har vi varit på jakt efter ett skåp att bygga in kattlådan i. Kravet på skåpet är ju att det faktiskt ska rymmas en kattlåda där i och då de flesta skåp är smalare, så fick hon köpa en smalare plastlåda på ikea. Nästa krav är ju att skåpet måste vara stabilt, och helst utan att väggfästa den. Därav gick många ikea skåp bort. Och sista kravet var priset, billigt men fint.
 
Så tillslut blev det ett skåp från jysk. Vi lånade Daniels sticksåg och sågade ut en ingång på sidan och sedan ett hål genom mittenplattan för att få igenom kattlådan. Inuti ryms även en liten kattmatta som ska hjälpa till att fånga lite sand
 

Snöade i lördags

Den 2018-10-30, kl 08:41:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Snacka om att vädret är knepigt nu. I lördags när vi var ute och jagade efter en diskmaskin så började det plötsligt att snöa. När man sedan tänker tillbaka två veckor så stod vi ute och grillade och det var närmare 20 grader...
 
Nu hade vi ju tur att kylan bara höll i sig två dagar, för vi har inte hunnit byta till vinterdäcken ännu. Och nu är temperaturen tillbaka på 10 grader, dock med regn. Men det är nog dags att lösa det till helgen i alla fall.
 
Klockan har vi ju ställt om till normaltid nu. Jag håller tummarna för att klockan får vara kvar i denna tiden. Tycker inte alls om att man ska hålla på att ändra sådär. Man skulle ju kunna tro att en timma hit eller dit är väl lungt, men det är lite sjukt hur känslig man egentligen är för dessa omställningar. Denna vecka har jag ju stängning på jobbet och igår när jag skulle släcka och larma klockan 18 så var det verkligen bäcksvart. Tur dock att en ny kollega ska jobba sent med mig två dagar för upplärning av stängningsrutinen. Så då slipper man gå runt där själv i mörkret!
 
Utöver det så har jag varit hemma hos systeryster och borrat lite. Vi har än så länge fått upp gardinstång, nyckelskåp och hatthylla. Så det är en början i alla fall! Skohyllan ska dock bytas ut då den stått ute i ett år, så den är riktigt ranglig.
 

Halloween utgång

Den 2018-10-30, kl 08:22:42
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi hade planerat att gå ut på Halloween, men detta blev inte riktigt som det var tänkt då folk blev sjuka och ställde in. Så jag, becca, Naomi och Emelie började på Vigårda med en billig drink och gick sen in på The Concept när dom öppnade klockan 21. Väl där var vi några av de första och tog därför platser på balkongen så att vi kunde se uppträdandena som var för matgästerna. Detta var ganska bra, men jag hade kanske inte betalt över tusen kronor som de som åt mat hade betalat.
 
Lite roligt dock att folk hade lite svårt att förstå vad Becca var utklädd till. Det var några som tittade och bara "ja, det är ju drottningen från Narnia". Men icket, Becca var drottningen i "Snowwhite and the Huntsmen".
 
Men vi såg showen och när det tillslut droppade in ordentligt med folk vid tolv tiden, så gick vi och åt nuggets och åkte hem och sov istället :)
 

The Deminer

Den 2018-10-27, kl 19:51:00
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
En väldigt spännande men också värmande film dokumentär som finns på Svt-play. Den handlar om Colonel Fakhir, en åttabarnsfar i irakiska Kurdistan som gjorde sig känd genom sitt arbete med att undanröja bomber och landminor med enkla redskap.
 

Jane The Virgin

Den 2018-10-25, kl 19:43:00
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Har fastnat i denna serie som har fyra säsonger ute på Netflix. Den handlar om Jane, en ung katolik som av misstag blir inseminerad. En riktigt bra komediserie med otroligt mycket drama, intriger och vändningar.
 
 

Veckans

Den 2018-10-25, kl 16:43:13
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Becca är flyttad och vi har passat på att fixa lite möbler till henne så nu ska allt bara monteras ihop och plockas iordning, sen kommer det bilder på lägenheten.

Vi har bestämt att vi ska säga upp abonnemanget på fitness24seven för vi kommer inte träna där så mycket längre.. vi försöker kolla lite på andra alternativ såsom dans. Men det är ju dock jättedyrt. Så vi är lite inne på att köpa kort på Frölunda Kulturhus och köra simning och gym. Men vi får se! 

Igår var jag förbi Ica Maxi för att handla en snabb middag, och palt passade perfekt till detta. Så gött att man hittar det på butikerna emellanåt!
Höst

Den 2018-10-18, kl 08:22:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Modell: Jeanette Unfors, Fotograf: Rebecca Eliasson

Veckans nyheter

Den 2018-10-16, kl 22:11:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
  • Emovaten fungerar väldigt bra och den stora röda fläcken jag hade i pannan har nu bleknat så att den knappt syns längre
  • Min hårbotten mår också bättre nu btw. Nu mjällar jag inte lika mycket längre vilket är väldigt gött. Så snart kan jag kanske ta på mig en svart tröja utan att det ser ut som att det varit snöstorm
  • Vi har varit förbi för att kolla på nya skåpsluckor till syrrans nya lägenhet, dock visade det sig att hon inte får beställa nya förrän i juni. Dom har tydligen någon tidsbegränsning på hur lång tid det måste gå emellan sådana byten. Så i juni blir det helt enkelt nya luckor, bänkskiva och golv i köket. Idag blev det alltså bara beställt en säkerhetsdörr och nytt golv till hallen
  • Förbereder oss mentalt på flytten som sker på lördag, sedan blir det flyttstädning på söndag. Jobbigt värre, men snart är det över så man kan börja inreda och fixa i den nya lägenheten.
    Om någon är rastlös på lördag och önskar lite gratis träning så finns det gott om saker att lyfta!

Höstfin

Den 2018-10-15, kl 20:15:33
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 
Modell: Rebecca Eliasson, Fotograf: Jeanette Unfors

Höst i Botaniska Trädgården

Den 2018-10-15, kl 20:13:00
Filed in Våra Fotografier, Våran vardag | Kommentarer: 0
I helgen var det galet fint väder så vi tog en sväng in i Botaniska trädgården. Tjugo grader i oktober är helt galet.
 
 

Halloween på Liseberg

Den 2018-10-15, kl 19:35:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igårkväll så åkte vi till Liseberg och mötte upp några kompisar. Sedan gick vi genom både cirkus området och Zombie området och det var riktigt bra! Sedan var det faktiskt riktigt kort kö till spökhusen så vi gick in i Zombie huset, som förövrigt var riktigt läskigt.
 

Psoriasis

Den 2018-10-11, kl 09:00:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Träffade en hudläkare igår för att hon skulle kontrollera min röda fläck i pannan som vuxit. Jag har ju sett att den är lite skrovlig och att den fjällar, men inte tänkt tanken. Men läkaren lyfte egentligen bara på min lugg och konstaterade psoriasis, och så undrade hon om jag har problem på fler ställen, varpå jag svarade hårbotten.
 
Hon var rätt så säker på att dessa två hörde ihop, men tog även ett prov för svamp just in case. Men hon har skrivit ut medicin till mig, Emovat kräm till fläcken och Diprosalic till hårbotten. Så nu jäklar ska det behandlas :)
 
 

Halv åtta hos Maria och Christian

Den 2018-10-07, kl 11:23:20
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi lyckades ju inte boka in en halvåtta under sensommaren utan tillslut fick vi till denna fredagen istället. Jag avundades inte Maria och Christian kan jag säga, lyckas få till en middag en fredageftermiddag är inte det lättaste när man arbetar. Sen att vi var bjudna dit redan klockan 18 också!
 
Men gott blev det! Snittar med sarekbröd till förrätt, fläskfilé och hemmagjord fransk potatissallad till huvudrätt och cheesecake som efterrätt. Vi körde quiz om Tysklando och Österrike, spelade "sätt sprätt på en miljon" och lekte med Vito.
 
När vi sedan tog en uber hem så blev vi hämtade i en Tesla. Charlie blev helt lyrisk! Så en perfekt kväll helt enkelt

Netflix

Den 2018-10-05, kl 11:40:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Läste precis på computerswedens hemsida att Netflix tar upp hela 15 procent av världens internettrafik. Vilket då också ska vara den applikationen som tar störst del av brandbredden i världen. På andra plats ligger videor som är inbäddade på olika sajter (13,1%) och därefter Youtube på 11.4 procent.
 
Det är alltså fler än jag som kollar Netflix ofta!
 

Oktober är ingen bra månad

Den 2018-10-04, kl 08:53:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är någonting som händer med mig i Oktober varje år. Om det är att hösten och mörkret kommer på riktigt, eller att det bara är en sådan där mellan månad då det faktiskt inte händer speciellt mycket...
 
Någonting är det i alla fall som gör att det är svårt att motivera att stiga upp ur sängen på morgonen. Men sen vet jag ju att så fort oktober är över och vi kliver in i November, då slår det om. För då kan man börja julpynta, planera kalas, strosa på julmarknader och annat sådant där skoj. Så jag får bara bita ihop och hålla ut helt enkelt.
 

Becca har fått lägenhet

Den 2018-10-01, kl 18:56:41
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Kanske har missat att säga det, men syrran har skrivit på kontrakt på en lägenhet. Så äntligen har hon fått förstahandskontrakt på en tvårummare vid Frölunda Torg! Så den 20;e flyttar vi över henne dit. Imorgon ska hon hämta nycklarna och kolla in lägenheten för första gången, det var nämligen jag som var på visningen och kollade in lägenheten. Så jag hoppas hon tycker om den lika mycket som jag!
 
Vi började dock diskutera lite angående julpyntning och liknande angående just flytten. För är det verkligen någon idé att ställa undan julpyntet och sätta upp sina vanliga saker nu när julen närmar sig? Så frågan vi ställde oss då blev, när brukar vi egentligen julpynta? Well, det kunde bloggen snabbt svara på... i mitten på November, vilket verkar vara mellan den 11:e - 15:e om vi ska vara mer exakta. Så näe, det är nog ingen idé att ställa undan pyntet. Det ska ju snart fram! Dock ska vi hinna till Ullared en sväng innan dess, för självklart ska det inhandlas något nytt till i år
 

Lights in Alingsås

Den 2018-10-01, kl 18:49:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I lördags så tog jag och Daniel en bilpromenad till Alingsås för att gå på Lights in Alingsås. Blev en trevlig liten promenad genom staden