Ny tröja

Den 2023-01-30, kl 09:05:51
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Beställde lite från Shein, bland annat en blommig kjol, blommigt sommarset till Matteo, mjukisset och en blommig tröja. Mycket nöjd med inköpen, men mycket väl medveten om hur dumt det är att beställa fast fashion från Kina. 

Tur att resterande kläder kommer från Second Hand i alla fall


Helgen

Den 2023-01-29, kl 17:41:06
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår så började jag, Becca o Matteo dagen med att gå på Second Habd. Blev Reningsborg och Lindra i Angered och Wiselgrensplatsen. Jag o Matteo hittade både kläder och bilar, medan Becca hittade en ljusstake och ljuslykta. Sen kom Charlie o Klas en sväng och vi åt kallskuret och ostar. Otroligt gott!

Sen kom även Mia förbi och det blev tågbygge på golvet, lillen var riktigt nöjd. Sen blev det vuxentid i soffan med djupa diskussioner och mycket skratt

Idag har vi varit på bio och såg Mumier, en film på 1,5h timme och vi satt nästan hela filmen. Vi tog bara en liten kisspaus i mitten. Han mumsade popcorn och vindruvor och tyckte det var spännande i mörkret. Man får ju passa på när det är barnens biodag och det är halva priset. Filmen var också helt okej även för oss vuxna att titta på!

Sen har jag storhandlat, lekt och sprungit runt



Slutet på vabben?

Den 2023-01-23, kl 14:52:48
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Imorgon ska vi prova lämna på förskolan igen, med läkarintyg och mask med astmaspray. Så vi får se vad dom säger, så hoppas vi att han inte har alltför jobbigt med hostan

Men vi har i alla fall haft en väldigt lung långhelg med Disney Plus. Så vi har hunnit se Lejonkungen, Toy Story, Björnbröder, Bilar 2, Flygplan & Wall-E. Sen i söndags när han vaknade frisk så blev det inte lika mycket film tittande, utan mer spring utomhus, legobygg och jaga varandra som lejon hemma. 



Vabb

Den 2023-01-20, kl 16:24:56
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då har förkylningsastman kommit tillbaka och feber över 39 grader. Nu vägrar han också febernedsättande så jag fick muta med glass.. ja, vad gör man inte! Så det har varit soffläge hela dagen, tur att vi börjat prenumerera på Disney plus, så jag har fått titta lite på Wall-E, men främst kortfilmer med Bilar.. 
Vi har ju faktiskt knappt vabbat alls under höstterminen, så vi kan ju inte klaga. Men man tycker ju så synd om lillen som verkar må så dåligt och vill vara nära och bli buren hela tiden. 

Jag har även klickat hem en ny variant istället för resepottan som Matteo vägrar  Så nu blir det istället en hopvikbar toalettsits. Förhoppningsvis funkar det bättre. Så får väl försöka sälja pottan på Marketplace


Sankt Jörgen Spa

Den 2023-01-20, kl 10:28:18
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag o Becca använde förra årets friskvård till att boka upp 2ggr spa på Sankt Jörgen, så igår tog vi första omgången. Det ingick spa och basturitual, vilket var lite produkter och information om ivilken ordning man skulle ta saker i. Basturitualen var en varm omgång i bastun med aromiska ångor och en anställd som dansade runt med en handduk för att fläkta runt värme och kyla. Det var skönt, men oerhört varmt. Jag blev imponerad att hon fixade det!

Vi badade fotbad, peelade kroppen och händerna, badade i poolen, vilade och masserade ryggen på varandra. En väldigt mysig kväll  



Grilla o boka resa

Den 2023-01-15, kl 22:51:40
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I lördags passade vi på att grilla korv i skogen bakom Charlie o Klas, det dök upp lite andra som tänkte samma sak så Matteo hittade snabbt en kompis att klättra med på berget. Det roliga var ju också att han sprang och hämtade Charlie och sen tog med honom till den andra familjen bara för att presentera honom "Titta, det här är Charlie". Gulligt!
Vädret pendlade mellan sol, duggregn och blåst och det blev därav inte ett jättelångt besök i skogen. Utan istället gick vi hem till Charlie o Klas och bokade flygresan till Kroatien som blir i början på september. Så får vi hoppas att Mia o barnen också kan hänga med, för det hade ju varit trevligt. Men nu för tiden är det ju inte så lätt att få ledigt från skolan, så det återstår att se. Men skönt att ha det bokat så att vi vet att det blir av I alla fall. Så får vi se vad vi gör med resterande dagarna på semestern. 


Åka skridskor

Den 2023-01-15, kl 19:16:11
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag tog vi oss till Rambergsrinken för att åka lite skridskor. Vi var där när dom öppnade och trots det så var kön hela kortsidan och en bit tillbaka. Dom stängde sen insläppet pga det blev fullt. Så vi kan ju säga att vi inte var ensamma. Så vi fick träna att stå i kö en bra stund, vilket faktiskt gick bättre än förväntat. Sen var det dags för åkning. Vi hyrde en liten hjälpare och körde omkring, det gick sådär. Han fattade inte riktigt det här med att han skulle stå själv.. Vi fick ta en liten fikapaus och samla mer energi innan vi fortsatte, och denna gången gick det snäppet bättre i alla fall. Sen ville han inte ha hjälpen längre utan vi fick ta varsin hand och åka runt tills han sa att han inte orkade mer. Då lämnade vi av honom till Erik som stod och tittade på och så körde vi några varv själva. Men då ville plötsligt lillen vara med igen, så det var bara släppa ut honom på isen igen. Då tog vi varsin arm och körde järnet fram och tillbaka tills våra armar inte orkade mer. 




Äta bajs?!

Den 2023-01-13, kl 19:30:56
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår hos Becca blev vi bjudna på plättar med sprutgrädde, kiwii, banan och Nutella. Becca kletade Nutella på Matteos tallrik och sa att det var bajs. Lillen blev jätteupprörd. Han ville inte ha bajs på sin tallrik. Tillslut så lyckades vi få honom att smaka på det, då plötsligt älskade han bajs. Jag försökte självklart förklara att det inte alls var bajs utan choklad. Det verkade inte gå hem, för imorse när han skulle berätta för Daniel vad vi gjort igår så svarade han, "Teo åt bajs, teo älskar bajs".. Jaja, shit happens. Jag undrar bara om han sagt nått om det på förskolan än..

Vi började även att spela tevespelet "stray", där man är en hemlös katt. Lillen tyckte det var lite obehagligt när katten ramlade ner i slummen och tyckte så synd om den. Så vi berättade att vi skulle hjälpa katten att hitta hem. Sen när dom rabiata råttorna jagade och hoppade på och började äta på katten blev det alldeles för läskigt! Då fick han titta bort en stund. Hoppas inte han drömmar mardrömmar av det nu bara! 

Matteo kan du inte le lite mot kameran..


Universeum

Den 2023-01-10, kl 11:16:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Studiedag igår och ingen som kunde umgås, så då blev det en cykeltur till Universeum. Mysigt, tills det blev en kissolycka och jag fick plocka lillen och springa några trappor till en toalett




Pitebesök

Den 2023-01-08, kl 17:40:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Torsdags så kom Pappa o Eva, så vi passade på att bjuda på lite lövbiffgryta till middag. Sen fredag så hade vi ju snöstorm i Göteborg, så då tog vi oss till Aeroseum och släppte lös pappa och Matteo. Dom var nöjda över besöket

Sen tog vi oss till Becca o Erik och blev bjuden på rödtunga och pepparkakscheesecake, mycket gott var det! Matteo höll sig i schack och tittade endel på mobilen innan vi nattade honom på en madrass i deras sovrum.

Lördag promenerade vi ner till slottskogen och tittade på pingviner och sälar, skulle ta en fika på björngårdsvillan men som var stängd så istället promenerade vi ner till Ethels cafe på Linnegatan och tog en macka. Middagen blev på Le Pub och Matteo fick stanna hemma med Klas. Jag provade en väldigt god confiskerad anka.





Vi avslutade kvällen hemma hos oss med kex, ostar och lite vinprovning

Idag söndag så har vi tagit det lugnt, varit ute en sväng med Matteo och så har han visat sina skills med cykeln. Sen skjutsade vi upp dom till Landvetter. Nu har jag kört järnet med att avpynta lägenheten.




Pottträningsupdate

Den 2023-01-03, kl 06:00:16
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I onsdags började vi ju pottträna, så då tog vi bort blöjan och lät honom gå naken nästan hela dagen, sen tog vi på kalsonger. Visst hände det några olyckor med gråt, skrik och panik innan han förstod och innan vi hittade ett bra pottschema. Men sen började det lösa sig, vi erbjöd pottan med ungefär 2h mellanrum och efter måltider, och sjöng och läste böcker i badrummet. Så från att ha vägrat potta till att nu tycka det är okej att sitta där en stund. Vi har också vågat oss iväg hemifrån korta stunder, men med potträningskalsonger på, som kan hjälpa till att fånga upp olyckor lite grann i alla fall, men inga olyckor har hänt än så länge, peppar, peppar. 

I helgen har han till och med börja säga till själv att han vill gå på pottan, eller byta kalsonger. Vilket verkar betyda typ samma sak. Men vi blev stressade igår eftersom han ännu inte bajsat, sedan i tisdags. Vi har ju hört om barn som håller inne för att de tycker att det är obehagligt att bajsa på pottan så det var bara på med blöja och försöka hjälpa honom. Men nej, inget bajs. Plus att han blev hysterisk när han kissade i blöjan och ville byta den direkt. Så igår morse gav vi honom lite lösgörande magmedel och tog på blöja och lämnade på förskolan men meddelade att han gärna ville kissa i pottan. Så tillslut när han kom hem från förskolan så kom det tillslut i blöjan och vi kunde byta tillbaka till kalsonger igen. Nu imorse vaknade han av sig själv och ville gå på pottan, så det bådar ju gott, för än så länge har vi valt att behålla nattblöjan. Men det kanske inte behövs. Det svåra nu är ju att lära sig att somna om efter pottbesök. Både jag o Matteo har vridit och vänt på oss sen 4.45

Nu har jag beställt en resepotta så att vi kan bära med oss en potta när vi åker hemifrån. Kändes som en vettig idé efter besöket i slottskogen då han sa att ville gå på toaletten, men när vi tittade in och det bara var en vanlig toalett så ändrade han sig snabbt. Då fick jag lite bråttom hem kan jag lova, men inga olyckor skedde på vägen i alla fall.



2022

Den 2023-01-02, kl 17:26:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Januari lekte vi med kompisar, hade afternoon tea, var lite sjuka, tränade och fotograferade lite
Februari var det mycket vabbande på grund av förkylningsastman, jag och Becca var på spa i Tylösand, vi gjorde även en massa utflykter när vädret tillät och så var det halv åtta hos Becca 

Mars fortsatte vi med utflykter, vi provade nya lekplatser och parker, grillade korv och var på aeroseum

April vart det vår, körsbärsträden blommade och Matteos förkylningsastma höll i sig. Vi fotograferade, hängde på amundön och fikade i solen och så såg vi räkhäst med Per Andersson

Maj var en härlig månad där sommarvärmen kom, vi, promenerade, hängde I slottskogen, firade den lilla med två kalas. Mamma, Pelle och William kom på besök och så sålde vi av en massa skräp på loppis. Sen så diskade vi, hela tiden, eftersom att diskmaskinen la av, den nya vi beställde hade fraktskador och det tog onödigt lång tid innan vi fick en ersättare.

Juni njöt vi av sommaren, vi var på quiz, firade midsommar i en stuga med Daniels släkt, hängde på balkongen, gjorde fina utflykter och träffade vänner

Juli hängde vi mycket med vänner, på Universeum med mammorna, i Fjällbacka med Maria och Christian, Danmark med Charlie och Klas, hemma med Timea och Zoe, Riddarspel med Becca och Erik. Sen var vi brudar ute och tog ett glas vin i solen också

Augusti var det kalas för Victoria och firande av mig på både Mercado Mexico och Silvis restaurang. Vi badade, lekte och åkte minitåg i Borås

September var vi på Klas kalas, skördefester, bio och Liseberg. Vi vabbade, provade hoppa hoppborg och sprang nog 10 varv i minivarvet

Oktober började hösten och vi plockade kottar och gick mycket i skogen. Vi tog mysiga utflykter, hade halv åtta hos oss, fotograferade bland löven och lekte i vattenpölar

November kom det lite snö och lillen fick prova åka pulka hela två gånger. Vi åkte tomtetåg och gick på Tjolaholms julmarknad, halloween firades hos syrran och vi fortsatte vabba endel

December var vi och letade nissedörrar på Liseberg, vi julbakade och dekorerade pepparkakor. Vi firade Becca på pinchos efter viss övertalning och spenderade en weekend I Budapest. Sen firades julen med mamma, Pelle och William hemma hos Becca och nyår med Mia och barnen hemma hos oss. 



Gott Nytt År

Den 2023-01-01, kl 13:01:58
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0



Nyår

Den 2023-01-01, kl 13:00:18
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Mia och barnen kom förbi, vi åt helgrillad fläskfile i ugn, kyckling och hasselbackspotatis. Till efterrätt blev det kladdkaka med aftereight grädde och hallon. Matteo var väl egentligen bara förtjust i hallonen, men han lyckades då smaka resten i alla fall. Vi tog det i alla fall lungt, barnen lekte med lillen och sprang av sig ordentligt. Men nattningen var svår och han kunde inte sova ordentligt. När det smällde som värst vid tolvslaget så vaknade han skakandes, tyckte allt pangande var superläskigt. Så vi fick hålla oss inomhus i soffan tills det lugnade ner sig