Gott Nytt År

Den 2021-12-31, kl 23:24:48
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0


Nyåret

Den 2021-12-31, kl 23:24:16
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi firade nyår hos Maria, Christian och Victoria. Gjorde egen Creme Brule och åt sambaloelek gryta till middag. Barnen älskar ju den grytan, dock lite synd att Matteo bara vill ha fläskfile och inget tillbehör. Victoria däremot, hon mumsar glatt I sig både morötter, potatis, majs och ärtor.

Vi lekte massor i alla fall, och fick sen en liten stund själva när barnen hade somnat. Sen var det dags att bege sig hemåt, så att man hinner få lite sömn innan man ska upp igen, Matteo tar nämligen inga sovmorgnar och så vet vi ju inte hur det kommer gå att sova igenom tolvslaget. Kan bli kaos









Veckorapport

Den 2021-12-30, kl 13:32:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I veckan har vi lekt ute med promenadmammorna o barnen. Vi lät barna tulta omkring, gunga o åka lite rutschkana en stund. Dock var det rätt så kallt så Matteo blev gnällig och jag kunde sen känna på hans fötter att dom var iskalla, så det var ju inte så konstigt. 

Jag o Matteo har också varit och myst med Maria o Victoria, och rotat fram alla Victorias billiknande leksaker. Han hittade ju dockvagnen, en hund med hjul och en lastbil. Och självklart såg han boken om bilar också som fanns på en hylla. Medan Victoria gick o hämtade sina fina skor, kollade in mitt halsband och mitt hår. Snacka om att dom är olika.

Idag har vi varit hos Malin o Anton och bakat pepparkakor. Och lekt med bilar förstås. Det var även väldigt roligt att se att barnen faktiskt började leka med varandra, dom jagade varann och gav varandra leksaker






Trots och skrik

Den 2021-12-28, kl 07:46:40
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi är inne i en trotsig period nu, och jag såg i majmamma gruppen att Matteo inte är ensam om detta. Är något form av utvecklingssprång som gör det. Så nu är det gap och skrik och kasta sig ner på marken när det inte går som han vill. Och kasta grejer i ren frustration. Gällande det senare så läste jag att barn har svårt att förstå gällande just kast, att vissa saker får man bara kasta i vissa situationer. Såsom, du får kasta en boll, men du får inte kasta en träbil. Du kan kasta mjuka saker inomhus, men inte mot tex teven och inte mat.. men utomhus får du kasta fler grejer o fler material. Så det kommer ta tid innan han förstår detta. Men när han börjar kasta saker så försöker jag ge honom en boll och få honom att kasta den istället. Och är han väldigt frustrerad så tar jag fram bankbrädan så kan han hammra hur hårt han vill på den. Det gäller bara att akta fingrarna. 

Utbrotten kan bero på tex:
* När man inte får upp den stora traktorn i soffan eller i badkaret, för att den är för stor
* När man inte vill hålla hand när vi går på trottoaren
* När man inte får ta på allting i mataffären
* När maten inte är klar i tid = när vi sätter vår fot i köket
* När man inte får klä av granen
* När man inte får öppna mammas nagellackslådor
* När man inte får äta upp mammas eller pappas mat
* När man inte får äta apelsinen med skal
* När man snubblar på mattkanten

Men igår efter en av utbrotten så kröp han upp i knät och myste och så tittade vi på teve en stund tillsammans, så då var det glömt för den gången i alla fall.


Ut och lufta bebis

Den 2021-12-27, kl 15:39:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det var kyligt ute idag, så det blev en kortis. Men det enda han vill göra är ju att titta på bilar, så det slutade med att vi gick ner till garaget och tultade omkring en stund

 

Papegoja

Den 2021-12-26, kl 07:23:05
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu börjar Matteo härma mer och mer vad vi säger där favoriten är 1 2 3.. Vilket kommer ifrån att jag säger det när vi ska springa, åka rutschkana eller hoppa. Så han säger nu det till allt möjligt. Sen så har vi tittat 1000 gånger på ett barnprogram där dom visar olika typer av bilar, så nu kan han brandbil, budbil, glassbil, postbil, limousin, taxi...
 och så kommer det ord hela tiden nu, han verkar prova ord lite spontant för att se om ordet funkar helt enkelt. 

En dag kom han hem från dagis och sa bibo, bibo, bibo. Det tog ett tag tills vi fattade att det var brandbilen som tydligen låter så. 



Julafton

Den 2021-12-25, kl 16:29:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det blev ju inte riktigt som vi tänkt oss, för meningen var att vi skulle fira jul med Mia o barnen. Men eftersom vi hade magsjuka tidigare I veckan så vågade dom inte komma hit. Så istället hade vi en liten utomhusträff på dagen med dom o Charlie o Klas. Det blåste riktigt kallt och Matteo blev riktigt tjurig fort. Så det blev en kortis, men det var ett bra försök i alla fall..

Vi hoppade över tomten i år och pyttsade ut julklapparna under dagen, precis som man själv ville att det skulle vara när man var barn
 Så han fick börja att kolla i julstrumpan på morgonen, där två bilar gömt sig i varsitt paket. Efter Kalle Anka när vi skulle börja ta fram maten så kom nästa paket, duplo från Morfar o Eva. Så då hade han något att pyssla med i väntan på maten. Efter maten så kom paketet från mormor fram, med böcker, bilar och en biltvättsbana. Då kände vi att det var tillräckligt med saker att leka med. Så paketet från becca med kattboken och myskläder och den stora bilbanegaraget öppnades idag på morgonen.

Julbordet blev också ett litet, men det viktigaste fanns med som julskinka, gravad lax och brysselkål till mig och köttbullar, prinskorv till Matteo o Daniel. Man orkar ju inte köpa eller laga alltför mycket när man bara är tre, och när man har en liten som bara kan sitta still 10 minuter vid matbordet. 


God Jul

Den 2021-12-22, kl 17:12:22
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 1



Tuff helg

Den 2021-12-21, kl 06:46:47
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det har varit en tuff helg med magsjuka för mig och Matteo. Skillnaden mellan oss är ju att jag blev heldäckad medan Matteo hade en massa energi, lek och aptit. Det var ju dock tråkigt för Daniel som var ute på årets julklappshandling i lördags med grabbarna, men jag mådde så pass dåligt att han var tvungen att lämna tidigt. Sen har det inte hänt så mycket mer, jag har ju bara varit liggande och haft jättesvårt att äta. Men nu är vi på bättringsvägen i alla fall o lägenheten är städad med klorin. 



Lucia

Den 2021-12-15, kl 17:36:03
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Beccas födelsedagspresent inkluderade lucia i vasakyrkan. Så i måndagskväll begav vi oss dit. Det var kö för att ta sig in, för de krävde vaccinpass så det tog lite tid. Så lite försenat blev luciatåget men tillslut dök det upp. Det är ju någonting speciellt med lucia I en kyrka, stämningen och ljudet.


Helgmys

Den 2021-12-12, kl 19:01:09
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var vi ute och åkte pulka, för man vet ju aldrig hur länge till snön ligger. Vi har även försökt klippa honom, så nu väntar vi på att det ska växa ut så att vi kan prova igen.. det gick verkligen urdåligt. 


Sen idag har vi varit o handlat en tomtedräkt och sen kom Charlie o Klas över på lite julfika. Det blev glögg, knäck, pepparkakor och minilussekatter. Julstämning delux

Jag o Matteo klädde upp oss i julkläder




Vabbning

Den 2021-12-10, kl 16:30:24
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Just nu vabbar vi en rätt så frisk kille, men så länge han har lite hosta så vill dom inte ha tillbaka honom på dagis pga dom hårdare restriktionerna. Men idag har han knappt hostat någonting och varit väldigt pigg, så på måndag provar vi lämna honom igen.

Idag har vi myst hemma, gjort chokladknäck och åkt och badat. Matteo älskar att bada och vi jagade bollar, hällde vatten ur hinkar och åkte rutschkana. Sen passade vi på att torka oss i bastun, där vi fick sällskap av en pratglad pensionär som frågade om Matteos ålder och om förlossningen gick bra. För det är tydligen någonting man pratar med främlingar om.. Hon berättade om sina barnbarn och barn, om hur tiden springer iväg när dom är små och att dom tydligen får en period då dom älskar att hjälpa till att städa, diska osv. Det ser vi fram emot!

Ibland ser han ut som en liten docka!




Att kill-leta

Den 2021-12-07, kl 07:49:07
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
En typisk händelse här hemma. Vällingenbehållaren på diskbänken har tagit slut och Daniel öppnar skafferiet och konstaterar att någon av oss måste bege sig iväg och handla det. Vilket inte är sådär jättemotiverande 19.30 en vardagskväll. 

Jag går för säkerhetsskull och öppnar skafferiet och ser direkt att vi har två förpackningar välling ståendes på torrvarorhyllan... 

Kanske beror det på att mina ögon är van att skumma igenom Second Hand affärer efter fynd och hans ögon tappar bort sig i allt virr varr av varor



På den gamla goda tiden

Den 2021-12-06, kl 16:22:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Funkar tyvärr inte lika bra längre...



Lille plutt

Den 2021-12-06, kl 13:04:40
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Alltså, tänk om man haft dom läpparna!
 
 

Jul på Liseberg

Den 2021-12-06, kl 13:01:47
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var vi på Jul på Liseberg, vilket var både mysigt och kallt. Men även hysteriskt, för Matteo vägrade sitta i barnvagnen och ville bara springa omkring själv och utforska. Så vi fick halvspringa efter och hålla i luvan på honom så att han inte skulle komma bort. Sen fungerade inte rulltrappan upp till tornet, men vi tänkte ju äta och värma oss uppe i tornet, så Becca och Erik tog barnvagnen och promenerade upp medan jag hjälpte Matteo upp. Det är ju en galet lång stillastående rulltrappa, men han skulle minsann gå hela vägen upp själv. Det är ju en väldigt enveten liten sak vi har. Så tillslut lyckades vi ta oss upp. Snacka om besvikelsen när nästan allt var stängt där uppe. Inte ens julbelysningen som de brukar ha där på barnavdelningen var tänd. Så det var bara att ta sig ner igen.
 
Vi tänkte ju också besöka tomtelandet, men det var alldeles för lång kö att stå i med Matteo. Han hade aldrig fixat det, så istället sprang vi omkring på området och kikade på julpyntningen
 
 

Julpyjamas

Den 2021-12-06, kl 09:12:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Mys med matchande pyjamaser
 

Lördag

Den 2021-12-05, kl 10:46:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi promenerade genom Haga i snömodd med barnvagnen medan Matteo sov, sen efter ett ordentligt träningspass blev det fika på Espresso House. Vi väckte sen Matteo så att han fick gå till NK och titta på deras julskyltning. Vi var även inne en sväng i Nordstan och köpte fodrade stövlar, till både Becca och Matteo.

När vi väl tagit oss tillbaka till Frölunda Torg så hade vi ett litet utbrott inne på Hemköp för att han inte fick ta på tomaterna och godiset, och för att den röda lilla kundvagnen inte svängde som han ville... 







Snökaos

Den 2021-12-03, kl 15:49:46
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Ja, nu har det snöat ordentligt och självklart blir det kaos.. vägar som inte plogas i tid och spårvagnar som inte går. 

Jag o Matteo hade tänkt åka o bada på Frölunda Torg nu på eftermiddagen, men när jag tillslut kämpat oss fram till hållplatsen med barnvagnen så blev det signalfel och allt ställdes in. Så vi ta oss tillbaka hem igen. Besviken och bitter, japp.

Så istället har vi byggt tågbana och ätit kiwii. 



Lille Tomte

Den 2021-12-03, kl 12:26:40
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Ja, tomtekläderna jag köpte på second hand är tillräckligt stora för att använda nästa år också. Jag har blivit som min mamma tillslut. Båda jag o Becca har skrattat så mycket åt videorna på när vi var små, jag hade för stora byxor så att jag fick hålla I dom medan jag sparkade fotboll och en mössa som gled ner över ögonen när vi var ute och lekte I en snöhög. Nu är det samma sak här Matteo får gå i en för stor overall som man får vika flera gånger för att få fram händerna, men samtidigt kan han ibland få ha förra årets trånga mössa på sig. Det är ju inte lätt att hänga med när han växer!

Våran lille tomtenisse


Vabb

Den 2021-12-03, kl 12:04:15
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Då var det vabbdag igen, utan feber. Så en pigg Matteo som ska underhållas. Så imorse kokade jag knäck medan Matteo stod i sin hjälpa till pall och lekte med vatten i diskhon. 
 
Sen tog vi med oss den lånade pulkan (från fritidsbanken) och gick en sväng runt området. Han fick även gå lite själv, men gick hela tiden tillbaka och satte sig i pulkan. Så jag fick dra runt honom. Det blev ett träningspass, för där dom inte plogat var det riktigt jobbigt att dra, och där dom hade plogat var det ju även sandat. Dålig kombo
 
 
Och så har vi försökt att ta några julkort. Det kan ju inte gå bra alla gånger.
 

Daniels födelsedag

Den 2021-12-02, kl 13:09:06
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår så fyllde Daniel år, så det firade vi med att köpa kebab och ris från Marklandsgatan. Sen var det dags att klä julgranen, titta på julkalendern och öppna julkalendrar. Matteo var måttligt road av dagens bok från Disney kalendern. Alldeles för mycket text för en så liten. Tur att mamma kan läsa med roliga röster så att man kan lyssna en liten stund i alla fall



Myskväll med julfilm

Den 2021-12-01, kl 16:16:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår fyllde Becca år, så vi åt rostade mackor med kräftstjärtar, ägg o sallad. Tittade på en riktigt mysig julfilm på Netflix och bara chillade i hennes soffa


Sjukling

Den 2021-12-01, kl 12:51:49
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi tycker han har ätit sämre ett par dagar och passade därför på att ta tempen imorse 38,6 grader. Så det blev inget dagis idag. Istället har vi byggt tågbana, plockat fram glitter till granen från förrådet, ritat och myst. Och ikväll ska vi klä granen

Vi har ju väntat på detta, för nu har han ju varit på dagis i hela 3 veckor i rad. Så vi visste ju att nästa sjukdom skulle komma snart