Ballerinaskor

Den 2016-04-28, kl 21:38:37
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Jag har äntligen hittat mina dansskor till bröllopet. Blev ett par vita ballerina från skopunkten! Budget tipset för dagen är att ta med Timea o syrran när man går dit, vi köpte varsitt par skor, så dessa sötisar kostade mig bara 110:- 



Träna Träna

Den 2016-04-27, kl 21:46:44
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu börjar tävlingen i Paris verkligen närma sig och det är bara 9 ordinarie träningar kvar, samt 3 extra träningar... vi är inte alls förberedda ännu, det är bara hoppas nu att de sista träningarna gör susen!
 
Har även räknat ut att jag får typ leva på knäckebröd hela resan, det är i alla fall skönt att hotell, tävling och flyg är betalt. Men i övrigt har jag verkligen inte råd med någonting där borta. Bröllopet närmar sig.. studiemedlet i maj är bara på 5000:- och sedan får jag nog inte första lönen förrän i slutet på Juli, blir att leva snålt nu, men därefter får jag en normal inkomst, gud vad skönt det ska bli!
 
 

Möhippan the longer version

Den 2016-04-27, kl 21:26:54
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Fredag: Klockan 6 på morgonen så hör jag hur nyckeln vrids om i låset, jag är dock vaken eftersom jag precis fått göra ett morgonbesök på toaletten.. Timea, Syrran, Emelie och Maria stormade in i lägenheten, så det var bara att ta sig upp ur sängen och göra sig iordning. Jag fick på mig en fin rosa tiara med slöja och en uppblåsbar Daniel att bära på, och så bar det iväg till tåget. Vi mötte upp Ylva och sen var det bara att bege sig iväg. På tåget blev det frukost och en massa go frukt och jordgubbssmoothie. 
 
Vi pysslade lite på t-shirtar som alla skulle ha på sig, vi ritade, skrev Möhippa och signerade dem. Sedan var det bara att blåsa ballonger. Som tur var slapp jag blåsa, har så dåliga lungor..
 
När vi kom fram till Stockholm så var det dags att promenera omkring på stan i tyllkjol och rosa gepardstrumpbyxor bärandes på en massa ballonger och en uppblåsbar Daniel i sällskapet. Ballongerna skulle sedan smällas, för det fanns en fråga i varje ballong + lite glitter. Så det var bara att stanna folk på stan och kolla om de ville spränga en ballong och svara på frågan.. stockholmsfolket var inte så villiga, så det blev att gå genom Gamla Stan och haffa turister istället. Problemet med detta, tja det var mest bara norrmän och folk som inte kunde Svenska, många av frågorna var Göteborgshumor så väldigt svårförklarat men vi hade väldigt roligt!.. När vi var klara med detta mötte vi upp Alma och hälsade en snabbis, och sedan begav vi oss till färjan.
 
Väl på färjan så blev det lite sovande innan middagsbuffén, och därefter tjötade vi, körde quiz, spel och lite dansgolv. (Fatta att Maria hade gjort en jäkla massa quiz, och jag var rätt så dålig på alla!)
 
Lördag: Efter en rejäl frukostbuffé begav vi oss iland i Tallinn och började dagen på spa. Här badade vi och drack en drink i bubbelpoolen och avslutade besöket med bastu. Mys Mys! Därefter tog vi en promenad i den gamla delen av staden i Tallinn..fotograferade lite och kollade souvenirbutiker och letade matställen. Det var rätt så kyligt ute, men ooh så fint det var! Det blev en mexikansrestaurang som serverade jättegod Enchiladas! Sedan gick vi runt och letade skor till mig till bröllopet. Hittade dock inga. Men hade en trevlig dag på stan! Det enda jag köpte hem var en rosa hatt, en ny grillvante och ett coolt glittervin!. Tallinn är faktiskt en stad jag kan tänka mig att besöka igen en kort sväng!
 
Lördagskvällen fortsatte med quizzande (bland annat fick jag frågor om allihopa som de själva svarat på och sedan skulle jag gissa vem som svarat vad, och det var inte det lättaste kan jag säga dig!) och därefter blev jag utklädd i en "supersnygg" rosa paljetttopp och tyllkjolar och så bar det av till dansgolvet, "Daniel" fick också följa med. Han var rätt så populär där på dansgolvet och till och med killarna raggade på honom, hahaha. Han höll i alla fall hela kvällen, så det var ju bra!
 
Söndag: Lite sletna var vi allihop när vi vaknade på söndagmorgon, och nu hanns det bara med frukost och ihoppackning, och sen begav vi oss hem. En lååång resa kan man väl kalla det, och inte vart vi så glada när vi stod där på perrongen i Stockholm, väntade på tåget. Det började snöa och blåsa och så var tåget försenat. Självklart var det samma gamla visa med SJ och de bara sköt fram avgngstiden med 5min åt gången.. så kallt blev det. Men tillslut dök det upp och vi var hemma runt 5 på eftermiddagen.
 
Bilder kommer senare, tog bara några få bilder med telefonen och resten befinner sig hemma hos syrran sålänge, jag får tydligen inte se dom förrän på bröllopet. Men vi hade i alla fall en låång, mysig, rolig och fin helg med mina vänner! Det var precis som jag önskade att min möhippa skulle vara, så tack Becca, Timea, Emelie, Maria och Ylva för helgen! Vi hade det awesome :)  Men fatta att jag hade det jobbigt innan möhippan.. Skea utan kontroll! Blev nästan arg på riktigt på syrran då hon inte avslöjade någonting!
 
 
 

Sliten

Den 2016-04-26, kl 07:42:52
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Är galet trött och sliten efter helgen, syrran har det dock värre.. Hon verkar ha åkt på en matförgiftning eller nått stackarn..



Besikta bilen

Den 2016-04-25, kl 20:22:25
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi besiktades ju peggy för någon vecka sen och tack o lov så gick hon igenom, med några kommentarer som ska vara fixade till nästa år! Besiktningskillen var jättetrevlig och lät mig gå in under bilen och titta lite hur den såg ut också så det var lite roligt ;)

Men att besikta en bil första gången sen man köpte den är nervigt! Man vet inte alls vad man ska förvänta sig liksom, har man köpt ett vrak eller inte?...



Möhippan över

Den 2016-04-24, kl 14:29:00
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Då sitter vi på tåget påväg hem från möhippan. Den korta versionen ser ut såhär: Blev kidnappad fredagsmorgon klockan 06, tåg till Stockholm och hände lite skoj där på stan. Sedan hoppade vi på färjan till tallin, och spenderade lördagen på spa och på stan i tallin och tog båten tillbaka på kvällen. Så har haft en jätterolig långhelg med brudarna men nu är vi så trötta allihopa! 
 



Countdown

Den 2016-04-20, kl 17:12:04
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag väntar med spänning på fredag! Då äre ju dags för möhippa och jag är bokad hela helgen så det kommer nog bli sjukt roligt! :)

Glädjen när..

Den 2016-04-18, kl 19:39:00
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
.. Man inser att man missat att några serier börjat om för säsongen :)   
 
Nu har jag lite att se ikapp!
 
 

Fått jobb

Den 2016-04-18, kl 14:00:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Yes, har blivit erbjuden ett jobb som Supportspecialist med början direkt efter utbildningen är slut! Så nu ska jag bara kolla med läraren imorgon vilket datum man kan börja jobba och sedan ska det skrivas på kontrakt! Blev erbjuden en rimlig ingångslön, och det är en tillsvidareanställning också så det känns otroligt skönt :)
 
 
 
 

Sparar ut håret

Den 2016-04-17, kl 19:41:28
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det växer och växer :)




Modevisning Nordisk Designskola

Den 2016-04-17, kl 12:57:27
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och Maria tog en liten mysig roadtrip till Borås igår för att kolla på examensvisningen av syrrans klass. Här kommer en liten blandning av vad som visades (en bild per kollektion)   :)
 
 

Alltså

Den 2016-04-16, kl 09:00:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då var det lördag igen, så vad har jag pysslat med under denna vecka måntro? Well, jag har pysslat med bröllopsprogrammet lite, praktiserat och vart på intervju igen. Behöver jag säga att jag börjar bli rätt så van intervjuer nu, så inte är man speciellt nervös längre!
 
Vi har haft en träning också, tyvärr har vi haft problem med folk som är borta och skadade det senaste. Så det är svårt att få till ordentliga träningar, så tävlingsrutinen känns långt borta, trots att det endast är 12 ordinarie träningar kvar...
 
Idag ska jag iväg på syrrans modevisning, det verkar vara problem med planering och sådant av lärarna, så vi får se hur det går. Syrran ville att vi skulle komma på den sena, för den borde i alla fall vara bättre än den första för den lär vara kaaos! Syrrans lärare ringde torsdagkväll och ville att hon skulle göra en komplettering till hennes klänning och skicka skisser till henne... Men med tanke på att syrran är på praktik fredagar 8-17 så var et väl något sent att komma med det?! Men hon har sytt en vit bolero i alla fall, och jag har gjort blomkransar :)
 
 

Funderingar på bröllopsresan

Den 2016-04-12, kl 20:44:19
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Nu ligger ju denna resa långt fram i tiden, i alla fall ett år eftersom vi tänkt åka på en längre resa denna gång. Men vi har i alla fall redan börjat fundera. Vi pratade om Västindien, Bahamas, Karibien, Dominikanska Republiken.. Det ser ju så otroligt vackert ut på bild. Men när vi började kolla upp vad man kan göra när man befinner sig där, så verkar det mest bara vara att dyka och sola. Jag som är rädd för fiskar, känner inte direkt något sug efter att dyka. Så med tanke på hur mycket det kostar att resa dit (ca 40.000 per person två veckor) så har vi nu ställt in oss på ett nytt resemål: Två veckor i USA, typ en vecka i Florida och en i New York. För där kan man ju inte bli rastlös i alla fall.
 
I Florida kan man ju bland annat ta en roadtrip till Key West, ta en sväng till Orlando och Disney World, åka till Everglades och se alligatorer. Sen pratas det även om att dom ska börja med snabbfärjor mellan Key West och Kuba, kanske hade vart nått?
I New York är det shopping, men gärna också en musikal på Broadway, strosa i Central Park, promenera längs med High Line (övergivet järnvägsspår på Mahattan, 9meter upp i luften), ta en sväng förbi Times Square, kanske man kan lyckas få en biljett till Tonight Show med Jimmy Fallon, gå in på secondhand butiker i East Village. Hade också vart roligt att gå på 4DX bio, samt ta en promenerad genom China Town
 
Bahamas
 
New York
 

Balkonghäng

Den 2016-04-12, kl 19:10:50
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Efter jobbet så skyndade jag mig hem för att få lite sol på balkongen och ooh så gott det var! Så nu har jag i alla fall fått min dagliga dos av D-vitamin.
På lunchen så sprang jag förbi Ebbes Hörna och någon presentbutik i en källare för att leta efter plastblommor. Syrran behöver till blomkransarna som modellerna ska ha på modevisningen på lördag! Tyvärr kommer jag inte att lägga ut några bilder från modevisningen förrän efter bröllopet, eftersom det är mina samt syrrans klänning som ska visas. Men hursom helst så hittade jag inga plastblommor, vart tusan hittar man små söta blommor att binda på en krans? well, imorron ska vi försöka ta oss till en Asiatisk butik som ligger vid gamlestan, kanske en sväng in på ÖoB också och kolla om det kan finnas där
 
 

Vår

Den 2016-04-12, kl 15:28:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Alltså så skönt med våren, nu är det runt 13-14 grader ute och gräset är grönt, blommorna blommar och det knoppas på träd och buskar! Igår tog jag o syrran en powerwalk efter jobbet och idag tänkte jag skynda mig hem o gotta mig på balkongen!




Katt trappa

Den 2016-04-11, kl 16:59:14
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Syrran och Patrik har byggt en trappa till katterna med Ikeahyllor :)



Lite intervjuer

Den 2016-04-10, kl 20:56:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dax för att gå på arbetsintervjuer, för nu ska man ju hitta nått företag att arbeta på! Imorgon klockan 9 ska jag infinna mig i Mölndal, vi får se vad som händer! 



Gratis glass och musik

Den 2016-04-10, kl 10:59:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår delade pressbyrån ut gratis glass i Nordstan, så vi mötte upp syrran och Patrik och prövade nya twister och lakritsglassen (inget att ha i vårt tycke). Mitt i allt så tågade det in en massa finklädda människor och musikanter. Visade sig vara reklam för någon festival i Alicante som pågår i juni. Blev faktiskt lite sugen på att resa dit nästa år! Men vi kollade lite och sen drog vi och storhandlade, hade visning på lägenheten i Frölunda (syrran flyttar ju in till Patrik på riktigt snart), bytte däck på bilen och fick den tvättad (Letsdeal för 225:- ganska lagomt!) och därefter kom Charlie och Mia hem till oss och chillade på balkongen.
 
Vi gick ut till Miss Sophie och åt, trodde inte att vi hade vart där tidigare, men det hade vi, haha. Men otroligt god mat och väldigt gott sällskap (firade att Mia har fyllt år). Vi åkte sen till Linné och gick in på gamla Bitter. Charlie beställde in födelsedagsdrinkar där och den var så galet god! Tyvärr var det ju en milkshake med bla mjölk, grädde och glass i. Men kunde inte låta bli att dricka lite av den!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bokat brudbuketten

Den 2016-04-09, kl 08:11:53
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Jag diskuterade med floristen ang val av olika sorters blommor och tema och kom fram till att jag ville ha en lite mer busig och spretig bukett än en helt rund och perfekt. Det är ju trots allt midsommar, och då vill man ju ha en somrig liten bukett! Så det blev lila och vita rosor blandat och sedan andra lite uppstickande blommor (lik brudslöja) o några hängande tunna blad. Men tog även några vanliga blad för att rama in buketten lite. Den kommer bli så fin! Sen beställde jag även corsage till Daniel :)

Lite inspiration från Pinterest!



Ont i magen

Den 2016-04-05, kl 07:24:47
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Magen tyckte verkligen inte om mig inatt, jag tror att det var fil och macka med ost som jag åt till middag! Jag orkade verkligen inte göra någon riktig middag då jag kom hem runt nio, så tog enklaste...inte värt det. Så ont, så ont! Och jag känner fortfarande av det



Huvudvärk

Den 2016-04-04, kl 15:49:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Har åkt på huvudvärk i helgen som kommit och gått, och nu är den tillbaka igen .. Hoppas den ger sig snart! 

Annars just nu så sitter jag o söker jobb,  praktiserar, tränar, planerar bröllop och skriver examensarbete. Alltid många bollar i luften ni vet ;)



Brudbukett

Den 2016-04-03, kl 14:39:16
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Var en sväng förbi Rosengården Nya Varvet och pratade om brudbukett. Förklarade att jag vill ha en rätt så liten, då jag inte vill att den ska ta över för mycket. Rosor i vitt och lila och lite brudslöja och eventuellt andra blommor i. Hon som jobbade där var supertrevlig och verkade väldigt duktig, och hon ska beställa hem lila rosor så att jag ska kunna titta vilken färg jag vill ha. Detta ska göras till veckan :) 
 
Sen ska vi även beställa en liten ros till Daniel att ha på kostymen. Hon gav ett pris på 1000:- (eftersom jag ville ha en liten variant, annars låg priset på 1200 och uppåt). Detta blir ju super, eftersom jag vann ett presentkort där på 500:- för några veckor sen! (vår budget blev jätteglad!)
 
En bild jag visade henne för att hon skulle förstå vad jag ungefär ville ha
 
 

Quizadillas High School Tema

Den 2016-04-03, kl 11:45:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var jag o Daniel på Quizadillas med Syrran o Patrik och Maria o Christian. På yakidaa. Dom hade fixat fler bord och stolar så vi fick sitta, plus att det fanns gratis gelehallon och salta pinnar på borden! Temat var rätt så svårt, vi körde killarna mot tjejerna, och man borde ju tycka att vi skulle kunna fler filmer och serier på detta tema. Men den enda som kunde nått i vår grupp var nog Maria, så vi vann över killarna med bara några poäng :) . Ett stort plus för att dom hade med cheerleadingbilder på stunts som man skulle namnge, och att deras intro var en cheer från Bring it on! Men vi hade i alla fall en riktigt trevlig kväll!
 

Awesome people

Den 2016-04-03, kl 11:36:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Träffade ju Timea i veckan och hon tipsade om en fotograferingsmaskin i femman som var gratis och där man fick bilderna gratis också, så jag var där med Hacer i fredags och sen Hacer, Brayan och Patrik igår :)