Säljer ansiktscreme

Den 2008-02-25, kl 21:47:56
Filed in | Kommentarer: 0
Kokade några burkar ansiktscreme igår & den blev jätte bra! :)
Så nu kommer jag sälja burkarna, de innehåller 50ml creme och kostar nu 80:- inkl frakt (i vanliga fall 100:-)
så passa på :)

Grundcremen innehåller;
Mandelolja (gör huden lätt och smidig, återfuktande)
Jojobaolja (hjälper huden bli spänstig, binder hudens fuktighet)
Sheasmör (antiinflammatoriska egenskaper, mjukgörande, skyddande)
Bivax (konsistensgivare, täpper inte till porerna, lugnande)
Cetanol (konsistensgivare, mjukgörande)
Vegetal (emulgeringsmedel som inte täpper ingen porerna, antiacne)
Destillerat vatten
Glycerol (mycket fuktighetsgivande och mjukgörande)

Sedan tillsätter jag eteriska oljor efter behov. Man ska max blanda tre oljor

Ni kan välja mellan dessa oljor
Petitgrain (mot acne, till fet, oren hud, den reglerar talgproduktionen)
Koriander (mot muskelvärk och reumatism)
Frankincense (mot åldrande hud, rynkor, ärrvävnader, fet hud, även bra för hosta och astmatiker)
Apelsin (mot torr och sprucken hud, rynkor, normal hud, den är immunförsvarstärkande, lugnande och aktiv mot bakterier och virus)
Sandelträ (återfuktande och adstringerande)
Geranium (till alla hudtyper. Sebumbalanserande och hjälper huden att balansera upp talgproduktionen, eksem)
Ingefära (reumatism, muskelvärk och ledvärk)
Lavendel (till alla hudtyper, extra bra mot acne, brustna kapillärer, eksem, psoriasis, reumatism, muskelvärk)
image8

Vid kyla

Den 2008-02-24, kl 14:36:55
Filed in | Kommentarer: 0

Fick ett bra tips från en Kerstin Florian anställd!
Om man är ute i fjällen och ska åka skidor eller kanske bor i Norrland och det råkas vara väldigt kallt ute så ska man tänka på att inte tvätta ansiktet på morgonen.
Under natten så har huden absorberat cremen du la på innan du gick och lade dej. Huden har även hunnit återställa sig från förra gångens tvättande.
När du tvättar ansiktet så rubbar du hudens normala PH, vilket gör att hudens normala skydd är sämre. Trots att du använder ansiktsvatten och creme efter tvätten så tar det ändå ett tag för huden att bygga upp det skyddet igen, så därför är det bättre att bara låta det vara som det är en kall dag. Och du kan självklart smörja på lite mer creme om det känns torrt på morgonen.

Så vid kallt väder eller resa till fjällen, låt bli att tvätta ansiktet på morgonen!


Att ta hand om sin kropp

Den 2008-02-22, kl 16:30:32
Filed in Skeas Hudtips | Kommentarer: 0

Kroppen är ett redskap vi ska använda hela vårat liv, så därför ska vi se till att vårda kroppen ordentligt. Det finns olika sätt att vårda sin kropp och tänkte ta upp lite olika saker :)

Träna
Att träna är nyttigt på alla sätt, kroppen är gjord för att röra på sig och inte bara sitta still. Så se till att göra lite vardagsmotion som tex ta trapporna istället för hissen, stiga av en hållplats tidigare osv. Och även annan motion/träning. När man inte använder sina muskler på en lång tid så kan de förkortas och förtvinas, vilket gör att man tex får svårt att sträcka ut armarna ordentligt osv.

Mat
Att äta rätt är A & O, men vad som är att äta rätt beror helt på vilka förutsättningar och mål man har.
Det man äter syns även på huden...
*Se alltid till att äta 3 mål mat om dagen + 2 mellanmål
*Drick 1-2 liter vatten om dagen
*Ät enligt tallriksmodellen, den är faktiskt himla bra! :)

Protein:
Vill man bygga muskler är det viktigt med protein, eftersom protein är kroppens byggstenar som hjälper till att bygga upp musklerna. Rikligt med Protein hittar man i; Mjölkprodukter, kött, fisk, ägg, kyckling, ärter, bönor, sojabönor

Fett: Alla är så otroligt rädda för fett, men fettet är inte lika farligt som man tror, man ska helt enkelt äta rätt fetter i rätt mängd! Det finns mättade, enkelomättade och fleromättade fettsyror och de man ska passa sig för är de mättade. Vissa omättade fettsyror är faktiskt livsnödvändiga tex omega 3 & 6.
Fleromättade fettsyror kan man hitta i; fet fisk, kyckling, majs-solrosolja. Och det är faktiskt så att de fleromättade fettsyrorna sänker kolesterolhalten i blodet & hjälper kroppen att göra sig av med de mättade fettsyrorna.
Fett behövs för att ansvara för stor del av energiförsörjningen, ge stöd åt organ motverka värmeförluster

Kolhydrater: Delas vanligtvis in i Sockerarter (enkla & sammansatta), Stärkelse & Cellulosa
Det är inte farligt att äta kolhydrater, det ska ju också bli likt de andra energi men även har de viktiga funktioner i ämnesomsättningen. Cellulosan är ju Kostfibrer, och dessa är otroligt bra för oss. De bryts inte ner i magen, men däremot så motverkar det förstoppning, Binder blodsocker & kolesterol i blodet. Man ska äta mycket Kostfibrer så att magen mår bra, de finns i bla; Fullkornspridukter, rotfrukter, gryn, grönsaker, frukt, bär & nötter

Vitaminer & Mineraler
Se till att du får i dej alla nödvändiga vitaminer & mineraler, de gör gott för både huden och din kropp. Ofta har man brister på dessa, vilket ger olika följder. Det är tex väldigt vanligt med omega 3 & 6 brist och detta pga att vi inte äter så mycket fisk, därför kan det vara bra att ta kosttillskott om man vet att man ligger på gränsen. Däremot är kosttillskott inte alls lika bra som att få i sig det genom maten, så försök att få i dej så mycket som möjligt genom mat. Men man kan ävn få i sig för mycket av vitaminerna vilket också ger olika symptom.
Det finns många vitaminer man behöver få i sig, och många känner man ju igen som tex C-Vitamin som finns i bla citrusfrukter, Nypon, jordgubbar, hjortron och Kiwi. Men andra vitamin är också viktiga, det finns radat upp de olika vitaminerna på http://www.vitaminsidan.se/
Jag har köpt en burk som heter Kvinna nånting,och tar en tablett om dagen, och märker absolut skillnad. Jag är mycket piggare och gladare! :)

Antioxidanter
Överallt, både i oss och i luften finns fria radikaler, det är atomer som förlorat en av sina elektroner och de försöker därför sno en elektron från våra atomer. De bildas bla av solljus, röntgenstrålning, föroreningar, tobakrök och avgaser. Därför är det bra med antioxidanter, de offrar en elektron från sig för att skydda våra atomer. Antioxidanter får vi i oss genom mat och det bildas även i kroppen.
Lite olika antioxidanter; Vitamin E, Beta Karoten, Selen, Q10, Vitamin C, MAgnesium, Zink, koppar

Sköt om dig
Har man ett badkar, så se till att köpa ett badsalt eller badskum och kryp ner i badet med en massa ljus i rummet. Har man inte ett badkar så kan man ju alltid ta ett fotbad, det är också väldigt avslappnande
Man behöver pyssla om sig själv lite extra då och då, lite lyx för sig själv. För det är så vanligt att man alltid gör en massa för andra men inget för sig själv. Så kom igen nu pyssla om dig själv, Det gör faktiskt mycket!

Lite småtips
Börjar celluliterna krypa fram så kan jag tipsa om att
*Köpa en bra body scrub och scrubba 2ggr/v mot hjärtat,
*man kan även köpa en Scrubbvante och använda den lite halvtorr en gång i veckan innan Body Scrubben, så sätter man igång cirkulationen i kroppen och slaggämnena som ansamlats har lättare att ta sig därifrån, Det är självklart förebyggande också.
*Se till att smörja in dej efter varje dusch med någon mysig Body Lotion eller Kroppsolja så huden inte blir så torr. Har du bråttom finns även Body Spray att köpa, så man bara sprayar på efter dusch, lämnar inga fläckar eller nå;p
*Köp stödstrumpor/stödstrumpbyxor, när man står upp mycket så är det otroligt bra att ha, det motverkar också celluliter och sådant :)

Glöm inte att kroppen är ditt verktyg och du ska leva med det verktyget resten av livet :)


Hudtyper & Hudtillstånd

Den 2008-02-21, kl 18:35:08
Filed in Skeas Hudtips | Kommentarer: 1
Hudtyperna kan delas in i 4 olika kategorier, hudtypen man är behåller man hela livet.
Sedan kan man även drabbas av olika tillstånd på hudtypen, man kan ha flera olika tillstånd samtidigt och dessa kan ändras eftersom. För att få ut det bästa av produkterna man köper är det bra att ta reda på sin hudtyp och hudtillstånd. Därför har jag nu skrivit upp lite huvuddrag bland de olika kategorierna, men för att få ett professionellt utlåtande rekomenderar jag att besöka en hudterapeut 

De 4 olika hudtyperna;
Normal hudtyp
Det är faktiskt ganska ovanligt att ha denna hudtyp.
Man har jämnstora porer över hela ansiktet, jämn färg och ser frisk & klar ut
Har inte problem med finnar, pormaskar och sådant
Och huden är väldigt stark och tålig!

Fet hudtyp
Man har en överaktivitet i talgkörtlarna. Ansiktet blir lätt glasigt & Makeupen försvinner under dagen så att man måste sminka på lite under dagen.
Man har även ganska stora porer i hela ansiktet, många blockerade porer och ofta är huden lite grövre
Det är också vanligt med fett hår och mjäll i hårbotten
Har man en fet hudtyp men ändå känner sig torr så är det att man är fuktfattig. Många gånger använder man fel produkter på en sådan här hud, produkterna är ofta väldigt uttorkade vilket gör att huden är fuktfattig

Torr hudtyp
Små porer vilket leder till en låg talgproduktion, därför har man oftast inte blockerade porer eller finnar, men det kan förekomma.
Huden kan kännas torr och stram och ha en ojämn yta som fjällar
Pga avsaknaden av fukt och att huden saknar den naturliga förmågan att behålla fukten som finns har en torr hudtyp har lättare att få rynkor och linjer
En torr hudtyp kännetecknas också som mycket fin, känslig och tunn
Var försiktig med en torr hudtyp, den är nämligen extra känslig för blåst, extrema temperaturväxlingar samt torr inomhusluft

Blandad hudtyp
Man har då ofta en fetare T-zon (panna, näsa, haka) och torrare eller Normal på kinderna. Orenheterna sätter sig ofta i T-zonen och kan även vara glansigare.

De olika hudtillstånden
Acne hud
Det är precis som det låter. Man har Acne, Alltså utslag, öm och irriterad, har blockerade porer, kan vara blank i ansiktet.
Acnen är dels genetisk, men kan också bero på tex graviditet, läkemedel & klor, föroreningar, hormonella orsaker, stress, dåliga kostvanor (obalanserad kost, brist på vitamin A, zinkbrist)

Åldrande hud
När åldern börjar komma ikapp drabbas man av detta hudtillståndet. De innebär att huden förslappas, man får hudförändringar och huden kan bli ojämn och skrovlig. Rynkor börjar framträda och ofta har huden blivit tjockare (Detta pga att hudens normala skydd är att förtjocka sig själv när den utsätts för nötning, sol och andra påfrestningar) Huden förlorar sin spänst och lenhet
Hur vi och huden åldras är dels genetiskt, men även andra faktorer spelar in som tex stress, övervikt, rökning, överdrivet solande, uttorkning av tex luftkonditionering och för mkt alkohol, som påskyndar åldrandet

Känslig hud
Det finns självklart olika variationer av känslighet. Men ofta känns det igen på att huden är lite rödflammig.
Sedan kanske man reagerar på kosmetika, tvål och doft, eller är allergisk.  
Många som har känslig hud bränner sig också ofta då de solar
Har man en känslig hud så kan man försöka att tänka på att inte äta alltför kryddstark mat och att undvika alkohol, då detta påverkar kärlutvidgningen. Sedan kan man tänka på att sol och bastu påverkar känslig hud.
Om du har en känslig hud, se till att vara noggrann när du väljer produkter.

Yttorr hud
Man känner sig torr i ansiktet, antingen hela tiden, eller kanske efter man duschat. och man kanske flagnar
Huden är svårklämd och det kan ploppa upp finnar lite nu och då. Orenheter finns ofta under huden
Att man drabbats av yttorrhet kan vara pga bla kyla, sol eller fel typ av preparat (tex tvålar, alkoholhaltiga ansiktsvatten, smutsiga handdukar, uttorkande cremer eller att man inte använder någon creme)
Det översta lagret i ansiktet är en hinna av döda hudceller, dessa finns till för att skydda huden mot diverse påfrestningar. Däremot är det meningen att dessa hudceller ska bytas ut kontinuerligt eftersom det föds nya hudceller hela tiden som skjuts upp eftersom. Men när huden blir yttorr så har de döda hudcellerna fastnat och täpper igen porerna. Under denna torra hinna finns då orenheter som inte riktigt tar sig upp, och produkter man använder kan inte heller ta sig ner. När man sedan åldras och den torra hinnan fortfarande påbyggs underifrån så blir den tyngre för huden, och eftersom inga preparat man använder tar sig in i huden såtorkas den ut och detta leder till att rynkor uppkommer tidigare.
Vill man bli av med yttorrhet så är bästa sättet att peela ansiktet 1-2ggr/veckan

Måste i Badrumsskåpet!

Den 2008-02-10, kl 13:09:02
Filed in Skeas Hudtips | Kommentarer: 3
image6

1. Det är otroligt viktigt med en bra rengöring, som både rengör + återfuktar. Den ska passa din hudtyp och inte vara för grov. Se till att den rengör på ett skonsamt sätt och efterlämnar huden fin. Man ska absolut inte rengöra med bara tvål och vatten eftersom hudens ph balans rubbas, och det tar flera timmar innan huden kan återställa den, och går man ut i kylan eller solen direkt efter så finns inget skydd för huden då. Så tänk på det.

2. Ansiktsvatten efter rengöringen har flera syften. Den hjälper huden att återställa PH balansen, avlägsnar makeup rester, återfuktar & hjälper produkter man applicerar ovanpå att tränga djupare ner i huden. Kolla gärna på innehållsförteckningen på ansiktsvattnet så att den inte innehåller Alcohol, som är uttorkande. Däremot finns det andra sorters alkohol, som tex isopropylalcohol som är återfuktande. Så det är ju bara bra :)

3. En ansiktscreme efter rengöring både morgon och kväll. Man kan ha en lite fetare creme på kvällen om man vill så suger huden åt sig all fukt under natten. Se till att välja en creme efter din hudtyp. Har du lätt för att bli glansig så rekomenderar jag att välja en ansiktscreme som mattar ner. Sedan har man en fetare hud med eller utan orenheter, och den känns torr, så är det ofta pga att man använder uttorkande produkter, så då behöver man en mer näringsrik creme med mycket mer fukt! :)  (kom ihåg att jag tillverkar egen bra ansiktscreme, mer info längre ner)

4. Peeling. Jag tycker definitivt att alla ska peela sig minst 1gång i veckan, helst två. Peelingen är till för att skrubba bort det översta hudlagret som består av döda hudceller. Ofta känner man sig väldigt torr i huden pga att de döda hudcellerna har hakat sig fast och vägrar släppa. Så man får underliggande orenheter och finnar ploppar upp lite då och då. När man peelar så släpper de döda hudcellerna och nya hudceller kommer upp, man stimulerar även huden att producera nya celler snabbare! Man kan även fördröja rynkor genom peeling då rynkor beror delvis på att det blir kvar ett så tjockt lager med döda hudceller att fibrerna i huden inte orkar hålla upp huden, och därav rasar = rynka. Man kan även genom peeling slipa ner en grövre hud.
Se till att köpa en peeling som är snäll mot din hud och inte för grov, och peela inte mer än 2ggr i veckan, då detta kan leda till förtjockad hud.

5. Efter en peeling är det dags att lägga en ansiktsmask. Den väjer man efter hudtyp. Kanske man vill ha en mask som är renande och utrensande om man känner sig oren. Eller kasnke man är torr i huden och vill återfukta, isånna fall väljer man en sådan. Huvudsaken är dock att ansiktsmasken är återfuktande, vilket är huvudsyftet! Finns lite olika varianter på ansiktsmasker, vissa är gele, vissa är lera, vissa ska man dra bort, vissa kan man sova med. Så det är bara välja vad som passar dej bäst.

6. Efter 25 så börjar huden åldrande ofta. Då produceras nya celler långsammare och de döda hudcellerna på hudens yta har svårare att släppa varandra. Då börjar rynkor komma fram. Rynkor kommer ju inte över en natt, utan det är en process som pågår hela livet. Man kan tyvärr inte ta bort rynkor med cremer, däremot finns det cremer som gör att huden sväller för tillfället, vilket gör att rynkorna ser mindre ut. Sedan finns det även cremer som hjälper till att förebygga rynkor. Så det är att rekomender när man passerat 25 gränsen.
Så se då till att peela 1-2ggr/veckan + ansiktsmask. Och att köpa hem en förebyggande creme, som tex denna Anti Ageing Serum, som man lägger på efter rengöring och ansiktsvatten, innan ansiktscremen :)

Måste i Duschen

Den 2008-02-10, kl 13:03:14
Filed in Skeas Hudtips | Kommentarer: 1
image5


1. En Body Scubb är otroligt bra faktiskt. Och enkelt, man använder den ca 2ggr/veckan när man duschar, och man börjar scrubba nerifrån och upp, mot hjärtat. Som en peeling på kroppen, hjälper till att avlägsna döda hudceller och den torra ytan. Om man brukar vara torr på kroppen så är det just den torra ytan man tar bort när man scrubbar! :) Sen ökar man även cirkulationen i kroppen, vilket leder till att kroppen transporterar bort slaggämnen bättre.. Vilket gör att man förebygger och motverkar celluliter! Det är ju underbart, för nu börjar det närma sig med dessa gropar uti rumpa och baksida lår ju!

2. Kroppsvante. Använd inte kroppsvanten och Scrubben samtidigt, för då kommer de flesta kornen från scrubben bara att fastna i vanten. Istället så gör man en dubbelscrubb 1gång/v. Man börjar då att torr scrubba med bara vante, fukta vanten lite grann bara och sätt igång att scrubba. Torrborstning är nämligen det effektivaste för att sätta igång cirkulationen! Efter du gått en vända med vanten så masserar du in Body Scrubben för hand, duschar av med duschgele och voila! Du är som ny!

3. En Body Cream efter dusch är att rekomendera. Det finns många olika varianter, oljiga, krämiga osv. Men hur som helst så använd någonting. Kroppen är till för att skötas om ;) Se till att den innehåller mycket fukt och är cirkulationsökande, så hjälper den också till mot celluliter.

4. Moor Mud från Kerstin Florian blev jag kär i denna vecka. Det är en lerinpackning som man kan använda både till ansikte och till kropp. Den är både peelande och återfuktande. Det är alltså riktig lera från botten på ett hav i Ungern som är flera tusen år gammalt. Den sätter verkligen fart på cirkulationen och är utrensande! Man kan ju använda denna medan man står i duschen, eftersom den ska hållas lite fuktig hela tiden så låter man ångan från duschen hålla den fuktig. Annars kan man lägga på den i ansiktet medan man badar och spraya på lite ansiktsvatten medan man ligger där. Sedan är det ju bara att tvätta av den i badvattnet. som min lärare sa, denna tillhör Husapoteket! Den brukar även användas vid reumatism och trötta leder, just pga att den ökar cirkulationen så mycket. Den funkar alltså både som en ansiktsmask+scrubb. Underbar!

5. Det är inte ofta man tänker på fötterna, men fötterna är ofta väldigt torra. Och eftersom man använder fötterna varje dag så ska man lägga en liten tanke på dom, för det är ju inge roligt om dom börjar göra ont så det blir jobbigt att gå. Sedan känner man ju själv att hela jag blir fräschare om mina fötter är fräscha. Så en bra fotkräm är att rekomendera! (även Fotfil mot förhårdnader). Denna fotcreme från Kerstin Florian, Ja, jag vet, ännu en Kerstin Florian produkt. Men denna är skit cool, verkligen! Den är mycket cirkulationsökande, mjukar upp hälsprickor, motverkar svullnade, håller nagelband fina. Och den kan även användas som LINEMENT. Den har en så cirkulationsökande effekt att man dagligen kan sätta på punkter som gör ont, har man tex väldigt dåligt och ont i axlar, nacken så är den utmärkt där! Jag tycker den är skit läcker!

6. Body Spray är verkligen enkelt. Har man bråttom eller bara inte orkar smörja in sig så är det bara att spraya på lite grann. Den torkar in bra och lämnar inga fläckar på kläderna. Och så luktar den så gott ju!

Vill man förresten motverka celluliter så se till att motionera, motion är nämligen bästa sättet att sätta igång cirkulationen på :) och se till att scubba och smörja in dej, du kommer bli som bäbis hud :)