Veckans fråga

Den 2010-05-31, kl 18:17:18
Filed in Skea Frågar | Kommentarer: 2
Simmar en vattensnok annorlunda när den simmar ovanpå och under vattnet?

Behöver jag berätta att Daniel brast ut i skratt då jag försökte förklara att den kanske simmar rakare under vattnet... Men hallå skea, den kan liksom inte simma om den är raklång?!

Nytt datum för uppsägningen

Den 2010-05-31, kl 15:36:08
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 4
Tydligen jobbar jag ända till 31/7, enligt uppsägningspapprena..
Jag är väl glad för pengarna det ger, dock ställer det till lite med piteå resan
Jag hade ju tänkt resa hem veckan då det är PDOL, vilket är sista veckan på jobbet.

Ni kankse tänker nu då, att jag kan väl fara hem till piteå på den fredagen så jag hinner gå på PDOL och sen stanna en vecka efter, men nej. För där på måndagen måste jag gå till arbetsförmedlingen och skriva in mig..

Kan man göra detta via datan eller måste man fysiskt gå dit? Förra gången var jag tvungen att komma dit fysiskt i allafall

Drastiska förändringar

Den 2010-05-29, kl 04:32:42
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 3
Det är en stor tyngd på mina axlar, och endel extremt stora personliga förändringar som händer till sommaren. Det finns även endel lösa trådar som jag måste ta tag i.

Jag kommer bo kvar i Göteborg så länge det går, eftersom jag anser att flytta hem till Piteå inte är lösningen som passar mig just för tillfället. Att flytta hem till Piteå redan skulle kännas som ett stort misslyckande och skulle absolut inte lösa mina problem utan asnarare förvärra.

Jag har även precis gått ur ett långt förhållande och förlorat jobbet, vilket resulterar i att jag måste säga upp lägenheten eftersom det är osäkert om jag kommer kunna betala hyran till hösten.
Så jag måste söka nytt jobb och troligtvis lägga företaget vilande (jag kommer ju trots allt bara få ut max 320:- /dag i ersättning. Så det blir att leva extremt snålt.
Men det finns i alla fall någonstanns jag kan ta vägen då jag står utan lägenhet, och det är i alla fall ett litet ljus i detta mörker.


Allt detta är fruktansvärt jobbigt för mig
och jag tackar massor för allt ert stöd, det betyder så himla mycket

Att vakna mitt i natten

Den 2010-05-29, kl 03:12:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Sprängande huvudvärk och illamående, detta kommer inte att vara en av min roligaste helger direkt.. Nu har jag smält att detta verkligen är på riktigt, jag trodde aldrig att det skulle kännas såhär jobbigt!

Jag måste få säga att det känns oerhört tråkigt att det skulle sluta såhär med jobbet, jag visste ju att detta skulle vara ett tillfälligt jobb, men jag trodde åtminstone att det skulle vara på mina villkor och inte komma såhär plötsligt.
Även om jobbet i sig varit extremt långtråkigt i perioder så har jag trivts, jag har ju endast jobbat där i strax över ett år men det känns dock som mycket längre med tanke på att jag kommit in som en i gänget väldigt fort.

jag känner stor tacksamhet till alla som underlättat för mig på jobbet och jag vet att det inte är alltför ofta man har chansen att jobba tillsammans med människor man verkligen trivs med. Ni alla har varit så otroligt snälla mot mig och jag är er evigt tacksam!

Jag hoppas verkligen att de som fortfarande har jobbet kvar försöker göra det bästa av situationen mitt i detta kaos och att de även försöker se möjligheter till att utvecklas inom arbetet. sedan lider jag oerhört med dem som nu har förlorat sina jobb. Världen rasar framför ens fötter, men det är inte omöjligt att bygga upp igen.
Jag lider med människorna som redan haft det svårt och nu även ska hantera detta, det blir en kamp, en otrolig prövotid. Nu är det dags att plocka fram den inre styrkan och visa vad man går för, ni är alldeles för bra för att ge upp!

Jag har träffat så roliga och charmiga människor på detta arbete och de kommer alla ha en liten plats i mitt hjärta och minne, och jag hoppas att jag på något sätt inspirerat och skänkt dem lite glädje under tiden jag varit där.


This is a time to try to stay positive. This is the beginning on something new

Det ena leder till det andra

Den 2010-05-28, kl 13:50:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 3


Eftersom man är en av de alla uppsagda så är det bara att börja se sig om efter ett nytt jobb

Den 18/7 är sista dagen på detta jobb, vilket även göra att jag inte kommer ha någon möjlighet att fortsätta hålla igång företaget just nu, så detta ska jag ta upp med Anna Maria idag.
Sedan ska jag även säga upp lägenheten på måndag eftersom jag bara kommer få grundersättningen från akassan (ca 6400:-/månaden)

Detta kommer ju väldigt lägligt, varför inte sparka på den som redan ligger?
Nej, men skämt åsido. Varför inte ta allting på samma gång


Detta blir jobbigt, men jag överlever


Kollektiv uppsägning

Den 2010-05-28, kl 11:03:19
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vilken fin början på en fredag, då man får veta att de flesta på jobbet är uppsagda

Hitta inspirationen

Den 2010-05-25, kl 10:56:59
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1

Nu vill jag hitta lite inspiration till att fotografera igen
Denna gång vill jag fotografera känslor.
Inspire me
Med tunga steg

Den 2010-05-24, kl 10:44:54
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är jobbigt nu

På salongen

Den 2010-05-22, kl 23:48:13
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Jodå, både torsdag och fredag hade jag bokningar.
Duo behandling topp och tå. Väldigt mysiga behandlingar att utföra
Dock så känns det rätt ut sagt förjävligt att jag fortfarande betalar från mina egna pengar för att kunna ha råd att ha kvar företaget.

Nu de senaste dagarna har det även hänt lite andra personliga saker som jag väljer att inte ta upp i bloggen, så det enda jag kan säga är nog att jag just nu håller på att samla krafter för att orka med.

One step at the time

Den 2010-05-19, kl 09:41:07
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 2
Det är dags att hitta sin inre styrka

Detta med deklaration

Den 2010-05-18, kl 16:37:56
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Komplicerat?
Ja det skulle man väl kunna säga att det är

Det är just vid såna här tillfällen som man börjar fråga sig själv vad man egentligen tänkte på när man startade upp ett eget företag, och det är även nu man börjar fundera på att lägga ner hela skiten.Gud vad positiv jag låter, eller?
Nej, strax ska jag på möte med revisorn.. Det blir lite bära eller brista situation över det hela eftersom jag kommer bestämma mig efter att deklarationen är färdig om jag ska behålla företaget eller inte.

Jävla förkylning

Den 2010-05-17, kl 11:19:03
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 3


Det ligger en dimma i mitt huvud som också gör mig otroligt seg i kroppen. Näsan rinner och halsen smärtar. Mina ben har svårt för att orka med mig och jag måste sätta mig ner en sväng för att inte ramla. Jag blir yr, varm. Går ut och tar lite frisk luft, försöker ta djupa andetag tills jag hittat tillbaka till mig själv. Jag går in och fortsätter jobba, fortfarande varm så detta är nog första dagen på otroligt länge jag måste ta av mig och jobba i t-shirt.

Dock dröjer det inte länge innan jag börjar frysa, tar på mig tröja.. och det räcker inte så jag går och hämtar en till tröja och sätter även igång fläkten som står på min bänk. Mina linser torkar ut av fläkten så jag måste stänga av den i omgångar.

Det är otroligt jobbigt att få sådana här förkylningar, främst när det gäller huvudvärken och yrseln. Men man är en kämpe och håller ut, jag har varken råd eller tid att vara sjuk. Nej, det är bara att bita ihop och gilla läget.
Goddamnit


Pinsammare än att sjunga på beställning

Den 2010-05-15, kl 20:59:55
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Finns det något pinsammare än att sjunga på beställning?
För det första så kommer man inte på en enda låt att sjunga, sedan så ska man göra det utan musik, plus att det är pinsamt som fan för det kan bara inte låta bra när det kommer på beställning...

Men jo, det finns en sak som är lika pinsamt, eller kanske snäppet värre!

Att dansa på beställning!
Testa dansa på beställning, utan musik, oförberedd, mitt på dagen framför människor, hur fan ska man dansa då? Skämta till det, seriöst? Inte vet jag. Detta är inte något som jag går med på i första taget.. Ge mig en drink eller två och fråga igen 


Gårdagen

Den 2010-05-15, kl 19:51:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Igår förfestade jag och syrran i slottskogen, var dock tänkt att njuta av solen, men den försvann ca fem minuter efter att vi satt oss i gräset och öppnat första bacardin. Så istället började vi promenera lite mot solen, dock så försvann den även då vi bytt ställe.. Vi kom då också på att vi inte hade någon skruvkorksöppnare till vinflaskan vi hade med oss, vilket gjorde att vi ringde Daniel som kom med detta. Vi blev även vittne till en tjej som druckit alldeles för mycket, vilket slutade i ambulans..

Hur som helst så avslutade vi kvällen på parken, där det tyvärr inte var så mycket folk (och de flesta såg ut att vara 18år). Självklart kom vi in gratis (vakten kände igen mig av någon konstig anledning?)

Efter att vi dansat tills fötterna värkte så köpte vi med oss en burger king hamburgare och drog hem.

 

Btw så var Raido hemma hos oss igår, påvägen hem (på vår spårvagnsållpats) så blev han rånad på mobilen och misshandlad. Fy fan för dessa jävla människor som gör sådant!

Broken

Den 2010-05-15, kl 19:35:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Come and save me from myself

Vingar

Den 2010-05-15, kl 08:32:17
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0Bär mig på dina vingar
Låt mig vila i din famn
Tryggheten du bringar
När du ömt viskar mitt namn

Göm mig under dina vingar
Lätta mina krav
Stillheten den klingar 
Jag är en känslomässig grav

Bär mig på dina vingar
Laga mina sår
Tryggheten du bringar
När du leder mig på rätt spår
 


Skydda mig

Den 2010-05-14, kl 13:00:44
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0Bär mig på dina vingar
Skydda mig med ditt skal
Värm mig med dina fingrar
Hjälp mig att leva med mina val
Dikt

Den 2010-05-14, kl 07:48:56
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0Skenet bedrar
Men också belyser
Ett ljus i vinter och skog
Skenet tindrar
Men också ständigt flyter
Svävande likt gud i ett snöre drog
Dikt om kärlek

Den 2010-05-13, kl 18:44:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Hittade en gammal dikt som jag skrev på ett skrivarläger för många år sedan. Man skulle försöka sätta ord på kärlek


Det sprudlar av glädje när han går förbi
Jag hoppas så innerligt att det en dag blir vi
Jag suktar och längtar på ett underbart sätt
Och jag vet i hjärtat att han är Mr. Rätt
Hans leende ger mej ett glädjande ord
Hans ögon får mej stel som ett bord
På moln jag vill sväva in i hans famn
Och aldrig lämna hans trygga hamn
Jag drunknar i härlighet, tankar och längtan
Sprolla om detta verkligen är värd denna väntan
Hans kropp, Oh så vacker vill hålla han nära
Kom hit lilla ängel, kom hit lilla kära
Det bubblar och sprattlar i min spröda kropp
Nervositet, förundran och detta ihållande hopp
Där kommer han mot mej och ger mej ett flin
Då vet jag inom mej, han kommer bli minCheerträning

Den 2010-05-13, kl 17:38:45
Filed in Vi tränar Cheerleading | Kommentarer: 0
Idag började vi dagen med att träna ute i Bergsjön. Början på rutinen börjar faktiskt bli helt okej.
Sedan  tränade vi även inför 30 maj tävlingen med nybörjarna, och som också gick helt okej.

Är dock helt slut i kroppen. Vilket jag kände redan igår.. Huvudvärk, susande i öronen, snorig, yr...
Som tur var så hann jag med att sova lite under lunchen (vilket hjälpte lite grann!) och åt varm soppa (thanx)

Nu får jag ta och vila upp mig till på måndag för då är det träning igen :)


Stor Flashmob

Den 2010-05-13, kl 17:25:18
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eller kan man kalla det flashmob?
Hur som helst så var det ett Norsk TV-bolag som var här i Göteborg och skulle spela in en dans inför Eurovision Song Contest. De har reda varit i tio länder och filmat detta.
Jag och Becca var självklart där och var med och deltog.
Det hela började klockan nio på kvällen med att gå igenom dansen som skulle filmas. Det var en kvinnlig dansare som stod uppe på ett litet podium och skulle instruera, detta tog ungefär en timma. Sedan var det dags att filma och det dansades nonstop fram till elva. Gissa om man hade ont i armarna dagen efter..

Men hur som helst så kommer det nog bli sjukt roligt att se detta inslag på finalen! Det kommer visas som pausnummer innan resultaten presenteras har jag för mig att hon sa.


Torsdag

Den 2010-05-13, kl 17:18:06
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Eftersom jag inte haft tid eller ork att uppdatera bloggen på sistone så är det väl dags att ta tag i detta nu!

Becca har bokat tågbiljett hem till Piteå nu och drar från Göteborg den 15/6, Parre far hem redan den 3:e juni och Nirre vet inte riktigt när det blir


 

Gåva

Den 2010-05-13, kl 16:41:26
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Den största gåvan vi fått, är möjligheten att välja

One of those days

Den 2010-05-11, kl 18:15:57
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 3
Man skulle kunna kalla det förföljesemani, men idag när jag gick in till stan så kändes det verkligen som att alla stirrade på mig. Inte stirrade de på det charmiga sättet heller utan snarare så att jag fick stanna vid en parkbänk och plocka fram spegeln för att se så att jag inte hade något i ansiktet..
Har ni haft en sådan dag någongång?

Lunch ute i solen

Den 2010-05-11, kl 17:01:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Det var så otroligt skönt att sitta utomhus på lunchen idag! På en filt uppe på en sten i änggården. Sen att vi även hade med oss en ben & Jerrys med smak av chocklad och brownies, helt underbart gott!
detta måste vi verkligen göra om Daniel :)

Veckans Fråga

Den 2010-05-11, kl 09:21:56
Filed in Skea Frågar | Kommentarer: 0

När var det egentligen den feminina bögkulturen utvecklades?

Nu vet jag ju självklart att alla bögar inte är feminina, men det finns ju ändå väldigt många som är det i sättet de uppför sig och pratar. (Vilket det absolut inte är något fel på, det är oerhört charmigt tycker jag själv)
Men när i historien utvecklades det beteendet? Har det alltid funnits eller är det något som vuxit fram genom århundraden?


Helt slutkörd

Den 2010-05-10, kl 07:40:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 3
Att jobba heltid på lager och sedan jobba torsdag, fredagkvällar och lördagar tär verkligen på kroppen och psyket.
Nu har jag jobbat såhär i strax över ett år och har ingen aning om hur länge till det fungerar..
Det jag saknar allra mest är att ha helgerna lediga, för som det är just nu så känns söndaarna extremt stressade eftersom det är dagen jag ska hinna göra allt jag inte hunnit under veckan.. Tänk också att kunna dra iväg en weekend någonstans..
Jag har så mycket som jag vill göra här i livet men funderar bara över hur jag ska hinna då jag just nu knappt hinner tvätta, städa eller diska..

Filmtips; Kickass

Den 2010-05-09, kl 23:15:08
Filed in Skeas Film & TV-serie tips | Kommentarer: 0


Behöver jag berätta att mina förväntningar inte var på topp inför denna film. Jag hade helt och hållet ställt in mig på att detta skulle vara en tråkig barnfilm med superhjältar, men ack så fel jag hade!
Denna film är råare och mer mogen än jag kunnat föreställa mig, och det höjer filmens lite taniga innehåll!
Det är klart att filmen ändå handlar om superhjältar. Men det är mycket våld och spänning blandat med lite humor, sex och kärlek.

Sevärd; Jodå!

Pain of Salvation

Den 2010-05-09, kl 23:08:01
Filed in Våra Youtube tips | Kommentarer: 0
Jag måste bara säga att jag fortfarande tycker detta är en superfin låt!

Roadsalt

Americas Next Topmodel

Den 2010-05-09, kl 23:04:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag har verkligen fastnat i detta program och är nu inne på säsong 14 och jag kan avslöja så mycket som att det finns många bra talanger! De är så duktiga allihopa (dock mångaa bitchiga jävlar), men jag har fastnat för två tjejer med väldigt speciella utseenden, tyvärr var det en av dessa som fick åka hem väldigt tidigt.Naduah


Raina


Tävlingen

Den 2010-05-09, kl 11:26:06
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Jag och Daniel tävlar..
Den sista augusti skall vi göra 30 armhävningar! Och kan vi inte det, så vinner den som gör flest i rad!
Dock har jag inte kommit på vad man ska vinna.. förslag?

Fredagen 7/5

Den 2010-05-09, kl 09:56:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Utekväll igen med Nirre, Becca, Ida och Raido. Denna gången var vi på Karisma.
Helt okej musik på båda våningarna och gratis glass från Lejonet och Björnen.

Dock på övervåningen vid baren så var det en DJ och en kille med microfon som pratade och sjöng med i låtarna hela tiden.. INTE okej.


Looking good?


Favoritlåtar

Den 2010-05-08, kl 20:35:02
Filed in Våra Youtube tips | Kommentarer: 2
Jag har just nu två favoritlåtar som båda är av 30 seconds to mars

Alibi


Hurricane

 

En längtan

Den 2010-05-06, kl 08:26:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 4
Jag har drömt om det sen jag var yngre, men har sållat bort den tanken genom åren.
Nu har man äntligen chansen att pröva på och visa vad man går för. Att verkligen testa sig själv och se om drömmen är någorlunda realistisk.

Det är jobbigt att bara släppa det..

I parken 24/4

Den 2010-05-06, kl 08:24:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
En bild från då vi var i Parken och festade :)


Veckans Fråga

Den 2010-05-04, kl 14:46:25
Filed in Skea Frågar | Kommentarer: 1
Veckans Fråga
Är det förekommande att särskadade mobbar varandra?
Eller har de kommit in i ett tankesätt där alla är accepterade precis som de är?
Och om de mobbar varandra, på vilka grunder och hur gör de?


Nu förstår jag såklart att det finns olika grader av särskador bland människor. Men detta är bara en allmän fråga som kom upp i mitt huvud idag. Någon som vet svaret eller bara vill lägga in en kommentar om detta? :)