Mys på morsdag

Den 2021-05-30, kl 19:16:19
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag tänkte jag ta en liten promenad med Matteo upp till ankdammen och titta på fåglar.  Det blev inget långt besök kan jag säga, en stund efter att vi kom dit så bajsade någon mig på axeln. Så då var det inte roligt längre, för jag kände mig smutsig och ville hem och tvätta av fågelbajset. 

Men senare så tog vi med oss Matteo ut till fiskebäck och plaskade i vattnet och grävde i sanden. Det uppskattades, men alltså det är galet kallt I vattnet nu, mina stackars fötter. Hur kan alla barn bada?

Sen åkte vi förbi och köpte glass, inte fick vi ha dom ifred heller, för ungen har upptäckt att han älskar glass. Så Daniels 88 gick åt snabbt! Och nu är det dags för lite jordgubbar och grädde på balkongen. Lyxigt!




Året som gått med Matteo

Den 2021-05-30, kl 15:13:01
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Ja vad säger man. Året har både gått superfort, för vafan har du redan bott med oss ett år?!. Men samtidigt känns det ju som att han varit med oss hur länge som helst!



Mys på stranden

Den 2021-05-29, kl 19:15:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag, Becca, Erik och Matteo tog bilen till Delsjön idag. Det kändes som värsta festivalen, folk grillade, badade och spelade musik. Riktigt härlig stämning! Matteo ville bara bada hela tiden och satt i vattenbrynet och lekte med vattnet och försökte äta sand. Vi hade även köpt en miljövänlig engångsgrill, men bambupinnarna som skulle vara galler brann upp när vi la på majsen och min hamburgare så det var ju lite fail.

Sen såg jag att bebis började skaka av att han blev så kall, vilket inte var så konstigt med tanke på temperaturen i vattnet. Men han blev skitsur så fort jag försökte lyfta bort honom. Som tur var kunde vi linda in oss i en handduk o titta på lite youtube så att han blev varm, och sen gå och gunga en stund för att slippa att han kröp ner till vattnet hela tiden.

Men en härlig dag hade vi i alla fall!





Ett år

Den 2021-05-29, kl 11:17:48
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Tänk att du tillslut/redan är ett år. Tiden har gått så snabbt, men samtidigt så långsamt. Det känns ju som en evighet sen jag låg där på förlossningen och slet som ett djur för att få träffa dig!

Nu springer du runt här hemma och skriker, och vill gärna bli jagad och jagar oss runt i lägenheten. Du ramlar självklart emellanåt, men du har ändå blivit hyffsad stabil på fötterna. Du är en riktig utforskare och nyfiken på världen och vill upptäcka allt. Gärna stoppa det i munnen också, och älskar att tugga på allt som kommer från skogen, såsom träleksaker, pinnar, kartonger och papper. 
Du vill också gärna bli upplyft, spelar ingen roll om du precis träffat personen ifråga, så länge du får komma upp i famnen och utforska ansiktet, stoppa fingrar i munnen, öronen, plocka av glasögonen, dra I skägget. Ja, allt man kan göra med ett ansikte. Men ibland vill du bara bli upplyft, för att sen bli nedsläpp igen...

Sen har du fått ett himla humör, och det kan snabbt gå från skratt till gråt och får du inte som du vill så blir du lätt hysterisk. Men oftast är du en glad skit som har lätt till skratt!.
Du har också börjat gilla höga ljud och gärna ljud som du själv åstadkommer, så att slå leksaker i diverse möbler är en rolig underhållning, enligt dig.. och sen så har du upptäckt bilar. Oj, vad du tycker om bilar nu! Vi tänkte då att en tågbana var nått att ha, men än så länge så hinner vi inte ens bygga ihop den, innan du tar isär. Och det självgående tåget du fick av moster, det tippar du omkull för att känna på hjulen som snurrar.. så det fungerar ju inte riktigt som det är tänkt.

Sen är det otroligt skönt att du är en social bebis, du vill gärna gå fram och känna och klämma på andra barn, och verkar inte alls vara blyg. Förutom då mot vissa män, som är lite läskiga i början! 

Sen har du nu tillslut blivit svår att fotografera. Se bara din ettårsbild. Vad hände här liksom?



Kalas kalas

Den 2021-05-24, kl 18:10:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Kalaset gick ju super för det regnade inte. Så vi kunde vara ute och grilla korv på innergården. Bebisarna fick springa omkring och så hade jag bakat bebismuffins till dom. Och Matteo fick superfina presenter!

Sen hann jag också till och med prata med några vuxna människor och inte bara bebisar! 


Ettårs bilden

Den 2021-05-22, kl 07:10:58
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Tillslut fick jag tid att fotografera en sväng, vilket inte är så lätt. Ljuset ska vara hyfsat, bebis på humör och man ska hitta tiden mellan jobb, mat och blöjbyten. Inte får han vara för trött eller för pigg heller. Och nu är han inte lika lättcharmad heller utan nu behöver man assistans för att få honom att le och skratta.




Grattis Matteo!

Den 2021-05-19, kl 22:08:24
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Detta året har gått både superfort men samtidigt så känns det ju som att du har funnits hos oss hur länge som helst! 



Kalas

Den 2021-05-16, kl 18:35:41
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår skulle vi ha första kalaset och det spöregnade, så vi fick ta emot hälften inomhus. Men det blev lyckat ändå och Matteo blev superglad över duplo och bobbycar som han fick! Och alla människor som kom för hans skull, inte var han blyg heller. Utan han visade sina bästa konster och ville komma upp och hälsa på dom!

Idag kom Charlie o Klas förbi o käkade tårta så det blev ett minikalas idag igen. Vi satt sedan ute på balkongen och gottade oss en stund. Matteo fick smarta tårta idag, och jag la en bit på hans stol, han satt mest och geggan runt det. Tror han tyckte om konsistensen



 

Promenad o besök

Den 2021-05-14, kl 19:20:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag blev det en promenad till slottskogen i det fina vädret, stannade till på Villa Belparc o tog en smoothie. Men då valde lillen att vakna så det blev en kort powernap. Sen var det bara att promenera hem igen och göra iordning lite innan Maria, Christian och Victoria kom över på fika. (dom tog med riktigt gott fika!). Victoria har ju vuxit massor, så hon är ju nästan i Matteos storlek nu! Och hon tyckte det var både fascinerande och läskigt med honom. Men mysigt hade vi och Victoria fick prova bollhavet och verkade gilla det. Så Maria var rätt så nöjd då hon precis hade klickat hem ett eget. Man vet ju aldrig med barn och leksaker, vad som kommer funka och inte. 

Men det var i alla fall jätteroligt att träffa dom igen, det är ju alldeles för långt emellan  Men nu när värmen börjar komma så kanske man kan börja träffas oftare i alla fall! 

Matteo missade ju sin eftermiddagsnap också, så jag fick ta med honom ut och leka för att hålla igång honom en stund till. Så när vi väl skulle äta halv sju, så somnade han i stolen stackarn. Så det var bara att byta kläder på honom och lägga han i sängen. Så vad gör vi föräldrar första kvällen ensamma. Jo, bloggar och kollar hemnet i soffan. Lite go egentid som behövs ibland
 

Color Run

Den 2021-05-11, kl 15:37:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då har jag o Becca bokat vårt första lopp. Jag har ju aldrig varit en såda där som tycker om att springa eller jogga överlag. Men finns det något som kan få mig att göra det, så är det uppblåsbara hinder och färgbomber. Så dessa 5 km kommer bara flyga förbi! Sen att det inte är förrän i september så borde ju restriktionerna ha lättat och det kommer gå att utföras
 

Nya skor

Den 2021-05-11, kl 06:21:23
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Köpte nya skor till lillen häromdagen, för skor med dragkedja är inte att rekommendera till fyrkantiga fötter. Alldeles för krångligt att sätta på. Så nu blev det kardborreskor som går att öppna typ helt. Så igårkväll invigde vi dom ute och det gick super! Bebisskor är ju ändå för söta!




Frisk igen

Den 2021-05-09, kl 11:17:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår vaknade han upp utan feber, så det var ju jätteskönt! Så vi åkte o köpte en liten present till Anton som fyllde 1, och promenerade ner och var med på avstånd en liten stund. Träffade min gamla cheerleading kompis Hanna där, som var på besök från USA. Malin, Antons mamma, är gift med Hannas brorsa. Vilket vi inte visste första gången vi träffades, men jag hade ju mina aningar när jag såg hennes efternamn, för det är ju inte så vanligt.

Men hur som helst, så vi en frisk och pigg liten Matteo hemma igen, så Becca o Erik kom förbi igår och grillade en sväng. Medan Daniel träffade vännerna och tittade på fotboll.


Lilla vän

Den 2021-05-06, kl 16:04:54
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Tillslut var det Matteos tur att bli sjuk, han har ju varit förskonad från diverse förkylningar och annat sen han föddes. Men igår fick han plötsligt 40 graders feber. Så han hade en riktigt jobbig natt och kokhet, trots ipren. Men när han fick flytande ipren imorse och vilade så blev det tillslut bättre. Så idag på dan är febern nere på 38, vilket känns oerhört skönt och där ett tag var han lika sprallig som vanligt. Men nu sover han en sväng igen.

 Så jag jobbar hemifrån, vill ju inte råka ta med mig bebissjukdom till jobbet och smitta vidare då kollegan som sitter närmast mig också har en liten hemma.




Äta mat

Den 2021-05-06, kl 15:22:22
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår blev det blodpudding till lunch, inte lika äckligt som jag kom ihåg det. Men inte var det gott heller. Men Matteo fick mumsa på i alls fall. Kladdigt blev det


Tänk vilken tur man har..

Den 2021-05-05, kl 16:50:24
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
..Att man har ett friskt barn, peppar peppar.
Jag är ju med i en grupp på facebook, mammor med barn födda i Maj 2020. Där kom ett inlägg angående att en familj låg inne på sjukhuset nu, där det nyligt upptäckts att bebisen har krabbes sjukdom (som är dödlig) och det efterfrågades en insamling till dom. Så självklart donerade jag lite pengar, och det gjorde så många fler. Så hela 10 000:- samlades in, varav 2000:- skänktes till hjärnforskning, ett nallebud skickades till sjukhuset, en present & presentkort på ICA skickades hem till familjen och resterande pengar swishades direkt till mamman.
 
Blir oerhört rörd att det finns så många fina människor som ställer upp när andra har det svårt!
 

Leos Lekland

Den 2021-05-02, kl 15:59:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag mötte vi upp Alexandra och Nico på Leos Lekland i Partille. Nico sov först så Matteo fick leka själv och krypa runt ett tag, och sen när han väl vaknade var det dags för lunch. Och det gick väl så bra som en lunch med bäbisar kan gå, man försöker trycka i dom mat och få dom att inte låta så mycket medan man själv får försöka äta en hamburgare som redan kallnat. Matteo frasar sönder smörgåsrånen man försöker locka med och sitter i stolen och hoppar och bara väntar på att få komma ner. Men mat fick vi i oss tillslut I alla fall. Sen blev det en massa lek. Matteo var helt fascinerad av alla barn och ville gärna krypa fram till dom, men de flesta var ju mycket äldre än honom så dom tyckte nog mest han var jobbig. Nico blev mest bara skraj för honom, för Matteo kryper mycket snabbare och gärna upp i ansiktet och tar i håret. Han har ju inte sett så många andra bebisar och ingen med så mörkt fint hår. Så stackars Nico försökte komma undan. 
Men dom fick i alla fall leka av sig lite och jag o Alexandra hann prata lite, perfekt också att det är gratis inträde under 1 år! 



Grill o chill

Den 2021-05-02, kl 15:52:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Charlie o Klas kom till oss igår och grillade. Dom skulle grilla en köttbit som tog evigheter så Matteo fick följa med ner på gården och leka med oss, så han promenerade runt med Klas. Sen spelade vi spel och hade det bara mysigt. Blev dock en tidig kväll och vi gick och la oss redan strax efter 22, men vi var så himla trötta så det behövdes nog!


På quiz

Den 2021-05-02, kl 08:44:26
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag, Becca o Erik var på WernersBistro igår på partyquiz. Ett riktigt trevligt quiz med lagom svåra frågor och sangria. Så hit kommer vi definitivt gå igen!