Cheertävling Paris

Den 2016-01-31, kl 20:32:00
Filed in Vi tränar Cheerleading, Våran vardag | Kommentarer: 0
Just nu sitter vi och planerar resan till Paris, vi ska ju faktiskt åka och tävla med cheerleadingen i år. Det kommer bli roligt, och förhoppningsvis så kommer vi hem med två pokaler också! Att resa med cheermänniskor är roligt för oss som är cheermänniskor, kanske inte lika roligt för andra människor. Ni som cheerar förstår vad jag pratar om, vi pratar och andas cheer och sen så ska vi stanna upp överallt och stunta framför diverse byggnader och ställen som ser bra ut! Hahaha ;D 
 
Men ja, tävlingen är sista helgen i Maj, så nu kommer det vara ordentligt mycket träning här framöver. Bland annat har vi ju Helene på besök till helgen, så då blir det träningshelg
 
Förra gången i Paris :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hälsning från Spanien

Den 2016-01-26, kl 20:16:47
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Syrran och Patrik har det bra i Spanien. Dom shoppar, strosar och chillar. Jag är inte alls avis...
 

Problem och problem men inte lika panik

Den 2016-01-24, kl 16:19:00
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Vi var i fredags och skulle titta på en lokal till bröllopet. Denna lokal är större än den vi bokat, men har ett sämre läge rent geografiskt. Men självklart så dyker inte uthyraren upp, och det enda telefonnummret jag hade till honom, var ett telefonnummer som gick in till lokalen. Så slutade med att jag fick maila honom och hoppas att han hör av sig under nästa vecka.
 
Det är svårt det där med att hyra lokal, alla tre lokaler vi tittat på har uthyraren varit försenad till visningen.. och inte bara lite försenade heller..  well well. Nu vill vi bara se de två lokalerna och veta lite mer om porslin och dylikt som ingår, för att veta vilken av dem vi ska välja..
 
Ena lokalen:
+ Bra kommunikationsmöjligheter
+ Centralt, ligger i slottskogen
- Mindre lokal
- Måste hyra till projektor och ljudanläggning
 
Andra lokalen:
+ Stor lokal
+ Finns projektor och ljudanläggning
- Sämre kommunikationsmöjligheter och ligger mitt i Påvelund

Köpt ring

Den 2016-01-22, kl 21:27:09
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Då har jag inhandlat en vigselring på Guldfynd. Blev en 2mm alliansring i vitguld. Kommer bli så fint på fingret bredvid min blanka ring sen! 


Praktik

Den 2016-01-20, kl 19:59:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Yes, idag var första dagen på praktiken! Gick bra, bara svårt att komma ihåg allas namn... Men hursom så har jag fått vara med när dom kör ut och levererar nya datorer. För tydligen så byter dom ut alla datorer på SKF ibland. Så nu är dom mitt i det i alla fall. Så imorgon ska jag vara med vid installation av datorer också. För när man levererar ut dom så ska dom redan vara färdiginstallerade och man ska bara flytta över personliga inställningar och drivrutiner till skrivare och sådant.
 
Svårast dock, det kommer ju vara att lära sig att hitta på SKF, shiit vad många byggnader och beteckningar det finns! Visste ni förresten att SKF är ett så stort område att vi måste köra bil runt när vi levererar. Var och hämtade upp en karta idag så att jag ska kunna hitta när jag ska ut och köra själv ;)
 
Idag har jag och Becca börjat se Peter Pan i 3D, fick ta en paus precis för att äta lite palt och så skulle hon snabb skypa med Patrik.

Snökaos

Den 2016-01-19, kl 10:05:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag har det varit snökaos i Göteborg. Var sista lektionen tillsammans med klassen innan folk går ut på praktik. Men, eftersom det snöat hela natten här, och plogbilarna inte hunnit ploga tillräckligt. Så typ alla bussar och spårvagnar inställda. Dock är det väldigt dåligt med information från västtrafik, så folk har stått och väntat i timmar på hållplatserna. Jag kom inte ens så långt, gick bara ut genom dörren och mötte en granne som hade kollat tidningarna, och berättade att Göteborg stod stilla. Tänka sig, det är faktiskt djupsnö här, så här mycket snö har det inte varit sen jag flyttade hit 2007! (senaste snökaoset dom hade var väl 95 om jag minns rätt)...
Min stackars klasskompis promenerade/plumsade imorse från Marklandsgatan till Korsvägen, det är en ruskigt bra bit! Men han upptäckte att alla bussar till Borås var inställda...taskigt läge!
 
Så idag blev en hemma dag, ska dock ta mig till syrran, bara vagnarna börjar rulla igen. Ska pröva klänningen igen, och skissa på min ombytesklänning.
 
 
 

Grekisk PyttiPanna

Den 2016-01-18, kl 09:23:00
Filed in Skeas Matrecept, Våran vardag | Kommentarer: 0
Om man inte testat göra detta så äre dags. Är så otroligt gott! Tänk dock på att fläskfilen gärna vill marineras över natten, så gör iordning den i tid. Och det funkar även att göra denna med kycklingfilé.
 
6 portioner
Ingredienser:
1kg fläskfile
1kg klyftad potatis
3st klyftade rödlökar
1pkt körsbärstomater
1st Gul paprika (klyftad)
1st  Röd paprika (klyftad)
0,5  Zucchini i bitar
200g  Fetaost i bitar (strös över sist)
Marinad till fläskfilen:
1,5dl  Rapsolja
1,5 tsk  Sambal oelek
2msk  Soja
1msk  riven ingefära + salt och peppar
3st skivade vitlöksklyftor
 
Sås till:
2dl Creme Fraiche
2st pressade vitlöksklyftor
0,5st Lime (saften från limen)
1krm Svarpeppar, salt och havssalt
 
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar
2. Skär fläskfilen i skivor. Lägg i köttet i marinaden och låt marinera i minst 6 timmar - gärna över natten.
3. Blanda alla ingredienser till såsen (krydda efter behag)och låt den stå kallt till servering. Så här långt kan du förbereda.
4. Skala potatisen och skär den i klyftor. Om man vill sätta in hela rätten samtidigt i ugnen är det bra att förkoka potatisen ca 5 min i kastrull. Annars får man sätta in potatisen i ugnen en stund före man blandar i det övriga.
5. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en långpanna. Häll över köttet och marinaden och rör om.
6. Skär rödlök och paprika i klyftor och zucchini i tärningar. Skölj tomaterna. Lägg grönsaker ovanpå potatis- och köttröran. Salta och peppra och ringla lite olja ovanpå
7. Ställ långpannan i mitten av ugnen tillaga i ca 25-30 min.
8. Lägg tärnad fetaost över den varma gratängen. Servera med en kall sås.
 

Loonely

Den 2016-01-18, kl 09:06:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag åker Daniel till Nora och jobbar, kommer hem på torsdag. Så skea kommer känna sig lite ensam dessa dagar. Men jag ska passa på att fylla dom med saker att göra, men sängen kommer vara så tom på kvällarna!

Idag ska jag gå och beställa min alliansring, jag o Becca ska även lägga klart pusslet vi lånade av Timea och lägga ögonfransar och så är det träning ikväll. Imorgon är det en lektion och sen ska vi träna zumba, onsdag är första dagen på praktiken och så ska vi pröva Body Combat. Torsdag äre praktik o cheerträning och hämtning av Daniel och fredag ska vi åka o kolla på en lokal till bröllopet! 

Lördag så drar syrran o Patrik till Malaga en vecka, passar på innan hon börjar sin praktik och han börjar sitt nya jobb. Fuskigt! 

Sen första helgen i februari så kommer Helene på besök!! Då blir det cheer, tjejkväll o tjöt:) ❤️


Att gymma

Den 2016-01-17, kl 19:41:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag har ju absolut inte varit en gym person, känner mig mest bara vilsen när jag går in där. Men nu har jag, syrran och Hacer köpt gymkort på fitness24seven, så denna vecka som varit så har vi tränat rätt så mycket. Och jag börjar faktiskt tycka det är helt okej. Mitt problem är ju att jag snabbt blir rastlös. Så vi springer några minuter på en crosstrainer, kör rodden några minuter. Sedan varvas mage och rygg. Därefter armar i alla dess former och avsluta med styrkepass på golvet och sist men inte minst streching. Och jag börjar faktiskt redan märka av skillnad i styrke. Tänka sig, jag blir starkare och vigare :)
 
Så det är inte lika tråkigt som jag trodde, nu i veckan ska vi pröva några pass också, bla Zumba på tisdag. Jag suger verkligen på zumba, mina höfter vill inte röra sig. och förra gången jag prövade det så fick jag ju oootroligt ont i ena rumpmuskeln i flera veckor.. så ska vara försiktig. Men hursom mitt mål är i alla fall att kunna gå ner i spagat innan maj (åt ett håll i alla fall), och kunna göra minst 20 armhävningar i rad.. just nu är jag uppe i 9, sen dör jag lite innan jag kan fortsätta.
 
Men idag har vi vart duktiga, vi har äntligen fått upp tavlorna på väggen. Målade av Cecilia Sand
 

Room Escape

Den 2016-01-16, kl 11:47:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Var på Room Escape på Hisingen igår med syrran, sihao, Brayan o hans kompisar. Denna gång blev det rummet röda harpan som var något lättare än rum 1909 men fortfarande väldigt klurigt! Room Escape är ett spel där man blir inlåst i ett rum och så ska man lösa olika uppgifter för att ta sig vidare till nästa rum! Vi tog oss ut på 65 minuter men fick ta lite hjälp också för vissa saker var väldigt svårt att komma fram till ;). Men detta kan verkligen rekommenderas som fredagsunderhållning!
Därefter tog vi oss till Super Rullband och åt, mumma! 

Beställt brudskor

Den 2016-01-12, kl 09:43:52
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Igår var vi på en tripp för att hitta skor, så skulle åka till de två typ "nelly" outletarna här i Göteborg. Den i Gamlestan hade mycket festskor och festkläder, men inga av de fina skorna i min storlek tyvärr. Den andra som ligger på Backaplan visade sig ha bommat igen :/
 
Så det blev tillslut att jag beställde från Ebay (174kr med frakt). Syrran behöver veta nu hur hög klack det kommer vara då hon har börjat på kjoldelen på klänningen, så 7cm klack blev det. Ska jag bara öva att gå i dem också!
 

Löste sig

Den 2016-01-10, kl 18:10:21
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Problemet vi hade med lokal har löst sig! Så det var otroooligt skönt! Vi väntar bara på ett besked till och sen vet vi precis vart festen ska hållas. Så Skea kan andas ut (var lite orolig och stressad där ett tag)!
 
I övrigt så går det bra med planerna, bara vi får se och mäta i lokalen så vet vi hur många bord vi behöver och hur det ska dukas = jag kan börja beställa dukar från Ebay och övrig inredning. Sedan ska vi sätta oss ner och göra en form av tidsplan för när allting ska göras, såsom boka projektor, ljudanläggning, limousin, bestämma mat och kolla vilka som kan hjälpa oss att laga och annat smått och gott :) Ska även ta ett planeringsmöte med Charlie och Klas våra toastmasters och gå igenom deras uppgifter och så!
 
Men nu är det dax att återgå till pluggandet. Tenta imorgon, sen kolla skor med syrran och sen träning!
 
Lite inspiration till borden :)
 
 
 
 

Billiga Bröllopslokaler Göteborg

Den 2016-01-08, kl 10:12:56
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Här kommer några billiga alternativ till lokaler i Västra Göteborg där man får ha egen Catering,
upp till ca 50 pers sittande;
 
* GFF Majorna Kostnad 3 500:-
* Västerträffen Kostnad 3 000:-
* Sk Argo  Kostnad 3 700:-
* Sandarna BK  Kostnad 2 500:-
* Kustens Hus  Kostnad 5 000:- (hel helg)
* Gräfnäsgården
* IK Vikingen
 
Billiga alternativ på restauranger: (lokalhyra, uppdukning med vita linnedukar, serveringspersonal och städ ingår i priset)
* AskimsTerassen Kostnad Buffé ca 330:-/pers
* GTS festvåning och Konferens  KOstnad Buffé 365:-/pers
 

Ett stoooort steg bakåt!

Den 2016-01-08, kl 09:54:54
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Näe, det man inte trodde skulle hända, hände igår! Jag har ringt och mailat han på kommunen denna vecka och tillslut skickade jag iväg ett sms. Ville ju gärna komma in i lokalen för bröllopet och titta igen, mäta lite bord och utrymmet.. Men då får jag ett sms tillbaka att kommunen sagt upp avtalet med hyresvärden och att avtalet går ut i Maj. Så våran bokning kommer försvinna! Så då faller alltså hela konceptet med kyrka och lokal! Dom kunde inte ha meddelat det tidigare, eller i alla fall förvarnat att det skulle kunna hända så att vi kunde ha en backup plan? Så igår fick jag sitta som en tok och kolla på andra alternativ. Men eftersom det är midsommarafton vi pratar om så är de flesta lokaler redan bokade. De som är lediga, kostar mycket, såsom Norges Hus 15.000 för en kväll...Fanns ju även alternativ på restaurang där buffén, med lokal, servering och dukar skulle gå på ca 350kr per person. Men då är drickan desto dyrare = restaurangpris. Så då är man uppe i stora summor igen.
 
Men nu väntar jag på svar från 3 olika lokaler, varav en som tydligen bara har någon sittandes i reception på torsdags morgnar, en lokal där ansvarig skulle kolla om någon skulle vara tillgänglig på midsommar för nycklar och sådant, och en lokal där ansvarig satt i möte. Så det är bara hålla tummarna att någon av dom fungerar!

För mycket planering

Den 2016-01-06, kl 21:28:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Daniel tycker att jag pratar bröllop alldeles för mycket nu, nästan varje dag. Men är det så konstigt då det är dags att börja planera? :P hahaha, så det mesta planerar jag med syrran så slipper han höra alla mina tankar!
Men imorgon ska jag en sväng till guldfynd igen, såg en ring med rosa stenar som jag bara måste prova och se om det var någonting för mig. Glömde ta kort på den så i mitt huvud var den jättefin. Men det behöver inte betyda att den är det i verkligheten ;)
 
Sen blir det cheerträning imorgon också, Becca ska basa lite och visa all sin power! Haha, kanske kör lite partner med Tore också, se om han har det i sig.. krävs ju sån otrolig teknik för att lyckas. Så förhoppningsvis så har han bara råstyrka eller råtalang. Annars blire jobbigt!
 
 

Inbjudningar

Den 2016-01-06, kl 13:26:00
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Nu är inbjudningarna klara och påväg ut:) Då äre bara resten kvar att göra inför bröllopet!
 
 

Skridskoåkning

Den 2016-01-05, kl 20:23:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag åkte jag, Becca och Patrik till Ruddalen och åkte skridskor. Jag och Patrik är dåliga på skridskor så vi fick hålla i Becca ett tag innan vi vågade åka själva. Det var roligt, svårt och lite kallt om tårna
 
 

Nyårslöften

Den 2016-01-03, kl 12:46:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
1. Att börja äta nyttigare (vilket inte innebär att helt sluta äta socker, fet mat eller så. Men att dra ner på det)
2. Laga mer mat (förra året var vi rätt lata)
3. Börja träna ordentligt (= köpa gymkort på 24/7 och träna ordentligt på cheerträningarna)
4. Börja lägga undan pengar till resa och hus (när jag väl börjar jobba)
 
 
 

Bröllopsfrisyr

Den 2016-01-02, kl 19:30:00
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Lite inspiration för hur jag skulle vilja ha frisyren. Dock är mitt hår väldigt tunt, så vet inte riktigt hur mycket löshår som skulle krävas för att fixa detta. Men det är så fint med vågit, flätat, lång frisyr med blommor i !
 
 

Året 2015

Den 2016-01-01, kl 13:32:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vad hände egentligen under 2015? Inte var det jättemycket då jag mest bara har pluggat hela tiden. Men lite saker har väl hänt och några fina bilder har vi hunnit ta också :)

Januari har redigerades det lite bilder på gravid Verran
 
Februari konfigurerades det routrar och switchar. Blev en liten tripp till Stockholm Fashionweek och så hämtade vi hem lille Peach till syrran.
 
 
Mars tog jag tag i lite redigering av gamla bilder av Linnea och umgicks med Hacer
 
April var ute och prövade bröllopsklänningar med syster yster. Och så fotograferades Becca och Emmi i sina egengjorda kreationer
 
Maj opererade syrran bort sin knöl på sköldkörteln, vi var på quizadillas en sväng och även en Burlesque kväll hann vi med
 
Juni tog vi en Romantisk weekend till Rom med min älskling denna månaden! Vi fick även besök av pappa och Eva, såg Icona Pop på Liseberg samt fotograferade lite
 
 
Juli blev en Pite resa för att hänga med barndomsvännerna och familjen och fotografera Junie
 
Augusti blev en tripp till Skara Sommarland, circus fest, utgång med tjejerna med en rolig förfest med Kinect. Och så ett roligt kalas på gården :)
 
 
September
Tog en liten utflykt med Daniel till nääs slott samt en sväng förbi Ullared (observera att detta inte var med Daniel)
 
Oktober
Choklad och Lakritsfestivalen, och en jädra massa plugg och träningar.
 
November
Halloween på Liseberg, julpynt, Megaloppis på Svenska Mässan, halloweenfest hos Maria och annat roligt
Tråkiga, Totte blev sjuk och hamnade hos veterinären. Men han blev som tur var frisk igen!
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
December
Plugg och plugg, Daniel fyllde år och julmys och nyår