Stackars Totte

Den 2019-01-31, kl 09:02:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Sedan några dagar tillbaka så har han kommit in i en spyperiod igen. Så efter att det eskalerat de närmaste dagarna så har vi fått gå över till kokt-torsk diet för att se om det hjälper. Annars blir det veterinären igen, senaste gångerna har dom ju inte hittat något fel på kissen och han blir så oerhört stressad av att åka till veterinären så vill bara dit i värsta fall.
 
... 
 

Titanic utställning

Den 2019-01-28, kl 15:54:07
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag, Daniel och Becca åkte förbi Titanic utställningen i lördags. En utställning med ljudguide, bilder och föremål från Titanic. Den var väl helt okej, men ljudguiden hade så otroligt tråkig och långsam röst och efter halva utställningen var man rätt så trött på kvitton, vykort och annat som bara kändes som utfyllnad. Sen tyckte jag inte heller att den var värd de 185:- som det kostade i inträde. Men annars var det väl helt okej att strosa omkring därinne. 
 
Men man blev i alla fall sugen på att se filmen Titanic igen, så det lär det nog bli snart!
 

Dans Dans

Den 2019-01-24, kl 11:04:52
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var jag o Becca på Öppet hus på Patricia Baletten. Detta var ingen balett utan en dansgrupp med blandade danser. Det var riktigt roligt och vi ska tillbaka nästa onsdag igen!


Scrapbooking

Den 2019-01-22, kl 17:31:49
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och Becca har beställt bilder för hela 2015 nu och har precis börjat scrapbooka ihop ett nytt album. Vi gör årsvis och man kan lungt säga att det blir finare med tiden. Riktigt mysigt är det att sitta och pyssla också, men vi har nu insett att åldern börjar ta ut sin rätt, och det börjar bli riktigt jobbigt att sitta och pyssla på golvet, både ryggen och benen tar stryk. Så nästa gång ska vi pensionärspyssla vid köksbordet istället
 
Kissarna blev förvånade när jag skulle gå hem
 

Veckan

Den 2019-01-21, kl 08:53:40
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I veckan har jag min sena vecka på jobbet = arbetar mellan 9-18 och tar hand om att larma och låsa lokalen. Inte kul alls. Sista timman när man är helt ensam så händer ingenting, man bara sitter och skrollar i något meningslöst flöde på nätet. Sedan ska man ensam gå runt och släcka lampor, jag är mörkrädd så jag försöker ofta att ringa Becca eller Daniel så att jag får lite sällskap i alla fall. De på jobbet har skämtat om att någon ska stanna kvar och skrämma mig, detta får mig att vara ännu mer på tårna när jag går runt. Men jag vet dock att dom aldrig hade gjort det ändå.
 
I övrigt så försöker jag komma på mat att laga under veckorna, det är ju så otroligt tråkigt att laga mat mitt i veckan. Det måste för det första gå oerhört snabbt att laga, gärna under 15 minuter. Sen vill man ju även att det ska vara nyttigt och enligt tallriksmodellen och gärna smaka någorlunda okej i alla fall. Men det slutar ofta med en tallrik fil eller gröt och en macka. Bara för att man inte orkar.
 
I veckan ska det också dansas! Vi ska prova på hos Patriciabaletten och se om vi vill satsa på det, annars hoppar vi på streetjazzen på torsdag. Men det kostar mycket att dansa, hela 1900:- för 14 gånger. Men jag måste verkligen röra på mig, och gymmet var så oerhört oinspirerande de sista månaderna så förhoppningsvis kommer man igång ordentligt på dansen istället! När man har ett så stillasittande jobb som jag har så måste man verkligen träna någon dag i veckan, annars går ju kroppen sönder tillslut
 

Becca i Palmhuset

Den 2019-01-20, kl 19:36:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Becca i sin nya klänning hon sytt själv
Modell: Rebecca Eliasson, Fotograf: Jeanette Unfors

Kalaset

Den 2019-01-20, kl 19:15:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var vi på 40-års kalas hemma hos Charlie. Det var inget party party som det ibland är hemma hos dom, utan det var bara dom närmsta inbjudna. Så det blev mat, och sedan en herrans massa ostar till efterrätt. Riktigt god och mysig kväll
 

Palmhuset

Den 2019-01-19, kl 15:52:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag var jag och Becca en sväng och fotograferade inne palmhuset i Trädgårdsförening. Ska bara orka sätta mig och redigera någon dag, har ju dock hela kommande veckan på mig så det kommer snart lite bilder. Men här kommer första bilden i alla fall
 
Modell: Jeanette Unfors, Fotograf: Rebecca Eliasson

10-Year Challenge

Den 2019-01-19, kl 11:17:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
2008 så gick jag fortfarande utbildningen till hudterapeut, hade ändå ganska nyligt flyttat till Göteborg och försökte lära känna mig själv. Jag startade eget företag, Becca flyttade ner och jag visste inte riktigt vad jag ville med livet.
 
2018 så har jag mycket mer erfarenhet och har börjat att lära känna mig själv. Har arbetat inom IT två år och ser ljust på framtiden.
 
 

Streetjazz

Den 2019-01-17, kl 13:55:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och Becca har bestämt oss för att börja dansa denna terminen och har därför varit på några prova-på nu det senaste. I söndags var vi på Dancehall, vilket var en jamaicansk dans och krävde lite flow. Så denna passade inte oss alls. Vi har inget flow. Så istället i tisdags så provade vi på streetjazz, det var vi och halva Göteborg kändes det som. Så det var trångt och genomgångerna gick sjukt fort. Jag hann faktiskt inte alls med. Men det var intressant koreografi, och krävdes inte lika mycket flow, så vi kanske hoppar på det ändå. Nästa onsdag har vi sista prova-på, vilket är med en egen dansgrupp istället. Så då ska vi bestämma oss :)

Mys i stan

Den 2019-01-13, kl 20:20:42
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Mötte upp Timea och Zoe för en fika i stan och sedan badade vi i varmvattenspoolen på Valhalla. En mysig tjejstund 😀


Att duscha

Den 2019-01-10, kl 09:04:42
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det finns människor som tycker att duscha är riktigt skönt, och sedan finns sådana som jag, som anser att det bara är något man måste göra ibland. Självklart kan jag tycka att det är gott precis när man står i duschen och sätter på riktigt varmt vatten. Men redan innan man går in i duschen så vet man ju om hur kallt det kommer bli när man väl ska gå ur den, helt blöt. Och sedan själva det blöta, det är ju bara riktigt jobbigt. Tycker i allmänhet inte om att vara blöt och då ska man inte tala om håret, det tar ju flera timmar på sig att torka!
 
Men bada det tycker jag om, men bara om det innebär att man får bada i riktigt varmt vatten en längre stund. För då är det faktiskt värt att bli blöt. Då hinner man också bli varm in i själen, som jag och Becca brukar säga. Man blir varm hela vägen in i kroppen så man slipper frysa när man kliver upp igen
 
23 februari ska vi dra till Vann på Spa igen. Längtar!
 

Tiden går, men står ändå still

Den 2019-01-08, kl 12:35:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är så olika hur tiden uppfattas av olika människor, vilket vi också diskuterat här hemma och med kompisar. En vanlig replik är "jäklar så fort tiden har gått de senaste åren". Men jag kan inte hålla med. Jag vet inte om det är min tidsuppfattning som är galet dålig, eller att man gjort så mycket de senaste åren att det blir körigt i huvudet..
 
Det började med att både jag och syrran diskuterade angående hennes födelsedagsöverraskning när vi åkte till The Steam i Västerås en weekend. Detta känns som en hel evighets sen, men det var bara förra året enligt bloggen. Ja, vi var till och med tvungna till att kolla tillbaka i bloggen för att vara säkra på att det stämde. 
 
Andra stora händelser känns också så oerhört längesedan, bröllopet och bröllopsresan känns som flera år sedan, fast det inte alls är det. Övriga resor vi gjort känns också helt i periferin. Och vi ska inte tala om när jag gick ut skolan och flyttade till Göteborg (2007), det är så längesedan att jag knappt har något minne kvar av det.
 
Så när Daniel började få lite åldersnoja så kände jag bara att, näe. Med tanke på att dessa snart 12 åren sedan jag flyttade till Göteborg känts som en evighet. Så är det fortfarande en så ofantligt massa år kvar!
 
 
Så vad har hänt på dessa 12 åren? Well här kommer en liten sammanfattning som främst är till för mig själv och att sortera upp minnena lite.

Utbildning:
- IT-tekniker på Borås Högskola (2014-2016)
- Hudterapeut på Gilda Skolan (2007)

 
Jobb
- 2nd line support 
- Onsite tekniker för Kungsbacka
- Supportspecialist VGR IT
- Fotograf och administratör
- Städerska
- Klädbutik
- Lager och logistikmedarbetare
- Hudterapeut som egen företagare samt på klinik
 
Resor
- Vilnius, Warszava, Roadtrip i Europa, Oslo (2018)
- Budapest, Santorini, Las Palmas (2017)
- Köpenhamn, Cheertävling Paris (2016)
- Rom (2015)
- Paris, Tunisien, Köpenhamn (2014)
- Zadar i Kroatien (2013)
- London, cheertävling Tyskland (2012) 
- Barcelona, cheerläger Oslo (2011)
- Skottland, Venedig, Danmark, Milano, cheertävling Oslo (2010)
- London, cheertävling i Tyskland & Paris & England (2009)
 
Livshändelser
- Förlovad (2014)
- Gift (2016)
 
 

Roadtrip

Den 2019-01-06, kl 17:19:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag o Daniel tog en liten bilpromenad till Jonsereds Herrgård och strosade lite längs med vattnet. Mys!
 

Shopping

Den 2019-01-06, kl 17:15:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var jag och Becca ute och shoppade, både lite second hand och sedan en sväng förbi Mölndals Gallerian. Rätt så nyöppnad, liten, mysig och var rätt så tom på folk. Like it!
 

Årskrönika 2018

Den 2019-01-05, kl 16:51:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Januari började med att vi fick vår nya bil och vi började då våra små roadtrips. Jag fick även veta att min tjänst som on-site tekniker skulle försvinna och blev erbjuden att hoppa över på 1st/2nd line tekniker istället. Vi åkte skridskor, myste med katter, var förbi sjöfartsmuseet och körde halv åtta.
 
 Februari var det mycket att göra, här hann vi med både att åka till Vann spa, gå på hockey, fotosession, se Rhenborg, gå på Feathers invigning på Världskulturmuseum, samt ett besök på Göteborgs museum
 
Mars firade vi påsk, bakade sötsaker och hade tjejmys. Vi tränade på Bounce och tog en roadtrip till Varberg och dess museum
 
April kom värmen och vi gjorde iordning balkongen, grillade, började planera roadtripen och gick ut med tjejerna. Vi körde en fotoshoot i en tunnel, var på barnkalas och så var jag även otroligt klantig och sprängde mitt cyckeldäck
 
Maj var en trevlig månad, nu var vi ute och paddlade kanot, tittade på Icona Pop på Liseberg. Gick på neonparty med tjejerna, åkte på små roadtrips med Daniel och så kom Mamma, Pelle och William på besök. Så då hyrde vi båt, åkte på liseberg och hoppade studsmatta!
 
 
 Juni fick vi mer besök av familjen för då kom nämligen Pappa och Eva förbi en sväng, vi firade även lite midsommar och sedan var det dags att packa väskorna och dra iväg på en sjukt rolig roadtrip i Europa
 
Juli var vi fortfarande ute och körde, men påväg hem från roadtripen. När vi väl var hemma igen så tittade vi The Sounds på Liseberg, fotograferade både oss och vito. Inte var vi less på att köra bil heller utan vi tog bilen och körde förbi bland annat Alingsås, Kungshamn och Ullared
 
Augusti var en lite hektisk månad för här hade vi mycket att göra. Det blev en miniweekend i Stockholm med Anna och Mikael, min födelsedags weekend i Warszava med syrran, vi firade Pride, var på tv-inspelning plus att vi drog en sväng till Oslo för att se Britney Spears
 
September var det lite lugnare och nu hade vi en trevlig liten tjejkväll hemma med katter, bäbis och valp. Jag och Daniel åkte även förbi Lights in Alingsås en sväng och sedan åkte jag, Emelie och Becca på hennes födelsedagsweekend till Litauen
 
 Oktober firade vi genom att gå på Halloween på Liseberg och gick ut på halloweenfest på The Concept. Vi höstfotograferade och byggde om möbler i syrrans nya lägenhet som hon precis flyttat in i!
 
November kom kylan, vilket då räknas som vinter, vilket också innebär att det var dags att julpynta. Jag och Daniel var också och såg komikern Niklas Andersson, vi tog en tjejresa till Ullared, käkade ostfondue för första gången hemma hos Charlie och Klas. Och avslutade månaden med Beccas 30 års överraskningsfest!
 
December kom med den riktiga julkänslan och vi var på julshow med Niklas Andersson och Shyffert tillsammans med Maria och Christian. Vi har även några svängar förbi Jul på Liseberg, tittade på julkör i kyrkan, stod i kö för att titta på Lucia men kom inte in pga att hela Göteborg tänkt samma tanke. Vi jagade julklappar via klappjakten (och syrran och Naomi lyckades hitta två stycken!). Vi julbakade och gick på konstmuseet. Vi tog sedan tåget upp till Norrland och spenderade juldagarna med nära och kära och sedan firade vi in det nya året tillsammans med goda vänner och riktigt god mat!
 
Så då var 2018 plötsligt förbi, nu väntar vi bara med spänning på vad 2019 har att erbjuda!
 

Lång och seg arbetsvecka

Den 2019-01-04, kl 10:18:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vet inte hur det är möjligt, men dessa dagar man har jobbat har känts så oerhört sega och mycket längre än en vanlig vecka. Men jag har bara haft knepiga ärenden på jobbet också och varit så oerhört trött så att jag bara gått hem och lagt mig i soffan.
 
Men är det inte alltid så att när man haft semester så kommer man tillbaka dubbelt så trött som man var innan? Sen att det fortfarande är mörkt på morgonen gör ju inte saken bättre,och att man ju även har två riktigt tråkiga månader framför sig. Varav Januari inte alls ger någonting förutom mörker och kyla, men vi tänkte väl lyxa till det med lite bio någon kväll i alla fall. I Februari blir det lite mer att göra, halv åtta hos Becca, plus att vi ska iväg på Vann Spa.
 
Nu hoppas jag även att Christian och Maria börjar planera sitt sommarbröllop snart, så man kan prova lite fina klänningar, pyssla och följa med på bröllopsklänningsprovning. Jag, Becca och Naomi sitter ju gärna och kollar på "Say Yes To The Dress" och syrran har gått och blivit så inspirerad att hon själv vill prova några klänningar. Jag tycker dock att det kan vara värt att börja med en partner. Hursom så får man leva genom denna vinter genom att veta att man har mycket roligheter planerade till i sommar!
 
 

Serietips

Den 2019-01-03, kl 20:14:00
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Sjukt Oklar
Svensk humorserie på SVT-play där Clara Henry spelar 24-åriga Ellen som bestämmer sig för att gå om gymnasiet och låtsas därav vara 16 år. Både jag och Daniel uppskattade denna serie, som emellanåt nästan blev för pinsamt jobbig att se, men som alltid löste sig tillslut
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
You
Netflixserie som handlar om en ung bokhandlare som gör var som helst för att få drömtjejen att falla för honom. En stalkerserie med riktigt trovärdiga skådespelare, den är riktigt obehaglig men sevärd
 
Chilling Adventures of Sabrina
Jag älskade Sabrina Tonårshäxan när jag växte upp och förväntar man sig att denna serie är en fortsättning på den goa och glada komediserien så lär man bli besviken för denna är mörkare och intensivare. Men skådespelarna gör jobbet bra och serien är definitivt värd att följa om man tycker om serier såsom tex Förhäxad.
 

Nyår

Den 2019-01-01, kl 18:39:04
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Precis som förra året så firade vi nyår hemma hos Maria och Christian, med den lilla skillnaden att Christian varit i England och tittat på fotboll och därav kom hem samma dag, så vi körde knytkalas. Min gamla barndomsvän Robin var på besök i Götet för att hälsa på sin mamma så han kom också förbi och firade med oss, samt att Naomi tog med sin nya sötnos Siri på besök så att hundarna fick leka. Och leka det kan man lungt säga att de gjorde!
 
Vi körde lite quiz, åt så mycket mat att vi nästan sprack, vi fick till och med skita i att plocka fram viss mat för att det blev så galet mycket, (blev en blandning mellan quizadillas, grekisk pyttipanna, fishtacos & pulled pork tacos) sedan tittade på fyrverkerierna och bara myste. En riktigt trevlig nyår helt enkelt!
 

Kiwii hälsar

Den 2019-01-01, kl 18:32:00
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Becca har åkt på en redig förkylning och har varit rätt så krasslig sedan hon kom tillbaka från Norrland. Dock tur att hon har kissekatterna som håller henne sällskap. Här har vi Kiwii som bara vill hälsa God Jul