Skea

Den 2017-03-30, kl 16:05:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Vegueta - Gran Canaria
Modell: Jeanette Unfors , Fotograf: Rebecca Eliasson

Imposters - Ny TV-serie 2017

Den 2017-03-30, kl 10:20:02
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu har jag fastnat i ännu en serie, Imposters. Detta är en drama-komedi serie där vi får följa Maddie, en skicklig bedragare som lurar in både män och kvinnor i förhållanden för att senare en dag försvinna och råna dom på allt dom äger och har.  Dock en dag så möts två män som råkat ut för samma öde, som teamar ihop för att tillsammans söka upp henne..
 
Intressant, rolig och bra skådespelare! Me Like it!
 

Becca

Den 2017-03-29, kl 21:25:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Vegueta - Gran Canaria
Modell: Rebecca Eliasson , Fotograf: Jeanette Unfors

Moana

Den 2017-03-29, kl 07:38:00
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Disneyfilmen Moana utspelar sig i Polynesien och Stilla havet, och där vi får följa Moana från liten tjej till en heroisk kvinna. Moana trotsar alla förbud och beger sig ut på havet för att rädda sin ö som är i fara. På färden får hon sällskap av halvguden Maui, som kanske inte är riktigt den hon föreställt sig att han skulle vara.
 
En väldigt mysig Disneyfilm, med en stark & medveten kvinna i huvudrollen & roliga djur vid hennes sida. Självklart så sjunger de även i denna Disneyfilm och sångerna är väldigt bra. Definivt en disneyfilm jag kommer att se om!
 
 
 

På stranden

Den 2017-03-28, kl 21:33:56
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Las Palmas - Gran Canaria
 
Modell: Jeanette Unfors , Fotograf: Rebecca Eliasson
 

Beauty and The Beast

Den 2017-03-27, kl 07:23:00
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Man kan som säga att jag har en liten kärlek till Disneyfilmer och denna var absolut ingen besvikelse. De har överlag försökt få denna film att efterlikna orginalfilmen och lyckats väldigt bra! De har väl egentligen bara lagt till några mindre saker samt några extra sånger. Men trots att man verkligen kan historien så gör dom den så bra med alla animerade figurer, och lyckas hålla filmen intressant i över 2 timmar! På tal om sånger, så känns det som att dom ungefär hinner prata 10 minuter mellan varje sång. Så skulle nog ändå räkna detta till en musikal! Sen är det definitivt värt att nämna att Emma Watson gör en väldigt bra prestation som Belle! 
 
Dock fick jag en liten tanke i huvudet under filmen.. att få känslor för den som håller en fången, kan hon ha blivit drabbad av stockholmssyndromet? Hahaha! Så är filmen värd att se på bio? Jamen det tycker jag faktiskt. Trots att det inte var så många 3D effekter som man hade kunnat önskat. Men den har i alla fall en sån där "storfilmskänsla" över sig, som bara kan upplevas på bio 
 
 

Jardin Canaria

Den 2017-03-25, kl 20:55:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Jardin Canaria - Gran Canaria
Modell: Rebecca Eliasson, Fotograf: Jeanette Unfors
 

Babyshower

Den 2017-03-24, kl 10:53:26
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Rastade bilen igår tillsammans med syrran för att köpa lite saker till den kommande Babyshowern. Roligt roligt! Nu kan jag ju inte avslöja något i förväg ifall att hon läser bloggen. Men lite tävlingar, gotta och presenter har vi förberett till nästa lördag iallfall. 
 

En gränd i Las Palmas

Den 2017-03-23, kl 18:03:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Las Palmas, Gran Canaria
Modell: Rebecca Eliasson, Fotograf: Jeanette Unfors

Las Palmas på Gran Canaria

Den 2017-03-21, kl 20:11:00
Filed in Våra Resor, Våran vardag | Kommentarer: 0
Efter en 5 timmar lång flygtur över havet så landade vi tillslut på Kanarieöarna och till hotellet på Las Palmas. Det var otroligt varmt första dagen, med hela 33 grader & vi bytte snabbt om och tog en promenad längs med stranden. Vi hade även fått information av en reseguide att det skulle pågå en karneval på kvällen i Maspalomas (andra sidan ön) på kvällen, så självklart drog vi dit!
 
Hur ska man förklara karnevalen? Ja, det kändes lite som studentfest med utklädnad fast för alla åldrar. Folk hade tagit med sina barn och klätt ut dem, äldre par, ja det fanns alla olika typer av folk med en genomgående matchningstrend. Den man kommer dit med ska man matcha, helst ett helt gäng! Det verkade även vara en viss trend bland killar och äldre män att klä ut sig som damer, gärna med sin matchande fru i ena armen. Mycket trevlig kväll, som slutade med otroligt ont i fötterna efter all promenad och en lååång väntan på en buss som vi inte ens visste skulle komma för att ta oss en timmes bussfärd tillbaka till Las Palmas.
 
 
söndagar så är det många butiker som har stängt, förutom köpcentrumen. Däremot så finns det några marknader, så efter mycket letande så hittade vi i alla fall en, som var strax utanför Catalina Parken (som är busstationen och lite av ett centrum i delen av Las Palmas där vi befann oss). Därefter en promenad till gamla stan Vegueta med ett stop för en Sangria på en mysig liten bar. Vi strosade ett bra tag och hittade några butiker att gå in i på vägen för lite shopping, bland annat köpte vi oss varsit par inlägg i skorna då vi redan nu kände av hur ont vi hade av allt promenerande.  På kvällen tog vi oss till Las Arenas shoppingcenter (som var en 20 minuters promenad längs strandpromenaden från hotellet). Där orkade vi bara med shopping på Primark, så efter låång shopping där inne så bestämde vi oss för att fortsätta shoppingen härinne en annan dag
 
Vi hade kollat ut lite saker som vi ville göra under vår vistelse på Kanarieöarna, gratisnöjen, och botaniska trädgården Jardin Botanico, var en av dem. Så måndagen  packade vi en liten matsäck och tog bussen dit. Tur att man har wifi på hotellet så att man lätt kunde kolla via google maps vilken buss man ska till ställen! Dock missade vi att kolla mapsen medan bussen körde, så vi råkade åka en hållplats för långt, så det var bara att hoppa av på nästkommande hållplats och ta en buss tillbaka, att promenera var inte ett alternativ då det var långt mellan hållplatserna plus att bussen passerat en lång biltunnel däremellan. Men tillslut hittade vi i alla fall dit, och det var en trevlig trädgård. Mycket promenerandes i trappor, och fullt med växter och träd. Jag hade väl inte rekommenderat folk med småbarn att strosa där, för stentrapporna såg livsfarliga ut, och att hålla koll på sina barn är nog inte det lättaste. Påvägen tillbaka så hoppade vi av bussen vid Vegueta igen och tog lite att äta, och hoppade sedan på en lokalbuss till Las Arenas för att slutföra shoppingen där inne. Varje bussresa lokalt kostar ju bara 1,4 euro per person, så helt klart värt för att spara fötterna lite!
 
När man promenerat så många dagar i följd så är fötterna rätt så trötta kan jag säga dig! Så Tisdagen fick börja på stranden med lite sol och fotografering (bilder kommer senare). Vi tog oss sedan till teknikmuseet "Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología" som ligger i Catalina parken. Vi fick erbjudande att åka en robotarm som kör berg och dalbana i 90 sekunder, men tackade nej. Så vi vandrade istället runt museet, som FYI är mestadels på spanska.. så allt var inte så lätt att förstå. Det fanns att se 3D film, men den som var på engelska hade redan varit för dagen, så istället gick vi in i kupolen med natthimlen (som teknikmuseet i Luleå har) och ttittade på stjärnor. När vi kände oss klara här inne så tog vi en promenad över vägen och in på shoppingcentret El Muelle. Inte för att vi egentligen hade råd att shoppa, och vi endast gick in i butiker som hade en rea hörna.. vilket inte var många här inne..
 
Efter tiden på stranden så fick vi lite mersmak, och tog bussen på onsdagen till Maspalomas och dess strand. Men först gick vi såklart igenom shoppingen som fanns vid busstationen, mitt mission var att hitta en långklänning men antingen var klänningarna inte tillräckligt långa eller så var de för dyra, så blev ingen shopping där inte. Istället fortsatte vi promenera mot stranden & hitta en bra plats. När vi lyckats sova en timma på stranden så tog vi och promenerade längs med stranden bort till "öknen" för att fotografera lite. Och promenerade därefter runt och för att utforska Maspalomas. Maspalomas kändes riktigt litet, och jag vet inte om det var för att vi inte riktigt lyckades klura ut vart det intressanta fanns, eller om det kanske inte fanns så mycket intressant. Så vi bestämde oss istället för att ta bussen tillbaka några hållplatser för att spana in köpcentret Yumbo i Playa del Inglés. Väldigt turistigt ställe, men lyckades pruta till mig en väldigt fin långklänning i alla fall, så mission accomplished! Efter lite mat och billiga drinkar så tog vi bussen tillbaka till Maspalomas för att testa utomhusbion Moonlight Cinema. Vi såg filmen "Hidden figures" som var en mysig film, ännu mysigare blev det ju av att vi chillade i en tvåsitssoffa med täcke. Man kunde även beställa mat, dricka, efterrätt och popcorn direkt till soffan genom att tända en lampa. Riktigt bra service! Dock så gick sista bussen tillbaka till Las Palmas redan 21.30, så när det var kvar 5 minuter av filmen så fick vi springa över vägen för att hinna med bussen.
 
Torsdagen hade vi lyckats boka en ridtur med Hipica Canaria, som var en 45 minuters busstur bort. Det var en varm och solig dag och medan vi väntade på att den tidigare turen skulle återvända så passade vi på att hälsa på alla hästar, åsnan, getterna och fåglarna de hade på gården. Tillslut fick vi sällskap av fyra andra tjejer (tre av dom svenskar), och två av dem med tidigare riderfarenhet. Vi blev tilldelade varsin häst, där jag fick den minsta.. och så blev det en ridtur upp i "bergen" och "vulkanlandskap". Mysig ridtur där vi erfarna fick ta en längre rutt medan nybörjarna fick ta en enklare väg och möta upp oss uppe på toppen. Tyvärr så stegrade sig en av de avancerade hästarna sig precis när vi mötte upp nybörjarna, så dom blev helt livrädda när dom såg att en häst kunde bete sig så, stackarna. Så dom fick en nervös ridtur tillbaka ner. Trevlig liten tur, men jag hade önskat lite mer fart på ridturen, men man kan inte få allt! Påväg tillbaka därifrån så hoppade vi av vid Vegueta igen för att kolla in några tygaffärer vi hittat på googlemaps, men det visade sig att inte tygaffärer hade klädtyg, utan endast typ möbeltyg. Så vi hittade ett hamburgerhak och åkte därefter tillbaka till hotellet för att vila lite. På kvällen hade vi tittat ut ett Tapas ställe som rekommenderades av Ving, men när vi kom dit så höll de på att renovera, min besvikelse var stor. Jag hade ju gått och tänkt på tapas hela dagen, men trots att vi vandrade omkring i närområdet så hittade vi inget liknande så blev det tillslut ett mexikanskt ställe där jag beställde in Nachochips med kyckling och ost. Becca tog någon form av friterad ost. Vi båda blev i alla fall mätta och nöjda tillslut
 
 
Vi hade tänkt att fredag skulle vara riktigt slapp, så lyckades googla till oss ett erbjudande på spa för 9 euro var. Så vi gick dit direkt dom öppnade och var helt ensamma i spaet. Bassängen var lite för kall/ljummen för vår smak, men när vi kunde varva med bastu och passade på att göra lite ryggmassage i bastun så var det helt okej. Men en riktigt skön slapparstund i alla fall! Vi hoppade därefter in på första bästa pasta restaurang för en lunch, för att sedan fortsätta spatsera efter strandpromenaden, fast åt andra hållet. Nu kom vi till lite mer turistvänliga sidan av Las Palmas, med solstolar på stränderna, och mer uteserveringar och butiker. Så vi strosade lite, lyssnade på gatumusiker och gick upp mot "La Isleta" Den lilla utbuktningen längst ut på ön. Där någonstanns på vägen så lade vi oss på varsin parkbänk och sov lite, stannade även senare vid stranden och sov lite till.. riktigt trötta var vi båda två. Så när vi sedan gick tillbaka till hotellet så la vi oss i sängen och kollade på Frozen, innan vi började göra oss iordning för lite utgång. Denna kväll stod det Tapas på schemat igen och nu hade vi kollat upp en annan restaurang som fanns i Catalina Parken, Terazza Lolita. Vi beställde in 5 tapasrätter i storlekar som small och medium och tänkte att det var en bra start för att orka efterrätt. Men de var galet stora tapasrätter för sammanlagt runt 100kr och vi orkade inte äta upp en enda av dom! Så det blev ingen efterätt heller! Sen var det meningen att vi skulle vi gå till en utomhusbar som vi sett vid köpcentrel El Muelle, som såg riktigt bra ut. För klart man måste ha en utekväll när man ändå är utomlands. Klockan var då runt 22.30, men när vi kom dit så var det helt tomt! Visade sig att folk går ut väldigt sent i Spanien, de sitter på uteserveringar till mitt i natten och festar sen till soluppgången. Vi kände inte riktigt att vi hade energi att vara vakna så länge så vi tittade på varandra och beslutade oss för att ta oss tillbaka till hotellet, ta en go varm dusch och sova istället!  Pensionärer deluxe! 
 
 
På Lördagen var det hemresa och morgonen började med att vi fick sms om att  vi fått ett mindre flyg då det stora flyget satt fast i Thailand.. Vad gör det tänkte vi, enda skillnaden för oss var egentligen att taxfree varorna som skulle stått på flygstolen nu skulle delas ut på landvetter istället.. Kan ju säga att det inte var så bara. De hade levererat alla kartonger med påsar med sprit precis utanför planet, och inget var i ordning. Så personalen smet ut först och försökte ställa allt mot väggarna för att kunna dela ut spriten. Sen släppte de ut alla resenärer, som fick gå wild and crazy i den lilla korridoren utanför för att leta efter sin alkohol. 100 galna svenskar som vill ha sin sprit är inte att leka med. Tog ca 1h att ta sig av planet! Men lyckades i alla fall hitta min sprit tillslut...
 
 
Övrig info:
* 5h på ett plan känns oootroligt segt
* Man ska inte lita på bussarna på Kanarieöarna, de kommer inte alltid i tid
* Vill man ha party och turistvänligt så ska man bo runt Playa del Ingles
* Googlemaps är otroligt bra att använda, både till att kolla vilken buss man ska ta till ställen, samt ladda hem offlinekarta för att använda gps för att kolla vart man befinner sig. Det står nämligen inga hållplatsnamn på hållplatserna, och de har inga högtalare som talar om vart man är heller
* Butiker har öppet ca 10-13, 17-20.30 (stängt söndagar). Förutom de större köpcentrumen som inte har siestastängt. 
* Nästan alla restauranger visar fotboll på TV på uteserveringarna
* Kolla att hotellrummet har en kyl på rummet om man bestämmer sig för att inte ta frukost på hotellet utan tänkt köpa i butik o förvara på rummet.. vi missade detta och fick alltså en trevlig överraskning..

Hemma igen

Den 2017-03-20, kl 18:02:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Skönt att vara hemma och sova i egen säng! Nu håller jag på att gå igenom alla 1400 bilder och sålla ut minnesvärda och intressanta bilder som kommer upp i bloggen i dagarna. Sedan ska jag även sålla ut fotosessioner vi gjort, som är ett par stycken... som också kommer upp fast lite senare. Tillsvidare får ni klara er med de tre kollagen jag har laddat upp på instagram.
 
Jardin Canario
 
 
Stränderna i Maspalomas och Las Palmas
 
 Hästar, Shopping & Mat
 

Spanien

Den 2017-03-13, kl 09:49:57
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Tänkte bara skriva att vi nu befinner oss på Kanarieöarna och redan hunnit shoppa på Primark. It was Awesome! Har köpt ett par blommiga jeans för 70kr och en fin vitrosa bomberjacka, för 65 kronor! Sen blev det även lite presenter till Timeas Babyshower. Vi har hunnit promenera längs med stranden, gått på marknad, varit på karneval och varit i gamla stan redan. Och idag planeras det för en botanisk trädgård och leta tygaffärer! Det är varmt och jag har självklart redan hunnit bränna mig, mest på låren. Dom är helt knallröda nu, och vänster hand. Hur jag nu lyckats med det. Så jag har ont, fick gå förbi och köpa aftersun kräm.

Snart bär det iväg!

Den 2017-03-10, kl 18:58:57
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Imorgon bitti, strax efter klockan 5 på morgonen så beger vi oss iväg till Landvetter och hoppar på ett flyg till Kanarieöarna jag och syrran. Kommer bli väldigt roligt att komma iväg en sväng, och så ska vi ju testa nya kameran på riktigt, har laddat för lite olika fotosessioner under veckan. Så det blir riktigt roligt, och så ska vi ju även testa filmläget på kameran, så kommer väl klippa ihop en liten film sen ;D

Beccas nya lägenhet

Den 2017-03-07, kl 09:38:52
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu är hon inflyttad och har börjat komma iordning. Det saknas nu bara lite mer mattor, taklampor, kattsaker, spegel, tv, byrå och skohylla...
 
Köket är det första man ser när man kommer in då det är genomgångskök, hallen är precis till vänster om köket
 
Mitt emot köket ligger då vardagsrummet som har fått en myshörna samt café hörna
 
Vidare i hallen förbi köket (blir som en fortsättning av köket) kommer man till en konstig förvaring på väggen. De övre hyllorna ska vi täcka över med skynken och katterna ska få en liten hörna under bänken

Till höger om förvaringen ovan så hittar man badrummet, där det ska in grå matta och handdukar samt kattlådan vid duschen
 
Och mitt emot den konstiga förvaringsväggen så hittar man sovrummet (mitt emellan sovrummet och vardagsrummet så finns även en walkincloset men denna var så full med grejer så blev ingen bild på den)
 

Lövbiffrullader med bakpotatis med ost

Den 2017-03-06, kl 08:56:33
Filed in Skeas Matrecept, Våran vardag | Kommentarer: 0
Provade detta igår och det blev faktiskt väldigt lyckat! Detta blir npg någon bjudrätt till halv åtta hos mig eller liknande längre fram! Receptet är för 2 personer
 
Bakpotatis med ost
2 bakpotatisar
1 dl lagrad ost (ex västerbottensost)
Lite dragon
1 msk smör
1 tsk salt
 
Lövbiffsrullader
4-5 lövbiffar
200 g Philadelfiaost
2 msk hackad färsk basilika
1 st vitlöksklyfta
salt, peppar
1 dl grädde
0,5-1dl vatten
1 msk kalvfond
 
Gör såhär:
1. Lägg potatisarna i ugnen med en värme på 225 grader (glöm inte sticka några hål i potatisen). Baka dem i ugnen tills de är mjuka. Enligt receptet 45 minuter, tog oss dock över 1 h..
2. Blanda ihop philadelfiaosten med basilika och vitlök. (jag använde osten vitlök och örter)
3. Dela varje lövbiff i två delar & lägg på skärbräda. Strö på salt & peppar. Bred på strax över hälften av oströran rulla ihop och fäst med tandpetare
4. När potatisen är klar så halvera potatisarna på längden och gröp ur dem, lämna dock kvar lite av skalet som en skål. Blanda potatisen med nästan all ost, dragon, smör och salt. Sätt sedan tillbaka potatisröran i potatisen och strö ost ovanpå. Sätt ugn på 250 grader och stoppa in 10 minuter till
5. Stek lövbiffrulladerna i smör, tillsätt resten av osten, grädde, vatten och fond & låt småkoka i några minuter
 
 

Trött & sliten

Den 2017-03-05, kl 17:28:54
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Är så trött i både kropp och huvud efter denna helg. Lördagen började vi ju med att åka iväg och hämta upp en bil vi fick låna (behövde en dragkrok) för att hämta upp freetrailer släpet på Rusta. Därefter bar det iväg till Torslanda för att hämta en soffa (det var mycket längre bort än vad vi räknat med). Så Maria och Christian som så snällt ställde upp och hjälpte till med flytten fick vänta lite i bilen. Men hursom så fick vi sedan snabbt in allt i deras bil och släpet och körde iväg till den nya lägenheten. Där var det bara kasta ut allt ur släpet och köra iväg för att hämta en säng i Kortedala... Påvägen tillbaka med sängen så ringde Daniel och berättade att dom redan var klara med att bära in allt. Gaalet! Så det var bara att lasta ur sängen sen och lämna tillbaka släpet. Så själva flytten gick väl på ca 2 timmar.. Hon hade inte så mycket stora möbler och annat skit, vilket var väldigt skönt! (Tack Maria och Christian, var supersnällt att hjälpa till, utan er hade vi definitivt inte hunnit med deadlinen med släpet!)
 
Vi passade även på sen på eftermiddagen att svänga in på NetOnNet för att köpa en dammsugare, vilket är väldigt bra att ha, samt handla lite mat. Medan dagen idag har varit shopping på second hand, shpock och ÖoB och Rusta för entrematta, köksmatta, micro, skrivbord och vardagsrumsbord. Sen har vi också fått in det mesta i köksskåpen, fått upp gardiner och sånt. Nu vill jag bara sova, men ska laga lite middag först. Det blir Fyllda lövbiffsrullader med bakad potatis med ost, om det blir gott så slänger jag upp receptet så vi får helt enkelt se

Begravningen

Den 2017-03-05, kl 17:19:07
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Fredagen hade jag tagit en semesterdag, för det var begravning för Bitte. Hon begravdes i någon form av minneslund på kyrkogården här i Högbso/majorna. Begravningen var fin och kort, och Klas drog lite gamla minnen man om Bitte vilket var mycket uppskattat! Efter begravningen så vi åkte vi med hela sällskapet iväg till Malins Skafferi och åt lite lunch och möttes sedan upp på kvällen för att umgås lite.
 
 

Passengers

Den 2017-03-02, kl 09:57:02
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår såg vi filmen Passengers med skådespelarna Jennifer Lawrence och Chris Pratt som utspelar sig i rymden. Men förväntar man sig mycket spänning och Sci-Fi så är det inte denna film man ska se, utan denna är mer drama och romantik mellan två människor... och jag kan väl säga att filmen inte hade behövt vara 2timmar lång, utan att man lungt hade kunnat korta ner den till 1,5h för den blev rätt så långdragen och seg. Sen har jag alltid haft lite svårt för Jennifer Lawrence, men denna roll gjorde hon ändå helt okej. Så denna film funkar en tråkig kväll när man inte har något annat att se :)