Helgens bravader

Den 2015-11-29, kl 22:45:19
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I fredags så var faktiskt jag och Becca på en dansskola i Mölndal och provade på balett. Det var roligt och svårt, och jag kan inte direkt säga att jag kände mig graciös.. Men hade jag haft råd så hade jag faktiskt gärna börjat träna det! Man blir vig, får hållning och tränar styrka.. men kostar 1500:- per termin för en gång i veckan. Så man kan som säga att det ligger liiite över min budget
 
Lördags så var jag och Daniel ute med Charlie o Klas och Mia med barnen, firade Daniels födelsedag (som är på tisdag). Vi åt på Le pain Francais på Avenyn. Maten helt okej, servicen, rätt så dålig. Men älskar inredningen! Sedan drog vi hem till oss och chillade lite, var väl meningen att vi skulle spela spel. Men alla var så trötta, så orkade aldrig ta fram nått.
 
Idag har jag och Becca julbakat. Tyvärr blev det väl inte lika gott som vi hoppats på.. skulle även sätta upp julgranen, men julgranspyntet jag köpte glömde jag ute i bilen. Och eftersom det regnar som tusan nu på kvällen så har jag inte orkat gå ut och hämta det heller. Så julgranen kommer nog upp imorgon istället :)
 
Annars har jag bara suttit med skoluppgifter. Inte är dom roliga inte, b.la så håller jag på att planera ett hypotetiskt lan party. Ingår i kursen projektkunskap. Så detta ska planeras, göra kostnadskalkyl, en WBS, organisationsplan och ett arbete i form av "preliminär Projektplan".
Andra skoluppgiften handlar om informationssäkerhetspolicy då vi ska granska skolans policys och rada upp fördelar och nackdelar. Tredje skoluppgiften ska vi med hjälp av en gammal skruttig dator skapa en brandvägg med antivirus, filtrering och VPN lösning.
Och självklart ska alla dessa tre uppgifter presenteras framför klassen innan jul. Inte nog med det så har vi även en praktisk examination i CCNAsecurity innan jul.. sen i början på januari, två tentor. Gosh. Jag blir ju stressad bara av att skriva allt detta
 

Klantigt!

Den 2015-11-24, kl 22:07:19
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
På bussen på väg till skolan idag så blev telefonen varm så jag tänkte bara starta om den ifall något program hängt sig i bakgrunden. Tänkte inte alls på att jag inte startat om den sen jag fick den. Så självklart hade jag missat att byta PIN lösenordet som kom med nya simkortet. Så telefonen blev SIM låst. Så idag har jag vart utan telefon. Vilket blev jobbigt när jag kom fram till skolan och inte visste vilken sal vi skulle vara i, och jag brukar kolla det på internet på telefonen. Jag som redan var sen till lektionen, men som tur är så är många i klassen vanligtvis sena, så hittade en klassis påvägen och hängde på honom.
 
Så hela dagen blev mobilfri, helt okej... Det jobbiga var bara att jag väntar samtal från en praktikplats och skulle ringa en annan så det blir imorgon! :)
 

Storstad vs småstad

Den 2015-11-23, kl 16:37:39
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag är ju uppvuxen i den lilla staden Piteå, och jag har väl alltid tyckt att jag kanske inte passar in där. Det kändes för litet. Jag skulle inte säga att staden är så liten så att alla känner alla. Men man har alltid någon kompis gemensam med alla i alla fall. Samtidigt som det är en liten stad så var alla så grupperade under uppväxten. Man hade sitt gäng man växte upp med, och sen var det inte mer med det. Tryggt och skönt kan jag tycka och vi hade det väldigt roligt, vad jag minns det i alla fall. Dock i en liten stad, så känns det inte som att man har samma möjligheter att starta om, den man var under uppväxten liksom klänger sig fast på en och det är inte så himla lätt att komma bort ifrån den man var, för att bli den man vill bli. På det sättet är det skönt att starta om i en annan stad, en större stad. Här kan man träffa på massa olika människor i olika sammanhang, och starta om flera gånger om man så önskar. Man har inte samma bagage hängande på sig och människor som träffar en ser den man är just nu och inte vad man var då. (Nu ska ni inte få för er att jag har så mycket bagage efter mig, men bara känslan av det gör mig friare).
 
Jag kan ändå säga att jag är glad att man växte upp i en liten stad i norrland, och på den tiden man växte upp också, man var rätt så skyddad mot omvärlden. Att växa upp idag kan inte vara det lättaste
 
Men jag är i alla fall glad att jag tog steget och flyttade till Göteborg. Bara den här känslan av att det finns möjlighet att göra saker, såsom ta en snabbis förbi IKEA, åka till ULLARED, strosa på stan, gå på liseberg, evenemang året runt, weekendresor man lätt kan göra... Sen vet jag att jag är, som mamma kallar det "en orolig själ". Jag får lite panik av att inte ha möjlighet att göra saker. I Piteå på sommaren så hänger man på stranden på Pite Havsbad eller på ett café, och längtar efter årets happening; PDOL (som ändå visar sig vara en besvikelse år efter år). Man chillar och promenerar mycket och bara är. Vilket kan vara jättetrevligt också, och det tycker jag att det är när jag kommer upp och hälsar på. Men det kryper lite i mig, jag har svårt att leva så en längre tid. Det är ju inte direkt så att jag varenda helg är uppbokad här nere med en massa saker att göra, men bara tanken av att det finns möjlighet att göra mer saker gör min själ lugn. Svårt att förklara, men jag hoppas ni förstår hur jag menar. :)
 
 

Det ligger en katt på mig

Den 2015-11-20, kl 15:59:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
 
Normala katter brukar bara kunna ligga stilla på en under en viss inte allt för lång tid. Men inte Totte. Får han möjlighet så ligger han gärna på mig i flera timmar. Ibland kan han ställa sig upp och vända på sig lite, och sen ner igen. Så en sån här dag då jag bara sitter hemma och pluggar så ligger han här i mitt knä och bara flyttar på sig de gånger jag behöver äta, gå på toa, eller ta en break från pluggandet. Förstår inte hur kissen kan ligga och sova så många timmar? :O

Julpynt

Den 2015-11-14, kl 18:47:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och Becca åkte igår till Emmaus på Backaplan och Holmens marknad för att kolla på julpynt. Tyvärr var vi ute lite försent då de började sälja detta förra helgen så det var inte så mycket kvar. Men fick med mig hem en till tomte i alla fall, en rolig tomte som någon limmat på en plastburk, så han ska jag fylla med kakor när jag julbakat (första bilden) :)  Köpte även en plastblomma, eftersom julstjärnor är giftiga för katter så får man väl köpa en i plast. Och eftersom Daniel frågade om den var riktigt, så kan den inte se så himla plastig ut heller. Så bra köp!

Sen passade vi på att julpynta hemma hos mig! Så nu har vi julmysigt. Love it!
 
 
 

Totte hemma

Den 2015-11-10, kl 21:11:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Han hade tydligen inte feber igårkväll men imorse hade febern kommit tillbaka igen, men dom kan inte se något speciellt på proven dom tagit så han fick komma hem. Han verkade tydligen så pass stressad där att han hade svårt att äta. Så nu är bäbis hemma, jag är 3900:- fattigare och han är fortfarande slö och trött. Men tillslut så lyckades jag få honom att dricka vatten ur en petflaska kork och äta torsk. Så framsteg!
Men nu ska vi hålla koll på hans feber de kommande dagarna och se till att han äter och dricker. Annars får han åka tillbaka dit igen... så kom igen nu Totte, bli frisk!
 
 

Uppdatering Totte

Den 2015-11-09, kl 16:44:05
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Dom ringde idag från veterinären och sa att Totte fortfarande hade feber. Men dom hade gjort ultraljud och kissprov och hittade inget ovanligt. Så dom tror fortfarande på en virusinfektion. Men behåller han en natt till med dropp så han inte blir uttorkad. Stackars liten! Dock kommer detta bli en dyr historia. Vi kommer få betala 1500:- i självrisk +20% av beloppet... så snälla lilla Totte bli bra nu jag saknar dig!
 
 

Room Escape och andra äventyr

Den 2015-11-08, kl 22:12:55
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår fick syrran sig en tidig födelsedagsöverraskning. Vi började på restaurang 2112 där vi åt och hade det mysigt med brudarna. Därefter blev det Room Escape på Hisingen, man kunde vara max 6 pers, och det vart faktiskt lite trångt på sex personer. Men det var skitroligt. Man fick varsin ficklampa, tidtagarur och en walkitalkie (för att få ledtrådar genom)  .. sedan gällde det att lösa gåtor, hitta saker och placera på utvalda platser, lyckas fundera ut rätt kombinationer att trycka osv. Var faktiskt riktigt klurigt och stundtals kände man sig lite dum. För trots att vi var sex personer så var vi tvugna till att ta några ledtrådar för att komma igenom hela. Men vi lyckades precis innan tiden tog slut, med ca 1,40 min tillgodo :)
 
Det var meningen att vi skulle ut o ta nått glas vin efteråt.. Men regnet öste ner så när vi väl kom ner till stan igen så var vi så kalla och blöta att kvällen blev rätt kort, med en snabb cider på järntorget. Men kvällen vart lyckad ändå!
 
 

Totte mår dåligt

Den 2015-11-08, kl 17:14:20
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag när vi steg upp så låg totte bara kvar i sin korg. Jag tyckte det var lite konstigt att han inte kom och väckte och gosade på morgonen med mig i sängen. Och följde mig inte in på toaletten som vanligt. Så när jag gick in i köket och fortfarande inte hörde honom så började jag fundera på hur han mådde. Han älskar nämligen sin frukost och brukar gå efter och tjöta tills han fått den..
Så försökte locka honom med godis, men nej. Tillslut försökte han gå upp ur korgen och gå lite. Men det gick långsamt och vingligt. Så det blev att åka till veterinären med honom.. akuttid en söndag...
Dom märkte i alla fall att hans feber var väldigt hög så de ville behålla honom över natten och ta lite blodprover. Så nu har vi i alla fall fått veta att det inte var något konstigt med blodproverna och allting ser okej ut, så troligtvis är det nån liten virusinfektion. Så har hans feber gått ner imorgon så får han komma hem igen, annars ska det göras ultraljud och andra undersökningar. Vi fick även veta att detta kommer kosta ca 10 000:- , tur att vi har försäkring!
 
Men håller tummarna för att febern går ner och han får komma hem igen imorgon :)
 

Bada

Den 2015-11-06, kl 22:25:00
Filed in Vi tränar Cheerleading, Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag var vi o badade med cheerleadingen. Tyvärr var dock Isabelle fortfarande sjuk (det var ju främst för hennes skulle vi skulle bada), och Krystal fick någon form av allergisk reaktion i ögonen av kloret (vi som skulle pröva tossa med henne i vatten innan vi gör det på land). Så istället fick jag göra några raka tossar och cradle med framåtvolter. (jäklar vilka mag och ryggplask jag har gjort idag. Är helt röd över hela kroppen!) Var meningen att jag skulle göra bakåt också, och jag hade verkligen försökt sätta in mig i det mentalt. Men det gick inte. Min spärr i huvudet ville inte.
 
Jag har fått den spärren efter att jag gjort salto ner i en foampit (massa mjuk skumgummi i en stooor låda). För några år sedan gjorde jag detta och ångrade mig i luften. Så jag började rotera tillbaka. Detta gjorde att jag föll rätt ner, och det knakade till i ryggen så hårt att jag tappade andan. Då hade jag ont i ryggen i nästan 6 månader efter det. Så jag är så rädd att jag ska ångra mig i luften igen. Jag är rätt duktig på sånt, blackout..
 
Men men, det var skönt att göra några framåtvolter i alla fall, dom har jag ju också haft spärrar för. Så nu ska jag bara våga göra det i verkligheten också igen!
 
Btw var det galet kallt i åbybadet, jag skakade som en tok. Tillslut gick vi till varmvattenpoolen istället, men där fick man inte leka eller plaska, så blev ingen stunt där. Vilket var synd. Hade varit helt perfekt annars!

Senaste träningen på land
 

Peach

Den 2015-11-05, kl 18:15:00
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 

Megaloppis i Svenska Mässan

Den 2015-11-04, kl 18:52:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi tog en sväng förbi Megaloppisen i lördags. Besviken, ja. Det var inte alls lika stort som förra gången. Nu var det en mycket mindre hall, mindre säljare och folk sålde sina saker hyffsat dyrt. Var inte någonting som vi fastnade speciellt för heller. Syrran hittade en klänning i alla fall.. men vi tröstade oss efteråt med att dela på en 15 bitars sushi. Mums!
 
 

Eldshow

Den 2015-11-03, kl 18:49:00
Filed in Våra Fotografier, Våran vardag | Kommentarer: 0
Fredagkväll var vi på en eldshow i Trädgårdsföreningen med Act Of Motion. Dom var jätteduktiga!
 

Träning

Den 2015-11-03, kl 17:08:00
Filed in Vi tränar Cheerleading, Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi har satt igång med cheerleadingen igen, så förhoppningsvis blir det att dra med två stunt och tävla utomlands till våren! Roligt Roligt!
 

Halloween på Liseberg

Den 2015-11-02, kl 20:45:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi har vart där i två omgångar nu. I tisdags gick vi dit med Daniel. Hade förköpt biljetter till skräckhusen då vi visste att biljetterna tog slut på området redan mitt på dagen.. Men kön till spökhuset Gasten var över 2 timmar lång, så den fick vi skita i. Så vi gick istället till Dockhuset (50 minuters kö). Alltså shiit, vad läskigt det var. Jag hade tre småflickor framför mig som gick väldigt fort igenom och skrek. Så jag tänkte vara smart och ställa mig sist med Daniel och Becca men när jag vänder mig om så står det en levande clowndocka bakom mig istället. Så vi hade lyckats tappa bort dom på vägen, gissa om jag höll på att skita ner mig när jag vände mig om! Jag vågade inte stanna och vänta på dom, så jag fick hänga med småtjejerna, halvjoggandes igenom i panik. Jag tog faktiskt tag i en av tjejernas axlar så dom inte skulle smita från mig!
 
Nästa gång vi gick dit var i Lördags. Då tänkte jag och syrran att vi skulle gå in i Gasten, så vi hängde utanför grindarna till "spökområdet" en halvtimme innan dom öppnade och sen skyndade vi oss till spökhuset så fort vi kunde när dom öppnade, så det tog 10 minuter att komma in (så fort vi kom ut så kollade jag kön och då var den uppe i två timmar igen, så vi gjorde verkligen rätt). Men nu när vi skulle gå igenom detta hus (man går på led o håller i den framför) så började tjejen framför mig gråta precis när vi gick in. Så hon och hennes, vad jag gissade var äldre syster gick ut och lämnade sin lillebrorsa där inne. Så jag fick gå och klämma på hans stackars axlar. Han satte upp sin huva så han endast såg rakt fram och inget åt sidorna.. stackars liten.. Och jo, ni som undrar. Gasten var läskig. Den var längre än dockkabinetten också, men tycker nog att dockhuset var läskigare!
 
Men hursom så tyckte jag om temat på Liseberg. Skit kul! En massa spöken som går runt i parken, all utsmyckning, spökhusen.. yes, jag ska dit nästa år också!
 
Btw, självklart vann jag en stor maraboue också, så till helgen blir det kiwii och chokladfondue
 

Höst i Göteborg

Den 2015-11-01, kl 20:38:00
Filed in Våra Fotografier, Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu har hösten verkligen kommit till Göteborg! Luften känns kyligare, och både mössan och vinterjackan har fått komma fram!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Halloweenfest

Den 2015-11-01, kl 17:33:36
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var vi hos Maria och Christian på Halloweenfest, hade jättetrevligt. Blev massa quizande och mycket tjöt, och dom hade verkligen ansträngt sig och pyntat hur mycket som helst! Skit roligt :) , men jag tycker synd om dom nu när det ska städas bort. Usch vilket jobb!