Utflykt till Nääs slott

Den 2015-09-26, kl 16:52:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag tog jag och Daniel en liten utflykt för att promenera runt Nääs slott. Väldigt mysigt att komma ut lite med älsklingen!
Jag fick även inspiration till en kommande fotosession med syrran... gungorna som var upphängda i träden :)
 

Sitta hemma och plugga

Den 2015-09-24, kl 10:28:04
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag vet att jag tidigare sa att denna vecka var lugn gällande pluggandet. Men jäklar vad våran lärare plöjer igenom kapitel fort. Så nu gäller det att hålla uppe takten om man inte vill hamna efter! Så jag sitter hemma och läser och försöker ta in allt och försöker svara på gamla tentor. Så det var inte alls så lungt som jag trodde det skulle bli!
 
Får väl se vad som händer till helgen, söndag blir det ju lite träning i alla fall. I övrigt har vi inte planerat någonting ännu, men baka en sockerkaka och börja plocka ihop växterna på balkongen står på schemat i alla fall :)
 

Träna Träna Träna

Den 2015-09-23, kl 21:02:06
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Är lite inne i en träningsperiod just nu, kan bero på att jag försöker passa på att utnyttja månadskortet på Nordic Wellnes nu så länge jag har det. Vi har ju hittils varit på passen Zumba, Bodyjam, Shabam och Yoga, och på fredag blir det cxworks, söndag klättring och kanske BodyCombat. Sen har vi ju faktiskt gymmat en hel del också, men gymmet gör mig fortfarande lite rastlös.. maskiner är inte det roligaste.

Sen nästa torsdag kommer cheerleadingen att dra igång igen! Det kommer bli jätteroligt. Krystal ville så gärna dra ihop cheerträning med bara inriktning på stunt. Och inte säger jag nej till det, så nästa torsdag blir första prova på träningen för dom som är intresserade. Sedan får man väl försöka dela in folk i de som redan kan, och nybörjarna, så alla får träna på en nivå som känns rimlig. Nybörjarna får inte bli avskräckta och de erfarna får inte bli för uttråkade.. en hårfin gräns det där. Men det fixar vi :)
 

En galen dröm

Den 2015-09-21, kl 08:53:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Ni som känner mig vet att jag drömmer en massa hela nätterna, jag kommer inte ens ihåg senast jag inte drömde på hela natten! Denna natt var alltså inget undantag.. utan handlade om bröllopet..
 
Vi står i kyrkan, Daniel har redan gått in och jag håller armkrok med någon som jag inte ens känner igen. Men denna kvinna säger åt mig att jag ska gå tillsammans med henne fram till altaret så jag hänger bara med. När vi väl kommer in i kyrkan så är den jättekonstig, långsmal. Jag och denna kvinna går och går, folk sitter i sina rader och kollar, tar kort. När vi väl kommer fram till Daniel som står längre fram och väntar så släpper kvinnan mig och jag tar tag i Daniel istället. Han tycker att detta var lite awkward och tycker att vi borde göra om det och gå tillsammans istället.
Så prästen meddelar att vi kommer göra om det. Gästerna protesterar inte, så vi promenerar tillbaka och ställer oss längst bak igen. Och går frammåt när musiken sätter igång. Dock så står inte prästen där framme, utan längst fram är det en dörr, och vi går in i den. Där inne står prästen och har tänkt att viga oss. Men, det tyckte jag var väldigt konstigt. Eftersom ingen av våra gäster skulle se oss, utan bara höra prästens röst, så jag frågade om vi istället kunde ha det utanför.
Så ännu en gång så säger prästen till gästerna att det hela kommer att göras om. Men inte från början utan att vi bara ska komma tillbaka ut i kyrkan och fortsätta där vi var. Sagt och gjort så går vi tillbaka ut genom dörren och ställer oss så att gästerna kan se oss. Prästen vänder sig om och börjar prata igen, och jag vänder mig mot Daniel för att se om han känner sig nöjd nu. Men han är inte där! Jag börjar kolla runt, prästen frågar alla om någon har sett honom. Då visar det sig att han har satt sig med några vänner, några rader ner, med en hink för att spy.. Kompisarna berättar att de hade tagit ut honom på svensexa kvällen innan... och jag blir helt tokig, vem gör så? Så han sitter där med sin hink, säger att prästen kan fortsätta viga oss, att han snart är klar. "Snart är klar? Hallå Daniel, prästen har inte tid att vänta, så detta får vi göra en annan gång. Vi går till festlokalen och har festen bara istället". Men jag som planerat att kasta min bukett över ryggen fick snällt behålla den till senare då vi skulle in i kyrkan igen.. sen bytte jag dröm.. underlig, eller hur?
 
 
 
 

Annorlunda lampa

Den 2015-09-19, kl 21:30:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Var in en sväng på Trademax idag, och både jag och Daniel fastnade för denna häftiga lampa.. Men 3000 för en lampa är ju lite väl saftigt kan jag tycka.
 
 

Sett på spårvagnen

Den 2015-09-19, kl 21:25:59
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag blir så fascinerad när man sitter på spårvagnen och kan titta på folk. Idag dök denna kille upp..skogshuggarjacka, jeans och världens platåskor. Intressant matchning!
 

Mohahaha Im awesome!

Den 2015-09-18, kl 16:12:12
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då var man klar med CCNA 3, klarade det praktiska plus online tentamen. En klapp på axeln! Nu är det ccna 4 som gäller istället, men i helgen kan jag ta det lugnt. Nästa vecka är det bara lektion på tisdag och torsdag, så kan plugga hemifrån under veckan utan att stressa, börja svara på frågorna till Nätverk 3 tentan och läsa ikapp lite ccna 4 (har inte velat läsa detta medan jag pluggat till ccna 3, min hjärna kan inte ta in så mycket åt gången!)
 
Men det är ialla fall skönt att sakta ner tempot lite en vecka framöver. Men därefter blir det full fart igen, för då ska vi börja med SQL server, och lite annat smått och gott!  Ska passa på att träna lite  under veckan också, om min rumpa tillåter det. Just nu mår den bra, men imorse så gjorde muskeln så ont att jag haltade hela vägen till skolan! Jävla rumpa!
 

Smärta

Den 2015-09-17, kl 07:44:17
Filed in | Kommentarer: 0
Efter Zumba passet häromdan så fick jag känningar i en muskel i höger rumpa.. men eftersom smärtan började ge med sig igår under dagen så tänkte jag att det skulle gå att träna shabam på kvällen. Skulle jag inte gjort! Smärtan blev olidlig inatt. Jag har bara vänt och vridit på mig hela natten för att hitta en sovställning som inte gör ont. För denna smärta gav sig aldrig, kände den hela natten! Så fort jag började vända på mig så ilade det till i hela benet. Så tillslut googlade jag problemet o hittade någon som tipsade om att ligga på rygg o lägga upp benen på en stol. Så 4 inatt bestämde jag mig för att testa detta, fast för bekvämligheten skull tänkte jag lägga mig på mattan i vardagsrummet o lägga upp benen på soffan.

Men, bara att ta sig upp ur sängen vart ett helt projekt och när jag väl tagit mig upp så gick det inte att gå på det benet, det gjorde för ont. Så vad gör jag då, står där med täcket i handen o försöker få Daniel att vakna.. tårarna rinner och jag snyftar fram att han måste stödja mig till vardagsrummet.

Så där ute ligger jag ett tag tills det känns lite bättre, krånglar mig upp och tar en ipren o smörjer in rumpan i tigerbalsam och lägger mig i soffan, då lyckas jag ändå sova de två timmar som är kvar innan jag ska upp igen..

Idag känns det lite bättre, haltar som tusan och går långsamt.. jag ska nog försöka vila från träningen i några dagar o bara försöka småstretcha och se om det ger med sig..
 
Jag hoppas verkligen inte det blir lika illa inatt!!

Mycket just nu

Den 2015-09-16, kl 06:15:25
Filed in | Kommentarer: 0
Denna vecka har jag ju tre prov så det är mycket att plugga på. Det praktiska provet vi har idag är jag så nervös över att jag inte har kunnat sova ordentligt inatt...
Förutom att plugga så tränar jag ju, igår var vi på ett zumba pass, och  jag kom fram till att zumba verkligen inte är min grej. Jag har ingen zumba i kroppen alls, vågade inte ens titta mig i spegeln medan jag dansade! Men idag ska vi köra Shabam istället och Hoppas på att jag har lite mer gung i kroppen än vad jag har höftrörelser ! Har btw så sjukt ont i ena höften idag, känner mig som en pensionär...

Gymma

Den 2015-09-09, kl 16:43:48
Filed in | Kommentarer: 0
Tog en paus i pluggandet för en sväng på gymmet. Passade även på att hämta ut månadskortet  på nordic wellness (köpte ett via groupon för 95kr) så nu ska man försöka gå på pass också, få lite inspiration till danser tänkte jag :)

Tränade lite armar idag!
Inhandlat

Den 2015-09-07, kl 22:24:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Bytte färg i badrummet till grå, och köpte en ljuslykta till vardagsrummet och en tröja/poncho till mig själv :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag på Ullared

Den 2015-09-06, kl 20:19:03
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det var dags att storhandla nödvändigheter så jag , becca, Linnea och Johanna tog en tjejtripp till Ullared. Förutom att köpa endast nödvändigheter så blev det lite ny inredning till badrummet, en ljuslykta till vardagsrummet, en fin poncho, ett spel och ett par mjukisbyxor till mig själv och presenter till mamma. Hon fyller ju nämligen år idag! Grattis Mamma!
Bilder på köpen kommer imorgon när jag orkar ta kort på dom. Just nu har jag redan hunnit sätta mig till rätta i sängen för att plugga, så nu kommer jag inte upp härifrån. Men roligt hade vi, och mycket pengar spenderades som vanligt! :)
 

Köpt dator

Den 2015-09-04, kl 19:35:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då har man masat sig över till webbhallen och köpt en ny dator. En med i7 processor, dock med 8.1 windows. Men detta bytte jag snabbt ut mot windows 10 istället.. Jag tycker faktiskt att windows 10 är rätt så okej, klart jag saknar menyn och varje gång man ska öppna ett program och ska behöva leta efter det så kan jag bli rätt så ställd på vad programmet heter.. och vissa saker såsom att dra över bilder direkt till bloggen som inte fungerar som det ska. Men i övrigt fungerar 10;an helt okej.. är i alla fall en stor förbättring från 8;an!
 
Hursom så har skolan nu börjat om igen. Och vi läser just nu nätverk 3, med CCNA 3 och 4. Samt Databaser och Affärssytem. CCNA 3 har vi praktisk och teoretisk tenta om 12 dagar. Och gosh jag måste plugga! Vi gick ju igenom de flesta kapitlena till denna kursen före sommaren, så det är inte mycket man kommer ihåg nu.. är ju flera månader sedan! Och i kursen "databaser och affärssystem" så börjar vi med att lära oss lite om MS Dynamics Nav och Hogia med praktiska prov nu 2 fredagar i rad. Och därefter går vi över till att gå igenom grunderna i SQL databas. Blir faktiskt spännande!
 
Min nya dator
 

Secondhand fynd

Den 2015-09-01, kl 11:39:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Tänkte bara snabbt visa upp mina senaste secondhand fynd;
Ljusblå från Emmaus Backaplan 40kr
Röd/Rosa tröjan är en Filippa K från Ebbes Hörna i Frölunda 25kr
Mysig vintertröja med huva är från Ebbes Hörna i Frölunda 25kr