Liseberg och Zara

Den 2022-06-30, kl 06:19:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi var på konsert igår, med Zara Larsson. Det var länge sen sist och det var riktigt härligt att komma ut igen. 

Vi har blivit med diskmaskin

Den 2022-06-29, kl 15:24:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
ÄNTLIGEN, så har vi en diskmaskin, som vi kan använda. Jag fattar inte alls hur människor kan leva utan, man vill ju knappt äta för att man vet hur jäkla mycket disk det blir. 


Balkonghäng

Den 2022-06-29, kl 14:05:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Så härliga kvällar det är nu för tiden, dom spenderar vi på balkongen, spelar spel och dricker vin. Precis som det ska vara på sommaren. Totte är också nöjd



Cykelutflykt

Den 2022-06-29, kl 01:21:22
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Efter jobbet så tog vi en cykelutflykt med Becca. Vi cyklade ner till trädgårdsföre ingen och tog en picnic I solen, sen gick vi och kollade på blommor och doppade fingrarna i fontänerna. När vi sen tröttnat på att åka rutschkana så gick vi bort till den stora fontänen och blev blöta, innan vi hoppade upp på cyklarna och cyklade hem. Lillen tycker om att åka mammacykel. Han sitter där bak o pratar oavbrutet, ropar efter bilar och hälsar på människor.











Måla tånaglar

Den 2022-06-27, kl 14:57:51
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När mamma målar tånaglar så vill självklart Matteo också ha rosa tånaglar. Dock provade han SUGA bort det från stortån.Jag tänkte att han skulle tycka det var äckligt, för jag tyckte det var äckligt, dock av helt andra orsaker. Men nej, ungen bara skrattade och provade igen


Midsommar i stuga

Den 2022-06-26, kl 11:40:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Hittade en supermysig liten stuga på Airbnb, sommarstuga med strandtomt och brygga. Så i den spenderade vi midsommarhelgen tillsammans med Charlie, Klas, Mia o barnen. Vi badade (inte jag, Matteo o Daniel, men resten), spelade badminton, spelade spel, plaskade i poolen, grillade, åkte lite båt, drack och hade det mysigt. Vi käkade god mat och åt massor med jordgubbar. Precis som man ska göra över midsommar. Det blev lite sena kvällar, så lite mör är man allt efter denna weekend. 

Matteo var för feg för att bada, han ville bara stå på stranden och kasta sten i vattnet, och när jag försökte stoppa ner honom I vattnet från bryggan så skrek han bara att det var kallt. Lite skönt ändå, då har han blivit lika mycket badkruka som jag. Jag är ju rätt så nöjd med att stå i vattenbrynet och doppa tårna.

Det har varit en otroligt varm helg, med runt 30 grader, lite tur ändå att det blåste lite















Och sen har vi ju också firat 6-årig bröllopsdag





Dagis firar midsommar

Den 2022-06-23, kl 09:38:39
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0


Hämtat ut ringarna

Den 2022-06-22, kl 19:58:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Äntligen har jag ringar igen, efter 2 år.




4 år sedan

Den 2022-06-22, kl 14:48:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi gjorde vår Europa roadtrip.Fasen vad bra vi hade det. Just nu känns en roadtrip ganska långt bort, för den lilla har ju svårt att sitta still långa sträckor. Men längre fram i tiden är det kanske aktuellt igen. Är ju sugen på Österrike eller Schweiz, men också Slovenien och Italien



Plötsligt händer det

Den 2022-06-22, kl 12:37:24
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Efter otroligt mycket tjat så fick vi tag på Mediamarkt tillslut. En leverans kom ut 2h senare.. med en vit diskmaskin, vi hade beställt en rostfri. Så snopet värre, tog han med den tillbaka till lagret igen. Och nästa leverans är bokad till onsdag nästa vecka. Tur att vi reser bort imorgon!

Så det är väl bara hålla tummarna att det går bättre nästa vecka. Såfort den nya maskinen kommer så ska vi boka upphämtning via postnord på den felaktiga maskinen. Meckigt värre att lösa allt detta. Hur svårt kan det vara att köpa ny diskmaskin. Suck

Hämtat cykeln

Den 2022-06-22, kl 08:47:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu har jag äntligen hämtat elcykeln och testcyklat till jobbet  Det gick fort. Däremot känns det som att halva Göteborg cyklar nu för tiden, så genom stan är det otroligt trångt på cykelbanan. Så nu börjar jag kolla på alternativa vägar som borde gå snabbare trots att det blir längre.

Min bild av elcykel var att man inte behövde göra något utan att det nästintill var en moppe. Så är det inte. Man har motstånd när man trampar, men får hjälp med drivet framåt hela tiden. Så hemvägen med alla uppförsbackar som jag hatar, kändes fortfarande, men jag kom aldrig till det här stadiet då låren gör så ont så att man inte klarar mer. Så jag är då nöjd!

Lek med dom små

Den 2022-06-21, kl 21:07:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I söndags åkte jag, becca och Matteo hem till Victoria och Maria. Vi lekte, stod och gottade oss i solen och hade lite vuxensnack. Barnen var mycket nöjda och lekte och sprang omkring. Det är så smidigt med inhägnad lekplats, då kan inte barnen smita och man behöver inte ha ögonen på dom alla sekunder.















Lördag

Den 2022-06-18, kl 20:27:19
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi tog en lugn lördag och passade på att städa lite hemma. Det behövdes, för det har varit lite eftersatt senaste tiden. Kan bero på att vi fortfarande inte fått någon diskmaskin och alltså fortfarande diskar för hand. Det tar otroligt mycket tid att diska hela tiden.
Men en kort sväng ut blev det på förmiddagen, så den lilla fick springa av benen lite och sen blev det vilostund för hela familjen. Det är många timmar som behöver sovas ikapp.

På eftermiddagen hade vi inte någon aning om vart vi skulle ta vägen, utan det var mest bara ut och ta en fika. Så vi provade takterrassen som precis öppnat på Frölunda Kulturhus.Den har definitivt potential att bli supermysig. Så en kort fika på taket blev det, tills Matteo behövde springa lite. Det skulle vara en avslappnande lung harpa konsert där, så alltså inget vi kunde stanna för att se. Istället tog vi en promenad till Positivparken, där det var en brasiliansk dag. Det var galet mycket folk och Matteo passade på att leka lite.. eller ja, leta och provcykla alla sparkcyklar som han kunde hitta. 

Sen gick vi in på biblioteket o fixade bibliotekskort, skulle låna pottträning på 3 dagar boken. Men den var utlånad, så istället blev det en Pippi bok. Ska nog ta en sväng förbi biblioteket senare i veckan också, och låna med oss lite nya böcker till midsommar


Beställt en ring

Den 2022-06-16, kl 15:27:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom jag inte är helt nöjd med min vigselring och den kostar apmycket att förstora så har jag ju kikat på andra ringar. Idag slog jag till o beställde en. Jag har ju tittat på den tidigare och nu när den var på rea så slog jag till. Så får vi hoppas att storleken passar. Men tog en halv storlek större än den  befintliga så det bör fungera. Det blir spännande!
Min förlovningsring skickade jag på förstoring, då lyckades gravering bli suddig och den skickades in igen. Nu, nästan två månader senare gick jag till butiken och frågade vart den tagit vägen, den hade tydligen fastnat hos graveringsfirman. Så nu tillslut är den påväg tillbaka. Så snart kommer jag ha ringar att bära igen, efter 2 år som ringlös.


Sommarplanering

Den 2022-06-16, kl 11:35:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu har vi äntligen börjat planera sommaren och än så länge är följande bokat:

Midsommar med Charlie, Klas, Mia och barnen I stuga utanför Tranemo

Två nätter i Fjällbacka med Maria, Christian och Victoria. Lär bli bad i poolen igen

Safaripark i Danmark med Charlie o Klas, med en natt i stuga som har utsikt i tigerhägnet

Därefter åker vi vidare till en bit utanför Köpenhamn och sover 2 nätter I stuga på en Alpackagård


Sen får vi se gällande Piteå. Det är fortsatt svindyra biljetter plus att det planeras barnarbete så det går inte att boka tågbiljetter ännu. Så vi får väl se om det blir en spontanresa upp sen 


Studiedag

Den 2022-06-15, kl 20:13:59
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag hade lillen studiedag, så vi skjutsade Daniel till jobbet och tog en utflykt till Kungsbacka. Där busade vi och åt frukost i väntan på att badhuset skulle öppna. Sen badade vi och busade vi länge. Jag fick även tokbryt på lillen som från att hoppa från kanten till mig i vattnet, helt plötsligt bara vände och sprang som en galning genom hela rummet. Jag såg framför mig hur han skulle vurpa och slå upp halva skallen. Men han klarade sig från sådant. Men jag blev sjukt nojig efter det! 

Sen blev det sovstund för bägge när vi kom hem, och en kortis på Frölunda Torg innan vi hämtade upp Daniel på hans jobb. Matteo fick ta några varv inne på jobbet och charma töserna där inne, innan vi åkte vidare och släppte av mig hos Naomi. Vi käkade scones och åkte ner till Werners på quiz. Som vanligt var vi inte ens i närheten av prispallen, men vi var inte sämst i alla fall



Nöden har ingen lag

Den 2022-06-11, kl 18:26:04
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Är hos Charlie o Klas och det har precis regnat. Tog inte med regnbyxor, så en sopsäck får duga


Allekulla Gård

Den 2022-06-11, kl 18:24:50
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Hittade ett tips på Facebook gällande gården och den var jättemysig. Vi klappade getter och grisar och tittade på en massa djur och fikade. Nästa gång ska vi passa på att åka på fårsafari och klappa lamor också. 









Luftballong

Den 2022-06-08, kl 11:03:07
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag o Becca har gjort en luftballonglampa till Matteo. Köpte en rislampa på secondhand och tog en dressingburk och limmade fast snöre. Knöt ihop lite och hittade ett mjukisdjur som vill flyga. Det som är kvar att göra är att köpa en taklampkontakt med glödlampauttag.. Vilket tydligen inte finns, utan man måste montera ihop det. Så bara jag köper så ska Charlie få hjälpa mig att få ihop det


Diskmaskins f*n

Den 2022-06-07, kl 14:05:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Well, vi fick en ny diskmaskin levererad och den gamla bortförd.Men det var bucklor i den nya, så den är skadeanmäld. Så nu väntar vi på en ny igen. Så tråkigt när man redan fått handdiska ett tag och sett fram emot leveransen idag.


Kortis I Slottis

Den 2022-06-06, kl 18:11:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Mötte upp syrran en sväng efter sovstunden och tog en sväng I Slottskogen. Det var så sjukt mycket folk som passade på att fira nationaldagen. Vi satte oss en sväng o fikade i gräset, men det var så varmt att våra lår började klibba i långklänningar, så det fick istället bli en promenad. Så en sväng förbi djurens zoo och titta på små möss och getter, sen förbi gården och titta på dräkter och spelande folk. Vi hann ju även med att lyssna lite på Göteborgs SymfoniOrkester innan vi blev less på folk och gick till Burger King på järntorget och tog en mjukglass 








Busunge

Den 2022-06-06, kl 17:08:08
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Syns på honom att han är en liten busunge



Miniträff

Den 2022-06-05, kl 18:07:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag blev det miniträff med Maria och Victoria. Barnen fick leka med vatten tills dom blev less, sen gick vi in och Matteo letade upp alla leksaker med hjul. Sen blev det lek på inhägnad förskola. Smidigt så dom inte kan smita! Vi var mycket nöjda med playdaten



Klickat hem en säng

Den 2022-06-05, kl 13:18:52
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Yes, nu har jag klickat hem Matteos nya säng. Eftersom Daniel har svårt att sova bredvid Matteo (Matteo sover som ett vilddjur), så ska nu lillkillen få sova själv. Vi kommer ha en madrass joprullad under sängen, ifall vi behöver ligga bredvid, men det är meningen att han ska börja sova själv och att vi bara går in o nattar om honom om han vaknar. Så vi får väl se hur det kommer gå

Beställde en hussäng, så nu ska jag bara köpa lite vimplar och fästa i hustaket för att göra det riktigt mysigt


Klipp Klipp

Den 2022-06-05, kl 08:16:40
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi tog Matteo till frisören för första gången igår, trodde aldrig det skulle gå att få honom sitta still. Men han fick sitta själv i stolen, helt förskräckt krampaktigt hållandes i stolsarmarna. Tyvärr var hon som klippte inte så erfaren, och gissningsvis direkt från gymnasiet, så det blev lite skevt och hår kvar över öronen, trots att han satt blickstilla. Så nästa gång ska vi prova nere i Flatås, hos frisören som klippte Daniel som liten. Dom ska tydligen vara väldigt effektiva där 

Lilla plutt var i chocktillstånd hos frisören


Lördagskul

Den 2022-06-04, kl 20:00:24
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det blev picnic uppe på höjden med alla möjliga människor. Grill och radiostyrda bilar I solen. Matteo sprang som en tok efter alla bilar, vilket blev ett problem när vi skulle tävla. Så det blev fånga Matteo tävling först, sen kunde biltävlingen börja. Man kan väl säga att Matteo var väldigt bra på att ta för sig och stå i centrum.

Sen blev det helgrillad fläskfile till middag och så passade vi på att montera ihop 2års presenten. Den var mycket uppskattad. Dock svårt att få in honom för läggdags.


Liseberg o 5-kamp

Den 2022-06-04, kl 08:50:57
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I torsdags var det AW med jobbet, vi började med bubbel, wrap och chips på kontoret och gick sen till Liseberg. Där blev det 5-kamp och cider i duggregn. Så mitt lag var väldigt effektiva och löste femkampen snabbt så att vi kunde sätta oss på spökbaren och ta det lugnt resten av kvällen. Träffade en massa nya kollegor också, så det var ju väldigt trevligt. 


Spaghetti lax i Creme Fraichesås

Den 2022-06-02, kl 20:40:40
Filed in Skeas Matrecept, Våran vardag | Kommentarer: 0
Koka upp Spaghetti 
Stek upp lax och dela i mindre bitar, salta, peppra och citronpeppar
Koka upp lite frysta ärtor och broccoli
Häll ner en smaksatt cremefraiche i laxen (jag tog basilika o tomat)
Blanda ner pastan, ärtorna och broccolin med laxen

Enkelt och supergott