Julen i Norrland

Den 2020-12-30, kl 18:48:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi blev alltså hämtade i Umeå 22 mil ifrån Lillpite och blev upphämtade av Pelle. Detta pga att det nu bara är det tåget som är direkt från Göteborg. Just i Umeå var det nästan ingen snö, så vi hann ju bli lite oroliga. Men ju närmare vi kom Piteå, ju mer snö dök det upp. Sen snöade det ju typ hela tiden när vi var där uppe. Så snö har vi sett så det räcker och blir över för i år.
 
Julen firades traditionellt och mest julklappar fick ju såklart Matteo. Vi andra fick gott nöja oss med julklappsspelet
 
VI tog även mycket promenader runt Lillpite, Bebis fick åka pulka. Kan inte säga att han var direkt road, men han gillade läget
 
Vi var även bjudna till Pappa och Eva för fin mat och viner
 
Becca och Erik byggde en snögubbe på gården, och så skulle vi ut och grilla. Men då grillarna var upptagna i backen där vi tänkt oss, så tog vi allt pick pack och åkte hem igen och grillade på gården. Matteo blev rastlös så tillslut fick han titta på babblarna en stund
 
Vi åkte in till Piteå en sväng för att äta lunch med Verran och Sara. Blev en kortis och på corona avstånd, men vi hann i alla fall säga hej
 
Innan vi skulle åka hem så kollade jag lite på tåget vi bokat. Tåget som avgick kvällen före hade drabbats av ett elfel påväg ner från fjällen, så de hade varit ersättningsbussar hela vägen till Stockholm. Aldrig i livet tänkte jag och kollade upp alternativa vägar. Så jag ringde till Vy och bad att få flytta oss till det tidgare tåget som avgick från Luleå = inte lika stor chans att det blir förseningar eller problem på vägen. Så det gick dom med på i alla fall. Så sista kvällen blev Grekisk Pyttipanna med hela familjen och sedan blev vi skjutsade till Älvsbyn och hoppade på tåget. Och inga större problem stötte vi väl på, förutom att vi hade hur mycket som helst i packning och x2000 från stockholm. Men vi fick på och av allt (utom mugghållaren till barnvagnen), och än så länge ingen Corona.
 

Snöintroduktion

Den 2020-12-26, kl 16:02:54
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Titta Matteo, det är snö!


Norrland

Den 2020-12-25, kl 10:48:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår kom vi med nattåget till Umeå och blev hämtade av Pelle. Sedan var det bara sätta sig i bilen för den ca 3h långa bilresan till Lillpite. Den blev dock mycket längre då bebis valde att lägga världens bajsmacka efter 1h.. Så det var bara stanna och lösa det och byta kläder på honom. Kul! Men sånt som händer helt enkelt. 

Så tillslut kom vi i alla fall till Lillpite. Så det blev lite lunch och sedan en promenad. Solen gick ner och det snöade, såg riktigt juligt ut! Och sen blev det som vanligt Kalle, julbord, fika, julklappsutdelning och julklappsleken. Matteo fick hur mycket som helst, så hur får man hem allt igen sen?

Under julklappsleken så tänkte vi att Matteo skulle sova, visade sig att han inte alls tänkt det  Så medan jag försökte få honom att slumra till så somnade både mamma och Pelle i soffan. Så han fick vara med helt enkelt.

Jag var nöjd, vann en blinkande julmössa som jag kan använda på promenad.


God Jul

Den 2020-12-24, kl 11:13:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
 


Bebisar

Den 2020-12-23, kl 15:59:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Mina bäbisar bredvid varandra. Inte ofta det händer. Men ibland när Matteo sover, så vågar sig Totte nära..


Kroppen svarar

Den 2020-12-23, kl 15:56:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är så skönt nu när kroppen har börjat svara mer normalt. Jag har ju börjat gymma 1-2ggr i veckan och så kör jag 1-2 pass av Mamma Move i Nordic Wellness appen. Helt plötsligt så har jag inte alls lika ont i ryggen längre och mina magmuskler har börjat hitta tillbaka. Kroppen svarar mycket bättre på övningarna jag gör och jag känner mig mycket starkare än för bara någon månad sedan!

Jag köpte ju gymkort på Nordic Wellness i Sisjön när de hade öppningserbjudande, 999:- för ett år. Så det var ju super! Och lokalerna är stora, fräscha, de har mycket utrymme mellan maskinerna, och sprit och tvättstationer överallt. Så det känns corona anpassat, vilket jag antar att de tänkte på när de öppnade mitt I pandemin. 


Vattenlek

Den 2020-12-22, kl 12:16:12
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Följer en barnpsykolog på Instagram som tipsar om lek och utveckling för små barn. Hon har tipsat flera gånger om att leka med vatten  så det testade vi nu. Det fick godkänt av Matteo


Second Hand

Den 2020-12-22, kl 10:58:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Hittade en spännande second hand butik där man själv bestämmer hur mycket man vill betala. Dock fick jag så dåligt samvete när jag var där att jag betalade mer än nödvändigt. Man tänker ju att det ändå går till välgörande ändamål och om jag betalar lite mer, så kan en ensamstående mamma med lite pengar betala mindre. Men ett spännande koncept tycker jag definitivt!


Jul Jul strålande jul!

Den 2020-12-21, kl 16:11:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Snart är det alltså Jul mitt I detta coronakaos och som det ser ut än så länge så blir det egen tågkupé upp till norrland. Så länge alla är symptomfria och mår bra det vill säga! Då ska Matteo få prova åka pulka och göra snöänglar, och så ska vi ska rulla små snögubbar. Kanske han även får träffa på en tomte? Han ska även leka med mormor o morfar och jag vet redan nu att han kommer älska att titta på alla djuren, leka med hundarna och hälsa på hästarna. Bara att få lite miljöombyte bådar oss alla gott, just nu är vi ju båda rätt så less på lägenheten här hemma...

Men det blir ju en corona anpassad jul, så det är ju tur att jag har en liten släkt. Om det blir att träffa några vänner så blir det utomhus en sväng. Och sen får man hålla tummarna att vi kan åka hem som beräknat. Men vem vet, kanske får stanna några dagar extra, om någon av oss blir sjuk. Det är meningen att vi ska komma hem till nyår, men då blir det inget party utan vi karantänar oss då, ifall att man skulle dra på sig något på tåget ner.



Tänderna

Den 2020-12-21, kl 14:17:48
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag har i tandställning 29 av 45 nu, så änsålänge känns det långt borta att bli av med den. Men det som känns bra i alla fall är att varje tandställning gör mindre ont. Så jag tror att de har gjort mindre justeringar på varje byte så att tänderna ska hinna hänga med. Vilket också är skönt för mig, för nu behöver jag inte ens ta en ipren samma dag som jag byter utan då känner jag bara att det spänner litegrann

Men vi håller tummarna för att tänderna och bettet blir korrekt till sommaren i alla fall så att jag tillslut kan vara utan denna tandställningen. Det positiva med allt detta är ju dock att jag inte alls småäter lika mycket som jag skulle gjort utan den. Och att min tandläkarfobi är borta, nu när jag går dit en gång i månaden.

7 månader

Den 2020-12-20, kl 08:57:25
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Då har hela 7 månader passerat och tillslut så kan du ligga på magen en liten stund. Dock bara om Totte finns i närheten så att du kan titta på honom. Du har nu också börjat gå lite när man håller upp dig och kan sitta och leka mycket bättre än för en månad sedan. Dock måste man fortfarande vara uppmärksam när du sitter på golvet  För när du vill få tag i något som ligger på sidan av dig så tippar du snabbt över.
 
Vi har också upptäckt klämmisar med mat och frukt, dessa är mycket roligare än sked. Du tycker dock fortfarande inte om mat överlag, men frukt i alla dess former är mums. Nu äter du gärna också både smörgåsrån och majskrokar och geggar gärna runt maten överallt, inte bara på stolen utan gärna i ansiktet och håret också.
 
Du har också blivit mer rörlig i hoppgungan och gåstolen. Dock går det ofta bara ett steg fram och två steg bak så du blir väldigt frustrerad att du inte kommer dit du vill! Men du är överlag en riktigt glad liten skit
 
Du har fortfarande dina mat och sovrutiner som gör våra liv mycket enklare att leva. Vaknar 7, äter frukost 8, sover 10-11.30, äter 12, sover 14-15.30, äter 17, sover 19-20.30, äter 21.30, sover 22, äter typ i sömnen 01.30.

Sen ett tag tillbaka så löser du även att ta nappen när du vill ha den. Otrolig skillnad det gör! Armarna och händerna är mer kontrollerade också, så nu slipper du råka stöta ut nappen av misstag. 
 
Sicken sötnos som redan fyllt 7 månader!
 


Pratar med kisse

Den 2020-12-18, kl 12:44:41
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Han älskar Totte och försöker verkligen prata med honom, men dom pratar verkligen inte samma språk


Nyvaken

Den 2020-12-17, kl 11:28:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är ju väldigt roligt att den lilla behöver några minuter att hitta tillbaka efter att han har vaknat. Han ler inte och säger inget utan tittar sig bara omkring, som för att se vart han befinner sig och vem som finns i närheten. Och sen efter ett par minuter hittar han tillbaka till sig själv och börjar le och skratta igen. Denna blicken säger väl allt?
 

Julklapp

Den 2020-12-17, kl 09:36:25
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då har man öppnat första julklappen, men den var från jobbet så då är det ju okej. Detta ska provas i helgen
 

Julgran

Den 2020-12-16, kl 16:44:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Hittade ju en jättefin liten gran på Hemköp som fick följa med hem. Tror inte jag visat den tidigare så här är den
 
 

Gymnastik

Den 2020-12-14, kl 23:23:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Var på en coronavänlig gymnastikträning idag. Vi var 5 personer (varav 3 hette Rebecca) och en av Rebeccorna kom från Luleå och hade tränat stunt med min gamla cheeris Helene. Sicket sammanträffande!

Jag kunde inte göra så mycket men hjulade, gjorde några framåtvolter i gropen och försökte förgäves hitta tillbaka till mina handvolter.


Lussekatt

Den 2020-12-14, kl 18:20:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0


Ny pyjamas

Den 2020-12-14, kl 11:45:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Hittade på second hand, skitsött. Dock är den supertajt på den lilla fluffiga kroppen, så inte värst bekväm att ha på sig
 

Leker i låda

Den 2020-12-14, kl 11:43:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Ibland stoppar jag ner honom i en låda så han får sitta och leka där själv en stund. Han sitter ju annars inte så stabilt så man är tvungen att övervaka honom på golvet
 

Kommer inte framåt

Den 2020-12-13, kl 19:52:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Totte vågar än så länge sitta framför bebis och titta, men det är nog inte så länge till


Baka och promenera

Den 2020-12-12, kl 17:59:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag bakade vi lussekatter, så att vi kan ta med till norrland i jul. Sen åkte jag o Daniel ner till stan med en sovandes Matteo. Vi skulle titta på ljusinstallationerna och fick även höra en kör passera i paddanbåten, sjungandes på jullåtar. Riktigt mysigt! Dock missade ju Matteo allt som vanligt.









Promenera mera

Den 2020-12-11, kl 17:06:54
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår blev det en rejäl motionsslinga i Fontin Kungälv med Naomi och Siri  Det belönades med fika och varmchoklad. Mycket mysigt och mycket träningsvärk i rumpan och framsida lår idag!




Leksugen?

Den 2020-12-09, kl 19:18:05
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi var förbi Alexandra idag för att fotografera Nico i tomtekläder och passade på att ta en liten fika. Inte alltid så lätt när bägge bebisarna var vakna, men Matteo fick i alla fall sysselsätta sig ett litet tag med att äta på majskrokar. Mumsigt tyckte han, och geggigt tyckte mamma.
 
Men vi fick några fina fotografier. Har dock inte frågat om jag får lägga ut någon bild, så det avvaktar vi med. Men bebisarna fick i alla fall titta på varandra och tillslut låg de bredvid varandra och stirrade. Nico började då rulla mot Matteo och tog tag i hans tröja. Mycket läskigt tyckte Matteo och roligt tyckte Nico. Men snart så ska dom väl börja leka med varandra tycker vi. Här tittar Matteo intresserat på Nico när Alexandra klär på honom juldräkten
 
 

Bada bada

Den 2020-12-08, kl 20:21:52
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom bebismaten numer hamnar ÖVERALLT så blir det att bada balja oftare.
Tur att det är så kul att bada då


Rädda katter

Den 2020-12-08, kl 15:20:02
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Matar Emelies katter nu medan hon är hemma en sväng, och igår fick Matteo följa med upp för första gången. Först fräste dom åt den stora läskiga barnvagnen som kom dundrandes in. Sen var ju bebis skitläskig också, så Loki höll sig på avstånd med skräck i blicken, men vi fick i alla fall lite kel av Styles


Second Hand

Den 2020-12-08, kl 15:17:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Köpte ju julklappar till Matteo på secondhand, passade då på att köpa med mig två söta jultomtar. Man kan väl aldrig ha för många jultomtar, eller?! :)



Hipseat

Den 2020-12-07, kl 09:39:28
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
För ett tag sen så drog jag ju till ryggen när jag bar Matteo och vred mig, så jag beställde en hipseat. Så nu har jag på mig den hela tiden hemma och såfort jag ska gå runt med lillen så sätter jag han därpå. Väldigt smidigt och skonsamt mot ryggen. Så kan jag använda bärselen när jag behöver båda händerna fria och när man är ute.


Skitintressant

Den 2020-12-07, kl 08:29:47
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Sen han började med mer barnmat så har han blivit trögare i magen, så från att ha bajsat en gång per dag så kommer det typ var 3dje/4de och då krystar han och gråter samtidigt. Man tycker så synd om honom. Så jag ska försöka att inte ge för mycket barnmat så tarmarna hinner ställa om sig ordentligt.

Mössan han fick av pappa o Eva passar perfekt!


Badkar

Den 2020-12-06, kl 13:39:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu när Matteo har börjat uppskatta att bada så saknar jag verkligen ett badkar, då hade vi ju kunnat bada tillsammans. Nu får han ju bada i sin lilla badbalja och det är ju knappt han ryms med sina leksaker där i. Så nästa gång jag fyller år så ska jag önska mig ett hopvikbart eller uppblåsbart badkar!


 


Första Hjälpen

Den 2020-12-04, kl 19:48:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi har anmält oss till en gratis onlinekurs i första hjälpen på barn via Röda Korset. Kursen är på torsdagskväll via zoom och det känns som att det är dags att lära sig detta nu. För allt han får tag på åker in i munnen, så man vill ju gärna vara lite förberedd om något skulle hända.. 
Innan kursen så ska man förbereda med ett gosedjur i storleken av en bebis samt göra en egen hlr docka med hjälp av en pyjamas, handdukar och PET-flaska. Detta blir spännande och lärorikt!



Kallt ute

Den 2020-12-04, kl 15:36:12
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är kallt ute nu, förvisso fortfarande plusgrader, men det biter ändå i kinderna litegrann. Men det är ändå skönt, så vi pratade om det på promenaden idag, att man ändå får lite mer julkänsla med denna kylan. För snö kan man ju inte räkna med att det kommer, så man får ta det lilla helt enkelt. 

Idag var vi förresten 5 mammor som promenerade en sväng ner till slottskogen och pratade om livet. Alltid lika skönt att komma ut en sväng från lägenheten, för man blir ju lätt lite knäpp här inne. 

Jag har även gjort klart julkorten nu, så dom ska börja skickas ut i helgen, det var ju jättelängesen jag skickade julkort senast. Men det är ju aldrig för sent att börja med traditioner.

Sen så har jag varit lite stammis nere på kiosken för att hämta ut paket, mycket som beställts nu det senaste, både till mig och julklappar. Dom har äntligen satt in kölapp system, för dom insåg väl tillslut att det var ohållbart att stå därinne och hålla avstånd. Så nu kan man vänta på utsidan i coronastyle. Problemet är dock att det alltid är kö, när än man går dit under dagen så får man vänta länge. Så det märks ju att det är mycket fler paket som skickas nu

Min söta björn när vi går och slänger sopor!


Saffransmuffins

Den 2020-12-04, kl 13:21:48
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom det var så omständigt att baka lussekatter så provade jag nu saffransmuffins med lite apelsinskal. Har inte provsmakat ännu, men det luktar gott i alla fall. Matteo var nöjd med att titta på när han fick smaska på apelsin i smaknappen



Bebislek

Den 2020-12-03, kl 13:59:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0


Besök och effektivitet

Den 2020-12-03, kl 09:50:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Får besök idag av Alexandra och Nico. Så då får man vara effektiv. Så jag har vikt tvätt, plockat undan, bäddat, tömt kattlådan, gått ut med soporna och precis fått in en mjuk pepparkaka i ugnen. Så nu kan jag passa på att leka lite med Matteo och få honom att ta en liten powernap innan de dyker upp

Tur att man har hoppgungan att ställa honom I medan man röjer runt i lägenheten. Ser ni förresten att jag slagit in tavlan som ett paket och att det dykt upp en ny matta.


Tomten Matteo

Den 2020-12-02, kl 16:27:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våra Fotografier, Våran vardag | Kommentarer: 0
Tur att han tycker om att fotograferas själv i allafall! Här kommer lite bilder med den söta tomtedräkten jag beställde från Wish
 
 
 
 

Julfoto med bäbis

Den 2020-12-02, kl 11:05:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När man tänker att man kan ta någon fin julbild med sin bäbis, men han inte alls har dom planerna..
 
 

Söndagsfirande

Den 2020-12-01, kl 15:22:26
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Söndag firade vi Becca genom att klä granarna och adventsfika. Sedan bjöd jag och Naomi på kycklingspett med jordnötssås till middag och lite efterrätt. Vi masserade Beccas rygg, la ansiktsmasker (llama formade) och tittade på julfilm (Jingle Jangle, som tyvärr var sämre än förväntat).