Kommer man leva som innan pandemin?

Den 2021-09-30, kl 12:38:17
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Mycket bra fråga. Jag har nog vant mig så pass mycket att leva såhär att jag inte ens kommer ihåg att man levde på ett annat sätt tidigare. Enda skillnaden nu är väl att man kan träffa mer folk med gott samvete och att man kommer försöka gå på lite event och kultur.

Sen är det ju en stor skillnad också att vi nu har Matteo att anpassa oss efter, så det är ju ändå inte så himla enkelt att bara dra ut spontant en kväll, utan det kräver ju mer planering.

Såg denna undersökning i Aftonbladet och ja, den säger väl rätt så mycket om Sveriges folk. Vi är rätt så lunga och trivs med det.


Bokar upp lite grejor

Den 2021-09-28, kl 08:35:51
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I Oktober så ska vi till Lights in Alingsås, Halv åtta hos Charlie och Klas, på bio och titta på senaste Bond filmen plus Halloween på Liseberg

I november blir det Ullared, Partille Loppis, Julpyntning och så bokade vi precis tomtetåget mellan Anten och Gräfsnäs. Tomtetåget är ett ånglok och så får man träffa tomten sen på vändstationen, dricka glögg och mysa innan tåget går tillbaka igen 

Snart är det jul igen!



Vabbvecka 3

Den 2021-09-27, kl 12:33:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då är vi inne på vecka 3 av vabb, och han hade lite feber igår (37,8) och snorar och hostar fortfarande. Så vi räknar med ett par dagar till, förhoppningsvis kan han gå tillbaka till dagis på fredag igen. Jag kollade av lite i majmammagruppwn på Facebook och det verkar vara många som vabbar nu, de flesta som svarat säger att de vabbar ungefär varannan vecka sedan ungen började dagis. Så att... 

Vi har ju dock tänkt att dela på vabbningen, så att vi vabbar varannan dag med honom, så att man ändå har någon chans att hinna med jobbet. Så idag är det Daniel som vabbar. Men jag jobbar ju hemifrån eftersom jag fortfarande är snorig. 

Så helgen har ju inte varit så produktiv, lite försiktig utelek, matlagning, hysterisk innelek med bilar och tevemys



Recension It takes two

Den 2021-09-24, kl 10:17:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Spelet var ett jättebra spel att köra tillsammans, det var lagom svårt och rätt så långt. Med tanke på att vi köpte spelet för 229:- så var det väl värt pengarna. Storyn handlar alltså om en familj vars föräldrar bestämt sig för att skilja sig. Dock blir föräldrarna förtrollade till dockor och måste tillsammans lösa uppdrag för att bryta förtrollningen. Så storyn och spelet går väldigt bra ihop, där man hela tiden behöver samarbeta för att komma vidare. Genom de olika banorna så får man hjälp av olika typer av vapen, och det är en bra blandning mellan att fajtas mot råttor, smyga förbi sovande mullvadar och åka skridskor runt i en sagostad. Under spelets gång så finns det även småspel, där man kan tävla mot varandra, de spel man provat kan man sedan köra som minispel även när man klarat ut hela spelet.  


Resten av dagen

Den 2021-09-23, kl 16:07:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Ja, snart kommer Daniel hem och byter av lite. Matteo sov bara 40 minuter idag, så jag hann inte ens vila innan det var dags igen. Så efter vilan har vi; bakat sockerkaka, fortsatt med att läsa böcker i myshörna, fikat och så har vi varit ute en sväng. Det var ju uppehåll när vi gick ut så jag tänkte att vi kunde gå runt huset och till innergården, Matteo tänkte annorlunda. Han ville inspektera stenar, så det gjorde vi tills det började regna. Då tog vi oss ner till garaget och tittade på bilar och fastighetsskötarens traktorer. Vi gick sen in i trapphuset bredvid, och åkte upp till högsta våningen och tittade på utsikten innan vi gick hem igen. Nu har vi precis rivit oss igenom reklambladen och tar en paus framför teven. Eller ja, jag tar en paus medan Matteo kastar omkring sina bilar. Värt att nämna är väl också de tusen gånger jag torkat snor och snytit mig under dagen. Det räknas väl också som en syssla?


Totte har blivit hund

Den 2021-09-23, kl 15:59:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom han blivit dålig av torrfodret så vågar vi ju inte riktigt ge honom det längre, så det är en riktigt hungrig katt som lever hos oss nu. Men, nu har han ju upptäckt att Matteo kastar mat på golvet, så han står under stolen, som en hund och väntar på att det ska komma ner någonting smaskigt. Till en början var han rätt så kräsen gällande maten som trillade ner, och blev överlycklig när Matteo fick äta korv. Nuförtiden är han inte så kräsen längre, idag åt han tex upp en bit macka och en broccoli.
 
 



Grönsaker

Den 2021-09-23, kl 11:52:20
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Man vet ju hur nyttigt det är med grönsaker och man vill ju så gärna att ungen ska äta det. Men det är en riktig köttbebis. Han plockar gärna ur köttet ur alla maträtter vi gör och tar resten om han har lust. Men nu har jag äntligen kommit på hur jag ska få i honom grönsakerna! Eftersom Matteo alltid blir hungrig innan man är klar med maten, så sätter man honom i köket så får han titta på medan vi lagar mat och mumsa på de där ärtorna eller broccolin. För är man tillräckligt hungrig så fungerar ju egentligen vad som helst. Det gäller ju att vara smart :)
 
Och ja, vi fortsätter att vabba här hemma. Idag fick jag till och med lite gos framför tv;n. Det behövdes efter väldigt intensiva dagar här hemma. Idag har vi tex rensat kylskåpet tillsammans, Matteo plockade ur och smakade på potatis, en mandarin med skal och en halv citron och hjälpte till att möblera om lite. Vi har fyllt diskhon med vatten och provat vad som sjunker och flyter och vispat runt lite. Vi har även byggt en myshörna i Matteos rum och läst lite böcker. Jag satt i myshörnan i alla kuddar medan Matteo stod bredvid... Vi har övat på att köra bobbycar, tvättat, lekt tittut i hans resesäng och ja, tittat på tv.. Nu är det sovstund, men vad gör man efter den, det är kasst väder ute och nu har vi ju gjort allting?
 

Tandställningsuppdatering

Den 2021-09-22, kl 18:54:36
Filed in Tandställning, Våran vardag | Kommentarer: 0
Har ju glömt att säga att justeringarna äntligen är klara och nu väntar jag bara på mina retainers. Det är alltså dom jag ska ha medan jag trappar ner på användningen och sedan ska använda när jag går över till att använda bara på natten. Så yeeay äntligen är det klart!


Slutet av månaden

Den 2021-09-21, kl 17:40:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Ja, man vet ju att det är slutet av månaden när man måste börja äta upp det som finns i frysen. Så idag blev det dom där äckliga köttbullarna i tomatsås jag provade göra för några veckor sedan. Dom var äckliga redan då, men jag kunde inte med att slänga dom, utan visste att det kan vara bra att ha. Och trots att jag kryddade extra, mosade köttbullarna till köttfärs och hällde i extra tomatsås med vitlök, så var den fortfarande lika äcklig. Men det är mat i alla fall. Vi får väl se vad jag lyckas gräva fram imorgon


Frisör som nästa yrke...

Den 2021-09-21, kl 16:27:08
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
..Eller inte. Jag försökte rätta till den sneda klippningen, vilket resulterade i ännu snedare. Well, tur att han är glad i sin nya frisyr i alla fall


Snorigt värre

Den 2021-09-21, kl 16:23:19
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Om man tyckte det var jobbigt med bebisslem så har man inte upplevt en barnförkylning. Hur kan det vara så mycket snor i en så liten varelse? Och inte så att han har förståndet att snyta sig, utan han drar av det på det som finns närmast, tex soffkuddar, snutten, mina byxben?! Såfort förkylningen är över så blir det sanering av lägenheten, just nu får vi bara finna oss i att leva I ett hem av snor.

Sjukling

Den 2021-09-20, kl 10:57:18
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Yes, förkylningen är här, men det är ändå den första vi har råkat ut för, så vi har ju hållit oss friska länge ändå! Men det är så jobbigt, han är gnällig och är svår att trösta. Det går ju inte att suga på nappen när man är täpp i näsan, och inte heller går det att använda snorsugen eller hjälpa han på något sätt. För det blir hysteriskt så fort man närmar sig näsan.. 

Men energi och matlust har han i alla fall. Medan hans dåliga tålamod har blivit ännu sämre. Minsta lilla motgång blir jättestort. Typ att traktorn är för stor för att gå i garaget, eller att han försöker att ta upp en bok från golvet, men han står på den med foten, så att den sitter fast. Och om man råkar öppna balkongdörren för att smita ut och kasta en blöja och stänger den innan han hinner ut. Ojojoj, inte bra! Ännu värre om han hinner ut och man får ta med honom in för att det är alldeles för kallt för att vara där ute barfota med bara t-shirt och blöja. Då får man onda ögon på sig.

Så vi kämpar på här hemma och så hoppas vi att denna förkylning går över snabbt



Malmö över helgen

Den 2021-09-20, kl 08:01:18
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi fick ju ett ticket presentkort för ganska längesedan och när det gick ut i julas så passade vi på att använda det och boka en hotellnatt i Malmö. Så nu har vi vart där! 

Vi har hälsat på Krystal i hennes fina hus, lekt på lekplatser och besökt Malmö Stadsmuseum. Vi tog även en snabb cider på en uteservering, ja man kan ju inte sitta så länge när man har med lillen. Att äta på restaurang är ju inte heller något som fungerar så bra, så det blev Max. Sen var det riktigt kallt också, så vi kunde inte vara ute och strosa så länge som vi tänkt. Så vi hängde på hotellrummet på kvällen. Men Matteo blev förkyld, och blev oerhört frustrerad över att han inte kunde ha nappen. Så han skrek och grät och skrek och grät. Otröstligt. Tillslut fick vi sätta oss i bilen och köra runt i Malmö så att han kunde få sova någonting, runt 5 på morgonen.. medan jag bröt ihop och funderade på om det ska behöva vara såhär när man har barn? så det blev ju inte så mycket mer Malmö efter det. Men en snabb hotellfrukost fick vi I oss i alla fall

Bilresan hem sen blev gnällig, så nej. Inte den roligaste resan vi gjort.

Nu sov han dock mycket bättre inatt som tur är, så vi har fått sova ikapp lite.






1 år och 4 månader

Den 2021-09-19, kl 13:00:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu börjar du att bli en stor kille och har ju redan börjat på dagis. Dock trivs du väl inte värst bra där ännu, utan har bara haft ett par bra dagar då du lekt och varit nöjd. Men jag tänker att det är en vanesak. Du har dock otroligt mycket spring i benen och står gärna och steppar på stället för att göra dig av med energin. Du älskar fortfarande bilar i alla dess former och vill gärna gå ut och upptäcka världen. Som tur är så har du äntligen börjat trappa ner på att sätta saker i munnen nu, så man behöver inte vara lika orolig längre när man är utomhus. Favorit sysslan just nu är just utomhuslek enligt dig, du vill göra allt. Gunga, åka rutchkana, duscha i sand, springa i gräset och helt plötsligt kanske en postenbil eller liknande rullar förbi,så springer du för att komma ikapp den.
 
Du har inte börjat säga så många fler ord, men du kan ju i alla fall traktor och brandbil och det är väl relevanta ord kan jag tycka. Du har ju även en ordentlig vilja och visar var du tycker och vill/inte vill göra. Du har vanligtvis en väldigt bra aptit och äter oftast två portioner mat på dagis. Och  hemma brukar du äta lika stor portion som mig. Favoriten är ju korv, och banan.
 
Du har nu gått upp till storlek 86 på överdelar men behåller 80 på underdelarna, för dina ben är korta. Några pyjamaser är dock fortfarande strlk 74, men det gör ju ingenting att dom är lite korta i benen. Du är ju så varm ändå! 

Du har börjat sova dåligt sen du började dagis och vi får bära in dig till vår säng varje natt nu. Du rullar gärna omkring mellan oss och fäktas hela natten. Men vi hoppas på att det är en fas som du snart kommer ur! För du tar en otroligt stor plats för att vara så liten. Men emellanåt är det rätt så mysigt att sova bredvid dig och gosa och krama om dig, så det gör inget att du tar plats!
 


Mamma ska fota

Den 2021-09-15, kl 11:53:20
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Matteo, kan du sätta dig på stolen och le, så kan mamma bara fota dig lite. Det gick sådär va?
 

Vabbdag

Den 2021-09-13, kl 21:52:56
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jo, vad gör man när man vabbar med en unge som har ont i magen men är pigg? Idag blev det en sväng till Frölunda Torg för att fortsätta leta efter badbyxor till lillen. Sen på eftermiddagen så mötte jag upp Malin och Elin med barn, och så lekte vi allihopa i över två timmar. Det märktes väl att lillen inte var helt bra och ville bli buren och mysa endel, han var inte alls lika modig och självständig som han brukar vara.. Tills han såg en fastighetsskötar bil och en moped, då blev han plötsligt väldigt självständig igen.

Men pigg har han då varit hela dagen. Syns det?


Vabb

Den 2021-09-13, kl 09:20:03
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Torsdagnatt fick Matteo ont i magen och blev sen dålig i magen. Dock hade dagis gått bra på fredagen, men magen fortsatte strula i helgen. Igår morse var han väldigt hängig och vi hade svårt att få i honom mat. Han sov 3 timmar mitt på dan och blev piggare sen på kvällen. Men kände att det var likabra att hålla honom hemma idag. Och det var nog likabra, han har ju inte fått tillbaka aptiten ännu. Så idag ska jag köpa blåbärssoppa och morotspure, som ska hjälpa mot magen. 

Nu sitter vi och myser i soffan, han hittade en napp, gick och hämtade en snutte och kom och la huvudet mot mina ben. Så, jag fattade vad han ville. Man får ju passa på att mysa när det går


Sprungit mitt första och sista lopp

Den 2021-09-12, kl 14:01:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Trodde aldrig att jag skulle springa ett lopp, men vi anmälde oss ändå till Color Obstacle Run. För ska man väl springa så får det ju vara genom uppblåsbara hinder och färg. Så nu har vi gjort det (blev dock inte alltför mycket springande, för det vart väntetid vid hindren då). Men I mål tog vi oss på den 5km långa banan. 




Matcha bebis

Den 2021-09-11, kl 16:05:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Mina fina skor jag köpte på Second Hand för typ 70kr, fick idag ett matchande par bebis skor för 400kr. Matteo har ju vuxit ur sina gympaskor och behövde ett par skor som är lite vattentäta men ändå inte stövlar. Dessa vart perfekta tycker både jag och Matteo och dom bör gå att använda större delen av vintern också!


Chiligryta med kyckling

Den 2021-09-09, kl 17:59:00
Filed in Skeas Matrecept, Våran vardag | Kommentarer: 0

Chiligryta med kyckling (8 port.)

1 kg kycklingfilé
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 dl tomatpuré
2 msk oregano
2 tsk spiskummin
2 krm chiliflakes
2 pkt krossade tomater, ca 800 g
4 dl vatten
2 tärningar kycklingbuljong
Salt, peppar
1 tsk honung

 

1.Strimla kycklingen och stek tills den får lite färg, häll därefter över i en gryta
2. Hacka löken och finhacka vitlöken fräs den mjuk och häll över till grytan.
3. Vänd ner tomatpuré och kryddor. Därefter tomatkross, vatten och smulad buljongtärning.
4. 
Låt koka ca 20 min. Kontrollera att kycklingen är klar och smaka sedan av med salt, peppar och lite honung.

 

Hämta en sketen bebis

Den 2021-09-08, kl 09:07:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När man hämtar Matteo på dagis så är han alltid hemskt smutsig, men då vet man ju att han lekt i alla fall :)


Yeey!

Den 2021-09-07, kl 10:24:53
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Dagis gick super igår och han hade inte saknat oss någonting. Efter middagen så gick vi ut och lekte lite. Vad är det med ungar och alltid gå i motsatt håll mot dit man ska?

Well, han fick springa av sig i alla fall innan det var dags att mysa I soffan. 




Sammanbiten

Den 2021-09-06, kl 11:36:28
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Första heldagen på dagis och han började gråta när vi klev in genom dörrarna. Så jag fick leka en stund med honom tills han vågade springa in i rummet och utforska. 


Ny tunika

Den 2021-09-06, kl 07:33:13
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Hittat på second hand


Ute och leker

Den 2021-09-06, kl 07:32:36
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår blev det en sväng till Billdalspark för att leka av Matteo på förmiddagen och på eftermiddagen hämtade jag o Matteo upp Becca och Erik efter en radhusvisning. Vi tittade i området på ett ställe som har visning nästa söndag och lekte lite i lekplatsen bredvid. Sen shopping på dollarstore, strumpor till både bebis och Daniel och sen in en snabbis på Coop

Då vart Matteo less och ville inte vara med längre


Ut och äta

Den 2021-09-05, kl 07:57:01
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi åkte ner till Linné och åt riktigt god mat igårkväll med Mikael och Anna, dom tog oxfilé medan jag tog persiska lammracks. Vi drack vin och drinkar och hade det riktigt mysigt. Deras dotter Sofia var barnvakt och det hade gått super, trots att dom inte träffat varandra på väldigt länge. Matteo märkte inte ens att vi gick och hade inte gråtit en enda gång. Så vi vet inte om han reflekterade alls på att vi var borta ens. Det var riktigt skönt att komma hemifrån lite


Nu äntligen lite träning

Den 2021-09-04, kl 13:52:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Självklart anmälde jag o becca oss såfort dom kom ut med informationen!


Det går bättre

Den 2021-09-03, kl 13:39:58
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Efter en riktigt pissig inskolningsdag igår, då han bara var där fram till 11 pga att han bara grät.. så går det desto bättre idag! Han fick möjlighet att vara utomhus direkt och det verkade ju göra gott för honom!



Becca

Den 2021-09-03, kl 09:45:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Modell:  Rebecca Eliasson
Fotograf: Jeanette Unfors

Ta selfie med ett barn

Den 2021-09-02, kl 19:18:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Ni som provat förstår, helt omöjligt


Bakslag på inskolningen

Den 2021-09-01, kl 23:02:42
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag tog jag över inskolningen och han blev totalt förstörd när jag skulle gå. Stackars liten! Sen när jag kom och hämtade honom bröt han ihop igen. Han hade tydligen också sovit mellan 10-11 för att han var så trött efter allt gråt. Men han äter för två barn i alla fall, så aptiten är det inget fel på i alla fall. Så imorgon är det 9-13.30 igen, så vi får se hur det går då.