Ute på äventyr

Den 2021-03-28, kl 14:38:28
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår tog vi bilen till Kungälv och tog en promenad från Kungälvs fästning och in genom centrum, förbi kexfabriken och tillbaka igen. Matteo sov hela vägen, sen åkte vi till Kongahälla för att Matteo skulle få se lite människor. Det är bästa sättet att trötta ut honom nu för tiden. Tyvärr var det mycket folk ute såhär i Corona tider, så det blev en liten fika (vid varsitt bord...) och sen fick han sitta i selen och följa in i några få butiker. Vi gick in på Lekia och hittade äntligen en hink, han valde scoobydoo hinken, och så köpte vi även en gummifotboll med frost tema. Bebis var supernöjd! 

Passade på att fotografera lite blommor vi passerade på promenaden och skickade till Mamma. Här nere är ju våren i full gång. Där uppe smälter snön fortfarande, så våren är pågång, men det kändes tydligen långt bort till blommorna


Påväg hem från Malmö

Den 2021-03-24, kl 17:28:02
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Har roadtripat med mina två kollegor till Malmö och hälsat på kontoret. Det började ju inte så bra, då min kollega räknat fel på tiden, så vi skulle vara på kontoret i Malmö klockan 9 och startade från Göteborg klockan 7.. Det tog längre tid än så att köra, plus att han hade tagit fel adress. Så vi var inne och snurrade i centrala Malmö tills vi insåg att kontoret låg i rosengård. Sen när vi väl kom till kontoret så hade våran teamledare dukat upp med frukost till oss. Så det blev lyxmackor. Vi hälsade på alla Malmöteknikers och satte igång och jobbade sen järnet och svarade på frågor som kollegorna hade, hade även lite överlämning och upplärning. Vi åt lunch på ett fint ställe som serverade spetta, men låg i ett shady område. 

Nu sitter vi i bilen påväg hem, har hunnit se ett avsnitt av The Boldtype medan killarna sitter fram och spelar hög musik. Jag försökte verkligen få iväg oss så tidigt som möjligt för att vi inte skulle komma hem så sent, men nej. Det var jäklar omöjligt, så nu blev det senare än det var tänkt ändå. Men, men. Jag får sitta och skrolla i mobilen och titta på serier i alla fall




Bebislek

Den 2021-03-22, kl 18:50:04
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I lördags så var vi förbi Maria, Christian, Victoria och Vito. Mysigt värre! Matteo var inget jättestort fan av Vito, men han knuffade bara bort honom när han kom för nära. Oh Victoria var inte lika rädd för Matteo som förra gången, hon satt med och tittade lite på honom nör han lekte och kröp runt som en tok. Victoria är ju ändå 3 månader yngre så hon tar sig ju ingenstanns ännu, så det var verkligen skillnad på dom två nu.
 
Passade på att fotografera dom också, får bara se när man har tid att redigera lite bilder, kanske blir till helgen. Men här är några i alla fall 
 
 

Fira Naomi

Den 2021-03-22, kl 14:14:17
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Lördag eftermiddag så firade vi Naomi hemma hos Becca. Vi köpte sushi, fikade, spelade kort, tittade på knasiga musikvideor och lekte med Matteo. 


Matteo 10 månader

Den 2021-03-21, kl 07:38:43
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Och så är du redan en pigg liten 10 månaders bäbis. Du kryper runt riktigt snabbt och passar man sig inte så river du ut Tottes vattenskål eller suger på våra skor i hallen. Du börjar bli trött på dina leksaker och leker då helst med vardagliga saker som pottan, en bunke, robotdammsugaren eller en kattleksak hos Becca. Men bollhavet är i alla fall fortfarande populärt. Där tränar du dig på att ställa dig upp och ramla ner, och kastar dig in i bollarna för att sedan sprida ut dom i hela lägenheten.
 
Du vet vad du vill och säger gärna till ordentligt när du inte får röra pappas snusdosa, någon växt eller mobil. Du har även börjat få små små tänder. Så nu hugger du oss i fingrarna när du får möjlighet, tur att du i alla fall tycker att det är riktigt roligt att borsta tänderna. För det kittlar gott i munnen.
 
Du står gärna mot möblerna nu, och vi har fått rensa lägenheten från saker som du nu kommer åt, såsom hyllor och prydnader. Så lägenheten börjar bli riktigt tråkig och kal. Men vad gör man inte för att skydda dig.
 
Du är en tjötig liten bäbis som gärna sitter och babblar för dig själv, både i vaket och sovande tillstånd. Och när vi går ut och leker så är du nyfiken på alla människor och tittar hellre på barnen än att leka själv.
 
Tyvärr är du inne i en period där du inte sover så bra på nätterna. Men vi får hoppas att det bara är tillfälligt, för snart blir vi tokiga här hemma. Vilken tur att vi älskar dig så mycket att vi kan ha överseende med det ett tag i alla fall  ;)
 
 

Spamys

Den 2021-03-16, kl 21:29:12
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi hade köpt Letsdeal erbjudande och passade på att fira Naomi genom att bjuda med henne på Stenungsbaden Spa denna tisdagskväll. Så det blev en härlig kväll, förvisso var det fler folk än vi tänkt där, men vi höll oss på avstånd och satte oss i poolerna där det inte var någon annan och när de kom och satte sig bredvid så flyttade vi oss till en annan pool. Sen hade jag tagit med riktigt fina ansiktsmasker som vi passade på att använda i bastun. Så där fick vi vara helt ensamma.





Leka Leka

Den 2021-03-15, kl 09:03:52
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår kom Mia förbi och lekte med Matteo en sväng, medan jag och Daniel gottade ner oss i soffan en stund. sen åkte jag o Matteo till Becca och gungade och lekte med en plastbunke och bollar. Blev bjuden på jordgubbar, hallon, Nutella och spraygrädde. Och bara hängde med Kiwii.


Bollar

Den 2021-03-14, kl 15:21:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Åkte förbi Biltema idag, skulle köpa hink och spade men hittade ingen hink. Hur svårt ska det vara att hitta det liksom? Vi tittade igår på både ica maxi och ongo, men icket
Men vi hittade färgglada bollar till bollhavet i alla fall 


Myskväll

Den 2021-03-13, kl 14:52:57
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår bjöd vi hem Becca och Erik på tacos, avslutade kvällen med melloquiz av quizadillas. Vi kom på plats 318..så vi var rätt så dåliga, dock buggade det lite, för vi började streama från youtube via telefonen till teven, och det blev avbrott mitt I. Så vi fick byta till att köra direkt från teven istället. 

Idag skulle vi ta en promenad ute i Särö, men eftersom Matteo somnade påvägen dit och vi inte ville väcka honom så blev det en bilpromenad dit och vidare till Kungsbacka istället. Sen så har vi bara lekt och fotograferat lite under leken







Sov Bebis Sov

Den 2021-03-12, kl 19:09:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi har en liten tjorvig kille på nätterna. Han sover oroligt, vaknar och sätter sig upp och tippar omkull. Rullar och har sig och somnar tillslut på mage med rumpan upp
Ser inte vidare bekvämt ut, men sover han så vågar man inte röra. Som talesättet, väck inte den björn som sover.


Inbrott i förråden

Den 2021-03-12, kl 17:56:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det har suttit uppe en lapp i syrrans trappuppgång i ca en månad, där någon haft inbrott i sitt förråd och varnat andra. Förövaren har ju tillgång till blipp och eftersom blippen bara funkar typ 8-20 så lär det varit dagtid eller så har dom blippst på kvällen och lagt nått emellan dörren. 

Hursomhelst så upptäckte Becca igår att det varit inbrott igen, många förråd var öppna och det låg kläder och saker på golven. Som tur var så hade Beccas klarat sig. Så idag på lunchen åkte vi dit och hämtade sommardäcken, det enda av värde där inne. Så får dom stå på balkongen tills det äe dags att byta och sen blir det däckhotell..

I helgen ska vi väl försöka rensa lite I förrådet, ställa allt som ska säljas närmast dörren och våra viktigaste saker längst in, så om det väl blir inbrott så kanske dom bara tar det vi inte vill ha ändå. Våra viktigaste grejer=julsakerna såklart! Det hade ju varit jättesurt att bli av med.





Inköp

Den 2021-03-12, kl 17:49:07
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Försöker komma på vad som ska inhandlas till den lille inom närmsta tiden och högt upp på den listan hittar vi, en cykelbarnstol. Så kan han följa med ut på äventyr framöver.

Sen vill han nog ha en bobbycar, duplo, hink och spade, sommarkläder, en uvdräkt och kanske behöver han en ny sommarhatt?
Och så tänkte vi ha en liten bebispool på balkongen som han kan leka i. Några av dessa kan vi ju önska till honom när han fyller år i alla fall. Perfekt med en majbebis

Han kanske vill ha en finare bil att åka runt med?







Nya böcker

Den 2021-03-12, kl 10:07:05
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag, Becca och Matteo åkte förbi Emmaus på backaplan en sväng och passade då på att köpa hem nya böcker. Man blir rätt så less på att läsa samma böcker om och om igen

Så nu hittade jag en jättesöt pruttbok som uppskattas väldigt mycket. Sista bladet ger nämligen ifrån sig en ordentlig prutt. 

Favoritbok är dock fortfarande "var är jultomten?" . Så den läser vi fortfarande varannan dag.


Helgen

Den 2021-03-07, kl 17:12:56
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jodå den kom och gick rätt så fort. Igår tog vi bilen till Borås och promenerade lite genom stan, tänkte kolla lite på skor, men eftersom vi är morgonmänniskor nu, så hade dom inte öppnat alla butiker. Så det gick inge vidare. Men vi tog i alla fall en liten lunch medan Matteo sov och sen väckte vi honom så att han fick leka i lekparken lite innan vi åkte hem igen.

Idag blåste det gärnet så promenaden vid havet fick vi ställa in och så åkte vi till Sisjön istället. Mysigt men blåsigt där också. Sen gick jag och Matteo ut och övade på att gå och lekte i sandlådan lite. Tiden går ju lite fortare och det är ju mycket roligare ute, för där får han ju upptäcka saker. Lägenheten är han ju rätt så trött på nu

Tur dock att jag tog fram HM skorna igen och provade dom, tidigare så satt dom jättedåligt och bara ramlade av. Men nu funkar dom ju super, så nu behöver vi inte köpa skor riktigt än!


En tand

Den 2021-03-03, kl 08:04:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu har första tanden börjat ploppa upp! Men vi får inte titta eller känna, så det är inte så lätt. Sen har han börjat ställa sig upp mot allt som finns och kommer krypandes och ställer sig mot oss när han vill öva på att gå. Så vi går fram och tillbaka i lägenheten nu. Lägenheten börjar kännas väldigt liten när man vandrar runt i den, fram och tillbaka.