Jul i Norrland

Den 2018-12-28, kl 13:49:36
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I år var det dags att ta tåget till Norrland för att fira jul i riktig vinter. Vinter fick vi också kan man lungt säga, som tur var så var det bara riktigt kallt precis när vi kom dit, sedan blev det mildare så att vi faktiskt kunde röra oss ute. Vi har hunnit fira jul och allt som det innebär med julmat, Kalle Anka, Tomten är far till alla barnen, julklappsspel och en jädra massa fika. Vi har också spelat bingolotto på uppesittarkvällen, promenerat  genom byn, myst med alla djur (4 katter, två hundar och en massa hästar) ätit finmat hos Pappa och Eva, hälsat på morfar, spelat spel, uppdaterat laptops  och monterat in en extra hårddisk i Williams dator. Apropå William så har lillskiten plötsligt blivit stor! Han har vuxit om mig och kommit i målbrottet, hur kunde det hända på ett halvår?!
 
Utöver det så har vi även hunnit en sväng till stan och träffat Verran, Sara och Helene och shoppat lite julsaker på rea! Sedan var det bara att ta sig till tåget igen, det var ju en liten snabbvisit då vi kom i söndags och åkte hem i onsdags. Men det var en riktigt mysig jul tillsammans med familjen
 
 

Konstmuseet

Den 2018-12-19, kl 21:18:19
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och Becca köpte ju ett årskort på Göteborgs museum i våras, så idag passade vi på att gå på det sista, konstmuseet.
 
 

Julkonsert

Den 2018-12-18, kl 20:46:06
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom jag och Becca inte lyckades se någon lucia under förra veckan så tog vi oss till Oscar Fredriks kyrka idag och tittade på en julkonsert med både kör och orkester. Väldigt mysigt
 

Jul på Liseberg

Den 2018-12-18, kl 13:03:18
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och syrran gick en sväng på Liseberg i söndags. Såg isshowen, drack julchoklad med saffransgrädde (saffransgrädden var inte så god), men vi hade det allmänt mysigt där inne i alla fall
 
 

Nekat inträde i kyrkan

Den 2018-12-14, kl 11:32:56
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När jag och Becca för en gångs skull väl tagit oss till kyrkan så får vi inte ens komma in. Ett riktigt luciafirande med luciatåg har man ju inte sett på flera år så vi tänkte att då går vi till Vasakyrkan och ser ett. Men samma tanke verkade resten av Göteborg ha, då det var flera hundra personer i kö för att komma in till kyrkan. Köa in till en kyrka har man ju aldrig gjort, men någon gång ska väl vara den första. Vi kom nästan hela vägen fram också, innan det blev fullt. Så nej, det blev inget luciafirande igår ändå.
 
 

Paket

Den 2018-12-13, kl 09:02:17
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag vann tydligen i Arken zoo julkalender, så jag fick hem lite leksaker och godis till Totte. Plus en kattkalender. Totte blev överlycklig!


Baka Baka Baka

Den 2018-12-09, kl 18:40:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag har det bakats, vi har gjort alltifrån chokladbollar, pepparkakstårta & saffranslängd till de oerhört mastiga Kladdkaksdaimchokladbollarna (som innehåller precis det som jag döpt det till)... Den som är nyfiken på vad det smakar får komma nästa söndag och prova!
 
 

Julshow med Niklas och Schyffert

Den 2018-12-09, kl 18:38:19
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår mötte vi upp Maria och Christian på italienska Angelos och åt riktigt god italiensk mat, och sedan promenerade vi över till Brewhouse och såg på julshow med Niklas Andersson och Henrik Schyffert.
Det var en riktigt bra show, det enda jag kunde klaga på under kvällen var att min Gin&Tonic bara smakade sprit, men det löste tanten i baren rätt så fort när jag klagade. Hon hade inte varit med om att någon klagat på det tidigare faktiskt.
 
Under själva showen hade jag nog ändå velat se lite mer standup och mindre quiz, men man kan inte få allt! Men vi hade en riktigt mysig kväll i alla fall
 

Ooont

Den 2018-12-05, kl 21:12:02
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Och så var den årliga smärtan här igen, har tagit en voltaren och paraflex, då det brukar hjälpa. Men jag behöver nog till vårdcentralen imorgon i alla fall.
 
Totte undrar varför jag ligger på golvet
 

Julklappsjakt

Den 2018-12-05, kl 21:10:13
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag mötte jag upp syrran och Naomi för att köra en julklappsjakt på Comfort Hotel. Man anmälde sig i receptionen och fick ett armband och sedan blev man utsläppt för att leta julklappar mellan Göteborgs operan och Stena Line terminalen. Jag hade dock fått oerhört ont i rumpan/benet så jag kunde knappt gå. Men jag sa åt tjejerna att rusa före, och eftersom vi varit där i riktigt god tid så var vi långt fram i kön. Så dom lyckades faktiskt hitta två julklappar som vi ska dela på!
 
Så den ena julklappen är en resa till danmark över dagen för upp till 5 personer, och den andra var ett presentkort på OGBC restaurangen som ligger i Comfort Hotel, som fyi såg riktigt mysig ut!
 
Tjejerna gjorde ett grymt jobb!
 
 

Överraskning för Becca

Den 2018-12-02, kl 12:07:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och Naomi hade planerat i flera veckor för denna överraskningsfest som ägde rum i fredags. För det första så skulle den egentligen vara på lördagen, men då fick dom inbjudan till julbordet med jobbet som skulle vara på lördagen så för att inte avslöja någonting så valde vi fredagen istället. Eftersom vi hade en stor present till Becca så har jag samlat ihop kartongbitar på jobbet för att göra ett stort paket och när vi var på Ullared så smet jag och Krystal iväg från Becca så att jag skulle kunna plocka på mig festgrejer.
Vi hade kommit överens med Becca om att jag och Naomi skulle komma över på hennes fördelsedag och äta tacos och glass och ligga i soffan så vi hade ju i alla fall bokat henne
 
Under veckan så åkte jag hem till Becca för att borra upp lampor i taket, hon var trött och väldigt sur, för detta kunde man ju göra i helgen... men nej, vi måste ha lampor till festen, så jag tvingade henne att borra mitt i veckan! På fredagen så åkte Naomi hem till Becca för att städa i lägenheten och köpa Tacos, medan jag åkte förbi med den stora kartongen och festgrejer. Medan Daniel hämtade upp den stora överraskningen, hennes barndomskompisar Verran och Sara som flugit från Piteå ner för att överraska henne. Så när dom kommit hit så blev det bråttom, mycket som skulle förberedas, samtidigt som Naomi skulle möta upp Becca för att fika och fördröja henne från att komma hem.. Så när vi precis var påväg att åka till Frölunda Torg för att gå på systembolaget så ringer Naomi i panik och meddelar att Becca vill hem och duscha, vilket hon absolut inte får göra för hur förklarar man att lägenheten är städad?
 
Så tillslut lyckas hon övertala henne om att möta upp henne på Torget för att ta en fika och titta på saker, medan vi fick åka till Sisjön och handla innan vi panik åkte till lägenhten för att pynta. Stackars Naomi som fick sinka Becca inne på Frölunda Torg sjuukt länge, för Becca hade slutat tidigare... Sen att Becca verkligen inte fattade någonting alls, trots att de gick och köpte överdrivet mycket glass till kvällen.. Helt plötsligt får jag meddelande från Naomi att det inte längre går att sinka henne utan att vi måste bli klara med pyntet då Becca verkligen ville hem, så det var bara att fixa det sista, släcka ner och acceptera att inte alla festdeltagare hunnit komma fram..
 
Så Becca låser upp dörren och vi hoppar fram och överraskar henne, sedan visar vi in henne till vardagsrummet där hon får öppna det stora paketet och ut hoppar Verran och Sara. Man kan lungt säga att hon blev överraskad! Så resten av kvällen spelar och leker vi, dansar och har det riktigt riktigt trevligt.
 
(Hon var dock lite småbitter och funderade hur hon ska kunna toppa detta när jag fyller år, haha!)
 
Chocken när hon öppnar paketet och sedan inser att det är Verran och Sara
 
 
Några av tjejerna som var med under kvällen