Mata katter

Den 2019-12-26, kl 17:43:51
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Senaste tiden har det blivit väldigt mycket katter då jag varit iväg och matat både syrrans och Emelies. Nu är det dock bara syrrans som ska fortsätta matas tills hon kommer hem på söndag.Så mycket hat

Den 2019-12-25, kl 18:40:40
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Såg dokumentären om hatet mot Gina Dirawi, och det är så svårt att förstå att människor idag kan provoceras så mycket av en sån talang som Gina! Hur kan det inte vara självklart att en kvinnlig muslim kan leda melodifestivalen, spela in sketcher eller vara julvärd i Sverige idag. Det är ju så att man både skäms över sina medmänniskor och skräms över att det finns en sådan hatkultur mitt ibland oss. Sedan blir man också förvånad över hur folk kan ha så mycket tid över att de på riktigt sitter och skriver fysiska hatbrev och skickar till hennes släkt. Nej, det är bara så oerhört sorligt att detta sker i Sverige. Vi som ska vara ett så fritt land där allting är möjligt. Men som vanligt är det väl bara att de få hatare som finns där ute låter väldigt väldigt högt, och vad tusan kan man göra för att tysta ned dom förutom att försöka skicka ut så mycket kärlek som möjligt?
 
Så här kommer det, Kämpa på Gina, vi är väldigt många som står på din sida. Du är en otrolig talang och människa och förtjänar inget annat än kärlek och välvilja!
 
 

Julafton

Den 2019-12-25, kl 08:35:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I år var det julafton hos Charlie o Klas så vi drack glögg, såg på Kalle (barnen var inte alls så intresserade...), åt en jäkla massa mat och körde lite quiz och lekar. Min mage spårade ur på kvällen och jag fick ligga ner och titta på ett bra tag. Men det släppte i alla fall tills vi skulle hem så jag fick sova hyffsat i alla fall!


God Jul

Den 2019-12-24, kl 07:55:00
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Totte hälsar God Jul till alla
 

Julmarknader

Den 2019-12-22, kl 07:55:07
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag, Becca och Maria möttes upp igår för att fika och gå på julmarknader, så vi strosade genom Haga julmarknad och Kronhusbodarna innan vi promenerade till Liseberg. På liseberg såg vi isshowen "En julsaga" och köpte fina saker. En myslördag helt enkelt
 

Nya glasögon

Den 2019-12-19, kl 18:01:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu har jag hämtat ut mina nya glasögon, tycker verkligen om dom och det blev 1000:- inklusive synundersökning så jag är nöjd. Nu ska man bara vänja sig lite vid att det är lite starkare styrka på dem också. Det vart lite småjobbigt på jobbet idag, men man får väl ge det ett par dagar gissar jag
 
 

Köpenhamn weekend

Den 2019-12-18, kl 21:56:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Lördagmorgon så tog jag och Becca bussen till Köpenhamn, tog väl sisådär runt 4 timmar och vi hamnade bredvid fyra glada pensionärer som drack skumpa och lyssnade på melodikrysset. Tjötiga var dom också så inte fick jag sova som jag hade planerat. Men det gjorde nog ingenting för jag hade hyffsat med energi ändå.
 
Väl framme i Köpenhamn så började vi med att leta upp lite second hand butiker som Google hittat åt oss, tyvärr visade sig att danskarna nog var mer för vintage än secondhand då flertal av butikerna inte alls var så billiga som vi önskat. Så tillslut när väl check in öppnat på hotellet "wake up" vid Nyhavn så tog vi oss dit och checkade in. Det var bra pris för att vara i Köpenhamn, nytt och fräscht och väldigt kompakt och passade oss super.
 
Så efter en powernap så var det dags att ge sig ut på stan igen, nu hade mörkret kommit och det var dags för lite julmarknader. Så vi började nere i Nyhavn med en riktigt mysig liten julmarknad som sträckte sig från torget och en bra bit nere i hamnen. Dock upptäckte vi väl ganska snabbt också att när man väl hade besökt en julmarknad så har man sett alla utställare.
 
När vi sedan fått lite mat i magen så begav vi oss över kanalen och in till Christiania. Här hade dom också julmarknad och pyntat upp hela torget (man får inte fotografera i området så därav inga bilder). Men själva julmarknaden bestod av en massa olika stånd där dom sålde marijuana i olika former. Så det blev bara en kort visit där inne. Nu hade mina fötter börja göra ont också så vi hoppade på en voi tillbaka till Nyhavn.
 
Vi spatserade sedan nerför Ströget och några fler julmarknader innan vi tillslut nådde Tivoli. Här inne var det riktigt julpyntat och väldigt mysigt. Så där strosade vi, åt brända mandlar och drack varmchoklad resten av kvällen tills fötterna inte bar längre och vi tillslut fick hoppa på en voi tillbaka till hotellet.
 
Söndag var det dags för lite shopping innan vi hoppade på bussen tillbaka till Götet. Så vi handlade julpynt på Gamle Apotek och shoppade kläder i en rea butik.
 
Denna dagen var det också riktigt risigt väder emellanåt, så vi fick gå med luva och paraply och gömde oss inne i butiker.. Vi upptäckte även att Danmark var väldigt dyrt, en macka på ett kafé kostade över 100 svenska kronor.. Galet. Men ändå lyckades man smyga med sig hem några grejer! Men vi hade i alla fall en väldigt mysig tjejhelg i ett mulet och regnigt Köpenhamn
 

Lucia

Den 2019-12-18, kl 20:59:03
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dagen innan lucia så åkte jag och Becca till Vasakyrkan och såg Göteborgs Ungdomskör köra Lucia och julshow. Det var riktigt mysig stämning och dom sjöng verkligen superfint, jag antar att det inte riktigt lät så bra när vi själva gick i kör?!
 
Men detta ska man definitivt göra vid lucia, det är sån nostalgi, julstämning och mys.
 

En vits jul

Den 2019-12-08, kl 18:10:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var jag, Daniel, Charlie o Klas på Draken o såg showen "En vitsjul" med Niklas Andersson, Björn Gustavsson och Peter Apelgren. Behöver jag säga att det var många vitsar som drogs! Det var riktigt bra, men första delen var bäst, sedan blev det lite utfyllnad. Men vi var mycket nöjda i alla fall!


Händelser på jobbet

Den 2019-12-07, kl 11:06:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Yes, nu händer det mycket på jobbet. Företaget blev uppköpt, av två investment bolag varav det ena ägs av den gamla ägaren till bolaget. Så helt plötsligt så dök det upp en ny ledning (dock många kända ansikten) och det presenterades en ny VD samt ett namnbyte. Namnbytet orsakade lite kaos då namnet måste bytas på alla ställen inom 3 månader, och det finns egentligen inte noterat vart "alla ställen" är, så jag har suttit som en galning och bytt på ställen som jag kunnat påverka.
 
Sen har jag suttit med konton och datorer till alla nya på bolaget samtidigt som man sköter supporten. Nya arbetstider har också kastats in och istället för att ha öppet supporten 7-18 så blev det 8-17. Äntligen! Som jag har väntat på detta då jag hatat tidsomställningarna. Så lite glada miner, samtidigt som några blev lite putt då denna omställning även innebar att alla arbetar 8-17. Så jag fick även försöka få ut information till övriga i huset om nycklar och larmning som vi skött som alla nu ska hjälpas åt med, och som nog kommer vara kaos ett tag framöver.
 
Den nya VD;n verkar super! Jag har hjälpt henne igång med lite system och pratat med henne lite om företaget och livet. Hon kommer från en HR-chef position så hon har väldigt bra hand om människor och en mentalitet som jag tror kommer göra riktigt gott. Så jag tror på detta! Sen fick jag även frågan att vara med i planeringsgruppen för "framtidsdagen" som skall vara i januari. Så det kommer bli super, här skall planeras!
 
Sen att hon också älskade min julpyntning på avdelningen satte henne också direkt på min plus-sida!
 
 

Är jag verkligen gravid?

Den 2019-12-07, kl 10:52:27
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag befinner mig fortfarande i någon slags förvirring i denna graviditet. Det känns helt overkligt faktiskt och jag har inte alls fattat det på riktigt. Det är klart att vi diskuterar namn och hur man skall göra om i kontoret för att förbereda för den lilla skrutten, medan Daniel diskuterar hur man ska barnsäkra lägenheten. Samtidigt som man fortfarande känner sig oerhört orolig och frågande över hur man kommer bli som förälder och lever skrutten fortfarande där inne eller har någonting gått fel? Tänk om det ligger en död skrutt och skvalpar omkring?! Är jag ens gravid, eller har jag drömt allt?
 
Har precis gått in i vecka 16 nu, och min kalender berättar att det är 173 dagar kvar i ovisshet. Känns jättelångt bort samtidigt som man blir stressad över att det närmar sig. Mycket tankar och hormoner som spökar kan man lungt säga. 13:e januari är vi kallade till Rutinultraljudet också (dom flyttade fram tiden) så då får vi se skrutten igen, kanske det blir mer på riktigt då?
 
I övrigt så har illamåendet börjat lungna ner sig och jag behöver inte äta konstant nu, men jag får fortfarande ha lite körsbärstomater i ryggsäcken ifall ifall. Tandborstningen har dock fortsatt varit problematisk och jag kom fram till att min tandborste hade ett alldeles för stort huvud så jag bad Daniel köpa en mindre åt mig. Så han köpte en barntandborste och den fungerar super. Så nu kan jag borsta tänderna hyffsat utan att framkalla kräkreflexer!
 

Nösunds Havshotell

Den 2019-12-02, kl 21:17:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi hade köpt en deal på Letsdeal, spahotell med middag och övernattning för två. När vi bokade så visade sig att de börjat med julbord istället för middag, så det blev julbord med underhållning istället, och det var ju inte helt fel.
 
Nösund ligger på Orust, så vi tog bilen dit i lördags, med en sväng förbi Göksäter (miniullared) samt fikade på en liten gård med egen biodling. Sedan tog vi oss till hotellet. Själva hotellet var mysigt och trevligt, och maten riktigt bra, dock var rummet väldigt litet och lite kyligt och saknade TV. När vi sedan skulle ta oss ner till spa avdelningen som var i en annan byggnad nere vid havet så visade sig att alla gäster tänkt samma sak, och det var stora sällskap med mycket alkohol i kroppen, så ingen lung stund där inte. Det fanns tre stycken varma små pooler och en bastu och det var trångt överallt. Poolerna låg i direkt anslutning till bryggan så de modigaste sprang ut och tog sig ett dopp i havet. Inte jag... Sen att det bara fanns en dusch i omklädningsrummet gjorde att kön bara växte när man skulle duscha. Så det blev ett ganska kort besök på spa-avdelningen kan man säga.
 
Maten på julbordet var som sagt riktigt bra, det var bara tråkigt att man inte kunde smaka på allt man önskade, dessa matrekommendationer när man är gravid är ju inte så roliga. Men några grejer jag fick äta hittade jag allt! Dock kom vi till nästa problem nu, trots att vi bokat för två personer så blev vi placerade mitt på ett långbord mitt emot varandra. Som tur var så verkade resten på bordet också vara par och inte större sällskap och vi kom riktigt bra överens med bordsgrannarna som var ett ungt par, där hon också var jultokig och han älskade fotboll...
 
Då överlag så hade vi en mysig övernattning, men det är nog inte ett ställe jag reser tillbaka till direkt. Fick dock lite tips på andra spa hotell som skall vara väl värda att besöka; Arken Spa i Göteborg, Asia Spa i Varberg, Ästad Vingård och Yasuragi. Så dessa får man ju kolla in!
 
Nösunds Havshotell ligger verkligen vid havet