Kyckling och Chorizogryta

Den 2017-01-31, kl 19:26:55
Filed in Skeas Matrecept, Våran vardag | Kommentarer: 0
Ingredienser - 4 portioner
600 gram kycklingfile
salt & peppar
2 stycken choritzokorvar
1 stor gul lök
5 stycken klyftade champinjoner
1 röd paprika
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
salt
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan

Gör såhär:
1. Skär kycklingen i små bitar och fräs den i smör i stekpannan tills den är genomstekt. Krydda med salt & peppar. 2. Skär paprika, lök & svamp, korv i mindre bitar.
3. Lyft över kycklingen på en tallrik medan du steker den löken, den ska bara bli glansig.
4. Vänd ner korven paprika och svampen och bara hetta upp allt – då lägger du tillbaka kycklingen.
5. Vänd i vatten, grädde, fond & soja. Krydda med salt, oregano och timjan. Låt småkoka ca 10 minuter
Servera med ris
 
 

På Lidl

Den 2017-01-30, kl 20:33:25
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Alltså man blir så sugen på att åka till Lidl och handla... eller så inte


Trasig bil

Den 2017-01-30, kl 11:56:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När vi var påväg hem från skridskoåkningen i lördags så hörde vi ett klonk när vi körde över ett gupp. Därefter började bilen låta som en racerbil igen. GOD DAMN vad trött man blir. Så nu hänger ljuddämparen löst IGEN. Senast när vi bytte däck så fick vi ju det svetsat. Men eftersom att inte detta höll mer än ett par månader så behövs det nog bytas istället. Ringde en verkstad och kollade vad dom trodde, och han berättade att man troligtvis behövde byta två delar där under bilen, då det var ett vanligt fel att röret/tratten som håller ihop med ljuddämparen ofta kan rosta sönder och att det blir svårt att laga.. som tur var så räknade han lite snabbt på det och kom fram till att det ungefär skulle kosta 3500:- att byta detta. Mycket billigare än vad Mekonomen sagt tidigare så det är ju skönt i alla fall och eftersom vi är tre som delar på bilen så ruineras man i alla fall inte. Så nu ska Peggy in på lagning på torsdag :)
 
 
 

En otroligt fin tavla!

Den 2017-01-29, kl 19:46:56
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Hittade denna snygga tavla på Ebay! Ville verkligen beställa den tills jag såg priset för den största varianten 7900:- WTF??!!



Sausage Party

Den 2017-01-29, kl 15:51:00
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Filmen är animerad men dock EJ barnvänlig och handlar om livsmedel i en butik som drömmer om världen utanför och väntar på att gudarna aka människorna ska ta dem dit. Vad de inte vet är vad som väntar där utanför... Denna film gjordes som en parodi på Disney, Pixars och Dreamworks animerade filmer.
 
Well, under filmen så skrattade vi lite, lyfte på ögonbrynen och samtidigt undrade "vad i hela friden är det vi tittar på?". Hade skådespelare som Jonah Hill, Kristen Wiig och Seth Rogan och det var väl en typiskt Seth Rogan och Jonah Hill rulle. Det var väldigt mycket humor under bältet och hade i Sverige en åldersgräns på 11 år på bio. Jag tror dock inte jag hade uppskattat den om jag varit 11, kanske mer mot 14 hahaha. Men denna har nu 6,4/10 på imdb, men det får den inte av mig, runt en 5a kanske jag kan sträcka mig. Men filmen är faktiskt hyffsat hyllad och har enligt Wikipedia spelat in 140 miljoner dollar. Gillar man typ filmer åt "Roadtrip" håller så borde man nog se denna!
 
 

Jack Reacher Never Go Back

Den 2017-01-29, kl 09:38:00
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Tom Cruise tillsammans med Cobie Smulders (från How I Met Your Mother) ska avslöja en större konspiration inom USAs regering efter att hon arresterats för landsförräderi. Som vanligt när det gäller Tom Cruise filmer så är han en riktigt duktig och intelligent snubbe som kommer på bra lösningar på problem samt mycket action. Denna var absolut värd att se, men jag tyckte att storyn var lite tunn. Kollar man på imdb så har den just nu 6,1/10 och det är väl ungefär det den förtjänar, nånting mellan 6-7/10. Skådespeleriet var väldigt bra från Cobie Smulders sida tyckte jag också!
 

Skridskor

Den 2017-01-28, kl 20:53:19
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag tog jag o syrran våra secondhand inköpta skridskor och begav oss till Ruddalen för att åka skridskor! Påminn mig att inte ta bilen nästa gång då det var KAOS på parkeringsplatsen, de har så fruktansvärt lite parkeringar så alla bara körde runt runt på de trånga ytorna och det tog väldigt lång tid att få en parkering! Men när vi väl lyckades så var det bara att bege sig mot isen. Vi fick börja inne i hallen eftersom utomhusisen skulle göras iordning, men det gjorde ju också att jag fick värma upp lite långsamt i hallen. Vilket behövdes, jag står nämligen inte alls stabilt på ett par skridskor! Men jag ramlade i alla fall inte och det var ju huvudsaken. När väl utomhusisen var klar så testade vi den lite, och den var mycket bättre än i hallen (det var väldigt spårigt där inne). Så vi åkte runt lite, försökte vända och lära mig att stanna... Önskade innerligt att jag hade en sån där nybörjarpinne med klump i botten som barn kan använda. Haha! Men nästa gång ska syrran ta med sig en hjälm till mig så kanske jag vågar lite mer, och nästa gång ska killarna med också. Mohaha! :)
 
 

Leker i mörkret

Den 2017-01-28, kl 20:40:00
Filed in Våra Fotografier, Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och syrran lekte lite med små ledlampor i lägenheten :)

Advokadoolja

Den 2017-01-28, kl 11:53:00
Filed in Skeas Hudtips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag har varit ute efter en ansiktsolja en bra tid nu, och känt att de oljor man hittar som ser bra ut är så otroligt jäkla dyra. Så kollade runt och läste lite på nätet och hittade Advokado oljan. Oljan är näringsrik, rik på lecitin, E-vitamin och växtsteroler & ska enligt många källor fungera bra som ansiktsolja.
 
Läser man bland annat på Shenet så står det att oljan är "mest typiskt till torr, trött och glanslös hy - ger lyster snabbt, näring på längre sikt. Känslig hy kan må mycket väl av avokadoolja. Man kan även använda oljan till håret enligt bland annat ekoolja & stegförhälsa
 
Så beställde kallpressad från Apotea. Jag har tänkt att använda den ibland som nattkräm, eftersom jag nu under vintern är så galet torr och tråkig. Jag har nu provat den två gånger och tycker att den känns väldigt skön. Huden känns återfuktad och fin när man vaknar på morgonen men Daniel tycker inte alls om lukten på den. Jag kan väl hålla med om att den luktar speciellt. Men jag ska fortsätta använda den nu några gånger till och se om den gör under för min stackars hud :)
 
 

DisneyQuiz

Den 2017-01-24, kl 09:12:44
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår såg jag ett event på Facebook om disneyquiz så jag o Becca drog till GG bar efter jobbet där quizet skulle hållas. Roligt quiz men vi var sjukt dåliga! Man skulle verkligen ha haft lite fler nördar i sitt lag, hahaha :)  Well, well får försöka igen nästa gång dom har ett roligt quiz!
 
 

Dansa

Den 2017-01-23, kl 12:23:05
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Igår var vi och dansade på Adrianas Danshus och testade jazzdans och balett. Det var roligt men balett var verkligen inget för min kropp, knäna tog stryk redan igår och sen höften idag. Aj! Men roligt var det! Kanske blir att åka o testa lite andra danser nästa helg också :)


Rebecca

Den 2017-01-22, kl 19:21:16
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0

Modell: Rebecca Eliasson, Fotograf: Jeanette Unfors


Totte Bäbis

Den 2017-01-22, kl 17:18:00
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Alltså, min katt är ju otroligt knäpp och söt på samma gång. Han tjötar ju lika mycket som en gammal tant och följer mig runt i lägenheten som en hund. Han kommer när jag ropar på honom, och vill gärna vara med när vi har gäster. Sen när han väl blir på bushumör så springer han i sidled med restrygg som en krabba. På kvällen kommer han alltid och vill kela när jag gått och lagt mig, och på morgonen väcker han mig för att kela... Nu har han även kommit in i en period där han ska välta alla vattenglas som står framme. Helknäpp men söt kisse
 

Halv åtta hos mig

Den 2017-01-22, kl 13:09:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Till denna indiska afton så hittade jag en duk som jag fått av Farhad för några år sedan som passar otroligt bra in i temat, så den fick sin fina plats på bordet. Sedan började jag med att göra desserten, indisk glass. Det gick otroligt snabbt att göra. Men eftersom jag ville ha gott om tid så började jag redan vid två. Sedan klockan tre började jag med degen till naanbrödet (som behövde jäsa i 2h) och fortsatte därefter med att förbereda huvudrätten. Det tog tid att hacka och göra iordning allt kan jag säga. Så när klockan var runt tjugo i sex med jäster som skulle komma klockan sex. Fick Daniel panikhjälpa med att hacka upp till förrätten, den heta tomatsalladen. När gästerna väl dök upp fick Daniel ta hand om dem medan jag gjorde klart förrätten och rostade papadums i ugnen.
 
Förrätten var riktigt stark då vi använt oss av två chili. Men så länge man hade turkisk yoghurt till gick det bra, för i övrigt så var den väldigt god. Huvudrätten, den indiska grytan blev väldigt bra. Dock var inte vår stavmixer tillräckligt bra så vissa bitar av citrongräset och cashewnötterna blev inte helt mixade. Men det var överkomligt ändå. Naanbröden och rajtan blev dock inte lika goda som jag förväntat mig, men helt okej. Men mätta blev vi. Helt galet mätta. Så efter middagen blev det att sätta oss i soffan och påbörja 2016 års quiz som jag förberett. Det var en salig blandning av frågor om vad som hänt i världen, svenska nyord, filmer och musik. Klart svårast var musiken, för där hade jag plockat låtar som legat på spotifytoplistan under året.
 
Vi tittade även på bilder från huset som Maria och Christian ska flytta in i till sommaren, samt bilder från Teneriffa och Santorini som är resmål för oss andra under året. Vi avslutade kvällen med sällskapsspelet "Med vilda gester" som är ett charaderspel fast man bara ska förklara ett ord eller låt, och får använda gester och ljud. Det blev väldigt mycket skratt under spelets gång, då vi hade Christians juckande när han febrilt försökte visa en vävstol, Becca som lät och såg ut som en fågel och sedan tog bort någonting från sig själv för att visa fjäder. Eller mitt "plupp, plupp" för att visa att jag var i havet. Ett återkommande ljud för övriga medspelare under kvällen. Efter en bra match så var det tillslut Patrik och Maria som tog hem vinsten, och det var faktiskt helt otroligt hur snabbt Maria såg vad Patrik försökte visa. Vi skrattade lite åt det och skyllde på att hon på dagis får tyda så mycket teckenspråk av barnen :)
 
Vi åt ju även av efterrätten under kvällen, Kulfi. Väldigt spännande smaker och otroligt mättande, kardemumma tillsammans med saffran i en seg glass var faktiskt riktigt gott. Den kondenserade mjölken gav ju väldigt mycket sötma till glassen också. Vi funderade på om det kanske hade varit bättre att använda sig av saltade pistachnötter för att få lite sälta, vi använde nämligen neutrala. Men whatever, det var gott i alla fall!
 
En mycket trevlig kväll och om cirka en månad är det dax för Becca och Patrik som kommer att hålla en vegetarisk kväll. Blir mycket spännande!
 

Kulfi - Indisk glass med pistachnötter

Den 2017-01-22, kl 12:45:28
Filed in Skeas Matrecept, Våran vardag | Kommentarer: 0
Kulfi - indisk glass
12 port

2 burkar (ca 4 dl) sötad kondenserad mjölk
6 dl vispgrädde
2 tsk kardemummafrön (ej malda)
1 påse saffran
ca 4 msk pistachnötter och om man vill 4 msk till garnering
 
1. Vispa ihop den kondenserade mjölken, vispgrädde, stött kardemumma, saffran och pistachnötterna.
2. Häll upp i form och frys i minst tre timmar.
 
 

Indisk Kycklingcurry med raija och vitlöksnaan

Den 2017-01-22, kl 12:40:53
Filed in Skeas Matrecept, Våran vardag | Kommentarer: 0
 
Kycklingcurrygrytan
8 portioner - tar ca 35 min + 40 min kokning
 
1,2 kg kycklingfilé
2 msk matolja
1 tsk salt + 1/2 tsk svartpeppar
3 röda paprikor
2 gula paprikor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl finhackad färsk ingefära
2 citrongräs
2 tsk spiskummin
2 tsk mald koriander
2 tsk garam masala
2 tsk curry
1 krm fänkålsfrö
1 tsk chilipulver
50 g smör
2 burkar krossade tomar á 400 g
2dl vatten
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl cashewnötter
 
1. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar, lägg sedan åt sidan
2. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Strimla citrongräset. Fräs allt utom hälften av paprikan i smör i ca 5 minuter
3. Häll i krossad tomat och vatten och låt småkoka under lock i ca 15 minuter
4. Tillsätt grädde, cashewnötter och alla kryddor. Mixa slätt salta och peppra
5. Lägg i kycklingen och småkoka utan lock i ca 30 min tills kycklingen blivit mör
6. Lägg i resten av paprikan de sista 10 minuterna och smaka av med salt och peppar
 
Vitlöksnaanbröd
10 bröd - 25min + 2h för jäsning
 
1/2 pkt färsk jäst
2 dl vatten
1 msk flytande honung
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 ägg
50 g smält smör
7 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 msk olja
 
1. Smula jästen i en bunke. Blanda med vatten och honung. Låt stå ca 5 min och rör om så jästen smälter
2. Tillsätt yoghurt, ägg och smält smör
3. Arbeta in mjöl och salt till en smidig deg
4. Täck bunken med plastfilm och låt jästa i rumstemperatur i ca 2h.
5. Sätt ungen på 250 grader. Ställ en plåt i mitten av ugnen så att den blir varm
6. Dela degen i 10 delar. Forma till runda bullar och platta ut på mjölat bakbord med oljade händer. Grädda på bakplåtspapper på varma plåten 10 min.
7. Pensla på smältsmör och pressad vitlök (man kan även ha färsk koriander)
 
Raijta
8 portioner

5 dl turkisk yoghurt 10%
1 dl hackad färsk mynta
2 msk honung
2 st vitlöksklyfta
0,6 st gurka
salt
peppar
ev vatten
 
 
1.Riv gurkan.
2. Blanda allt i en bunke. Smaka av med salt.
3. Blanda ev i lite vatten om den är för tjock.

Het tomatsallad med papadums

Den 2017-01-22, kl 12:40:37
Filed in Skeas Matrecept, Våran vardag | Kommentarer: 0
Het tomatsallad
8-10 tomater
2 schalottenlökar
1-2 röd chili (beroende på hur het ni vill ha den)
1 lime
1 kruka koriander
flingsalt
svartpeppar
chiliflakes

1. Dela tomaterna i bitar. Blanda ner finhackad lök och chili.
2. Pressa över lime och salta, peppra och tillsätt valfri mängd chiliflakes.
3. Finhacka koriandern och blanda ner den. Spara lite till garnering.
4. Tillaga papadums enligt förpackningen i antingen micro, stekpanna eller ugn
Serveras tillsammans med turkist yoghurt
 
 

Beställt kläder

Den 2017-01-21, kl 16:04:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Kunde faktiskt inte låta blir att beställa lite sommarkläder från Wish. Hittade två väldigt söta som kommer passa bra när vi åker till Santorini i Juni!
         
 
 

Beautiful Creatures

Den 2017-01-21, kl 15:38:50
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
En arbetskollega har fått böckerna Beautiful Creatures, så jag lånade första boken av honom så fort han läst ut den. Sen så visste jag att jag sett filmen och tyckte den var bra enligt detta blogginlägg. När jag började läsa boken, så kan jag dock erkänna att jag inte alls kände igen historian. Så efter halva boken så valde jag att se filmen igen och den var inte alls lika bra som jag kom ihåg det! Boken var väldigt mycket bättre, mer historia, mer berättande och mycket mer information om karaktärerna. I filmen har dom även ändrat vissa karaktärer och ändrat lite i berättelsen för att trycka ihop den på 1,5h. Så boken är mycket mer värd att läsa. Sen att det finns sammanlagt 4 böcker i denna serie hade jag absolut ingen aning om, med tanke på att det bara finns en film! Så nu har jag läst ut första boken och väntar bara på att kollegan ska läsa ut nästa så jag kan låna hem den också :)
 

Dansa

Den 2017-01-21, kl 12:55:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och Daniel ska tillsammans med två andra par börja dansa en gång i veckan! Vi har anmält oss till en 12ggr kurs i 10-dans. Vilket innebär bland annat; cha-cha, jive, rumba, vals, slowfox, tango och quickstep. Låter väldigt spännande! Var först diskussioner angående bugg, men då jag verkligen inte tycker om att snurra så mycket så kände jag inte att det var någonting för mig. Så vi får se hur det här kommer att gå, kursen börjar sista januari, ser fram emot det väldigt mycket!
 
Såg även ett avsnitt på vetenskapensvärld som mamma rekommenderade, där hade de testat på äldre angående träning på gym vs dans och där dans hade gett mycket bättre resultat på träning för kroppen. Inte så konstigt tycker jag, då man oftast i dans inte ens känner hur jobbigt det är att träna för att man har så roligt samtidigt. I den dokumentären så kom de även överens om att en vegansk livsstil förlänger livet. Men det hjälpte att bara dra ner på köttkonsumtionen också, samt att ha en positiv inställning till åldrande och att minska ner stressen i livet.
 
Det var även med en läkare som nu var 100 år gammal, han hade arbetat och gjort operationer på folk fram tills att han var 95, sen kände han att det räckte och att han ville vara hemma mer. Men han var otroligt pigg och såg ut att vara kring 70! Det är imponerande kan jag säga!
 

Support Center möte

Den 2017-01-20, kl 19:04:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag var en heldag på Scandic Crown med information och föreläsningar för hela supportcenter på VGR IT. Vi fick veta lite om verksamhetsstrukturen, vad som är pågång inom IT och lite förändringar som kommer att ske hos oss. Bland annat så ska det köpas in ett nytt affärssystem med ett nytt ärendehanteringssystem till oss, vilket är väldigt positivt då vi inte alls är nöjda med det befintliga. Så detta kommer klart att påverka oss under detta året, men förhoppningsvis till det positiva!
 
Sen så kommer även en pilot att införas på Östra Sjukhuset, som handlar om ett enklare sätt att logga in i de olika systemen samt att hela processen blir sessionsbaserad istället för dator och profilbaserat. Svårt att förklara, men själva idén handlar om att spara tid för vårdpersonal. De ska alltså kunna förflytta sig snabbt mellan olika datorer och fortsätta på sin "session" och på ett enkelt och smidigt sätt slippa de manuella inloggningarna i alla system. Så detta låter ju väldigt bra, nu är det bara att hålla tummarna för att piloten får ett bra resultat!
 
Under dagen blev det även ordentligt med mat också; frukost, buffélunch med buffé-efterätt och sedan buffé-fika. Behövdes verkligen lite socker där på slutet, hade glömt hur jobbigt det är att sitta ner och lyssna länge på presentationer. Så detta var en riktigt trevlig dag, och roligt att se lite folk från andra avdelningar och Boråsarna som man inte träffar så ofta
 
 

Dyrare än väntat

Den 2017-01-20, kl 18:47:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Var och handlade inför morgondagens "halv åtta hos mig" som denna gång är hos oss. Jag tänkte ju köra på lite indiskt tema och tänkte att det inte skulle bli så dyrt. Men ack så fel jag hade, dyrt blev det .. och ännu dyrare med alkoholen till. Vi funderade på om man nästa vända kanske istället skulle bjuda på alkohol till maten och sen får alla ta med sig det dom vill dricka under kvällen istället. Man köper ju oftast en massa alkohol i onödan, av rädsla för att det ska vara alldeles för lite. Men i slutändan har man ändå massa över när kvällen är slut :)
 
Hur som så kommer det bli väldigt roligt och trevligt att få folk över igen, är ju syrran, Patrik, Maria och Christian som kommer. Har förberett lite quiz och sedan på kvällen blir det väl lite spel och tjöt! Det finns ju fler som vill hänga på i detta gäng, men vi kom väl lite på att det är så svårt att rymma fler att bjuda på middag när man bor trångt i lägenhet tyvärr.
 
Jag kommer lägga upp recepten här under helgen, jag har ju bara provat ett av tre recept tidigare, så det blir spännande :D
 
 

Spela på lotto

Den 2017-01-20, kl 08:04:26
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Inatt drömde jag om att jag vann pengar på lotto, så när jag vaknade en timma innan klockan så var jag bara tvungen att lämna in både en Eurojackpot och en lottorad, just in case. Spelade även en sväng på triss och vann 60kr så fick tillbaka pengarna jag spelade för direkt.
 
Hade så gärna vilja vinna några hundratusen så att man hade kunnat köpa ett hus!
 

Sjukling

Den 2017-01-17, kl 16:06:16
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Har varit hemma nu två dagar på grund av min förkylning och att den satt sig på stämbanden. Inte lätt att prata i telefon om man inte kan prata. Så jag har legat hemma och sovit, tittat på serier, läst en bok och nu också gjort en fotobok från bröllopet. Var på tiden ;)


Imorgon ska jag jobba igen! Såg dock på schemat att jag sitter Backline imorgon så då behöver jag inte prata alltför mycket och sen på fredag är det möten och föreläsningar hela dagen, så resten av veckan ska jag nog klara trots att det inte släppt helt. Men jag känner mig mycket bättre idag nu när man fått vila ut några dagar. (Så nu mår jag ändå så pass bra att jag börjar bli smått rastlös)..


Kissetröja

Den 2017-01-17, kl 12:44:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Har fått en tröja av Timea, en kissetröja. Hon fick en kattkudde av mig, så är det när två crazy cat ladies ska byta julklappar :)


Travelers

Den 2017-01-17, kl 11:41:16
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0

Ny SCI-FI serie på Netflix som jag precis kollat igenom säsong 1. Serien var helt okej och lätt att fastna i och handlar om att man flera hundra år i framtiden skickar tillbaka människor till nutiden som ska förhindra vissa katastrofer och dödsfall. Detta för att förbättra framtiden :)


Gammal nu

Den 2017-01-16, kl 21:58:57
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Man märker att man börjar bli gammal när färgen från ögonbrynen tvättas ur efter några dagar bara... har salongsfärg och låter färgen vara i mycket längre än vad som är meningen.. men nu har jag ju nästan inget pigment kvar i stackarna att färga. Well well alla ska vi väl bli gamla någongång.


A series of unfortunate events

Den 2017-01-16, kl 21:14:30
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0

Ny serie på Netflix som baseras på filmen med samma namn. I denna serie är det Neil Patrick Harris som spelar the bad one. Hyffsat okej serie med bra skådespelare men som blir lite småtjatig i längden då inga vill lyssna på barnen trots att de gång på gång visar sin intelligens.


Men klart värd att se i brist på annat ;)


Jeanette Unfors

Den 2017-01-16, kl 15:10:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Makeup och Fotograf: Rebecca Eliasson, Modell: Jeanette Unfors

Rebecca Eliasson

Den 2017-01-15, kl 21:06:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 
Modell & Makeup: Rebecca Eliasson, Fotograf: Jeanette Unfors

Peach

Den 2017-01-15, kl 18:21:11
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Lillkissen Peach har blivit rätt så stor och är nyfiken på kameran
 

Rebecca Eliasson

Den 2017-01-15, kl 18:06:14
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 
 

Tappat rösten och möte på jobbet

Den 2017-01-14, kl 12:55:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I torsdags så lyckades jag och syrran ta oss till gymmet. Skulle vi inte ha gjort... Jag har haft ont i halsen på nätterna denna veckan, Daniel har varit hemma från jobbet med förkylning. Men att gå till gymmet med bara lite ont i halsen, som knappt ens kändes dagtid ändå utan bara på natten, kan väl inte göra något intalade jag mig själv. Visade sig att det var en dum idé, vaknade fredagsmorgon extremt hes. Men eftersom jag ändå bara skulle gå på ett möte hela dagen och inte sitta i telefon, så tänkte jag att det faktiskt inte gör så mycket. Tog med mig lite ipren, halstabletter och nässpray och begav mig till jobbet, Borås för dagen. Mötet var intressant, men jag mådde inte alls så bra som jag hade hoppats på.
 
Vi är en grupp som är ihopsatt från olika delar av servicedesk som tillsammans med processansvariga över incidentsprocessen ska jobba med förbättring av ärendehantering. Vi ska alltså arbeta fram strategier och förbättringsförslag som kan hjälpa oss att registrera och hantera ärenden på samma sätt enligt ITIL (ett ramverk). Vi ska också diskutera kring kvalitetssäkring av ärenden och hur man på bästa sätt ska arbeta med återkoppling kring detta. Allt för att vi ska arbeta fram ett gemensamt arbetssätt. Det kom fram mycket vettigt nu under första mötet och vi ska redan ha en avstämning igen om två veckor. Så detta kommer definitivt bli ett bra arbete.
 
Idag har jag inte heller så mycket till röst. Så den där födelsedagsmiddagen för Charlie lär inte bli långvarig för mig. Inte så lätt att gå ut och träffa folk när man inte kan prata.. Men alltid roligt att träffa folk i alla fall, så en stund kan man alltid hålla ut, får väl försöka använda kroppsspråket om dom inte hör mig!
 
Nu hoppas jag bara att rösten hinner komma tillbaka tills måndag, annars vet jag inte riktigt hur jag ska lösa det på jobbet
 

War Dogs

Den 2017-01-11, kl 10:49:54
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Också en komedi som är baserad på verklig historia. Handlar om två vänner i tjugoårsåldern som har ett företag där de budar på militära kontrakt. Det går väldigt bra från en början men tar sig lite vatten över huvudet när de försöker få en deal värd 300 miljoner dollar.
 
Detta är en Jonah Hill film, som de flesta Jonah Hill filmer så är denna också väldigt drogliberal och har samma humor... Inte riktigt min typ av humor . Men den var helt okej ändå :)
 
 

Masterminds

Den 2017-01-11, kl 07:47:07
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
En verklighetsbaserad komedi som handlar om Loomis värdetransportrån 1997, där 17 miljoner dollar blev stulet av en anställd. Jag tycker om verklighetsbaserade filmer, men det märks att de vinklat denna film till en komedi. Karaktärerna var en smula överdrivna och storyn lite händelselös.. nja, detta var inte riktigt min smak när det gäller komedi
 
 
 

The Girl On The Train

Den 2017-01-09, kl 09:05:00
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag tyckte faktiskt om den här filmen, och lyckades hålla mig vaken hela vägen igenom. Trodde det skulle vara en trött drama film men det var en Drama/Mystery/Thriller och som lyckades hålla berättelsen spännande och intressant filmen igenom. Gillar även huvudrollsinnehavaren Emily Blunt, hon är ju en väldigt bra och trovärdig skådespelare. Dock ingen bio film, bra hemma i soffan film :)
 
 

Modet idag

Den 2017-01-08, kl 19:45:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När vi tanter var ute på Trädgårn i lördags så kollade vi lite på vilka typer av partykläder som 20-åringarna har på sig idag. Och man kan lugnt säga att det är en salig blandning, alltifrån vardagskläder med jeans och en t-shirt till riktigt kort kort och lårhöga stövlar. Spetstoppar som ser ut som underkläder, byxdressar och spaghettiklänningar. Konstigt mode nuförtiden kan jag tycka... Blä! Jag börjar bli gammal!
 
 

Rebecca o Fiona

Den 2017-01-08, kl 18:39:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Jag, Becca o Emelie började kvällen hemma hos Becca och åkte sedan vidare förbi Majorna för att gå på karaoke. Visade sig att karaokeställe var en sunkig restaurang med massa gamla stammisar så åkte vidare in till andra lång för att dricka cider på cideria :) 

Vi åkte sedan till Trädgårn för att se Rebecca o Fiona. Det jobbiga... dom började inte spela förrän 01.30.. och tyvärr spelade dom inte mycket från sin egna musik utan remixer. Men dom var duktiga och hade otroligt mycket energi! 

Några saker som slog oss när vi var på trädgårn var 1. Det kändes väldigt folktomt. 2. Vi var bland de äldsta på stället  3. Modet bland 20-åringar som är ute på klubb var inte riktigt som man tänkt (kommer inlägg på det också)


Träd

Den 2017-01-06, kl 16:49:20
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Becca o Patrik fick ett lysande träd till balkongen av mamma. Den lyser upp rätt bra :)


Ont i magen

Den 2017-01-05, kl 12:25:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Inatt hade jag magknip. Ofta brukar det ju släppa till dagen efter, men icket. Så idag har jag fortfarande ont i magen och är sjukt trött. Men lyckades ta mig iväg till jobbet ändå. Pengar är bra att ha, så det är bara att stå ut idag. Imorgon är man ju ledig! 
 
Så vad händer i helgen då? Jo, Emelie ska komma förbi och få sina bryn fixade, ska ta en långpromenad med Daniel och fotografera med Becca. Längesen vi gjorde en riktig fotografering så det var dags tyckte vi. Lördagkväll ska jag, becca o Emelie på en spelning med Rebecca o Fiona. Gäller bara att hålla sig vaken då tiden var satt mellan 23-04, och jag som brukar lägga mig 22. Well vi får väl se hur det går. Någonstanns under helgen tänkte jag också hinna gymma lite. Lyckades ju ta mig iväg till gymmet i tisdags efter jobbet för att börja sätta igång så smått, har fortfarande träningsvärk i magen trots att jag knappt gjorde nått. Kan man ju lungt säga att man gått och blivit rätt så dåligt tränad nu det sista..
 
Jag får även tillbaka mitt värk i rumpan titt som tätt. Känns som en nerv som ligger i kläm. Tror dock det är pga min stelhet i låren. Behöver stretcha, men är ofta för lat för att göra det. Ska börja stretcha mer på jobbet så det verkligen blir gjort :)
 

Nyårslöfte

Den 2017-01-01, kl 18:05:03
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nog för att jag aldrig brukar hålla mina nyårslöften, som ganska många år fyi har varit att stretcha dagligen.. Så har jag nu två löften som ska efterlevas. Därav träna minst två gånger i veckan. Sedan måste det ju inte vara på gym utan det kan vara cykla till och från jobbet, långpromenader, cheerleading, simma osv..
Sedan har både jag och Daniel sagt att vi under detta året skall spara ihop så att vi har ca två månadslöner på våra sparkontot innan året är slut. Vettiga nyårslöften tycker jag ändå :)
 
Nyår 2016!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Året 2016

Den 2017-01-01, kl 15:59:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Detta var ett år fyllt av kärlek, jobb, cheerleading och BRÖLLOP
 
Började året i Januari med att få avbokning på lokalen vi bokat till bröllopet (dagen efter vi skickat ut inbjudningarna) så det blev att panikringa runt till andra lokaler och tillslut lyckades vi boka en ny. Det var nerviga dagar kan jag säga! Det var även snökaos i Göteborg, samma dag som vi hade genomgång inför praktiken. Så det missade vi Göteborgare... Sedan började praktiken på HP på SKF. I Januari beställdes även de fina bröllopsskorna på Ebay :)
 
 
Februari var en rätt så tråkig månad, för här hände inte mycket. Men jag lyckades ju vinna ett presentkort på 500:-  på en facebooktävling. Detta presentkort passade jag på att utnyttja till bröllopsbuketten. Vi fick också panikboka ett hotell till bröllopsnatten, då det visade sig att Bruce Springsteen skulle ha sina konserter precis på midsommarhelgen... lyckades tillslut boka på Gothia, men det var nervpirrande då man såg hotellen bli fullbokade efter varandra..
 
Nu har vi redan kommit till Mars och här varträningar till Paristävlingen samt förberedelser inför bröllopet i full gång. Gav mig ut i jakten på ett par finare glasögon och våren kom till Göteborg
 
April var en händelserik månad! Denna månad bar det nämligen iväg på Möhippa till Tallinn! Det var även denna månaden jag blev erbjuden jobb på VGR IT till efter utbildningen, samt syrran som hade sin slutmodevisning med klänningarna hon gjort till bröllopet!
 
 
Nu närmar det sig och det är redan Maj. Förberedelserna inför bröllopet är i full gång och här pysslas det för fullt, samtidigt som syrran städar ur lägenheten för att på riktigt flytta över allt till Patrik. Vi fotograferar lite, är förbi SM i Cheerleading i Malmö samt tävlar i Group Stunt i Paris!
 
 
JUNI var en riktigt bra månad och det var midsommar vi gifte oss <3 Behöver jag säga mer?
 
 
Sen blev det Juli och sommaren kom igång på riktigt! Vi var en sväng på Oscar II:s fort, paddlade kanot, fotograferade bröllopsklänningarna och var på inspelning av "Sommarkväll"
 
 
Augusti  & September kantades av arbete, nu bar det också iväg tll Malmö och Köpenhamn tillsammans med syrran och Patrik. Vi firade även min födelsedag på restaurang och jag fotograferade Timea :)
 
 
I Oktober var vi ute och fotograferade lite, firade Halloween och shoppade på Ullared. 
 
 
Nu var vi redan framme i November , tiden går rätt fort alltså! Här börjar det julpyntas, tar båten till Fredrikshamn och firar syrrans födelsedag på The Reef, får mitt examensbevis och firar halloween på Panorama Hotellet samt Liseberg. Firar även Halloween på jobbet
 
 December
Var en fullspäckad månad, nu gick vi på julbord med Anna & Mikael på Oakleys show. Det var VGR IT-dagen, en heldag med jobbet. Vi var även på jul på Liseberg, hade tjejkväll, var på luciafirande, testfotade med nya kameran och begav oss upp till Piteå över julen. I Piteå lekte vi i snön med att både rulla en snögubbe och köra skoter samt ta en sväng med hästarna. Träffade släkt och vänner. För att sedan avsluta året med att beställa ett nytt objektiv och fira nyår med Anna & Mikael, Kicki och Håkan, Jenny & Jonas och Pär.
 

Sängen

Den 2017-01-01, kl 13:01:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Köpte nytt påslakan som skulle passa till filten & kuddarna vi fick i julklapp av mamma. Ugglan från Becca får också vara med i bäddningen!

 
 

Bokade resor

Den 2017-01-01, kl 12:02:04
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är inte bara vi som bokat resor nu, utan Becca och Patrik har bokat en vecka på Teneriffa i Mars och Mamma, Pelle och William har bokat resa till Göteborg över Kristi Himmelfärds :)