Dåligt minne

Den 2013-09-26, kl 08:51:28
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är ju inte bara jag som har dåligt minne här hemma. Igår gick Daniel in i sovrummet för att hämta någonting, kom tillbaka och frågade "när hängde du upp dom där tavlorna?".
Haha dom hängde jag ju upp samma dag som vi satte upp allt annat, som var några veckor sen nu!
Bodycombat

Den 2013-09-22, kl 20:16:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag var vi på Nordicwellnes på Backaplan och körde en timmes bodycombat och svetten bara rann! Herregud vilket pass med mycket sparkar och slag. Sen drog vi hem till syrran o tttade på ett avsnitt av "orange is the new black" och drack lite oboy.. men det får jag sota för nu, mjölk och min mage kommer ju inte riktigt överens så nu blir det gasigt hela kvällen! hoppas daniel o totte överlever
spel o Totte

Den 2013-09-22, kl 13:58:47
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Helgen har spenderats framför vår nya 55 tums teve, samsungplatta och med Totte i famnen. Vi har även haft besök av Charlie, Klas och syrran.
inte så produktiv helg, men vad gör det?När kisse var liten

Den 2013-09-15, kl 12:42:20
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 

Plitvice Nationalpark

Den 2013-09-14, kl 10:46:00
Filed in Våra Resor, Våran vardag | Kommentarer: 0
När man är i Zadar så kan man passa på att besöka nationalparken Plitvice som ligger ca 1,5-2h bort med buss (kostar ca 100 kunas per resa). Tänk på att kolla när sista bussen tillbaka går, för oss gick den redan vid fem på eftermiddagen.
 
Inträde till parken:
Vuxna 110 Kunas och barn 55 Kunas
 
Promenad i parken
Ingång 1 som är start punkt för program A, B, C, G2 och K (som är de största turerna).
• A tur: bara promenad i nedre delen av national parken (2-3 timmar)
• B tur: promenad i nedre del av national parken inklusive båttur på sjön Kozjak (3-4 timmar)
• C tur: promenad, buss till de högre delar av national parken och båttur på sjön Kozjak (4-6 timmar)
• K tur: Promenad runt hela national parken (6-8 timmar)
• G2 tur: Gå, båttur och åka med buss, i nedre och mellerst delen av parken. (3-4 timmar)
 
Inträde 2 som är start punkt för program E, H, F, GI, och K.
• E tur: bara promenad i övre delen av national parken (2-3 timmar)
• F tur B tur - Bara olika start punkter (3-4 timmar)
• H tur C tur - Bara olika start punkter (4-6 timmar)
• K tur: promenad runt i national parken (6-8 timmar)
• G1 tur: promenera, båttur och åka med buss, i övre och mellersta del av national parken (3-4timmar)
 
Det var en väldigt vacker och fin natur med mycket grönska här, till skillnad från Zadars nästan ökenklimat. Dock får man tänka på att kolla vädret innan man åker, för det kan skilja galet mycket i temperatur gentemot Zadar. (för oss var det ca 30 grader i zadar och endast 15 grader i nationalparken). Om man besöker nationalparken mitt i högsommaren så får man tänka på att det är galet mycket folk och väldigt trångt på de smala gångarna så bara att gå förbi ett vattenfall där folk stannar och fotograferar kan ta väldigt lång tid!
 
 

My new Earing

Den 2013-09-13, kl 17:00:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Nya örhängen från Zadar. Love them!
Modell: Jeanette Eliasson, Fotograf: Rebecca Eliasson
 

Snabb fotografering

Den 2013-09-12, kl 20:44:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Efter en lång och jobbig cykeltur i söndags så passade vi på att stanna till och fotografera lite!
 
Syrran har på sig en sommarklänning köpt i Zadar. Kostade väl en sådär 150:- tror jag
Modell: Rebecca Eliasson, Fotograf: Jeanette Eliasson
 

Hoppelihopp

Den 2013-09-10, kl 17:00:34
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 2
 
 
Fotograf och Modeller: Jeanette Eliasson & Rebecca Eliasson
 

Skea

Den 2013-09-09, kl 17:54:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Modell: Jeanette Eliasson, Fotograf: Rebecca Eliasson

Oseriösa

Den 2013-09-08, kl 21:31:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är svårt att vara seriös när man kallas Becca och fotograferas av Skea
 

Sjukskriven

Den 2013-09-06, kl 10:07:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Efter att jag knaprat ipren och ibuprofen mot mensvärken och zyx och mocuagin mot min svullna onda hals och det verkligen inte vill hjälpa mig, så fick jag ringa in och sjukskriva mig på eftermiddagen. Nu ska jag bara försöka överleva fram till 12. Sen ska jag hem o bädda ner mig i sängen och tycka synd om mig själv.

(Om någon får för sig att komma förbi med lite choklad så står dörren öppen!)


Gratisshopping

Den 2013-09-05, kl 08:31:25
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi har nu målat klart trähyllan som Becca fick av oss. Den rymdes inte i vårt förråd, så nu står den fint i deras kök istället.
 
(lägg märke till de lila glasskålarna, dessa plockade hon från vårt soprum senast vi var där och slängde grejor. Alltid bra med lite gratisshopping)
 
 
 

Min mage hatar mjölk

Den 2013-09-04, kl 09:52:46
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Trots att jag vet detta så kan jag inte låta bli ibland, det är nog för att jag så gärna vill glömma bort det lite ibland. Så de tre skorporna doppade i mjölk imorse var definitivt inte värt det!

På stranden

Den 2013-09-04, kl 09:16:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Modell: Rebecca Eliasson, Fotograf: Jeanette Eliasson
 

I skogen

Den 2013-09-02, kl 19:24:05
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Köpte en ny tunika/klänning i Zadar. Love it!

Bildbomb från Zadar

Den 2013-09-01, kl 20:52:00
Filed in Våra Resor, Våran vardag | Kommentarer: 0
Här är lite av det vi såg och gjorde i Zadar (nationalparkerna kommer i ett separat inlägg senare)
 
 
 Måndag: Kom vi fram med flyget på kvällen, så det enda vi hann göra var att åka till vandrarhemmet och checka in, och sen ut och äta middag på stan
 
 
Tisdag: Denna dagen var det sämre väder, så vi passade på att springa till shoppingen på City Gallerian och Supernova för att shoppa. Sen när vi var klara där hade solen kommit fram och det var varmt och skönt igen. Men efter all shopping så var vi så trötta att vi inte orkade göra mycket annat än att hänga på vandrarhemmet och tjöta med roomiesarna och sen ut och äta i gamla stan.
 
 
Onsdag: Vi tog en sväng ut till Gamla Stan och havsorgeln för att bada tillsammans med Ruth och han vars namn jag inte kommer ihåg nu. Vi käkade lite glass och pizza tillsammans, för att sedan dela på oss. Jag och Becca åkte tillbaka till vandrarhemmet för att byta om medan dom gick på museer. Sedan möttes vi upp vid havsorgeln igen för att hänga i solnedgången, Zadar ska ju ha en av Europas vackraste solnedgångar. (Havsorgeln är en stentrappa som har stora rör under sig som med hjälp av vågorna gör vackra melodier) Sedan kollade vi även på Greetings To The Sun (som under dagen samlar sol och havsenergi för att under solnedgången och kvällen bli ett ljusspel på marken)
 
 
Torsdag:
Min födelsedag spenderades på nationalparken Plitvice. Det var tyvärr rätt så kyligt här, endast 16 grader (till skillnad från Zadars ca 30). Men väldigt vackert och trevlig park att vandra runt i. På vägen till bussen träffade vi även på en gul liten tjockis som promenerade över vägen! Fler bilder kommer senare
 
Fredag: Denna dagen tog vi bussen ut till Borik för att bada. Detta var dock en privat strand så man fick betala en summa för att komma in här. Det positiva var dock att det här fanns bryggor att hoppa i från så man slapp gå på stenbottnen och så fanns det att hyra vattenskotrar, rida på en banan bakom en båt eller hyra en egen liten trampbåt. När vi blev less på att sola och bada så tog vi en promenad längs med havet tillbaka till centrum (en låång och varm promenad, där vi stannade till för att både dricka drinkar och äta glass!) Under denna promenaden passerade vi även en annan strand som såg väldigt mysig ut, och den var till och med handikappsanpassad med ramper ner i vattnet. Coolt!
 
Eftersom vi blev så fascinerade av solnedgången tidigare under veckan, så passade vi på att se den en gång till, och även ta en promenad upp i ett torn för att se på utsikten över Zadar.
Vi hittade även det coolaste stället att beställa drinkar på "The Garden" där de både hade sittplatser och längor med madrasser som man kunde ligga ner och titta på stjärnorna till ett glas vin.
 
 
 
 
 
 Lördag: Vi tog en tur med en båt som tog oss runt nationalparken Kornatiöarna, där vi fick se mycket hav, äta fisk, träffa jättesöta åsnor och sola massor. Men mer om detta kommer i ett senare inlägg. 
När vi kom tillbaka med båten så var vi jättetrötta båda två, så efter att vi promenerat runt ett tag i stan så åkte vi tillbaka till vandrarhemmet för att sova lite, innan utgång på kvällen. Men jag somnade och sov i flera timmar och syrran ville inte väcka mig så det slutade med att vi bara sov.
 
 
 
 
Söndag: Denna dagen regnade det igen, men nu åskade det så ordentligt att inte ens vandrarhemmet vågade ha igång internet. Så vi fick snällt vänta ut stormen på rummet och sedan begav vi oss ut till Supernova igen för lite shopping. Blev ett par nya skor! När vi sedan var nyshoppade och superglada så tog vi oss in till stan för att äta lite lunch (jag åt en galet god fisk med hummus!), och så att Becca fick stilla sitt kattbehov och gå och köpa kattmat för att ge dom hemlösa katterna.
 
Sedan tog vi en promenad ner till havet för en fotosession och ut för en sista middag i Zadar. (Fotosessionen kommer i ett senare inlägg)
 
 
 
 
Måndag:  Var det bara fokus på hemresa, så det var bara att packa ihop oss och åka till busstationen för att ta flygbussen. Dock var det ju fler än vi som tänkte samma sak, så flygbussen blev full och de var tvungna till att ringa in en extrabuss. Varvid vi skyndade oss av den trånga bussen och tog den andra, medan de allra flesta stod kvar och trängdes och svettades, medan vi hade flera säten var att bre ut oss över.
 
Sedan var det bara en flygresa hem (trång och full med skrikande barn!). Men vad gör man inte för att resa billigt!
 
Vi och den söta receptionisten på vandrarhemmet Art Hostel