Det perfekta ansiktet

Denna hysteri över att få ett så perfekt utseende som möjligt. De egenskaper i ansiktet som utmärker en vill man göra om för att se ut som alla andra. Det roliga i det hela tycker jag dock är att uppe i Piteå så finns inte denna hysteri på samma sätt. När man träffar folk här nere så känner alla minst en som gjort ett ingrepp som ska gynna utseendet.
Men kanske det är högre krav på folket i staden.

Men det är klart, alla har ju sina brister som man skulle vilja ändra. Men uppe i Piteå så är det nästan ingen som väl ändrar dom, och här i storstäderna så finns det en massa utbud på kliniker och så påverkar man varandra att göra det.
Men samtidigt tycker jag att det är ett bra alternativ till att minska ålderstecknena och fixa till utseendet, får det en människa att må bättre och trivas med sig själv, så visst :)

Förr:
Under 2002 lanserades Botox, och alla kändisar valde att injecera detta i rynkorna.
Botox är ett nervgift som innehåller Airgerline (aminosyror) som förlamar specifika muskler, får dem att slappna av.
Problemet är dock att man inte vet långtidseffekterna av det, så en teori är att det kan bli motsatt effekt och förslappa huden sen. Används fortfarande idag eftersom att det är det mest kända medlet mot rynkor!

Nu:
Restylane har introducerats på marknaden för något år sedan och används flitigt både mot rynkor och för att omforma ansiktet, man kan tex omforma näsan, göra högre kindben osv. Det innehåller hyaluronsyra som liknar kroppens egna, och är därför ett mer naturligt preparat som man fyller upp med. Detta gör att kroppen inte stöter bort det lika lätt och det håller normalt mellan 6-12 månader och är ett ganska enkelt ingrepp.

Framtiden:
Det man nu håller på att forska mycket i är stamceller. För stamceller kan nämligen återbilda vilken typ av vävnad eller organ som helst. Att detta har med rynkor att göra upptäckte man när man mätte stamcellerna på en rynkig hud, man upptäckte nämligen att det var 29% minskning av stamceller på en rynkig hud!
Det man främst vill och gör med stamceller är att återbilda och odla ny hud på brännskadade.
I Ryssland har man redan börjat injicera stamceller i rynkor, då tar man först stamcellerna från patientens egen vävnad och sen fyller upp rynkorna med, men detta är olagligt i de flesta länderna eftersom att forskningen i det inte är klar än.

HGH - Man håller även på att undersöka om detta proteinrika hormon som kommer från hypofysen. Man framställer detta då syntetiskt i piller och injektion. Vissa forskare tror nämligen att åldringsprocessen beror till 70% av brist på HGH. Dock är överdosering av hormonet väldigt allvarligt. Och för att det ska få den bästa effekten krävs det rätt mängd andra hormoner, näring, och en bra livsstil

Radiovågor - Man forskar även kring radiovågor. Det är tänkt att funka ungefär som i en mikrovågsugn. Man värmer upp vävnaden under det yttre hudlagret, och samtidigt kyler det yttersta hudlagret med en spray för att inte orsaka brännskador. Man vill orsaka brännskadorna där inne istället, eftersom att när det läker så resulterar det i fastare hud.

    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback