Att läsa engelska

Den 2012-10-31, kl 21:30:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Yesyes, boken jag har lånat av Kicki är snart utläst. Och då är det dags att ta tag i de engelska böckerna jag lånat av Emelie. Jag skall läsa The hunger games och Alex Rider Stormbreaker. Vi får se hur detta ska gå! Men jag ska bli bättre på engelska nu har jag tänkt.
 
BTW så har jag också sökt in till distanskurs Matte B till våren, så då ska jag bli smart(are)!
 

Teddy med bäbis i magen

Den 2012-10-31, kl 18:42:41
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Teodorina och Kristoffer ska bli föräldrar nästa år! Grattis till er :))

Zombieserie

Den 2012-10-31, kl 18:27:02
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu tittar vi på galet många serier samtidigt! Och vi har precis börjat följa The Walking Dead, som är en zombieserie. Den är ganska läskig och vi får se hur många avsnitt jag klarar innan mardrömmarna smyger sig på!
 
Det jag dock reagerade snabbt på var att dom inte själva kallar de döda för zombies, utan för vandrare.. men hallå, ska det kännas realistiskt och skulle hända i verkligheten så skulle man ju bara säga att det var zombies som vandrade omrking ute på gatan, för alla vet ju vad en zombie är. Men dom verkar ju utgå ifrån att det aldrig har gjorts zombiefilmer innan detta hände.. Ändå ska det väl utspelas i rätt så nutid? skumt.
 

Dansserie

Den 2012-10-31, kl 08:42:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag håller just nu på att titta på "Dance Moms", en reality serie om Abbey Lee Miller Dance Studio, där Abbey Lee Miller är grundaren och danstränaren. Barnen har tävlingar varje helg, där de varje vecka ska lära sig nya rutiner, solo och grupprutiner. Kan ju säga att dom är grymt duktiga för att vara så unga, men ibland går Abbey Lee lite över gränsen, då 8 åriga tjejer ska vara väldigt lättklädda och dansa sexigt!?
 
Men hursom så är det roligt att följa, danserna är väldigt bra och så är det ju mycket drama mellan mammorna vs Abbey Lee. Synd bara att jag bara har ett avsnitt kvar att se!
 

Vinkväll med brudar

Den 2012-10-26, kl 18:33:02
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Yesyes, det är precis vad som blir ikväll och jag är precis klar med mig själv, så nu ska bara resten kvällen  förberedas.
 
Ni som kommit på fest hos mig någon gång vet att jag nästan alltid förbereder lite quiz och lite annat roligt, och denna kvällen är inte annorlunda. Det är bara synd att jag inte kan vara med, utan jag får helt enkelt vara lekledare as usual ;)
 
Totte vill också vara med och leka!

kitty sockar

Den 2012-10-26, kl 15:46:00
Filed in | Kommentarer: 0
bestämde mig för att önska mej fler par kittysockar till julklapp. Min kära mor börjar må så dåligt om hon inte får ge bort några riktiga inslagna julklappar. Sen så kan man ju alltid önska sig böcker i alla de slag. Så pocketböcker på engelska skulle jag ju behöva för att träna upp mig till högskoleprovet! och för att inte glömma, sängkläder kan man aldrig få för mycket av!
Det enda som Becca har önskat sig såhär långt är ett strykjärn. Annars så behöver hon allt som har med utbildningen att göra; dragkedjor, nålar, saxar, tyger och kanske någon bok med mönster. Av verran önskar hon sig nog en klippning, då hennes hår är risigt som en buske med en konsistens som ull..

Joyful Noise

Den 2012-10-25, kl 16:24:00
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Mysfilm med fina röster som tex Queen Latifa & Dolly Parton, dock är  filmen lite för religiös för mig, men den handlar ju om en kyrkokör, så det får man ju nästan förvänta sig.. Men i övrigt är filmen skitsöt!
 

En film jag inte rekomenderar

Den 2012-10-25, kl 15:02:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
 
Vi hade nog för höga förväntningar på denna film, och jag sa redan i början att bara det inte handlar om muterade människor..
och tja, det gjorde det såklart. Uselt skådespeleri, inte alls trovärdiga "monster" och väldigt förutsägande handling..
 

Bra att ha vid städning

Den 2012-10-25, kl 14:59:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 2
Med tanke på att jag jobbat med städning nu rätt så länge så borde man ju vara lite av ett proffs. Så tänkte bara skriva ner lite medel som jag skulle rekomendera.
 
Badrum
Något kalklösande medel behövs definitivt. Och rengör man inte duschkabinen regelbundet så blir det sådana sjukt jobbiga kalkfläckar som är nästintill omöjliga att få bort. Rekomenderar AJAX Badrum. WC rent är alla ungefär lika bra, dock rekomenderar jag inte Harpic som färgar av sig!
 
Golv
Favorit dammusgare "Electrolux UltraSilencer".Tyst och suger bra! och just nu så är min favorit till att tvätta golven med, grönsåpa. Det luktar så fräscht och gott och så går det på alla golv oavsett material. Tänk dock på att aldrig överdosera, då golvet kan bli kladdigt av medlet. Och tänk på att trägolv är extremt känsliga mot vatten och kan bli flammiga
 
Kök
Vanliga kökssprayer är inte jätteeffektiva direkt, så jag använder vanligtvis diskmedel till de flesta utrymmen. Men om jag ska rekomendera en så blir det Cillit Bang fett och smuts, för den funkar jättebra på diverse fläckar på bord, dörrar och dylikt. MP52 eller liknande medel till spishällen, vänta dock inte för lång tid mellan rengöringarna för då bränner det fast så pass ordentligt att det inte går bort.
 
Till rostfria kyl och frys säger jag bara vatten! Diskmedel i mycket små doser går också bra, men absolut inga medel. Dom blir så oerhört flammiga och förstörda av medel! Eftertorka också med en glastrasa/putstrasa eller hushållspapper för att det inte ska bli ränder.
 
Till diskhon använder jag helst Hemfrids egna rengöringspasta, men jag har sett att det finns liknande som 2clean.Med den så polerar man upp diverse kranar, diskho, dusch osv. Eftertorkar/eftersköljer med vatten och sen torkar torrt med tex hushållspapper för bästa resultat. 
   
 

Med universalpasta blir diskhon som ny

 

Moccamaster

Den 2012-10-24, kl 15:32:44
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Kan med säkerhet säga att 90% av alla kunder jag har besökt hittills har en Moccamaster hemma. Kan bara konstatera att dom är oerhört populära!
 

Filmer vi sett på senaste tiden

Den 2012-10-23, kl 20:44:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
 
The Campaign
Komedi med Will Farell. Sevärd :)
 
Scents and sensibility
Romantisk komedi, som funkar om man inte har något annat att titta på. Dock väldigt förutsägande.
 
Rock of Ages
Rockigare version av typ High School Musical. Inte jättebra direkt. Men dom sjunger bra
 
Ben Banks
En ganska tråkig komedi med Micha Barton i. Hon är snygg, men det räcker inte så långt
 
Truth or dare
Dålig skräckfilm/thriller som var svår att sluta titta på då man ville se hur det gick för tonåringarna som var fast i en stuga ute i skogen med ett spyko. Skulle inte direkt rekomendera någon att se den.
 
VHS
Vi orkade inte se klart denna skräckfilm då den skulle var afilmad av handkamera, så det var så skakigt att man blev helt snurrig. Dåligt
 

Trender i barndomen

Den 2012-10-23, kl 17:50:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Tänk att det alltid går trender inom leksaksvärlden när man är liten. Som man märker även med William, han är ju helt tokig i BeyBlade och det verkar ju vara det enda som gäller för honom.
 
När jag var liten så var det bl.a furbys. Ett litet gosigt djur med batteri som blinkade och pratade.. inte för att jag ägde en sådan, men jag var grymt avundsjuk på dom som gjorde det! Men sen kom tamagotchin, den fick ju en sån genomslagskraft att vi fick ha tamagotchi dagis på skolan bara för att lärarna blev tokiga på att det pep hela tiden!
    
 
 
 
Sen kastade vi även kula, med glaskulor, järnkulor, dankar och så vidare... och så självklart pogsen. Runda papperslappar med olika tryck på, som man spelade om. Sedan blev vi gamla, bytte skola och kom upp i mellanstadiet och inte kunde man hålla på med sånt då! Så där dog trenderna ut lite. Syrrans klass fortsatte dock vidare till Gogos (vilket var små plastfigurer som man kastade)
 
Sedan så fanns ju även hockeykorten, och för oss andra, Spice Girls korten som samlades och byttes om vartannat!
 
 
 
Efter dessa perioder kom ju lekarna istället, som ägget. Och sen när man blev gammal och cool spelade vi kort istället, utslagspoker och tjänare och president. Det var awesoma, att bara hänga i fiket och spela kort hela dagarna ;)

varulv

Den 2012-10-22, kl 21:29:39
Filed in | Kommentarer: 0
Helt seriöst så är det verkligen dax att vaxa benen, för just nu känner jag mig som en varulv.. Det är inte så tätvuxet kanske, men långt och snart flätbart.

Jag har dock aldrig orkat hålla efter benen på vintern, det är ju ändå ingen som ska se dom förrutom Daniel och om man tränar... Men Daniel älskar mig trots hårigheter och träna kan man göra med leggings på. Men som sagt, när det börjar bli flätbart så är det nog dax för en omgång och sen kan jag lata mig på den fronten i två månader till!

Mammas nya

Den 2012-10-21, kl 20:07:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
För ett tag sen köpte mamma en ny häst, arab såklart :) Xanthia heter denna vackra flicka!

Julklapp

Den 2012-10-21, kl 12:02:03
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det finns en sak jag önskar mig i julklapp detta år och det är ett objektiv till kameran. Detta objektiv passar utmärkt till porträttfotografering, med bra ljuskänslighet och skarpa bilder med oskärpa i bakgrunden.
 
Skulle jag nu inte få detta i julklapp så hoppas jag kunna köpa det ändå efter jul, med hjälp av julklappspengarna. Det kostar ju bara strax över tusenlappen :)
 
Nikon 50mm 1.8

Hunger

Den 2012-10-21, kl 01:43:24
Filed in | Kommentarer: 0
Min nattliga hunger börjar bli oerhört irriterande. Om bara magen blev hungrig tio minuter tidigare = innan jag bäddat ner mig i den mjuka varma sängen, så hade jag faktiskt kunna mata den...

Men istället ligger man här och lyssnar på magens klagande läten och irriterar sig över att den överröstar mina tankar, så det enda jag faktiskt kan tänka på är min hunger.. Damn u mage!

Dreamy

Den 2012-10-20, kl 15:24:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
 

Totte är hungrig

Den 2012-10-20, kl 13:23:00
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 

Emilie

Den 2012-10-20, kl 12:23:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
 

Cravings

Den 2012-10-20, kl 12:20:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag har perioder då jag får olika cravings, det kan vara på ett visst sorts godis, choklad och chips. Men också cravings efter t ex minimorötter och coctailtomater en fredagskväll. Just nu är jag inne i en period med cravings efter gröt! Skumt, jag vet.
 
Jag har hittils ätit havregrynsgröt, mannagrynsgröt och idag risgröt. Finns det någon mer sort som jag borde prova?
 

Scary

Den 2012-10-19, kl 17:56:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
 

Hösten är typ här

Den 2012-10-19, kl 14:02:00
Filed in Beccas HelloB kläder, Våran vardag | Kommentarer: 1
Dessa två bilder togs på ungefär samma ställe, lite skillnad i höstfärger kanske? :)
 
Modell, Makeup, Klänning: Rebecca Eliasson, Fotograf: Jeanette Eliasson

Becca

Den 2012-10-18, kl 17:55:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
 

Emilie

Den 2012-10-18, kl 14:27:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0

 
 
Modell & Klänning: Emilie Reinbrandt, Makeup: Rebecca Eliasson, Foto: Jeanette Eliasson

Becca

Den 2012-10-17, kl 17:38:00
Filed in Beccas Makeup, Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Modell & Makeup: Rebecca Eliasson, Fotograf: Jeanette Eliasson
 

Makeup

Den 2012-10-17, kl 17:05:00
Filed in Beccas Makeup, Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Modell: Jeanette Eliasson, Makeup & Foto: Rebecca Eliasson
 

Rebecca

Den 2012-10-16, kl 17:20:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 
Modell, Makeup & Klänning: Rebecca Eliasson, Foto: Jeanette Eliasson

kissebus

Den 2012-10-16, kl 12:31:00
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 
 
 
 
// Becca

Skea

Den 2012-10-15, kl 15:04:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 
Modell: Jeanette Eliasson, Makeup & Foto: Rebecca Eliasson

Spökvandringen

Den 2012-10-15, kl 12:31:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
   
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                   // Becca
 
 
 

Emilie

Den 2012-10-14, kl 17:10:00
Filed in Beccas Makeup, Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 
Modell & Huvudbonad: Emilie Reinebrandt, Makeup: Rebecca Eliasson, Fotograf: Jeanette Eliasson
 
 
 
 

Skea

Den 2012-10-14, kl 13:10:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Modell: Jeanette Eliasson, Makeup & Foto: Rebecca Eliasson

Emilie

Den 2012-10-14, kl 12:34:48
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 
Modell & Klänning: Emilie Reinebrandt
Makeup: Rebecca Eliasson
Foto: Jeanette Eliasson

Säsongsavslutning på Liseberg

Den 2012-10-14, kl 12:30:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
For till Liseberg med emelie och skea på säsongsavslutningen förra söndagen
 
       
     
  
 
//Becca

Vinkväll hos Kicki

Den 2012-10-14, kl 11:40:17
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår fick vi för första gången komma hem till Kicki och se hur hon bor, där nere i källaren med Victor :)
Vi drack lite vin/cider, åt apelsin, hade lite tjejsnack, gick igenom hennes påsar från Ullared och såg på lite film och roliga youtube klipp. En mysig kväll med mina söta tjejer helt enkelt!
 
 
Filmen var, vad kan man säga.. annorlunda. Men helt okej, det som lyfte filmen var ju karaktärerna.
 
 

Art College

Den 2012-10-12, kl 23:13:51
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Gick en helg kurs i ljussättning förra helgen, det var lärorikt och roligt.
 
 
vårat klassrum
 
 
 
//becca
 
 
 

Bytt våning

Den 2012-10-10, kl 07:42:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Helt plötsligt säger hissen "femte våningen" när den stannar uppe hos oss. Dom har nämligen ändrat om våningarna utan att meddela. Gissa förvåningen när man upptäckte detta!
 

spökvandring

Den 2012-10-09, kl 20:41:06
Filed in | Kommentarer: 0
Igår åkte vi in till stan och mötte upp Emelie för att gå på spökvandring tillsammans. Till vår stora förvåning var vi ju inte direkt ensamma utan det var väl ett 30-40 tal andra som vi trängdes med.

Själva vandringen tog över 2h och vi fick veta vart bödlarna i Göteborg hade bott och hur avrättningarna gått till, hur en göteborgs kvinna blev mördad av jack the ripper i london och lite historia om byggnaderna och gatorna kring kronhusbodarna. Intressant var det, men lite för mycket detaljer och lite för lång tid att promenera omkring när man var så hungrig!

Billigt var det dock då det bara kostade 100:-

Gud vad mycket du har rest!

Den 2012-10-08, kl 15:50:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
.. ett citat som kom från en arbetskollega. Mitt första svar var, nej men jag har inte rest mycket alls. Sedan börjar man tänka efter, och på de senaste åren har det ju faktiskt varit några resor, mestadels kortare, men det är resor ändå ;P
 
 
2012
Bottrop Tyskland i Maj (Cheertävling)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2011
Barcelona i April (med tjejorna)
 
2010
Milano i April (med syster)
Venedig i Juli (med Daniel)
Skottland i Oktober (med Daniel)
 
 
2009
Berlin i Januari (Cheertävling)
London i September (med Becca och Karro)
Paris i September (Cheertävling)
Berlin i November (Cheertävling)
London December (Cheertävling)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandraren

Den 2012-10-07, kl 19:33:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Totte

Den 2012-10-07, kl 16:33:00
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 

 

Hösten har kommit

Den 2012-10-07, kl 13:31:26
Filed in Våra Fotografier, Våran vardag | Kommentarer: 1
Vi tog en promenad i slottskogen igår, för att kolla in alla de fina höstfärgerna. Men gissa om jag blev förvånad när jag upptäckte att det fortfarande var väldigt grönt överallt. För här utanför lägenheten så ser man ju verkligen färger överallt, men i slottskogen fick jag verkligen leta efter de färggranna träden! Så det blir en ny promenad om några veckor igen, då höstfärgerna kommit på riktigt.
 
 

Grumpy

Den 2012-10-07, kl 12:10:46
Filed in Våra Youtube tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Det finns fasen inte mycket som är sötare än en grumpy cat
 
 

Självporträtt

Den 2012-10-04, kl 21:20:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Att vara snygg eller ful?

Den 2012-10-04, kl 21:07:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
"På sätt och vis är det bättre att vara ful, då kan man titta på snygga människor, för hur ofta tittar man på sig själv?"

Karl Pilkington resonerar om snygga och fula människor, samt att det är bättre att bo mitt emot ett läckert hus, än i ett. För då kan man vakna varje morgon och titta över gatan på det vackra huset.

Höst

Den 2012-10-02, kl 16:37:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1