Röd klänning

Den 2017-07-31, kl 12:05:22
Filed in Beccas HelloB kläder, Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
En klänning av Becca som hon planerar att sälja
Klänning och modell: Rebecca Eliasson
Fotograf: Jeanette Unfors

Nattfjäril

Den 2017-07-22, kl 11:21:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Totte hittade en nattfjäril på väggen ovanför mitt nattduksbord inatt klockan 04. Så Totte ger sig ut på jakt och hoppar upp och ner på nattduksbordet för att försöka fånga fjärilen. Totte är klumpig så han river ner allt från nattduksbordet på golvet i ett stort brak. Men Totte är fortfarande inte nöjd, så trots att jag fångar honom och håller fast honom i min famn så lyckas han komma loss och börjar leta efter den stackars fjäril som fått sig en törn och troligtvis ligger på golvet bakom nattduksbordet i dödsryck...


Totte var inte en populär katt inatt 
 


Planera efter väder

Den 2017-07-21, kl 07:19:54
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Man kan ju lungt konstatera att det är närmare omöjligt att planera utomhusaktiviteter när man kollar på vädret. Inte ens samma dag är väderapparna överens om hur vädret ska vara. Hur ska man då kunna planera saker i förväg. Nej, det går ju inte. Otroligt frustrerande, för man kan ju inte ha någon framförhållning alls.
 
Idag när man jämför tre olika; lite skillnad på regn och 16 grader , och 20 grader med sol
 

Sommarkväll

Den 2017-07-20, kl 21:38:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Låg först i skuggan och läste en bok på balkongen när jag kom hem efter jobbet. Avslutar nu kvällen med Daniel och Alfapet. Mysigt värre!


Önsketankar

Den 2017-07-20, kl 09:08:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Satt och drömde mig bort på Hemnet en sväng häromdagen, tänk om man bara kunde få köpa ett hus. Vad mysigt det hade varit! Men när man kollar på priserna så handlar det om så ruskiga summor att det slutar i en suddig dröm.
 
Jag lyckades hitta ett väldigt mysigt hus ute i Vallda Sandö, som ligger ca 2,6 mil från Göteborg och som tar runt en halvtimma att ta sig med bil. Det var ett litet enplanshus på strax över 100 kvadratmeter med bastu på gården, byggt på 70-talet men med rätt så renoverat på insidan till ett pris på 2,8 miljoner. Detta är väl rimliga summor som faktiskt skulle gå att spara ihop till. Men kollar man istället på hus inom Göteborgsområdet så kan du snarare få betala 5 - 6 miljoner för ett renoveringsobjekt... Jag har så svårt att förstå vem som har dom pengarna? Så ska vi väl köpa hus så blir det ju en bra bit bort.
 
Men än så länge är hus bara en dröm, ett önsketänkande...

World of Dance

Den 2017-07-18, kl 07:32:00
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Gillar man dansfilmer, so you think you can dance och allmänt grymma dansare så bör man se Word of Dance på NBC. En danstävling där vinnaren får 1 miljon dollar, och där man får dansa i grupp, par eller själv i helt valfri dansform. Uppträdandet bedöms utifrån bland annat koreografi. teknik och utförande. 
 
Jag har tidigare sett lite på Youtube från denna tävling och den passar sig väldigt bra på TV då det är några av världens bästa dansare som ställer upp, såsom Le Twins från Frankrike, Quick Style från Norge, Fick-Shun (som vunnit So You Think You Can Dance) och Swing Latino från Colombia.
 
Sen att Jennifer Lopez, Derek Hough and NE-YO är domare och host är Jenna Dewan Tatum. ME LIKE!
 
  

90-tals festival

Den 2017-07-17, kl 15:35:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I lördags var vi på en minifestival "Vi som älskar 90-talet" med artister som Aqua, Vengaboys, E-type, Dr. Alban, Paradisio, Pandora, Safri Duo och Snap! En riktigt trevlig dag! 
 
Vi började runt 14 genom att lägga oss på en filt och sola lite utanför området, tog oss sedan in för att kolla in området. Vi hade tagit med oss en filt att chilla på, så vi köpte varsin alkoglass, tittade på lite artister och hängde i solen. Vengaboys och Aqua var riktigt bra, E-type var riktigt dålig och eftersom att han var sista akten för kvällen så lämnade vi området efter 4 låtar, (då var dock klockan runt 00, så vi var otroligt trötta efter en lång dag). Det enda negativa under festivalen var köerna, kön för att fylla på vatten tog väl 30-40 minuter och kön för att beställa i baren var upp till en timma.. Tur att vi inte är så törstiga ;)
 
 

Utomhusbio i Slottskogen

Den 2017-07-15, kl 09:56:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Bra initiativ kan man säga, det fanns foodtrucks, musik, popcorntält och laddningsstation för mobilen. Dock hade de inte alls räknat med att så många skulle komma.. så Becca o Mattias ställde sig i matkön medan jag låg o slösurfade på filten, efter 40min ringer Becca från kön och berättar att maten tog slut så istället fick de vandra till Linné och köpa med pizza och kebabrulle ! Filmduken kändes också lite liten, kan inte tänka mig att dom längst bak såg så mycket :)


Filmen var La La Land som vi förävrigt såg för några veckor sedan,  då var jag inte så imponerad men nu blev den faktiskt bättre denna gången.

Vi fick senare sällskap av några vänner också, och en tanke som slog oss var "hur ska alla dessa människor ta sig hem efter filmen??!"

Men riktigt bra gratisevenemang,  tummen upp på det!


Emelie 30år

Den 2017-07-11, kl 11:07:16
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Emelie blev ju 30 i fredags, tant, och jag som inte alls var ute i bra tid kom veckan (fredagen före) på att jag skulle sätta ihop en fotobok med bilder från vår tid tillsammans. Första programmet jag satt och skapade denna i (via teknikmagasinet), hängde sig totalt... när jag väl hade gjort klart boken och skulle skicka för tryck, så skickades det inte över. Så det var flera timmars jobb helt i onödan.
 
Sedan började jag kolla på andra leverantörer, men att hitta någon som kunde framkalla och leverera en bok inom en vecka var inte lätt. Tillslut hittade jag recensioner på önskefoto, där snabb leverans nämndes återkommande. Dyrare blev det såklart, men jag ville verkligen att hon skulle få den på sin födelsedag och inte senare (som både julklappar och presenter blivit de senaste gångerna). Boken kom dagen innan hennes födelsedag, tur!
 
Printscreens från några sidor av boken
 

Okja

Den 2017-07-07, kl 11:35:37
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Okja är namnet på en ny film man kan se på Netflix. Den handlar om att ett stort multinationellt företag föder upp supergrisar och ger ut dessa till lokala bönder i hela världen som ska ta hand om varsin gris som marknadsföring och tävling. Filmen följer tjejen Mija i Sydkorea som har hand om en av grisarna, grisen Okja, och hennes kamp för att behålla grisen när företaget vill ta tillbaka grisen.
 
Riktigt bra film, spännande och väldigt välgjord. Lite varning dock om att alla scener inte är helt barnvänliga och att man inte riktigt vill äta så mycket kött efter att man sett filmen. Men jag tyckte om den!
 
 
 

Läsa böcker

Den 2017-07-05, kl 07:02:39
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Jag har kommit in i en bokläsarperiod och passar på att läsa en bok på bussen påväg till jobbet. Soliga kvällar lägger jag mig ute på balkongen med en bok också. Det är otroligt avslappnande. Dock börjar mina böcker ta slut igen, köper pocketböcker på second hand  och dom går ju rätt så snabbt att läsa ut


Slappar söndag

Den 2017-07-02, kl 19:43:08
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Igår grillade vi med Charlie o Klas, Becca o Mattias. Vi provade grilla en hel fisk för första gången också, blev jättegott! Vi spelade kubb och körde lite quizspel också. Mycket trevlig kväll, så trevlig att den inte slutade förrän 02 tiden. 


Idag steg jag upp 11. Behövde nog sova efter två sena kvällar.. träffade Hacer och käkade pizza. Vi hittade erbjudande på Pinyata med halva priset på pizzerian uppe på Gibraltar. Perfekt!  Avslutade med en glass på McDonalds innan jag åkte hem och grävde ner mig i soffan med en filt och Totte. Nu ska jag äta jordgubbar med chokladfondue 


Fixa present

Den 2017-07-01, kl 16:44:46
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Det är ju inte ofta jag är vaken sent, men igårkväll efter att vi hälsat på Maria och Christian i deras nya fina hus så satte jag mig för att fixa med Emelies 30års present. Och när jag väl kommer in i något så gör jag det ordentligt. Så jag gick inte och la mig förrän 01 då Daniel började gnälla om att han var trött. Vad det är jag har pysslat med återstår och se för hon fyller nämligen år nästa fredag så mer kan jag inte avslöja ännu!


Idag har vi städat lägenheten, det var riktigt smutsigt trots att vi bara varit hemma en vecka. Vi har även tagit en sväng på amundön i solen och värmen med Charlie och Klas. Nu känns det ju faktiskt som svensk sommar på riktigt. Man får ju barra hoppas att vädret håller i sig resten av sommaren också!