Dagens Uppenbarelse

Den 2010-02-26, kl 11:33:01
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1

Dagens Uppenbarelse By Becca

Framtidsvisionerna som Becca har;
* Sommarjobba som städare på Kappa (i Piteå) i sommar
* Börja utbildning till hösten inom textil/mode
* Fram till sommaren tänker hon köra arbetspraktik på butiker och dylikt


Dagens Fail

Den 2010-02-25, kl 11:13:39
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Dagens Fail
Hur lyckas man sträcka sig i baksida lår och rumpa under natten?


Västtrafiks Misslyckande

Den 2010-02-22, kl 11:07:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Att det ska ta en timma att ta sig från kortedala till centralstationen är inte rimligt (den resan brukar ta 15 minuter)
Det var helt kaos både igår samt idag.. Det var verkligen stopp överallt, så man fick sig ju en promenad kan man ju säga. Inte är det så trevligt att stå ute och vänta i kylan heller.
Att spårvagnsförarna vet lika lite som resenärerna gör ju inte saken bättre. Som föraren sa "informationen är bristfällig, så jag svänger här framme och har ingen aning om det går någon linjetrafik alls rakt fram, på västtrafik kundtjänst är det ca 30 minuters väntetid, så ni får chansa"
Några meter senare var det stopp och det var bara att promenera..

Men jag kan ju säga att SJ inte är vidare bättre på information. Dessa jävla företag..

Dagens Filmtips; Cloudy with a chance of Meatballs

Den 2010-02-21, kl 09:26:14
Filed in Skeas Film & TV-serie tips | Kommentarer: 0

Cloudy With A Chance Of Meatballs
Flint Lockwood har varit utstött redan sedan han var barn pga hans tokiga uppfinningar som ofta gick fel (tex ratbeards som flyger omkring). Men denna gång så tror han sig vara nära att lyckas hjälpa denna sardinstad som är tvingad att äta sardiner dygnet runt. Hans uppfinning skall nämligen omvandla maten till mat, men självklart så finns det endel komplikationer som följer

Denna film är en fin liten berättelse och väldigt barntillåten så Mamma, till och med Bäbis kan se den! Karaktärerna är väl genomarbetade och rösterna passar super (självklart såg jag den på engelska) . Så tycker du om barnfilmer så är denna ett måste :)


Dagens Misslyckande

Den 2010-02-20, kl 18:01:39
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dagens Misslyckande
Att upptäcka att man inte tar sig ut från lägenheten pga snö. När jag väl tog mig ut så inser jag att de inte har hunnit skotta någonting! Så det var bara att plumsa till spårvagnen, som självklart var försenad. När det väl kom en spårvagn så blev det stopp vid Bellevue... Efter ett tag säger spårvagnsföraren att alla måste gå ut ur vagnen och vänta på nästa eftersom den tänkt fara och parkera i någon vagnhall.. Så det var bara att stå ute och frysa i snön.. Tillslut kom i alla fall en buss som jag tog in till centralen, dock visar det sig att hela Göteborg står stilla och jag får gå till salongen. Behöver jag berätta att jag var på riktigt dåligt humör. REsan ska ta tjugo minuter, det tog 1,5h.


När jag sedan skulle ta mig tillbaka hem så var det väl ungefär likadant, fortfarande en massa förseningar och det tog en halvtimme innan spårvagnen ens kom, och då kunde jag ändå åka med fyra linjer..

Utanför salongen är bilarna begravda i snö

Dagens Bästa

Den 2010-02-19, kl 22:06:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dagens Bästa
Efter spårvagnsfel och snöstorm är det helt underbart att krypa ner i ett varmt bad och lägga på en ansiktsmask. Det behövdes verkligen!

Gårdagens AfterWork

Den 2010-02-19, kl 16:23:28
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Gårdagens Afterwork Mingelkväll
Som jag och Becca redan listat ut så var vi de yngsta där inne, samt att vi också fick veta att den egentliga åldergruppen det riktade sig mot var 30+, men eftersom vi bara skulle pröva på en gång så gjorde detta inte oss någonting (vi fick även bli medlemmar om vi ville, men det kostar ca 2000:- om året så det har vi inte råd med)
Hur som helst så började kvällen med lite att dricka och lite småplock av mat, sedan var det en revy som körde igång.. och den var inte alls särskilt bra, låtarna var skit tråkiga. Dock var det en tjej med i denna revy, hon var väl kring 25 år. Hon spelade på gitarr och sjöng Halleluja låten. Den är så otroligt fin och hon hade en grym röst!

Efter revyn så var det dags att mingla lite, vi hann väl inte hälsa på så väldigt många men det var intressant att pröva på en mingelkväll. Det känns verkligen bra att öva på att prata med människor och berätta om sig själv och vad man vill göra i livet. Det är även otroligt intressant att lyssna på vad andra människor har för vilja och mål i livet. Man blir så inspirerad av människor. Så det var helt klart en lyckad kväll!

Mer mingelkvällar åt folket


Dagens Tanke

Den 2010-02-19, kl 15:45:06
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Dagens Tanke
Varför är det inte lättare att släppa på gamla tankar som bara ligger och skräpar i huvudet. Tankar man själv vet om att de inte stämmer, men på något konstigt sätt så har de bara grott sig fast och vägrar släppa taget. För jag vet och får höra hela tiden att jag skulle må bra av att gå upp några kilo, trots detta så blir man så förtvivlad om vågen visar något kilo mer än vanligt. Man har så mycket hjärnspöken som kilat sig fast under åren, hjärnspöken som man helst bara vill sparka lös och kväva så man slipper träffa dem igen. Men jag antar att det inte fungerar så, man måste helt enkelt bearbeta bort dem efterhand och bara vägra ge dem plats. Dra iväg era jävla spöken


Dagens Jobbigaste

Den 2010-02-19, kl 11:57:05
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Dagens Jobbigaste
Då sitter man på jobbet och har världens jävla mensverk.
Skit också
Som att detta inte var nog så får man ju dras med en feber som kommer och går hela tiden också, eftersom mensverken i sig inte tycker sig vara tillräckligt jobbig... Nu väntar jag bara på att ryggen ska börja göra ont, bara det som saknas..

Tog två ipren i morse när jag vaknade och för en stund sen två ipren till. Detta har dock fortfarande inte hjälpt ett dugg, så just nu sitter jag med en filt över mig halvliggandes framför datorn och funderar på hur jag skall kunna bidra med någonting till arbetet. Det känns ju så onödigt att gå hem, när man vet att detta inte håller i sig hela dagen utan bara tidvist och återkommande.

Sedan att man fryser och inte fryser hela tiden gör mig frustrerad. Fläkt+filt, nej nu är jag för varm nu tar jag av mig istället och stänger av fläkten för att sedan fem minuter senare börja frysa.

Detta är INTE okej!

Dagens Bästa

Den 2010-02-18, kl 00:17:57
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 2
Dagens Bästa
Nu är det bokat! Det blir jag och syster ensamma i Milano över påsken! Nu ska vi bara hitta någonstanns att sova där också :)  Men det kommer bli riktigt skönt att fara iväg en stund.
Jag kommer sakna dig älskling!

Dagens Misslyckande

Den 2010-02-16, kl 22:46:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dagens Misslyckande
Att detta kunde vara den andra gången jag lyckas glömma bort att hämta ut biobiljetterna (skulle gjort det i lördags, och glömde. Skulle sedan ha gjort det senast idag, men glömde). Eftersom jag inte kan med att boka en tredje gång så valde jag istället att betala biljetterna direkt denna gången så behöver jag inte komma ihåg att hämta ut dom imorron.. mitt minne är inte så himla långt förstår ni!:)

Dagens Shopping

Den 2010-02-16, kl 22:42:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Dagens Shopping
Jag älskar New Yorker! Idag var första gången jag gick in på denna underbara affär och jag kommer nog bli stammis där! Dock så hann jag bara snabbshoppa idag eftersom jag endast hade tjugo minuter på mig innan jag skulle ta spårvagnen tillbaka till stan och möta Nirre. Vi gick sedan en snabbsväng in på Cubus och köpte en t-shirt åt honom, en snabbis in på Missay och köpte en mysdress åt mig och sedan en snabbis in på Lagerhaus för att köpa en klocka till köket!

Allt jag shoppade från New Yorker


Det blev alltså en super snygg bikini till i sommar


Två super gulliga t-shirtar


Två längre huvtröjor med plajetter (den gröna är mycket mycket grönare i verkligheten)


Sedan köpte jag en mysdress på missay! Älskar den!


Sedan har jag även beställt denna goding! Längtar tills den kommer:)

Dagens Roligaste

Den 2010-02-16, kl 11:03:46
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dagens Roligaste
Från tjuvlyssnat


Buss 50, Göteborg

Ett ungt par ~20-25 diskuterar TV-köp.
Killen: Vi har ju inte råd i nuläget, men vi får spara och så vill jag nog ha en Samsung. De verkar väldigt bra.
Tjejen: Kan vi inte köpa en sån där TV som man kan få sitt eget namn på? En sådan som mormor och morfar har. Det står till och med Andersson på fjärrkontrollen!
Killen: Eh… Andersson är ett märke, hehe.
Tjejen: Skratta inte åt mig!


Dagens Jobbsökning

Den 2010-02-16, kl 09:02:12
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dagens Jobbsökning
Eftersom jag har arbetsgaranti nu på arbetsförmedlingen så går jag till ett gruppmöte två gånger i veckan,till en jobbcoach. Men än så länge har vi inte börjat skriva på cv;et utan endast utforska sin personlighet och egenskaper man besitter. Trots detta skickade jag iväg lite cven igår till väldigt intressanta jobb så det är bara att hålla tummarna! I övrigt så sitter jag hemma på dagarna och syr lite kläder, en aftonklänning samt en balklänning är i slutskedet. Det kommer upp bilder när detta blir färdigt, vilket är planerat nu i veckan!

Liten uppdatering från Beccas liv.

Dagens Tanke

Den 2010-02-15, kl 21:12:42
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dagens Tanke
Det är egentligen konstigt att det man själv ser som en självklarhet och lever i, tycker andra är otänkbart. Jag pratar om lägenheten. Vi är ju faktiskt jag och min pojkvän (Nirre) som bor här egentligen, och syrran och Nirres bror Parre som är inneboende hos oss, inneboenden som sover i soffan tillsammans.. dock endast på ett kompis plan, att dessa två skulle ens närma sig varandra på ett annat sätt är nog helt otänkbart.
Att bo tillsammans med sina syskon är nog också lite annorlunda, dock har jag nästan inte hunnit pröva någonting annorlunda (jag har ju tidigare bara hunnit bo ett år tillsammans med Nirre då under konstant pluggande).

Men vi syskon kommer nog bo tillsammans ett tag till, för än så länge går det hyffsat. Självklart blir det syskonbråk nu och då, och man blir väldigt irriterad på varandra.
Men vi älskar varandra innerst inne ändå :)

 

Dagens Finaste

Den 2010-02-15, kl 08:55:44
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Dagens Finaste

Spenderade söndagen på Ikea, och passade på att göra iordning hemma med hyllor och sådant.
I alla hjärtansdag present fick jag sedan badsalt, badskum, en nallebjörn samt ett halsband med ett hjärta.
Kvällen spenderades med god mat och jätte god efterrätt

Efterrätt
3 Kiwi
2 Bananer
1 Äpple (skulle egentligen vara jordgubbar men dom var slut)
100g riven vit choklad
Folie

Ugnen 225grader
Dela frukten och blanda. Ta stora bitar av aluminiumfolien och gör skålar och sätt ner frukten i.
Strö över vitchokladen. Vik ihop skålarna till paket och in i ugnen i 10 minuter (man kan även köra det på grillen på sommaren!) Till detta äter man glass :)


De nya hyllorna i köket, dock ska vi ha en klocka där någonstanns också men Nirre råkade tappa den i golvet så vi måste köpa en ny


I sovrummet har vi fått upp detta :)


Nallen som jag fick av Nirre


Dagens Pinsammaste

Den 2010-02-14, kl 10:55:17
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dagens Pinsammaste
Finns det någon som fortfarande respekterar denna artist, okej, han kanske vet om det själv också. Så han försöker spela på att vara lite rolig istället, men han är liksom för pinsam för att ens vara rolig. Han förlorade hela sveriges befolkning med cykel på köpet och lär nog aldrig vinna tillbaka oss igen


Dagens Bästa

Den 2010-02-12, kl 08:52:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Dagens Bästa
Jag bokade biljett till Alice i Underlandet 3D och vi ska och se den på bio lördag 6/3 klockan 21.00
Underbart!

 


Dagens shopping

Den 2010-02-10, kl 21:54:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dagens Shopping
Urban var snäll och följde mig till ÖoB och köpte en tv-bänk som ska stå i sovrummet , samt lite annat smått och gott, som tex två fina krukor :) Sedan körde han hem detta till oss också. Så nu har vi en superfin bänk!
Denna tv-bänk för 495:-

Samt de fina krukorna längst ner, i vitt med röda hjärtan. En av varje storlek :)

Dagens Vill Verkligen ha!

Den 2010-02-09, kl 22:34:42
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Dagens vill verkligen ha
är biljetter till Pink konserten som kommer äga rum på ullevi 23 Juli, biljetterna släpps redan 12 februari klockan 9.00. Förband skall tydligen vara Takida.
Dock så vill jag verkligen ha någon att gå med i så fall, inte roligt att gå själv =/
Någon villig?


Dagens Vill ha

Den 2010-02-09, kl 21:43:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Dagens vill ha
Från Juicy Couture

 

 

Dagens Fotosession Rock

Den 2010-02-07, kl 20:27:02
Filed in Våra Fotografier | Kommentarer: 4
  Dagens Fotosession
Temat blev alltså mot det lite rockiga hållet. Egentligen var det inte meningen att jag också skulle stå framför kameran, men när man ändå är ute så kan man ju passa på. Bilderna på Becca kommer jag att använda till fotokursen på onsdag, vi skulle fotografera hemma och maila över biilder för att diskutera tillsammans på kursen.

  
 
Makeupartist: Rebecca Eliasson
Fotograf: Rebecca Eliasson

Dagens Fotosession Vinter

Den 2010-02-07, kl 17:26:47
Filed in Våra Fotografier | Kommentarer: 0
 


Makeupartist: Rebecca Eliasson
Fotograf: Jeanette Eliasson

Dagens Fotosession

Den 2010-02-07, kl 16:28:50
Filed in Våra Fotografier | Kommentarer: 0
Dagens Fotosession Förhandstitt
Såhär var vi sminkade 

Dagens Tanke

Den 2010-02-06, kl 17:30:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Lördagens Tankar
Idag har jag suttit på salongen utan kunder... tråkigt men jag passade på att städa lite.
Passade även på att lämna presenter till Anna Maria (hon fyller år idag), och nu sitter jag hemma i soffan

Att hinna med i helgen;
* Diska så att jag ryms i köket
* Fotografera produkter (i köket mot vit bakgrund)
* Fotosession utomhus, lite snödrottning session
* Dela ut flyers
* Bokföring igenFlyers framsida


Flyers baksida


Utförsäljning på salongen


Dagens Överraskning

Den 2010-02-06, kl 17:23:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Fredagens Överraskning
Bestod av ett äpple, men inte vilket äpple som helst. Utan ett äpple från Linköping!Dagens Obehagligaste

Den 2010-02-05, kl 09:07:24
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1

Dagens obehagligaste
Om jag säger såhär, Anticimex nästa! Nu har vi fått det bekräftat med vägglöss, eftersom vi hittade några stycken på ett underlakan på sängen... Det blev alltså panik städning för de som var hemma (jag var på en föreläsning), tvättning av lakan och dylikt och fixa iordning.
Dock så vaknade jag inatt av att det kliade som fan på armen, och sträckte mig därför till sängbordet efter kortisonet. Så medan jag, halvvaken smörjde in mig på armarna ser jag något som springer över min kudde! Det är ju min kudde för fan!
Så snabbt satte jag mig upp i sängen och ropade på Nirre så han kunde komma och döda den. Inte direkt så att man kan sova efter en sådan händelse! Men eftersom de inte kommer fram när det är ljust så försökte jag sova med lampan tänd... och mardrömmarna har bara löst av varandra under natten

Fan, jag kommer inte våga sova i lägenheten inatt om inte Anticimex kommer idag!


Dagens Elakaste

Den 2010-02-04, kl 16:14:06
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dagens Elakaste
Var självklart min dator på jobbet. Detta är andra gången den dör efter att de brutit strömmen, och denna gång verkar det som att den inte ens kommer igång. Som tur var låg en Daim i min handväska, och det är väldigt svårt att vara på dåligt humör när man har en sådan att mumsa på under dagen!

Dagens Träning

Den 2010-02-03, kl 10:21:03
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Dagens (gårdagens) träning
Det börjar gå bra nu, vi har redan börjat skissa på ett program att visa upp till uppvisningen.
och jag kan inte säga annat än att det blir en suprise, så vi får väl filma och lägga upp senare.

Dock så har jag gått och blivit väldigt väldigt förkyld nu. Så nu försöker man proppa i sig en massa vitaminer och dylikt för att inte bli ännu sjukare. Nu är jag i fasen där man har lock för öronen och inte hör något


Dagens Gulligaste

Den 2010-02-02, kl 08:44:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dagens Gulligaste
Man blir så glad när man öppnar handväskan och en toblerone ligger där i. Thank You Honey! :)

Dagens Måste Ha

Den 2010-02-01, kl 16:55:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Dagens Måste Ha
Denna plus en privat chaufför hade suttit fint:)


Dagens Överraskning

Den 2010-02-01, kl 15:31:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Dagens Överraskning
När man kommer till jobbet och ser att ens arbetsplats är städad, samt att det står en burk med vitamintabletter bredvid min dator. Gissa om jag blev överraskad! :) Tack Daniel!