Ont ont ont

Den 2018-11-28, kl 14:25:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Natten mellan söndag till måndag fick jag inte sova ordentligt då det gjorde snuskigt ont i munnen. Så låg hemma i måndags.. resten av veckan har det dock långsamt gått mot det bättre i alla fall men jag har fortfarande ont. Inte kul.

Ullared

Den 2018-11-25, kl 20:15:18
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
En tripp till Ullared blev det idag, och som tur i oturen så kunde inte Maria följa med. Tråkigt för både oss och henne, men samtidigt tur, för jag vet inte riktigt hur vi skulle rymts i bilen! Det slutade med att både jag och Krystal fick sätta oss i bilen och så fick tjejerna ställa in sakerna på oss...
 
Vi lyckades fynda endel, en tröja på rea, lite julklappar och så några julsaker slank det med och några tomtar till Maria... Syrran lyckades hitta tre olika lampor och annat smått och gott till lägenheten också, så nu ska den bli riktigt fin!
 

Halv åtta hos Charlie och Klas

Den 2018-11-25, kl 20:10:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var vi hembjudna till Charlie och Klas på riktigt god mat. De hade nämligen lagat Boeuf Bourguignon. Dock kunde jag inte tugga så bra, så smakade bara lite på den och sedan fick jag en riktigt god tomatsoppa istället. Sedan fick jag en mango dessert som också var riktigt god! Men tyvärr så kraschade min mage totalt, så jag hann inte äta upp desserten. Gissningsvis så tycker inte min mage om alla värktabletter i kombination med det lilla jag får i mig om dagarna, såsom lite smoothies och blåbärsoppa.
 
Jag blev ju däckad i soffan efter maten, men kunde ändå från liggande läge vara med på quizen som Klas hade gjort. Sedan agerade jag även domare när de andra började spela spelet vi köpt till dom. Men kvällen blev hur bra som helst ändå och alla vart sjukt nöjda över kvällen.
 
Maten var ju supergod och man blir ju avundsjuk på att dom lyckas få till det så bra varje gång!
 

Smärta men ändå skönt

Den 2018-11-23, kl 16:40:05
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dagen jag haft ångest inför sedan i våras inföll idag. Dagen jag skulle operera ut visdomstanden.
Tack och lov var tandläkaren och sköterskan otroligt duktiga och lugna. De kollade av hela tiden hur jag mådde, om någonting kändes och skulle jag vilja abryta en stund så skulle jag bara säga till. Men jag höll ut, trots snitt i tandköttet och att han borrade tanden i fyra delar för att plocka loss den. Det gjorde inte ont under operationen, och för att försöka distrahera mig så försökte jag lista upp i huvudet vad jag ska köpa på Ullared på söndag. Men jag måste ha spänt mig väldigt mycket ändå för när vi var klara så höll jag på att svimma när jag ställde mig upp, så jag fick ligga kvar ett tag. Sen kom Daniel och hämtade mig.
 
Daniel visste ju hur orolig jag varit över denna dag, så han hade faktiskt tagit ledigt från jobbet för att hjälpa mig. Så hela dagen har jag legat i sängen och tagit värktabletter medan han passat upp mig med smoothies. Så snällt!
 
Nu går jag på ordinerade värktabletter, 6 tabletter om dagen av både Ipren och Alvedon. Men ont gör det ändå och kommer enligt tandläkaren att göra upp till en vecka.. Sen att kinden kommer svälla upp och vara som värst när jag är på Ullared, var väl inte så roligt att höra. Man får bara hålla tummarna för att man inte får det stora blåmärket över halva ansiktet som han också varnade för att man kunde få.
 
Hursom så är det i alla fall oerhört skönt att ha gjort operationen, så nu har jag bara ett mindre tandläkarbesök att göra i Januari, lagning av hål i tanden framför visdomstanden.

Katter

Den 2018-11-19, kl 10:32:19
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
När jag och Becca skickar mysbilder till varandra
 

Uppdatering av tv-bänken

Den 2018-11-17, kl 16:10:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag har ju suttit och kolla på alternativa tevebänkar då jag var riktigt less våran beståbänk. Men då vi fortfarande har otroligt svårt att hitta någon som är tillräckligt djup för förstärkaren till ett helt okej pris, så slutade med att vi köpte nya dörrar och ben till den. Nu tror jag att jag kan leva med den några år till!
 
 

Disneys the Nutckracker

Den 2018-11-15, kl 08:24:26
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var jag och Daniel och tittade på Nötknäpparen på bio. Filmen är ju baserad på Tchaikovskys balett med samma namn och därav får man till och med se lite balett i filmen vilket var lite kul. Men i övrigt så hade jag nog förväntat mig att detta var en julfilm, vilket det inte riktigt var. Men den var väl helt okej ändå!
 
 

Julpyntat

Den 2018-11-14, kl 10:20:42
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I helgen har det julpyntats, riktigt mysigt blev det också! Sen att allt fick komma fram direkt, till och med julgranen. Nu saknas bara fixet på balkongen, det regnade och därav kunde jag inte göra klart det då. Men kanske till helgen! :)
 
Här är lite av det nya som inkommit i samlingen
 

Bytt handtag

Den 2018-11-12, kl 11:27:44
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Har en ful Jysk möbel i hallen, men eftersom vi har fyllt den så behöver vi verkligen den storleken på möbel där. Så det var inte riktigt aktuellt att byta ut den ännu. Så istället köpte jag nya handtag från Clas Ohlsson och bytte på den!
 

Medelmåttan från Hisingen

Den 2018-11-11, kl 09:48:40
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var det dags för Daniels förskottspresent, en föreställning på Draken med komikern Niklas Andersson. Föreställningen handlade om hans uppväxt på Hisingen, en sådan där egentligen helt vanlig Svensson uppväxt, men som skildrats ur ett väldigt komiskt perspektiv. Sen att han också hade både systrar och mamma i publiken gjorde att föreställningen fick ett väldigt känsloladdat avslut. Både jag och Daniel tyckte att föreställningen var super.
 
 

Mys

Den 2018-11-10, kl 10:41:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Imorgon ska vi julpynta, Totte kommer bli överlycklig!
 

Bowling och fastanställning

Den 2018-11-10, kl 10:38:02
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I torsdags var jag och bowlade med Centric, mitt gamla konsultbolag. Dom är så himla gulliga och bjuder in en trots att man inte arbetar för dom längre. Men samtidigt, skulle jag vilja kolla på andra jobb så är det ju även dom jag skulle vända mig till först!
 
Mamma hade faktiskt ingen aning om att jag var fastanställd på Staplesconnect nu, trots att jag skrev på papprena i juli. Har tydligen missat att berätta och skriva om den lilla detaljen. Sånt som händer! Men för mig var det ju ingen big deal, mitt kontrakt redan från början var ju "överrekrytering" så inget jag tänkte på direkt.
 
Den 6 december så har Staples också en fin grej, man åker och pysslar med barnen på Drottningsilvias Barnsjukhus. Jag ska verkligen försöka få med mig folk och åka dit! Så himla fint att man kan hjälpa till på ett eller annat sätt :)

Second Hand butiker i Göteborg

Den 2018-11-08, kl 16:31:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
En liten guide över Secondhand butiker vi besökt här i Göteborg:
 
Hyllis
Inomhusloppis där man hyr en hylla en vecka för en avgift och sedan får alla intäkter från det som säljs. Medelstor butik och väldigt blandat utbud. Alltifrån kläder, böcker, prydnadssaker till endel möbler
Gustaf Dalénsgatan 13
Öppet: Tisdag - Fredag 11-18, Lördag 11-16 & Söndag 12-16
 
Erikshjälpen Frölunda
Rätt så stor butik med både kläder, möbler, spel och krimskrams. (klädavdelningen är dock rätt så liten) Detta är nog en av favoriterna där man ofta kan hitta något bra fynd! Däremot, galet mycket folk där på lördagarna!
Fältspatsgatan 12
Öppet: Tisdagar & Torsdagar 12-18 och Lördagar 11-15
 
Reningsborg Frölunda
En av de större second hand butikerna i Gbg. Bra utbud av möbler och heminredning, samt även en mindre avdelning med kläder och skor.
Reningsverksgatan 1
Öppet: Onsdagar 16-19 och Lördagar 10-13
 
Reningsborg Angered
Stor och bra butik som har mycket kläder till bra pris. Även mycket möbler och annat smått och gott!
Angeredsvinkeln 9
Öppet: Onsdagar 16-19 och Lördagar 10-13
 
Emmaus Backaplan
Stort och bra utbud. Dock väldigt stökigt. Här får man verkligen gå länge för att hitta det man söker efter. Det finns mycket kläder och möbler, och här har man hittat ett eller annat guldkorn emellanåt. Men som sagt, var inte stressad när du ska ta dig igenom denna butik, det tar tid!
Ångpannegatan 5
Öppet: Måndag-fredag: 10-18, Lördag: 11-16, Söndag: 12-16
 
KFUM Second Hand Linné
Välsorterad. Här finns kläder, prylar, lite möbler och smågrejs till ett bra pris!
Nordenskiöldsgatan 19
Öppet: Måndag-fredag: 10-18, Lördag 11-15
 
Mölndals Second Hand
Välsorterad klädavdelning, fanns även bra med möbler och inredning. Men dessa ligger snäppet dyrare på vissa saker än andra Second Hand butiker. Men bra utbud!
Södra Ågatan 10
Öppet: Onsdagar 11-18, Lördagar 11-14
 
Holmens Marknad
Litet klädutbud, men desto mer möbler och köksredskap och dylikt. Är man ute efter en ny lampa eller ny inredning så kan detta rekommenderas. (Sen inför jul så är det hit man ska och fynda julpynt!)
Ryttmästaregatan 3
Öppet: Måndag – Fredag: 10–18, Lördag – Söndag: 10-16
 
Ebbes Hörna Frölunda
Väldigt liten butik, men här kan man trots detta hitta lite fynd ibland. Finns inte så mycket möbler, men då och då kan det komma in något roligt. Brädspel har de dock ett stort utbud av!
Lergöksgatan 4
Öppet: Måndag-Fredag: 10-18, lördag-söndag: 10-15
 
Ebbes Hörna Bellevue
En mindre butik med mycket glasgrejer. Här kan man även hitta väldigt billiga byråer och liknande. Dock är klädutbudet inte det bästa.
Korpralsgatan 1
Öppet: Måndag-Fredag: 10-18, Lördag-Söndag:10-15
 
Ebbes Hörna Alelyckan
Den större Ebbes Hörna butiken i Göteborg. Här finns inredning, möbler och kläder. Helt okej utbud faktiskt.
Lärjeågatan 12
Öppet: Tisdag-Fredag: 10-18, Lördag-Söndag: 10-16
 
Myrornas Järntorget
Stor butik med flera våningar. Är man ute efter krimskrams så finns det hur mycket som helst av detta på första våningen. Sedan finns det kläder och kläder och kläder.... ja, väldigt mycket kläder på de andra våningarna, dock rätt så osorterat, så ha tålamod.
Järntorgsgatan 10
Öppet: Måndag-Fredag: 10-19, Lördagar: 11-17, Söndagar: 12-16
 
Emmaus Björkå Linnegatan
Här finns det också kläder i mängder, en salig blandning mellan både billigare och lite dyrare varianter! Ett pyttelitet utbud på inredning.
Linnegatan 9
Öppet: Måndag-fredag: 10-19, Lördag: 10-17, Söndag: 12-16
 
Smyrna Second Hand
Mycket gamla möbler, inredning och tyger. Här finns också kläder, skor och annat krimskrams. Stor butik, men tyvärr ligger priset lite högt
Ringögatan 3
Öppet: Lördagar 10-14, Måndagar 16-18
 
Second Hand Kyrkbytorget
Liten butik med kläder och inredning i olika prisklasser. Butiken känns dock lite sunkig men man skulle helt klart kunna hitta något fynd därinne
Kyrkbytorget 3
Öppet: Måndag-fredag 10-18. Lördag-Söndag 11-15
  
Saron Second Hand
Medelstor butik med böcker, möbler, barnleksaker och spel och lite kläder.
Öppet: Torsdag: 16-19 Lördag: 10-13 
 
 
Gratisbutiken Majorna
I en liten källarlokal i fixoteket så hittar man denna mysiga lilla butik. Här finns kläder för både vuxna och barn, ett litet utbud av skor och inredning och sedan mycket böcker och tidningar. Här kan man absolut fynda. Och det bästa är. Det är GRATIS. Man får gärna komma dit och lämna saker också, men det är inte ett måste
Slottskogsgatan 1
Öppet: Onsdagar 18-20
 
Gratisbutiken i Högsbo
Här kan man hitta lite kläder för vuxna och barn, skor, och lite inredning. Ett mindre sortiment än i Majorna. Men ändå värt ett besök då man absolut kan fynda någonting GRATIS.
Riksdalersgatan 10 (ingång på baksidan)
Öppet: Onsdagar 18-19
 
 

Tomtemugg

Den 2018-11-07, kl 15:59:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Hittade den charmigaste Tomtemuggen på Ebbes Hörna för 10kr. Så han fick följa med på jobbet och sprida lite julstämning!
 

Baka bröd och bränna händerna

Den 2018-11-05, kl 14:38:50
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var en fullsatt dag, det blev en sväng till IKEA och handla en pall och lite andra smågrejs. Sedan förbi och handla hårfärg och ingredienser till bröd. Sen hem och baka bröd, färga håret och lägga fransar.. samtidigt.
Jag blev helt snurrig av allt detta. Så när jag satte fransar på Becca och sedan skulle springa och ta ut bröd och sätta in nästa gäng så råkade jag ta ena plåten med händerna. Brände mig rejält kan jag säga! Men bröden blev i alla fall super goda!
 
Sen åkte jag hem till syster Becca och hjälpte henne att bygga ihop en pall och julpynta. Det ska börjas i tid!

Ostfondue

Den 2018-11-03, kl 16:56:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var vi bjudna hem till Charlie och Klas för att äta ostfoundue. Första gången jag provar det faktiskt och det var supergott men otroligt mättande! Vi doppade brödbitar och så åt vi kallskuret, tomater och inlagda gurkor till. Supermysigt! Sedan avslutade vi kvällen såsom vi brukar, med några spel :)