Förra veckans händerlser

Den 2018-07-31, kl 07:56:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag åkte till Amundön och tog en mysig promenad i skogen och längs med havet. Passade även på att doppa tårna i vattnet
 
Träffade min gamla klasskamrat Robin, pratade gamla minnen och strosade på Naturhistoriska Museet
 
Matade Beccas katter då hon var i Norrland

Ny klänning

Den 2018-07-24, kl 15:33:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Becca hittade en jättefin klänning på second hand förra veckan
 

Oceans 8

Den 2018-07-23, kl 20:28:37
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Debbie Ocean har planerat sin livs stöt i över fem år och när hon tillslut får möjligheten att genomföra det så samlar hon ihop sina bästa girls för att slå till på årets Met gala.
 
Vi tog en tjejkväll på bio och tittade på denna riktigt trevliga girlpower acion-komedi. Det är bra skådespelare, spänning och faktiskt en riktigt bra film som jag kommer se fler gånger
 

Myskväll med brydarna

Den 2018-07-23, kl 19:58:52
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igårkväll hade vi en mysig liten tjejkväll och gick på bio. Myspys!
 

Ute på vägen

Den 2018-07-23, kl 19:54:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I söndags tog vi en liten bilpromenad ut mot Nääs Fabriker och Tollered. Hittade lurviga kossor påvägen
 

Ute på äventyr

Den 2018-07-23, kl 17:20:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 

Ute i skogen

Den 2018-07-22, kl 16:49:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Fotograferar våra nya klänningar. Beccas klänning är köpt på en marknad i Prag medan min klänning på second hand i Göteborg
 

Ny klänning

Den 2018-07-22, kl 10:09:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
 

Blandade mobilbilder från resan

Den 2018-07-21, kl 15:53:00
Filed in Våra Resor, Våran vardag | Kommentarer: 0
Lite randombilder kan vara roligt att se också!
 
Posering i Bamberg
 
Ölen var billig hela resan
 
Rothenburg
 
Fint hotellrum i Rothenburg
 
Såg många roliga Gästhus under resan
 
Souvenirer fanns det gott om
 
Och en massa fina kyrkor
 
Vägen till Neuschwanstein
 
Tyvärr många byggnadsställningar överallt
 
Usiktsplatsen vid slottet precis när vi kom dit och det regnade. Vart tog slottet vägen?
 
Innsbruck
 
En liten bäck i Hallstatt
 
Tråkigt väder att köra i
 
När vi svänger förbi Wien
 
När vi tillslut hittar frukost nära industriområdet där vi bor
 
När vi äntligen hittar ett ställe som serverar drinkar i Linz
 
När Skea har ont i rumpan och nacken så får hon sitta på spikmattan och få massage samtidigt. Hur awesome är inte det?
 
När man letar information samtidigt som man GPS;ar. Nördig much
 
Hittat en lösgodisbutik i Prag
 
Otrolig mängd turister nära Pragbron
 
På Karlsbron i Prag hittar man dessa typer av religiösa statyer, som folk pussade och strök med handen över
 
Sötnos på Prags Zoo
 
En jättelång tunnel nära lägenheten i Prag, folk sjöng rätt så mycket när dom gick igenom den
 
Pragborgen ligger uppe på ett berg, så man får gå i många trappor påvägen upp
 
Efter en riktigt god och stor grekisk middag i ett lite mystiskt kvarter
 
Den lilla linbanan som både jag och Becca tyckte var riktigt otäck
 
Lite middag i Prag
 
När man går in på ett militärmuseum i Dresden för att vi vill veta mer om den tragiska historian om staden under andra världskriget. Inser dock fort att museet inte har det vi är ute efter tyvärr
 
Massa gamla byggnader
 

Två bra Netflix serier

Den 2018-07-21, kl 14:44:46
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Good Girls
Handlar om tre vänner som av olika anledningar bestämmer sig för att råna en matbutik. Dock visar det sig att detta inte var en så bra idé som de trodde, då de snabbt blir indragna i en mycket större härva.
 
En dramakomedi som absolut är värd att se
 
Champions
Två bröder driver ett gym och lever ett bekymmerslöst singelliv, när plötsligt den ena killens ex dyker upp med hans son som han aldrig träffat.
 
En rätt så rolig och lättsam serie som absolut kan vara värd att se på
 
 

Veckan som gått

Den 2018-07-20, kl 07:43:19
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Av någon underlig anledning s har jag haft otroligt ont i magen denna vecka. Det började redan i söndags och håller fortfarande i sig. Men jag jobbar på ändå, jag har öppning på jobbet och så är det redan en kollega som är hemma sjuk, samt så hatar jag att ligga hemma. Blir så oerhört rastlös. 
 
Så för att orka med dagen så går jag ut och lägger mig raklång i skuggan och sover en liten stund. För när man sover blir det bättre en stund, igår fick jag även lägga mig ner raklång på jobbet en sväng innan jag skulle hem. Såg nog underligt ut, men var riktigt bra för min mage.
 
Eftersom det varit en riktigt tråkig vecka där jag kobbat, och sen kommit hem och lagt mig i sängen direkt så bestämde jag mig för att träffa Krystal i onsdags, det var bokat sedan en vecka tillbaka och vi har ju inte träffats på evigheter. Så jag tog bilen hem till henne och så promenerade vi, käkade och tjötade. Vi pratade såpass mycket och länge att när jag tillslut kollade klockan på mobilen så var den redan runt 10 på kvällen. Tiden går fort när man har riktigt trevligt!
 
Igår cyklade jag och Daniel till stan efter jobbet, blev en liten promenad genom Gothia Cup på Heden och sedan så åt vi på Kometen. Jag beställde Parmesangratinerad Hälleflundra som var riktigt god och hyffsat snäll mot magen. Dock så fick jag inte i mig så mycket så det blev över till lunch idag, men det gör ju inget. Lyxlunch tackar man ju inte nej till

Bästa och jobbigaste med roadtripen

Den 2018-07-17, kl 12:11:00
Filed in Våra Resor, Våran vardag | Kommentarer: 0
Favoritstopp på resan
För min egen del var det Rothenburg och Hallstatt.
Rothenburg för att det var en så charmig stad med sina kullerstensgator och gulliga souvenirshoppar. Sen får vi ju inte glömma julshoppen, den var otrolig för en julmänniska som jag!
 
Hallstatt var också otroligt charmig och absolut en by man bör besöka om man har vägarna förbi. Det kändes lite som att besöka ett vykort faktiskt.
 
Besvikelsen på resan
Prag överlag. Dock tror jag att det berodde på att man hört så mycket bra om Prag, hur fint det skulle vara och hur billigt. Det är många som har sagt "tyckte du det var billigt i Budapest, då ska du veta Prag. Det är så sjukt billigt". Well, jag vet inte vart i Prag dessa människor har varit. Men i centrala Prag var det inte speciellt billigt. Shoppingen bestod till 90% av märkesshopping. Daniel som skulle köpa ett par Adidasskor gick in en butik och kollade priset, och efter lite snabb googling så upptäckte vi dock att skorna var billigare att köpa i Sverige. Det enda som faktiskt var riktigt billigt var nog ölen.
 
En annan stor besvikelse var renoveringen som pågick ÖVERALLT. Alla fina byggnader vi skulle besöka hade fula byggnadsställningar på sig tyvärr.
 
Fick fotografera Disneyslottet från detta hållet, då det var fullt med byggnadsställningar från andra hållet
 
 
Det bästa med roadtrip
Man hinner se och uppleva så många olika städer och byar som man aldrig skulle besökt annars. Att under samma resa besöka små mysiga tyska städer, charmiga Österrike och storstaden Prag. Man har ju fått se så många fina byggnader, varit inne i olika typer av museum och besöka olika miljöer.
 
Jobbigaste med roadtrip
Att leva i en väska i två veckor. Det konstanta upp och nedpackande som man fick göra, främst på ställena där vi bara stannade en natt. Hade varit lite smidigare med resväska att rulla runt på, men en bag fungerade mycket bättre att mosa ner i bagaget.

Boendet i lägenheter. Vi bokade både via Airbnb och Booking.com och många av gångerna blev det inte alls som vi tänkte det. Två av lägenheterna var riktigt trånga och såg inte alls ut som på bilderna, varav den ena lägenheten var uppe på vinden i en kvinnas hus, vilket inte alls stod i annonsen. En lägenhet blev avbokad en timme innan incheckning (där jag för övrigt fortfarande väntar på återbetalning) & en lägenhet stängde av vattnet så att vi var tvungen till att byta lägenhet. Lägenheter går att få billigt, men för våran del har det strulat så mycket att vi aldrig mer kommer att välja det.
 
Den fina lägenheten i Prag
 
 
Bra att tänka på
* När man ska köra i Österrike och Tjeckien krävs en Vignette som man klistrar på bilen, dessa köper man i bensinmackar vid gränsen. Saknar man detta kan man få höga böter. På Tjeckiens Vignette så måste man även skriva registreringsnumret på bägge delarna av vignetten annars är den ogiltig.
* Vissa Tyska städer kräver miljödekal
* Parkering i p-hus är oftast väldigt kostsamt utomlands
* Kan vara värt att ladda hem appen "Google översätt" då många menyer endast är på lokala språket i mindre samhällen
* Mycket vägarbeten pågår på Autobahn så det tar längre tid än räknat att komma fram
* Vi köpte en kylbox med 12 volts uttag som vi hade i bilen, hade även en adapter med oss så att vi kunde plocka med den upp till rummen. Det var absolut värt att investera i
* Nötter och annat gott i bilen. Man vet aldrig hur länge det är till nästa matställe, så att ha något att knapra på i bilen så man slipper bli så Hangry
 * Det är absolut värt att boka boendena i förväg, för att slippa meck med det när man kommer fram till sin destination. Man har ju väldigt lite tid på varje plats, så varje minut räknas. Dock rekommenderar jag att man bokar via sidor som erbjuder gratis avbokning till dagen före. För man vet aldrig vad som kan hända på en roadtrip
* Walkie-Talkie. Vi körde ju två bilar med varsin walkie-talkie i. Blev mycket roligare då vi hela tiden hade kontakt med varandra samt så blev körningen så mycket smidigare då vi kunde hjälpa varandra med omkörningar och liknande

Utomhusbio

Den 2018-07-15, kl 12:51:50
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Fredagkväll så var jag, Becca och Naomi på utomhusbio i Azaleadalen i slottskogen. Tittade på filmen Coco, som jag tycker är helt okej men lite flummig för att vara en Disneyfilm. Men en mysig filmkväll hade vi i alla fall
 
 
 
 

The Sounds

Den 2018-07-12, kl 22:50:57
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag var vi på Liseberg och tittade på The Sounds, dom är grymma live. Maja har en så otrolig energi på scenen och vilken röst!
 
Jag och Emelie stannade kvar efter konserten, då hon skulle kolla merchandise och få det signerat
 

Hallands vackraste väg

Den 2018-07-12, kl 18:28:03
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag googlade lite på utflyktsmål och hittade Hallands vackraste väg, denna väg går mellan Gällared och Askome. Så det blev en liten bilpromenad dit. Vi stannade en sväng vid Yngeredsforsen och döda fallet, som är ett gammalt torrbelagt kraftverk. Vi tänkte ta en liten picknick där, men det var så mycket bräms inne i skogen att vi inte vågade sitta still. Så istället blev det bara tillbaka till bilen och köra klart sträckan.
 
 
Gällared ligger ju bara ca 15 minuter från Ullared samt att det ligger påvägen tillbaka, så vi svängde in där och shoppade lite. Lite är ju en definitionsfråga och vi kom ändå upp i 2000:-, men det är lätt hänt därinne. Men ändå, tänk att Daniel följde med till Ullared, det händer ju inte ofta!
 

Finaste ryggsäcken i stan

Den 2018-07-11, kl 18:46:27
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Hittade en glitterryggsäck i Prag som fick följa med mig hem. Snuff som hänger i dragkedjan köpte jag vid Neuschwenstein, han brukar vanligvis hänga på bilnyckeln, men fick idag följa med ut och se världen.
 

Hänt i början av veckan

Den 2018-07-11, kl 18:44:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Sista semesterveckan för mig, så då måste man ju passa på att hitta på saker. Så vi började måndagen med att ta en liten utflykt jag och Daniel, vi tog bilen till Kungshamn och Smögen. Blev en klassisk räkmacka till lunch och lite promenad runt i området
 
Tisdagen mötte jag upp Timea, Maria och Zoe i stan. Vi tog en frukost på Avenyn och lekte med Zoe i Trädgårdsföreningen. Så en riktigt trevlig förmiddag med tjejerna helt enkelt!
På eftermiddagen mötte vi upp Charlie och Klas i Ruddalen, spelade lite frisbeegolf, vilket jag totalsuger i.. och sedan åkte vi hem till oss och grillade lite.
 
Idag Onsdag, så hämtade vi upp Charlie och drog upp mot Alingsås. Tog en sväng förbi Brobacka Kaffestuga för att äta våfflor (jag tog med hjortronsylt!) och sedan till "Brudsängen" i närheten för att fotografera lite. Charlie skulle även flyga lite drönare. Man fick gå genom en liten cool grotta för att komma dit
 

Valpmys

Den 2018-07-08, kl 18:40:00
Filed in Våra Fotografier, Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi åkte sedan förbi Maria och passade på att valpgosa med Vito
 
 

Brännö loppis

Den 2018-07-08, kl 18:29:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag, Becca och Naomi tog oss ut till Brännö för att gå på loppisen igår. Det var inte värt, för det var väldigt få bord och nästintill bara barnsaker.. men en promenad fick vi oss i stekande hetta plus att både jag och Naomi brände oss rejält
 

Roadtrip Del 3 - Prag, Dresden och Schwerin

Den 2018-07-07, kl 12:04:00
Filed in Våra Resor, Våran vardag | Kommentarer: 0
Efter mycket bilkörande så kom vi tillslut fram Torsdagkväll till Prag. Där hade vi hyrt en lägenhet i sista stund via Booking från ett företag. Så vi kunde checka in direkt och promenera till lägenheten. Behöver jag säga att det var lite kämpigt att släpa packningen upp 5 våningar?
 
Eftersom vi redan parkerat bilen i närmsta parkeringsgarage, vilket var ett litet annorlunda garage där man lämnar in bilen och bilnyckeln och får sedan tillbaka detta när man betalat. Så var det inte aktuellt att ta bilen för att åka och handla, utan vi fick snällt promenera till närmsta livsmedelsbutik, Albert, som ändå låg runt knuten. Så vi köpte hem lite plockmat, tittade fotboll och spela lite spel innan det var dags att sova
 
Fredag steg vi upp hyffsat i tid och började promenera bort till centrum, visade sig dock att vi bodde precis ibörjan av den stora gågatan så vi behövde inte gå långt. Denna dag var ämnad åt Sightseeing. Så vi skulle egentligen bara köpa biljetter till en buss och sedan hoppa på den. Daniel hade ju problem med hälsporre så det var inte meningen att vi skulle gå så mycket. Men efter att vi hittat en försäljare efter vägen så bestämde vi oss för att åka den röda linjen, som skulle vara mest att se på. Vi fick då följa försäljaren bort till en annan kille som skulle guida oss till bussen. Bråttom var det också eftersom att bussen väntade på oss, vi undrade lite varför vi inte bara kunde ta nästa om de ändå gick varje halvtimme. Men vi hann aldrig ikapp dessa guider för att ställa frågan, utan vi fick istället halvspringa bakom honom genom HELA Prag, gissar på ca 15 minuter, innan vi tillslut kom fram till bussen. Det var otroligt skönt när man väl klev på och fick sätta sig ner kan jag säga!
 
 
När vi åkt bussen ett varv så hoppade vi av för att hitta något att äta, Sushi för tjejerna och .. för killarna. Otroligt god Sushi, kan dock vara för att vi var vrålhungriga.
 
Sen skulle vi promenera till gamla delen av Prag för att se Karlsbron, och kyrkorna och de riktigt turistiga ställena. Vi gick vilse ett par gånger men hittade tillslut dit. Och ja, vi var inte dom enda turisterna där!
 
När vi tillslut tagit oss över hela Karlsbron skålade vi trötta
 
Hoppade även på en båt som ingick i sightseeingbiljetten, den var inte värd att åka
 
När vi sedan efter en lååång dag tagit taxi tillbaka till lägenheten så upptäckte vi att vattnet var avstängt i lägenheten. Så medan vi väntade svar från hyresvärden på vad som händer, så tog tjejerna sig en liten shoppingrunda. Becca behövde ju nya skor och Maria ville ha glas och kristall. Så när vi tillslut möttes upp för att äta så fick vi svaret angående lägenheten, och vattnet skulle vara avstängt ända till morgondagen. Så vi fick erbjudande om att byta lägenhet, vilket vi också gjorde. Så det var bara att ta sig tillbaka och packa ner allting och promenera till nästa lägenhet, tur att det var nära. Där fanns det i alla fall hiss och vi fick en stor och fräsch lägenhet som kompensation. Inte för att vi hann riktigt utnyttja det, då vi egentligen bara skulle sova där den natten. Men men, vad ska man göra.
 
Lånar Maria och Christians spikmatta till min höft
 
Lördagmorgon vinkade vi av Maria och Christian som skulle påbörja resan hem till valpen Vito. Sedan packade vi ihop oss och åkte till Zoo, vi hade ju redan bokat annan lägenhet via Airbnb med incheckning efter 14. Så vi tänkte att zoo passar ju utmärkt att strosa på för att fördriva tiden.
 
Det var ett väldigt mysigt och trevligt zoo, vi fick se massor av djur, åka en riktigt läskig gunga upp på toppen, tog ett litet sightseeingtåg åt fel håll (den gick upp till toppen, då vi egentligen skulle åt annat håll). Men mysigt var det
 
Den riktigt läskiga linbanestolen som jag bara vågade åka åt ett håll. Daniel vågade dock åt bägge.
 
 
När vi tillslut skulle checka in i lägenheten så visade det sig att den inte riktigt var klar, så vi fick snällt sitta utanför och vänta medan uthyraren städade klart det sista. Det var det en väldigt fin lägenhet, som dock låg lite utanför Prag. Vi fick även lite tips från honom om ställen man kunde äta på och shopping. Så jag och Becca hoppade på spårvagnen och tog oss in till stan för att shoppa på Palladium. Visade sig dock att det nästan bara var märkeskläder så det var inget för oss, så istället tog vi oss tillbaka och tog en promenad till restaurangen som var rekommenderad. Detta låg verkligen på en öde gata, kändes lite som ett hippsterställe. Men med otroligt god mat, så det var det värt!
 
Söndagen skulle det shoppas, Daniel var ute efter skor och T-shirts och Becca efter skor och jag klänning. Vi var först inne i centrala Prag, där det nästan bara fanns dyr shopping. Så tillslut googlade vi oss fram till ett ställe utanför stan där det skulle finnas mer blandat. Så vi tog bilen till Centrum Chodov där vi fick shoppat lite allihopa. Dock blev jag lite besviken på Prag då alla sagt hur billigt det skulle vara, det enda som var riktigt billigt var ju ölen, resten well, var ju bara några kronor billigare än i Sverige.
 
När vi var shoppingklara så tänkte vi åka förbi Pragborgen påvägen tillbaka, vi hade läst lite angående att det skulle vara dåligt med parkeringar. Men så dåligt hade vi inte räknat med. Vi fick köra runt hela borgen, på kullerstensgator tills vi tillslut hittade ett par parkeringar i den lila zonen. Självklart är det zoner man ska hålla reda på, blå zon för boende, lila för blandat mot betalning och grön för betalning. Men vi hittade i alla fall en parkering så vi kunde promenera uppför berget till borgen. Tyvärr stängde den tidigt på söndagar så vi fick bara ta en liten tur runt den istället för i.
 
Måndagmorgon packade vi ihop oss och påbörjade resan vidare mot Dresden i Tyskland. Dock med ett stopp på en marknad först, där vi fick träna på att pruta. Vi var inte alls duktiga på det, men lyckades ändå få med oss lite grejer
 
Bilresan till Dresden tog väl sisådär 2h, och där hade vi också bokat lägenhet via Booking. Visade sig att det var på översta våningen i en gammal tysk tants hus. Det var väl fräscht och så, men trångt. Tur att det fanns en balkong vi kunde hänga på!
 
Vi hade läst lite om just denna stad, där hela innerstaden blev bombad 1945 av Royal Air Force och det amerikanska flygvapnet (USAF)  och totalt var det 772 engelska plan samt 311 amerikanska flygplan som bombade staden. Vi ville veta mer om detta och tog oss till ett museum, dock hade de bara lite minnesstenar längst upp i byggnaden. Så det var inte alls värt att titta på, så istället tog vi oss ut till fina byggnader vi sett på vägen.
 
Avslutade kvällen på balkongen med utsikt över staden
 
Tisdagmorgon tog vi oss vidare mot Schwerin, det skulle ta 4h 40min men tog väl runt 5 & en halv skulle jag gissa. Tog oerhört lång tid att sig förbi Berlin! Men fram kom vi, och efter en promenad vid slottet blev det att se Sverigematchen på en sportbar med drinkar. Detta var en riktigt mysig liten stad med charmigt centrum!
 
Onsdag så bar det av hem, vi tog bilen en timma till Rostock, handlade lite på Bordershoppen och hoppade sedan på båten till Trelleborg. Därefter 3 timmars bilkörning hem, med ett stopp på Max förståss!
 

Roadtrip Del 2 - Österrike

Den 2018-07-07, kl 10:00:00
Filed in Våra Resor, Våran vardag | Kommentarer: 0
Efter att vi besökt slottet Neuschwanstein på måndagen så sätter vi oss i bilarna och åker vidare ner i Österrike (med stopp på bensinmack vid gränsen för att köpa ett tiodagars kort man ska klistra på bilen). Denna gången styr vi bilen till Innsbruck som ligger ca 2h bort. Vi åker genom små byar och har otroliga utsikter hela vägen.
 
Innsbruck ligger väldigt fint då det är helt omringat av berg och vi har även sådan utsikt från hotellrummet (dock glömde jag fotografera det). För när vi väl kom fram till hotellet (som FYI också var under renovering..) så var det bråttom. Vi tjejer skulle ju hinna förbi Primark innan dom stängde. Så jag och Daniel fick kasta i oss lite mat och sedan sprang vi iväg och shoppade medan killarna hittade en bar som visade fotboll.
 
Det blev ju en väldigt kort visit i Innsbruck då vi redan nästa morgon skulle ge oss iväg, denna gång åt med bilarna åt olika håll. Killarna till Örnnästet och tjejerna till Hallstatt, för att sedan mötas upp i Linz. Maria hade kollat upp vädret och det skulle vara sol och uppehåll i Hallstatt mellan 11-14, och då detta var nästan 3h bort så fick vi ta oss iväg efter att vi köpt lite frukost.
 
Hallstatt var en otroligt mysig by och absolut värt att besöka trots att det var oerhört turistigt. Men mysiga gator, fina vyer och dödskallekyrkan var en upplevelse. Denna by är också en av Unesco World Heritage Sites.
 
Visade sig att killarna också besökte en oerhört turistig plats, Örnnästet. Tyvärr fanns inte mycket av historian kvar på platsen då Tyskarna själva har valt att ta bort mycket av det. Men utsikten var fantastisk, och killarna var väldigt nöjda med det besöket också.
 
Tisdag eftermiddag så möttes vi upp i Linz, där jag, Daniel och Becca hyrt lägenhet och Maria och Christian hotell. Lägenheten vi hyrt stod att den var ganska central, vilket den inte var plus att den såg fräsch ut på bilderna och skulle ha mer rum än den hade... Så vi bodde trångt och tråkigt kan man säga... Tur att det fanns ett UNO liggandes som vi kunde hålla oss sysselsatta ett tag.
 
Vad ska man säga om Linz, well, det var en industristad som inte var speciellt intressant. Anledningen till att vi valde denna stad var ju egenligen bara för att det låg med bra avstånd mellan Innsbruck och Wien, samt koncentrationslägret Mauthausen. Linz är ju även den tredje största staden i Österrike, så här fanns det lite shoppinggallerior och liknande, men första kvällen var vi dock oerhört trötta så vi tog oss bara in till centrum och käkade middag innan vi tog taxi tillbaka till lägenheten för att sova.
 
Onsdagen skulle vi gå på Mauthausen. Detta koncentrationslägret var ett av de mest brutala, då fångarna som kom dit skulle arbeta i granitstenbrottet tills de dog. Lägret fungerade både som ett koncentrationsläger och en avrättningsplats för motståndare. Det passerade nära 200 000 fångar genom lägret. Omkring 119 000 av dem dog i lägret.
 
När man går runt på Mauthausen så kan man antingen ladda hem en app som berättar historian, alternativt hyra en audioguide (det är precis samma information i bägge). Och något av det bör man göra, för det var väldigt intressant och gripande att få informationen samtidigt som man står framför och inne på ställena man får höra om.
 
Efter denna gripande upplevelse så åkte vi tillbaka in till stan för att få i oss lite mat. Killarna skulle sedan se lite fotboll, så då passade vi tjejer på att upptäcka Linz. Kan dock säga att det inte var så mycket att upptäcka. Vi strosade lite så att Maria fick köpa lite stenar, tog lilla sightseeingtåget runt stan (som bara pratade om saker som finns att göra och uppleva i Linz och nästan ingen historia, "och nu passerar ni en av Europas finaste torg" vi tittar ut och ser inget speciellt med torget. Men vi fick i alla fall se några mysiga bakgator som vi annars hade missat. Så någonting gav det i alla fall. Men drinkställen fick vi leta efter, enda drinken de verkar servera i Europa just nu är Aperol Spritz, skittråkig drink på Prosecco
 
Vi hittade även en cool kyrka som vi passade på att besöka
 
Torsdagen vaknade vi i lägenheten tidigt och tog bilen vidare till Wien, en resa som tog strax över 2h. Maria och Christian skulle ta det lugnt på morgonen men fick även problem med bilen så de behövde snurra runt och leta efter en verkstad som kunde lite engelska, vilket tog ett par timmar!
 
Väl I Wien så började vi sightseeinga lite, köpte ett dygnskort på spårvagn och började titta runt. Här var det ju meningen att vi skulle spendera två dygn.
 
 
 
Vi passade även på att beställa in lite lunch och efterrätt (andra bilden är en marzipan Kartoffel, förfärlig enligt mig).
 
Hursom helst så hade vi bokat en lägenhet via Airbnb där vi allihopa skulle sova. Jag hade försökt kontakta uthyraren redan någon dag innan för att bestämma en tid för incheckning men inte fått svar. Så precis när efterrätten kom in så får jag svar från henne att det blivit en läcka från ett rör i hennes lägenhet och att vi inte kommer att kunna bo där denna vistelse. Så det var bara att bege sig tillbaka till bilen för att googla fram andra alternativ. Efter lite dividerande med Maria och Christian så kom vi fram till att befintliga alternativ i Wien var oerhört dyra och vi hade hittat bättre alternativ i Prag (som skulle vara vårt nästa stopp, medan Maria och Christian egentligen skulle bege sig hemåt efter Wien). Så då bokade vi en lägenhet för oss allihopa i Prag istället. Så det var bara hoppa in i bilarna och köra de ca 4h vidare mot Prag (med stopp på bensinmack för att köpa klistermärke för Tjeckien).
 
Jag kontrollerar parkeringsplatser och övrig bra att ha information om Prag
 

Roadtrip Del 1 - Romantiska vägen i Tyskland

Den 2018-07-06, kl 18:55:00
Filed in Våra Resor, Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi påbörjade vår roadtrip genom att torsdagkväll köra på Stena färjan över till Kiel eller som Becca sagt "Tjiil". En rätt så tråkig färja, där killarna hittade fotboll att titta på medan vi försökte sysselsätta oss på annat håll. Det blev en riktigt tidig kväll för oss allihopa!
 
Fredagmorgon, efter en redig frukost på båten så bar det av. Nu skulle det köras hela vägen ned till Wuerzburg, vilket var en resa rakt ner genom Tyskland på 60 mil. Vi hade räknat på att den skulle ta ca 6h, men på grund av vägarbeten längs med typ hela Autobahn så tog det mycket längre tid än väntat, så närmare 8 timmar. Men fram kom vi tillslut, efter ett par kisspauser på vägen. Tur att det finns många rastplatser på de Tyska vägarna
 
När vi lyckats hitta och checka in på hotellet i Wuerzburg så tog vi oss en promenad in till centrum för att få i oss en bit mat. Vi strosade även sedan till den stora floden och en minifestival som verkade pågå då mycket folk hade samlats. Väl på bron så fick vi syn på ett slott, så då tog vi oss en promenad upp för berget för att titta lite på slottet och på utsikten. Sedan var vi så trötta efter dagens bilpass så vi började promenaden tillbaka.
 
 
 
Fredagmorgon så kände vi oss redo att lämna Wuerzburg och bege oss mot nästa sovplats Rothenburg ob der Tauer. Men då detta nu endast låg 45 minuters bilväg bort, så tyckte vi att en timmes omväg till Bamberg kunde vara värt. En stor del av staden Bamberg är nämligen med på Unescos World Heritage Site.
 
Bamberg var en trevlig liten stad, vi strosade och åt riktigt god Italienskt pasta innan vi begav oss vidare.
 
Här har vi hittat till Old Town Hall, en av de mest fotograferade sevärdheterna i Bamberg
 
 
Vi gick sedan upp till Katedralen & området på berget
 
Nu var det alltså dags att sätta sig i bilen igen och brumma vidare till Rothenburg ob der Tauer. En av favoritstoppen för många av oss. Detta var alltså en liten stad med endast 10 000 invånare. Vi promenerade runt bland kullerstensgator, var inne på både ett kriminalmuseum och julmuseum samt den populära julshoppen. De har alltså på riktigt en julaffär som är öppen året runt med otroligt fina julgrejer, men till mycket höga priser, så det blev mycket dividerande om vad som faktiskt var värt att köpa och inte.
Vi bodde även väldigt centralt i gamla delen av Rothenburg, vägg i vägg med julshoppen faktiskt.
 
Becca fick ett badrum i rosa på hotellet
 
Höjdpunkten för turisterna i Rothenburg verkade vara denna byggnad. Den står ståtligt på torget och varje heltimma så slår klockan och två fönster öppnas. Där kan man se två dockor, and thats it. Vi förstod verkligen inte hur detta kunde vara så populärt
 
Rothenburg består av mysiga kullerstensgator med charmiga hus
 
Hittade även till den gamla stadsmuren och borgen inuti. Mycket spännande
 
Lördag blev museum och shoppingmorgon i Rothenburg. Vi började med Kriminalmuseum, där olika typer av tortyrredskap visades upp tillsammans med en text om hur detta användes. Samt lite historia om hur tortyren utvecklats. Fanns verkligen fruktansvärda metoder förr i tiden, intressant läsning faktiskt
 
Sedan över till julmuseét, som tyvärr inte var mycket att hänga i granen, de kunde ha gjort detta så mycket bättre. Men julshoppen, Oh My God var mycket fint det fanns och självklart fick jag med mig hem lite också. 
 
Nu var det dock dags att lämna mysiga kullerstensgator och istället bege sig vidare ner mot Neuschwanstein. En bilresa som beräknades ta ca 3h 30 minuter. Men som vanligt tog lite längre tid på grund av vägarbeten. Det var verkligen ombyggnationens år detta året. Nästan alla vägar och nästintill alla sevärdheter var under ombyggnation... och det här med Romantiska vägen, jag hade föreställt mig sådana mysiga slingriga vägar genom Tyskland. Istället var det en benämning på en rutt man kan ta för att se mycket slott och andra sevärdheter på vägen, så det mesta var autobahn. Tills vi nu kom ner mot Neushwanstein, detta slottet ligger ju väldigt nära gränsen till Österrike så helt plötsligt kom de där slingriga vägarna med berg runtomkring!
 
Sen en liten varning när det gäller mat efter vägen. Vi hade nämligen sett rastplatser överallt, förutom sista sträckan. Vi var inte så hungriga när vi körde från Rothenburg utan tänkte att, "det tar vi påvägen". Tji fick vi när vi insåg att det inte alls fanns så mycket att ta på vägen. Så när vi väl blivit vrålhungriga så såg vi skylten till Augsburg och tänkte att ja, där kan man väl stanna och äta mat, men när vi väl kom in i stan så såg jag  miljözon skyltarna och kom att tänka på att NEJ, detta är en stad man behöver en miljödekal i, vilket vi inte hade. Så det var bara att köra ut från staden och vidare mot målet istället.
 
När vi väl ser slottet så bara måste man stanna och fotografera...
 
Visade sig dock att vi bodde på ett litet Bed and Breakfast precis under slottet, med denna utsikt från rummet
 
Efter incheckning som FYI var mellan 17-20, så tog vi bilen till ett matställe vid Hohenswangau som låg precis nedanför slottet, vi hade definitivt inte behövt ta bilen då det var ca 10 minuters gångväg. Så vi tittade lite på den mysiga sjön, käkade lite mat och planerade morgondagen, som tyvärr skulle bli regnig.
 
Måndagmorgon tog jag och Becca oss i spöregn till biljettkiosken i Hohenswangau, man kan nämligen bara köpa rundtursbiljetter samma dag som det gäller, och biljetterna kan ta slut. Så vi var där när de öppnade och jag fick snällt köa i regnet. Vi tog biljetter till klockan 12, då vi tänkte hinna äta frukost och kolla lite souvenirbutiker innan visningen. Plus att de förvarnade att man bör försöka ta sig upp till slottet ca 1,5h innan visningen. Vi var först sugna på häst och vagn upp, men eftersom det regnade så kunde man ändå inte se något, så vi tog bussen upp istället (en promenad på 40min uppför var vi inte alls sugna på). Vi hoppade av bussen och promenerade ut mot bron där man skulle få som bäst utsikt över slottet, men det var bara disigt och regnigt. Som tur var släppte regnet och dimman efter ett tag, så vi kunde ta oss tillbaka dit senare!
 
Detta slottet var också under renovering btw, så det gick inte att fotografera framifrån, vilket var lite synd. Men men, vi fick våran guidade tur i slottet (med fotograferingsförbud), en rundtur på ca 30 minuter så det var helt lagomt. Sa jag förresten att Neuschwansteinslottet är förebilden för Törnrosas slott och är ett av världens mest kända slott
 
Utsikten från hängbron
 
Fanns även ett till slott i närheten, Hohenshwangau Castle. Men det besökte vi aldrig