En dålig ide

Den 2022-03-31, kl 17:06:54
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Att tro att man kan steka plättar när man är hemma ensam med en tvååring.

Han lyckades;
- Möblera om i köket
- Kasta en ljuslykta i golvet, som tur i oturen höll
- Vände upp och ner på Tottes matskål
- Tog en tugga av en banan med skal

Sen kastade jag ut honom ur köket. Då gick han bärsärk i vardagsrummet. Varken mina plättar eller lägenheten är nöjd med resultatet.


Babyträff

Den 2022-03-27, kl 17:00:47
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Så var det dags för mammorna att träffas igen. Vi drömde oss tillbaka till tiden då barnen faktiskt låg stilla i sin vagn så man kunde prata lite, istället för att jaga. Men kom samtidigt ihåg att vi under den perioden längtade tills barnen kunde leka med varandra. Det var roligare i fantasin än i verkligheten. Den mesta tiden idag gick åt att jaga dom små som sprang runt som tokar. Vi hade valt Botaniska som också i tanken var en fin plats med öppna ytor, men istället var en plats där dom kunde gräva i jord och plocka upp skyltar med växtnamn. Matteo passad på att smaka på lite jord, tvätta lite sten i munnen och möblerade om bland växter. 

Men mellan detta så hann vi ju också utbyta några ord när det var dags för mellis och barnen satt stilla ett par minuter



Nya utekläder

Den 2022-03-27, kl 13:43:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Beställde ett par utebyxor plus en ny overall för Ielms. Lite stora, men superfina



Aeroseum

Den 2022-03-26, kl 17:40:40
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag var vi o lekte med Charlie på Aeroseum. Vi fick provsitta flygplan och utforskade den stora bunkern. Tittade på när Charlie flög i en simulator och lekte med bollar på barnavdelningen. Det sistnämnda var väl det som uppskattades mest. Men det var en intressant upplevelse, och personalen som jobbar där brinner för sitt intresse






AW med jobbet

Den 2022-03-26, kl 17:39:25
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var det AW på jobbet tillsammans med en massa nya kollegor. Företaget där jag jobbar har ju blivit uppköpta, så vi fick träffa några från deras Göteborgskontor. Så det bjöds på en supergod buffé, liveband med quiz, och alkohol. Mitt lag vann quizen rätt överlägset. Och så blev det dans och en massa tjöt. Riktigt trevligt


Träning

Den 2022-03-20, kl 18:47:52
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
På jobbet har vi Challengize nu= alla som vill vara med blir indelade i lag pch så ska man samla poäng genom att motionera. I början på veckan låg jag sist i min grupp, så jag fick börja gå till gymmet på lunchen och hoppa av spårvagnen tidigare för att ta en powerwalk till jobbet, så nu ligger jag inte sist längre. I veckan ska jag försöka cykla till jobbet för att få lite poäng. 


Lekplats i Kärra

Den 2022-03-20, kl 17:39:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Becca har spanat in denna lekplatsen när hon delat ut post i området. Så idag tog vi en tripp dit och lekte, den var superfin!



Sen tog vi en promenad runt Svankälla våtmarkspark. Mysigt, varmt och mindre än vad vi trodde


1 år och 10 månader

Den 2022-03-20, kl 08:02:10
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Månadens Favoritleksak: Spingcykel
Månadens Favoritmat: Fortfarande Pannkakor, sambal oelek gryta
Månadens Favoritord: Upp, Sitta bil
Månadens Favoritprogram: Nicke Nyfiken

Nu börjar två-årsdagen att närma sig och du har fortsatt otroligt mycket energi. Inte ens efter en heldag på dagis är du trött, utan vill hemskt gärna att vi jagar runt dig i lägenheten. Du har så mycket spring I benen att du springer jämt, till och med i barnstolen vid matbordet. Du är fortsatt väldigt glad mestadels men har ett otroligt dåligt tålamod med allt. En duplobit som inte fastnar direkt, ett släp som inte vill fastna på bilkroken eller tåget som du sätter åt fel håll så magneterna inte vill dra sig mot varandra. Nej då blir du arg och gnäller och kastar iväg det. 
Du älskar vatten och leker gärna i badkaret, tillsammans med dina leksaker. Du vill gärna att allt ska bada med dig, såsom snutte, mobil och bobbycar..Tar gärna en hink och häller ut vattnet över hela golvet i badrummet, för då blir det blött, som du gärna förklarar

Du pratar massor nu, räknar till och med till 10 helt själv. Emellanåt är det svårt att hänga med i språket men vi har ändå lärt oss hyffsat att hänga med. 

Du har nu också fått din första cykel, en springcykel och älskar att gå med den. Emellanåt kan det vara svårt att hänga med, för du har ett otroligt tempo redan

Storleksmässigt fortsätter du lite ojämt, där 86 börjar bli trångt på överdelar medan det fortsatt är precis lagom på neredelar. Och fötterna är fortsatt små senast jag mätte, växer dom ens? Eller är det bara jag som är värdelös på att mäta?




Lördagsmys

Den 2022-03-20, kl 06:13:01
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår fick vi barnvakt (Charlie o Klas) så vi gav oss ut rätt så tidigt i solen och tog lite gott att dricka med Anna och Mikael. Så det blev först ett glas vin ute i solen och sen fortsatte vi in på steampunk bar och tog en riktigt god blåbärsdrink 

Sen var det dags för något som Daniel haft lite småångest inför, fiskekrogen. Men det gick hur bra som helst, jag o Mikael delade på en skaldjursplatå som förrätt och sen beställde vi alla in dagens fångst som var hälleflundra. Supergott. Däremot så var det rekommenderade vinet inte riktigt i min o Annas smak. Eklagrat Amerikansk, för 900kr flaskan.. Tacka vet jag Riesling.

Sen tog vi en uber bort till en bar jag spanat in, Botanico. Det var jättefint djungeltema där och personalen var supertrevlig. Det enda vi kunde klaga på egentligen var väl ljudvolymen på musiken som var lite hög. Ska jag rekommendera en drink så var det deras signaturdrink Passion. Vill man vara mer äventyrlig som jag, så beställer man in Monkey Business. Fint serverat, men det var nog det värsta jag druckit med både chili och jalapeno sirap. Nästan alla runt bordet började hosta när vi smakade den.

En otroligt trevlig men dyr kväll ute


Första cykeln

Den 2022-03-18, kl 18:10:23
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Puky balanscykel inköpt och han älskar den


Promenad till dagis

Den 2022-03-16, kl 11:21:11
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
På morgonen påväg till dagis så brukar vi prata, sjunga och träna på ansiktsuttryck



Söndagslek

Den 2022-03-14, kl 19:28:20
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det var ju riktigt härligt väder även söndag, så det blev först en sväng runt kvarteret med Matteos nya leksak, en springcykel i form av en polismotorcykel. Han älskar den!
Sen på eftermiddagen så lekte vi I Slottskogen.


Avslutade sen kvällen med lite mys i soffan. Det var en av oss som myste lite mer än den andra


Beställt kläder

Den 2022-03-13, kl 14:01:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Beställde lite kläder till Matteo. Supergulliga





Lördag

Den 2022-03-13, kl 10:11:35
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi mötte upp Charlie o Klas i Änggården o promenerade till Trindemosse (en lite pöl). Grillade korv och utforskade skogen och pölen. Självklart skulle Matteo känna på isen och vattnet, men verkade inte alls bry sig om att det var kallt. En väldigt mysig stund i skogen i vårsolen


Sen blev det mellokväll med tjejerna med Sangria o tacos


Helgens bravader

Den 2022-03-07, kl 06:10:20
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det har varit så himla fint väder i helgen så vi har varit ute mycket. Lördag så blev det en utflykt till Slätta Damm där vi tog en promenad o en liten fika. Sen invigde vi grillen på kvällen.

Söndag tog vi en utflykt till Kättilröds 4h gård, tittade på djur och traktorer. Och lite picnic i solen