Höstbilder

Den 2021-10-31, kl 11:57:09
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu är hösten här på riktigt med både mörker och fina färger. Matteo tycker såklart att det är jättespännande att springa omkring och titta
 

Bio och egentid

Den 2021-10-31, kl 10:44:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår kom Charlie o Klas över för att vara barnvakt och Jag och Daniel åkte iväg till bion. Vi tog lite att dricka i baren medan vi väntade in de andra och sen var det dags för senaste bondfilmen på IMAX. Filmen var jättebra och perfekt att se i en IMAX salong. Jag hade nog inte orkat att sitta i en vanlig salong med tanke på längden på Filmen, 2h 43minuter. Men sitter man i fåtöljer som går att fälla bak så klarar man det enkelt!

Vi promenerade sedan vidare till en italiensk restaurang i närheten och åt lite mat. Det var dock galet varmt där inne, tyckte till och med jag. Så alla var stressade att äta upp och gå ut för att få lite frisk luft. Därefter gick vi vidare och tog en drink på en pianobar. Riktigt skönt och trevligt att komma iväg en sväng. Och det hade gått super för Charlie o Klas också!



Mys

Den 2021-10-29, kl 13:21:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är ju så skönt att komma hem från jobbet och få sitta i soffan och mysa en stund. 


Embra Design

Den 2021-10-28, kl 16:46:37
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 
Klänning: Emilie Reinbrandt (Embra Design)
Hår: Suada Beautyboutique.dea
Modell:  Naomi Garnatz
Fotograf: Jeanette Unfors

Min Matteo

Den 2021-10-27, kl 14:32:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Matteo har äntligen fått gå tillbaka till dagis igen och både måndag och tisdag gick super, han grät inte ens när jag lämnade honom. Jag bara kom dit och förskolläraren sträckte fram sina armar till Matteo och han hoppade över frivilligt. Imorse var han dock kinkig igen
 
Igår var jag, Becca och Matteo på Ikea och promenerade. Han fick springa en sväng själv och pilla på möbler och så, och tyckte det var superroligt. Vi passade även på att äta lite, det syntes vart vi hade suttit när vi var klara. Vi skyndade oss därifrån sen.

Men egentligen var vi på Ikea för att köpa de två pallarna som jag ska montera ihop, jag ville ha dom i vitt. Men dom är slut i hela Sverige, så jag gav upp och köpte träfärgat, för man vet ju aldrig när det kommer in igen. Vi får bara se när jag orkar montera ihop dom, och skulle jag vilja ha en annan färg så får jag väl måla helt enkelt.
 


Halv åtta hos Charlie o Klas

Den 2021-10-24, kl 10:30:19
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi saknade ett par denna gång, Maria, Christian o Victoria hade åkt på en förkylning och fick hålla sig hemma. Men vi andra tappra själar träffades hos Charlie o Klas och hade en riktigt mysig kväll. Middagen började med en parmesan och blomkålssoppa, och därefter en plocka själv ihop pulled pork burgare och avslutades med en apelsinefterrätt.

Vi spelade spel och lekte lite med Matteo. Vi hade ju planerat med barnvakt för kvällen, men Mia hade också åkt på en förkylning. Så lillen hängde med. Men det gick helt okej ändå, vi fick bara vara väldigt effektiva under middagen








1 år & 5 månader

Den 2021-10-21, kl 13:38:07
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Månadens Favoritleksak: Bilar i alla storlekar och former (förutom pappas snusdosa och mobil)
Månadens Favoritmat: Korv, spaghetti och köttfärssås, grillad kyckling och Sambaloelek gryta
Månadens Favoritord: Bil och Bada (uttalas Bådda)
Månadens Favoritprogram: Stadens hjältar och Blippi
 
Senaste tiden har ju varit förkylning, på förkylning, på förkylning. Som tur är så verkar vi inte vara ensamma om detta i alla fall. Men stackars lilla dig, som hela tiden måste vara snorig och få den där jäkla förkylningsastman. Dock verkar du aldrig särskilt sjuk, energin har du konstant och springer gärna runt och leker hela dagarna ändå. Du tycker om att upptäcka nya saker och älskar nu hål i alla dess former och storlekar, för i hål kan man stoppa saker. Du kan ännu inte se vad som borde passa i hålet, utan testar gärna för att se om det verkligen inte passar. Sen har du ju lite dåligt tålamod så passar det inte efter två gånger, då blir du arg. Du älskar fortfarande mat, men när du är sjuk så blir du lite kingig och då blir det väldigt mycket korv med ketchup.
 
Du älskar att leka jage, och vill gärna springa fram och tillbaka (vilket är väldigt svårt nu när du är sjuk då du hostar tills du nästan kräks). Vi försöker också att läsa böcker för dig, men det är du inte alls särskilt intresserad av, det är ju mycket roligare att leka med dina bilar och bygga med Duplo. Du är 0-100% = antingen sovande eller speedad. Vi försöker hänga på så gott det går, men har man inte fått sova ordentligt så är det svårt att hänga med i din energi. Och du älskar att vara ute och upptäcka världen, där ute finns det ju alltid något fordon att titta på, eller något nytt löv eller sten att upptäcka
 
Du är en supertiger!
 


Bröllopsfotosession

Den 2021-10-21, kl 12:42:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
 
Klänning: Emilie Reinbrandt (Embra Design)
Hår: Suada Beautyboutique.dea
Modell:  Rebecca Eliasson
Fotograf: Jeanette Unfors

Leker med lampa

Den 2021-10-21, kl 12:22:01
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Plockade fram en lampa som Matteo fick leka lite med, tills han kastade den i golvet. Då var det slutlekt
 

Höst med Matteo

Den 2021-10-19, kl 09:38:13
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
 

Vabbningen fortsätter

Den 2021-10-18, kl 20:11:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Förra veckan vabbade vi ju tisdag, onsdag, försökte lämna på dagis på torsdagen. Men han blev hemskickad på dagen pga hostan, så vi vabbade fredag också. Idag har vi träffat en läkare som konstaterade att allt såg bra ut, så det är förkylningsastma. Plus feber idag då. Men vi har fått utskrivet astmamedicin som ska ges via en ansiktsmask. Jomen tjena, hur gör du det på en hyper unge som inte vill. Well, vi skulle försöka i alla fall. Så vi får väl ge det några gånger. Men om han är feberfri imorgon så får han prova dagis igen på torsdag. 
Nu har dom ju ändrat reglerna för vabbandet igen, så nu är det läkarintyg efter 7 dagar. Yeey. Så det är bara ringa vårdcentralen imorgon så att dom skriver ut intyg till honom.

Men snacka om att det är ett evigt vabbande och då är vi ju inte ens inne i vabbruari. 



Äta soppa

Den 2021-10-17, kl 19:24:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
För någon vecka sedan så fick vi veta att dom ätit soppa på förskolan. Blev lite förvånad, för hur äter man soppa med barn som inte kan hålla skeden åt rätt håll? Fick med mig hem en påse med Matteos sjöblöta kläder, så att.. Man blir dock lite nyfiken på hur det köket ser ut efter en sopplunch


Leka med Becca

Den 2021-10-14, kl 08:29:13
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I Tisdags var vi hos Becca och lekte lite, kokade palt och fotograferade. Han har ju haft en sån hosta det senaste så han fick vara hemma tisdag och onsdag, och vi ringde knodd appen. Fick utskrivet luftrörsutvidgande astmamedicin. Tyckte inte det hjälpte värst mycket mer än hostmedicinen vi har gett honom. Plus att det är ju omöjligt att få honom att andas in genom masken i 7 andetag... så det kommer vi nog inte använda. Men inatt har han I alla fall kunnat sova utan att få hemska hostattacker så det går ju åt rätt håll

 


Mys o bad

Den 2021-10-10, kl 15:38:05
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår började vi dagen med en promenad på Eriksberg, vi gick längs med vattnet till en hållplats för båten och tog den tillbaka. Skulle sen gå in och äta lunch på ett café, visade sig att dom bara serverade mackor. Maten på menyn hade dom inte på helger. Väldigt underligt. Men Men, tiden var knapp (direkt efter lunch är det sovdags för lillen), så vi tryckte i honom en grötklämmis och så fick han smaka leverpastejwn på mackan jag köpte. Sen var det dags att lämna av Daniel och hämta upp Becca och Erik. Vi körde ner till Kungsbacka och shoppade på Kungsmässan i väntan på att Matteo skulle vakna. 

Hittade sötaste caféet, så där blev det en paus med våfflor, bubble tea och tårta. När Matteo tillslut vaknade så fick han korv som vi hade handlat innan. Han älskar korv så han var nöjd.

Vi åkte sen vidare till badhuset i Kungsbacka och lekte I småbarnsbassängen, simmade i strömmen och bubblade lite. Becca och Erik provade även röret och tyckte det var helt okej. Men alltså shiit vad trött man blir av att bada. Både jag och Matteo var helt slut när vi kom hem igen!



Möte med en pingla

Den 2021-10-08, kl 16:24:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag tog jag en lite längre lunch och mötte upp Piteå-Helene på TacoBar. Hon var på snabbvisit i Göteborg (mellanlandning) och påväg vidare till Hamlstad för en cheerutbildning. Så en liten lunch passade ju super.
 
Så vi gick till Tacobar och käkade lite och pratade cheerleading, barn och hur gamla vi blivit! 
När man pratar om hennes cheertjejer i seniorlaget som hon tränar och dom är födda mellan 2006-2010, då man själv började cheer. Gosh. Och att vi kört cheer i typ halva våra liv. Ja, då börjar man nog bli gammal på riktigt
 
Men det var i alla fall en riktigt mysig lunch där vi fick prata av oss och få en liten uppdatering om vad som händer i varandras liv
 

Lek och bus

Den 2021-10-08, kl 11:05:41
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi var och busade på Frölunda Torg igår







Hjälpa till pall

Den 2021-10-06, kl 09:30:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Är inne på att fixa en hjälpa till pall. Dom finns ju att köpa färdiga

Det går även att köpa 2st Ikea Bekväm pallar och skruva ihop dem, för 159kr styck. Så jag är inne på detta alternativet


Dagis

Den 2021-10-06, kl 08:18:02
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Måste ju bara säga att man känner sig hur hemsk som helst som lämnar Matteo på dagis. Varje morgon är det gråt bara vi närmar oss dagis och han blir totalt förstörd när vi kommer in. Men samtidigt vet man ju att han kommer att vänja sig och det går ju faktiskt bättre och bättre. Han äter bra och leker mycket på eftermiddagen i alla fall. Men ändå


Stadsmuseet

Den 2021-10-04, kl 13:02:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och Matteo var en sväng förbi stadsmuseet och lekte på barnens museum och gick snabbt igenom övriga utställningar. Man orkar inte riktigt gå långsamt och läsa skyltarna när man bär runt på 11.5kg. Men det var i alla fall lite mystid tillsammans. 


Tandställningen

Den 2021-10-04, kl 10:44:02
Filed in Tandställning, Våran vardag | Kommentarer: 0
Yes, då har jag varit hos tandläkaren och hämtat mina retainers. Rekommendationen är dock att fortsätta att använda dem som vanligt i 3 månader och därefter endast på natten. Så att tänderna hinner fixera sig ordentligt. Men man kan ju även ha ute dom en stund, så känner man när man sätter tillbaka om stunden var för lång. Så kan man fasa ut det. Men officiellt så byter jag till natt tandställning 1 januari!

Nöjd med resultatet? Ja. Absolut. Nu kommer jag till och med att våga le på bild!