Nu är dom här

Den 2020-10-30, kl 10:26:14
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag o Matteo hämtade pappa o Eva igårkväll, så det blev då lite nattafika och så har vi hunnit med frukost idag. Vi ska strax ut på promenad, men jag har hunnit fotografera honom i den nya bodyn. Sicken snygging!
 
 

Promenad i det fina vädret?

Den 2020-10-29, kl 13:53:41
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Kollade väderappen imorse och såg ut att bli strålande sol. Så jag kollade med mammorna om någon var sugen på en promenad i det fina vädret. Självklart jinxade jag det och när vi väl möttes upp så spöregnade det. Sen regnade det till och från under hela promenaden. Men sen dess så har det varit fint väder. Så, det var ju typiskt!
 
Här har vi en cooling som hatar sin nya tröja, men som är urgullig i den.
 

Ny outfit

Den 2020-10-28, kl 13:40:26
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu kan han ju börja ha tröjor istället för bodys, han börjar ju bli så stor vår pojke!
 
Vi håller på att städa och förbereda för att pappa och Eva kommer till oss imorgonkväll och stannar över helgen. Kommer bli supermysigt. Matteo är dock inte så bra på att hjälpa till med städningen än så länge. Han gnäller mest på mig och tycker att jag borde leka med honom istället
 

Träning

Den 2020-10-27, kl 07:16:00
Filed in Vi tränar Cheerleading, Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var det träning igen och det kändes att man nyligt ställt om klockan, så träningen 19-21 kändes väldigt trött och sent. Men roligt hade vi i alla fall, med mycket stunt! 
 
Här kommer en liten lagbild från förra gången
 

Sötaste påven

Den 2020-10-25, kl 10:36:43
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Den sötaste påve man kan tänka sig
 

Halloween

Den 2020-10-25, kl 10:29:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Så det blev tillslut en liten halloweenfest, vi körde i lokalen hos Naomi för att vara mer coronavänliga med avståndet. Så under kvällen så blev det beerpong, pingis och dans. Påven var också med och ville inte alls sova. Han tyckte det var alldeles för spännande med allt ljus och folk
 
 

Vaccin och snabbväxning

Den 2020-10-22, kl 15:26:52
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Han fick 5 månaders vaccinet igår, natten vart riktigt jobbig då han vaknade med feber, ont i magen och skrikig. Så han fick alvedon och mat.. feberyrade lite också tror vi, han pratade i sömnen lillen. Så det vart inte så mycket sömn. Men nu verkar det ha släppt i alla fall.
 
Sen så har han tvärväxt från 4 månaders kollen, då var han 63,8cm och nu 66,8. Och detta måste ha hänt nu, för pyjamasen i 62 som var lite lång i benen förra veckan, var precis på gränsen igår.. GALET!
 
 

Second Hand

Den 2020-10-21, kl 08:32:26
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När man hittar detta på Second Hand. Jag har så många frågor


Ny body

Den 2020-10-20, kl 13:46:16
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 1
Är den inte söt?!
 



Ont i tänderna

Den 2020-10-20, kl 12:28:56
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då har jag äntligen fått nya tandställningen och varit hos tandläkaren o satt på de nya klackarna. Så nu har jag ont! Tur att det bara håller i sig 2 dagar bara. Såhär ser jag tydligen ut nu


5 månader

Den 2020-10-19, kl 17:24:17
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Då var du redan hela 5 månader gammal. Du kan nu rulla över från rygg till mage och tillbaka igen, gillar fortfarande inte speciellt mycket att ligga på mage. Men kan ändå ligga så ett tag innan du blir arg och vill göra någonting annat. Jag har fortsatt att tvinga dig att sitta och leka i babygymmet, för det är bra att kunna sitta, men detta är inget du föredrar. Ofta blir det situpsliknande övningar och så tippar du från sida till sida så att jag måste fånga upp dig. Du har ju fått en hoppgunga att stå i eftersom du uppenbarligen är en stå bebis, och den har du börjat gilla mer och mer och nu är du så pass rörlig att du får musiken att gå igång själv. Du har även provat racerbilen (gåstolen) och når nu precis ner till golvet. Än så länge lyckas du dock bara köra den bakåt.
 
Sen har du också börjat dregla ordentligt, och inte hjälper det att du alltid har handen i munnen. Mamma köper en massa dregglisar, men det blir aldrig tillräckligt. Trodde ett tag att det var på grund av att en tand var på väg, men jag har försökt kika i din mun medan du ler mot mig och kan inte se någonting. Så det är bara dreggel för dregglingens skull...
 
Du är en rutinbebis som följer hyffsat samma schema med mat och sovning varje dag och har precis börjat äta lite gröt till frukost och smaka på lite olika mat och frukt. Det blir alltid lite smågrimarser när du får smaka innan du fattat att det faktiskt var lite gott. Sen att det mesta fortfarande kommer ut är ju helt normalt. Jag försöker fint visa hur man ska göra för att äta, men du skrattar bara åt mig då.
 
Du är dock en väldigt glad och lite rastlös bebis. Oftast vill du bara göra saker i några minuter och sedan vill du byta aktivitet. Du tycker om att hjälpa mamma att träna och skrattar gärna åt oss båda när vi skrattar med dig. Och så tycker du fortfarande om alla människor och vill gärna vara i centrum hela tiden. Vilket du också oftast får, och skulle någon titta åt ett annat håll så är du bra på att leda tillbaka uppmärksamheten på dig själv igen. Älskade lilla skrutt!
 
 

Victoria

Den 2020-10-19, kl 13:25:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I lördags så fick vi äntligen träffa Maria, Christian och Victoria, och så ska vi ju inte glömma Vito heller för den delen. Det var ju så himla längesedan sist så vi hade mycket att ta igen. Hon var riktigt söt och liten. Tänk att man redan glömt hur liten Matteo har varit! Men det blev i alla fall en riktig myslördag hemma hos dom. Vi får hoppas att det inte dröjer så länge tills nästa gång
 

Torsdagsmys

Den 2020-10-16, kl 13:09:41
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var Daniel iväg på Kickoff med jobbet, så jag bjöd hem Becca och Naomi på middag och bebismys. Vi käkade kräftstjärtsmackor och bananasplit och tittade på otecknade Lady och Lufsen. När dom sedan gick strax efter åtta så tittade jag en stund på dokumentären om Blackpink men blev så fasligt trött att jag gjorde oss sängklara och fortsatte se den i sängen tills jag somnade.
 
Vaknade dock runt två tiden och kunde inte somna om, och Matteo vaknade runt tre och var hungrig så då var det bara att mata honom och fortsätta försöka somna om. Han lyckades somna om rätt så fort, medan jag låg vaken ett bra tag innan det tillslut slocknade för ögonen. Så idag är en trött dag. Daniel har också kommit hem nu och är också väldigt trött efter mycket konferens, men snart är det powernap för Matteo, så då blir det en gemensam powernap allihopa.
 

Plötsligt händer det

Den 2020-10-16, kl 13:03:51
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Tillslut så kan han rulla över på mage och ligga kvar där ett tag utan att bli hysteriskt arg.
 

Låta bebis titta på tv

Den 2020-10-14, kl 11:44:50
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Vissa är ju väldigt bestämda angående när man börjar låta bebisen titta på TV. Jag är mer liberal i det. Med tanke på att vi brukar låta TV:n stå igång på dagarna och på kvällarna så är ju en av våra intressen att titta på serier. Så det blir ju svårt att undvika att låta honom titta, när man själv tittar.
 
Vi har ju också börjat låta honom titta på babblarna korta stunder själv, medan man exempelvis städar undan hemma eller går på toa ifred... han älskar babblarna. Sen brukar jag även sätta igång lite låtar från youtube där dom dansar och gör rörelser till, vilket också uppskattas.
 
Men om man inte låter dom se på tv en liten stund, vad gör man då hela dagarna?
Jag hinner med följande varje dag:
* Ligga i babygymmet på rygg och mage
* Läsa böcker
* Gå runt i lägenheten och berätta vad allting heter
* Stå i fönstret och titta på bilar och människor som passerar
* Promenad i minst 1h
* Sitta i barnmatstolen en liten stund och se på när jag äter
* Sitta i babysitter och titta på när mamma dansar
* Hoppa i den nya hoppgungan
* Sitta i mammas knä och göra olika ramsor
* Ligga på mage i mammas armar och leka flygplan
 
Och sen börjar man om igen...



Cheerträning

Den 2020-10-13, kl 02:29:05
Filed in Vi tränar Cheerleading, Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är så synd att träningarna bara är varannan måndag, för det blir så långt mellan gångerna att det är svårt att hinna bli bättre. Men igår var det i alla fall dags igen, och då blev det libbar på fel ben. För tydligen bytte hela cheersverige ben att stå på några år efter att vi slutade träna I lag. Och shit vad svårt det är att träna om sig, men jag ska öva lite balans hemma på balansbrädan för min fotled orkade inte alls så bra. Sen så gjorde jag även flickis med pass, men där är det mina armar som inte orkar ta emot mig ordentligt. Övrigt i gymnastiken  så märks det att jag inte tränar så mycket ännu, kroppen är oerhört tung fortfarande. Men det blir väl bättre med tiden antar jag.

Vi körde rosa tema på träningen för att uppmärksamma bröstcancer


Bäbismys, dykning och egentid

Den 2020-10-11, kl 19:37:46
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
I torsdags så var det dags att dyka med Matteo på bebissimmet. Han hade inte sovit bra alls på dagen så jag fasade att det skulle sluta dåligt. Jag försökte söva honom innan simningen genom att promenera med honom dit i selen, men han var vaken hela vägen. Och blev trött precis när vi kom fram. Jag lyckades ju hålla han på helt okej humör under första tiden i vattnet, men sen när han väl satte huvudet under vattnet så var det kört. Då hade jag en väldigt upprörd bebis så vi gick och bytte om...bättre lycka nästa gång.

Fredag så fick vi besök av Charlie o Klas. Vi bjöd på tvårätters och hade det mysigt, Matteo hälsade på faddrarna genom att spy ner deras kläder, en nyäten bäbis ska man vara försiktig med. Hahaha!

Lördag fick vi barnvakt av Mia o barnen en sväng, så då åkte vi och åt en bit grekisk mat. Sen hade vi lite tid över innan Matteo skulle hämtas och jag valde då att ta en powernap. Det gäller ju att försöka sova ikapp all tid man kan. För även om Matteo sover hyffsat okej på nätterna så blir man ju trött av att man blir avbruten i sömnen hela tiden av att han gnyr lite, vill ha nappen eller är hungrig.



Hoppgunga

Den 2020-10-08, kl 09:22:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Köpte en lite mer avancerad hoppgunga begagnat igår. Än så länge har han ju inte fattat att man kan hoppa med den, men det kommer väl 



Kommit ur fas

Den 2020-10-07, kl 09:36:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag tror att han är inne i en utvecklingsfas igen, för nu sover han dåligt och kan inte riktigt komma till ro och kan få ett skrikutbrott mitt på dagen. Så vi har det lite kämpigt. Idag ska vi till fysioterapeuten också så förhoppningsvis så kan han hålla sig lung medan jag tränar en halvtimme 


Tandställningen

Den 2020-10-06, kl 08:55:50
Filed in Tandställning, Våran vardag | Kommentarer: 0
Vet inte om jag skrivit det här, men jag har fått besked från ClearCorrect nu och de tycker inte att tänderna flyttat på sig som de ska. Väldigt tråkigt. Så jag har fått en ny behandlingsplan där två tänder i nerekäken ska flytta sig och typ hela överkäken ska breddas. Mitt bett är lite skevt, så tänderna passar inte riktigt ihop, vilket jag också har märkt. Att bara tänderna på högersidan går ihop när jag biter. Det blir ju ingen extra kostnad, men mycket längre tid och fler tandläkarbesök. Tur att jag tycker om min tandläkare i alla fall. Och så är det onödigt att gräma sig över sådant man inte kan påverka, utan det är ju bara att gilla läget. Nu har jag ju vant mig vid skenorna och plocka i och ur dom hela tiden, så det ska väl inte vara hela världen.
 
Dock ser jag redan stor skillnad och kan nu våga mig på ett leende på bild ibland
 

Dregglis

Den 2020-10-05, kl 13:08:03
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Var förbi HM igår för att köpa dregglisar, för nu är han i det stadiet att han är en dreggelbäbis. Får han syn på något som går att stoppa i munnen så rinner det floder. Köpte ett trepack och dom var helt värdelösa. På en timma hade han dreglat igenom alla tre. Så nu måste jag ge mig ut för att hitta bättre med dubbellager. Vi har ju Newbies som är bra, så det blir väl två sådana. Sen fick jag tipset om att dom har riktigt bra på Ullared. Så efter halloween när vi åker dit så ska jag köpa på mig. För nu behöver man många kan jag säga!


Baby Baby

Den 2020-10-02, kl 09:40:21
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Tänk vad mycket kläder jag köper till den lilla skrutten, men man kan lungt säga att det går åt också. Om man vill slippa tvätta konstant så behöver man ha mycket plagg hemma. Han har ju börjat dregla en jäkla massa, så nu skulle jag behöva köpa fler dregglisar också. För alla kläder blir nerdreglade och nerspydda. Vissa dagar får man ju byta kläder flera gånger på samma dag liksom
 
Tur att det är så billigt att handla barnkläder second hand, vanligtvis runt 15-20kr plagget, till skillnad från i butik där det kostar över hundralappen. Vi har ju tänkt åka till Ullared också efter Halloween, så då ska jag passa på att köpa på mig en massa pyjamaser och annat bra att ha i olika storlekar.
Här är i alla fall senaste tillskottet av body, giraffbodyn
 
 

Snorig

Den 2020-10-02, kl 09:28:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då var det min tur att bli snorig, tråkigt värre för då får man ju knappt gå ut genom dörren. Vad ska vi då hitta på?

Matteo har fått byta till sittdelen nu, han är dock inte helt övertygad. Det tog ju dock 2 månader innan han accepterade liggdelen, så jag tänker att jag får ge det lite tid


Rastlös

Den 2020-10-01, kl 12:08:17
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Alexandra skulle ha kommit förbi idag, men hennes son har fått feber. Så vad gör man då? Jag har varit ute en sväng och handlat, Matteo sover och vi ska inte på babysim förrän klockan 15. Städade lägenheten gjorde jag igår.. Så det behövs inte heller göras. Detta är nog första gången som jag är rastlös sen Matteo kom. Jag brukar ju alltid ha någon promenad eller annan aktivitet inbokad på dagen. Well, jag får väl passa på att bara chilla och typ gå på toa ifred 

När man är hos Becca får man leka i kattgymmet!


HöstNaomi

Den 2020-10-01, kl 11:30:45
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Modell: Naomi Garnatz
Fotograf: Rebecca Eliasson

HöstBecca

Den 2020-10-01, kl 10:16:48
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Modell: Rebecca Eliasson
Fotograf: Jeanette Unfors
 

Höstbebis

Den 2020-10-01, kl 10:03:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0

 Modell: Jeanette & Matteo Unfors
Fotograf: Rebecca Eliasson