Dax att flytta Becca

Den 2017-02-27, kl 11:24:52
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Tur att hon inte har så mycket saker! För nu ska hon flyttas till den lilla 2:an i Backa. Den ligger faktiskt precis bakom Brayans lägenhet, så man kan lungt säga att dom blir grannar nu! Hahaha! 
 
Vi ska flytta henne i helgen är det meningen i alla fall, tyvärr kan ju inte Daniel hjälpa till. Invalidon behöver sitta still i två veckor och får inte lyfta tungt förrän om 4 veckor. Så det blir jag och Becca. Man kan ju hoppas att det finns någon vänlig själ som vill hjälpa till utöver det. Men hursom, vi är vana flyttare så det kommer nog gå hyffsat bra ändå!
 
Katterna kommer bo kvar hos Patrik tills efter Spanienresan som FYI bär av 11 mars. Det kändes onödigt att introducera dom för en ny lägenhet och sen resa bort..
 

Kläder

Den 2017-02-26, kl 12:06:06
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi har varit och rensat lite i Bittes lägenhet och passade på att ta hem lite kläder. Man kan ju säga att hon hade stil, så fina kläder och alla var upphängda fint i garderoben, här kommer bilder på några av kläderna :) . De kläder som blev över körde vi över till Erikshjälpen, alltid bra att skänka till välgörenhet :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad som händer

Den 2017-02-24, kl 09:55:48
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
.. I helgen ska vi hjälpa till att rensa och flytta ut grejer från Bittes lägenhet. Daniel kan inte hjälpa till så mycket för han har nämligen brytit foten efter att ha trampat snett. Så han har nu på sig en plastskena (liknande gips fast man kan ta av det ibland och lufta foten), och ska ha det i 4 veckor. Stackarn är fast hemma i lägenheten, för han ska vara still.
 
Jag och syrran har även varit och kollat in lite lägenheter. Hon ska nämligen flytta igen. Så vi har varit ute i Backa och kollat på korttidslägenheter = man behåller registeringstid på boplats & man får fortsätta söka andra lägenheter, men man har inte besittningsrätt och de kan säga upp avtalet så man får flytta. Detta är alltså hus som är planerade att renoveras, men att de inte riktigt vet när det kommer att ske. 
Hon har även varit och kollat på en lägenhet ute i Frölunda men där var hon 13 före i kön, så känns rätt så kört. De andra lägenheterna är 2 resp 7 före.
Och får hon någon av dessa lägenheter så äre snabba puckar för då är det inlyttning i mars...
 

När hon tog sina sista andetag

Den 2017-02-22, kl 07:28:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Allt känns fortfarande så surrealistiskt. Det var ju inte längesedan hon var pigg. tog promenader och satt i solen i slottskogen. Det var inte heller längesen vi besökte henne på en kopp te i hennes lägenhet. Då vi även fick två små julklappar trots att vi sagt att vi inte skulle ge varandra någonting detta året. Det var inte alls längesen... Hon blev dålig väldigt snabbt, och i måndags fick hon somna in. Våran glada lilla Bitte.
 
Vi kommer att komma ihåg denna lilla pärla med glädje. Hon var en färgglad och egen liten klick som tog sina långa promenader genom Göteborg, och pratade med alla hon träffade på under färden. Vi kommer att minnas hennes färgglada outfits med matchande glasögon, och hennes tekniska okunnighet som vi skrattat gott åt genom åren. Vi kommer att komma ihåg henne som den mysiga lilla tanten som vi alla älskade!
 
Hittade en bild på Bitte som beskriver just hur jag kommer att komma ihåg henne!
 
Vila i frid Bitte

Gravidfotografering Timi

Den 2017-02-20, kl 20:43:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Gravidfotografering med Timea och Robin
 
 
 

Dystert

Den 2017-02-19, kl 20:46:45
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag har varit lite off sista veckan, men det beror på att det är dystert just nu. Bitte (Daniels moster) ligger nämligen på sjukhus och det är oklart hur det kommer att sluta...

Timi och Robin

Den 2017-02-19, kl 20:40:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Min gravida bästis Timiea :)
 
 

Restaurang Zocalo

Den 2017-02-17, kl 08:45:02
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var det meningen att vi skulle spela minigolf och käka hamburgare med tjejerna på Stars and Stripes. Men Maria var sjuk så vi avbokade det och sköt fram det. Så i sista minuten så bestämde sig jag, Emelie och Becca att träffas på Frölunda Torg och äta, så vi gick till den hyffsat nyöppnade mexikanska restaurangen Zocalo. Jag tog en burrito och Syrran och Emelie tog Quesidilla. Burriton som FYI kostade runt 90kr var stor och fylld med bönor, ris, kyckling och sallad var riktigt god med lite hetta. Tjejerna var också riktigt nöjda med sin mat. Så där satt vi och tjötade fram till de stängde klockan 20. Hit kommer jag definitivt gå igen!
 
 

Santa Clarita Diet

Den 2017-02-16, kl 12:12:09
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Började se denna serie på Netflix igår, rekommenderas inte till känsliga tittare för det är mycket spyor och blod. Men i övrigt väldigt rolig serie, tänk Dexter meets Izombie meets Desperate Houseviwes. Avsnitten är bara halvtimme långa och första säsongen är på 10 avsnitt så man kan snabbt sitta och slötitta igenom säsongen. Rå humor och Drew Barrymore gör rollen riktigt bra
 
 

Bredbandsbolaget måste blockera piratsajter

Den 2017-02-13, kl 15:26:44
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag kom domen mot Bredbandsbolaget, det var i Patent- och marknadsöverdomstolen som domen förändrades och nu dömdes till fördel för bland annat Universal Music, Sony Music, Warner Music, Nordisk film och SF. I domen står det bland annat att internetleverantören ska vidta åtgärder för att hindra upphovsrättsintrång som begås av andra på internet.. Men sen måste jag ju tillägga att allt som läggs upp på Pirate Bay inte är upphovsrättsintrång utan det förekommer ju också laglig delning av material. Sen är det inte bara just Pirate Bay de måste blockera utan även andra fildelningssajter. En mycket oroande dom kan jag tycka, är det verkligen rätt väg att gå att börja censurera Internet?
 

Fotografera Bebismage

Den 2017-02-12, kl 14:35:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag fick jag besök av Timea och Robin för att fotografera lite bebismage :) Bilder kommer när jag hunnit redigera och skicka till henne :)
 

Vardagsrummet

Den 2017-02-11, kl 11:45:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Jag o Becca målade en tavla till vardagsrummet 

 

Resa till tanternas paradis!

Den 2017-02-10, kl 15:29:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och syrran bokade en liten "sista minuten" resa till Las Palmas, Gran Canaria. Det blir vi, barnfamiljer och pensionärer där borta. Men det gör inget, sålänge man får lite sol och värme. Såg att det fanns någon vattenpark, botanisk trädgård och hästridning som man kanske ska prova på när man är där. Annars tipsas det väldigt mycket som stränder med sol och bad, som FYI inte är något för oss.. Men någon bok kommer jag ta med och läsa, så det får Becca stå ut med. Sen ska vi väl passa på att träna lite när man är där, typ jogga längs med stranden, powerwalks och sånt. Vi har även planerat lite photoshoots. Vi drar om 29 dagar, the countdown has begun. Får se om Becca hinner sy några fina sommarklänningar till oss till dess :D
 
 

Hacker News

Den 2017-02-09, kl 16:30:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Enligt Forbes & bleepingcomputer så har ungefär 150 000 skrivare blivit hackade av Stackoverflowin. Denna hackare ska dock bara ha velat göra folk medvetna om säkerhetshål och att det faktiskt är dumt att lämna skrivare helt öppna online utan någon form av exempelvis Firewall. I utskriften man får från skrivaren så kommer bland annat texten "stackoverflowin the hacker god has returned" och "For the love of God, please close this port, skid" och en bild på en robot i ASCII kod. Så nu är det dags att säkra upp era skrivare där hemma :)
 

Loppis

Den 2017-02-08, kl 21:17:42
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi var på loppis i Söndags på Eriksbergshallen. Den loppisen vi tänkte gå på i lördags men där kön hade varit så sjukt lång så att vi vände.. Söndagen var det ingen kö alls utan bara att promenera rätt in!
 
 
Hittade det jag letade efter i alla fall, en kruka till köket och en sommarklänning. Krukan för 5kr och klänning för 20 så det var klart värt det!
 

Spa-tisdag

Den 2017-02-08, kl 08:32:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi hittade ett erbjudande på Stenungsbaden Yacht Club, 195:- per person för;

 * Tillgång till Bluewater med wellnesspool, varma källor, jacuzzi och bastulandskap

 * Gym och träningspass
 * Lån av baddrok, tofflor samt handduk 
 * Frukt, vatten och te
 
Detta gällde bara mellan 10-16 så jag flexade ut till lunch, syrran slutade 12 och Maria är ledig tisdagar så vi drog dit igår. Gissa om det var gött, vi fick hela spa:et för oss själva. Så vi badade i den stora poolen, åt lite lunch (Maria tog den största jäkla räkmackan jag sett! Och sen gick vi ut och bubblade på altanen. Maria hade bokat en ansiktsbehandling (som hon FYI fick av min gamla kollega Camilla). Under tiden så bastade jag och syrran, duschade i en kokhet dusch och badade i en supervarm grund pool på tysta området. Det var en otroligt mysig eftermiddag med tjejerna! Men snacka om att man var trött när vi kom hem (somnade i soffan redan klockan sju, så gick o la mig i sänger för att titta på lite serier, somnade sen för natten nio.. så har sovit riktigt många timmar inatt!
 
 

Måla

Den 2017-02-07, kl 21:12:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När Skea tillslut väljer att måla över fågeltavlorna så blir det en katt och en fågel som nu får hänga över sängen. Mohaha! Vi får väl se hur länge dom får hänga där innan jag målar över dom igen
 
 
 
 
 
 

Becca målar

Den 2017-02-06, kl 18:18:44
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Skriv inläggstext 


Loppis o secondhand

Den 2017-02-05, kl 09:14:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

Från början var det meningen att vi skulle på loppisen i Eriksbergshallen men när jag skulle parkera utanför Becca som bor i närheten var alla parkeringar fulla, vilket är väldigt ovanligt. Men jag parkerade rätt så långt bort och tänkte inte mer på det. Vi tog en promenad bort till hallen och förstod varför, alltså så sjukt lång kö och där och då kände jag spontant; betala 45kr i inträde och stå länge i kö, inte värt!  Så istället gick vi tillbaka till bilen och åkte till en second hand affär vi inte varit på innan. Tindra, på Selma Lagerlöfs Torg. Men den var inte mycket att ha så vi åkte rätt så fort därifrån igen. Tog en sväng in på Emmaus Backaplan istället, man skulle kunna tro att vi är stammisar där! Blev dock väldigt glad för jag hittade en varm o mysig färgglad tröja samt en sjal med lite glitter i. Vill gärna glittra lite nu under de tråkiga månaderna! 

 

Dodgeboll

Den 2017-02-02, kl 10:08:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var jag och syrran och provade dodgeboll som spelas onsdagar på Johannebergsskolan. Det var roligt men svårt, jag är ju ingen bollmänniska och är otroligt dålig på att kasta bollar! Vad är då dodgeboll? Well, det påminner ju mycket om spökboll som man spelade i skolan, men här har man istället en planhalva var och börjar med 5 bollar på mittenlinjen, och 5 personer i varje lag . Man får hämta två bollar var när starten går och mittenbollen är "först till kvarn" av lagen och sen gäller det egentligen bara att kasta på motståndarlaget för att bränna ut dom. Man kan fånga lyra också = den som kastar åker ut + att man får ta in någon från det egna laget som blivit utbränd. En match är tre minuter lång, men slutar oftast snabbare än så, alltså när hela ena laget är brända. 
 
Bollarna är inte alls de mjuka röda bollarna man hade i skolan, utan i ett fastare material, och i en sådan storlek att mina händer är för små för att få ett bra grepp om. Får man bollen mot huvudet så är det inte speciellt skönt och det rekommenderas därav att man inte siktar där.
 
Idag har jag ont i kroppen dock, blev påbackad av en kille så att vi båda åkte i golvet rätt så hårt. Blåmärke deluxe! Sen så var mina cheerskor alldeles för små och tajta så stortårna blev klämda och idag känns det fortfarande som att tårna håller på att falla av . Men i övrigt var det kul och vi ska nog försöka gå dit någon gång i månaden i alla fall.
 
 

Dansa Dansa

Den 2017-02-01, kl 08:49:20
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var första danslektionen på kursen vi tar med några kompisar och det var väldigt roligt! Själva lokalen är mitt i industriområdet i Sisjön och instuvad på en övervåning till vad som liknade en typisk bilverstadslokal. Lokalen var dock väldigt mysig, med speglar på väggarna och ett minifik med försäljning av dricka och sittplatser.
 
Redan innan vi åkte till dansen var bägge av oss pumsiga av maten och att man precis gosat ner sig i soffan, klockan 20 är inte den ultimata tiden att träna kände vi spontant. Men när man väl kom igång var det riktigt bra ändå! Tränarna vi har är två killar som är riktigt duktigt duktiga på att dansa och får det hela att se så sjukt lätt ut!
 
Vi började med att lära oss Foxtrott och gick sen över till en quickstep, som är nästan som en snabbare variant av foxtrott. Vi fick sedan göra lite basic steg i Tango och därefter Cha-Cha och Jive. Många av dansstegen påminde om varandra och jag tyckte det gick rätt så fort att lära sig själv, dock svårare att tajma ihop med varandra. Men det gick hyffsat i alla fall :)