Naglar

Den 2008-03-21, kl 10:31:28
Filed in Skeas Hudtips | Kommentarer: 0

Sköta om händer & naglar
Man utsätter ju händerna och naglarna för väldigt mycket eftersom de är vårat verktyg, så om man inte sköter om dom ordentligt så kommer de tillslut att strejka. Vilket innebär att de tex blir torra och börjar spricka, naglarna börjar flisa sig & blir sköra osv.


Jag tänkte därför se till att tips lite om vad man kan göra för naglarna!

1. Efter kontakt med vatten ska man se till att smörja in händerna, vatten är nämligen största boven till att händerna torkar ut.

2. Diskhandskar när man diskar.

3. Nagelolja morgon & kväll. Det finns att köpa speciella nageloljor, de har mindre molekyler än andra vanliga 
oljor just för att de ska kunna tränga ner i nageln och stärka upp innifrån. En nagelolja är väldigt dryg också, en droppe per hand räcker

4. Oljeinpackning 1gång/veckan. Ta någon olja, tex mandelolja, smörj in händerna ordentligt, ta på en plastpåse och/eller ett par bomullsvantar och sov med det. Under natten så hinner huden absorbera den olja som behövs för att återställa händerna, de blir som nya när man vaknar!

5. Köp en fet handcreme och smörj in händerna med morgon & kväll. Börja ha det som vana, ställ handcremen & nageloljan vid sängen, så smörjer du det första du gör på morgonen och det sista du gör innan du sover :)

Lite allmän nagelinformation
*
Nageln är död, vilket innebär att den består av keratiniserade hudceller (döda hudceller) & är uppbyggda av bl.a keratin, fett & vatten.
* Nageln innehåller inte några nerver eller blodkärl, vilket innebär att den inte kan förbättras genom vitaminer eller mineraler. Däremot så har man brist i någonting så kan naglarna påverkas i viss mån, eftersom alla celler i kroppen påverkas vid brist, så se till att få i dej allt du behöver så att cellerna får den näring de behöver. Det finns en viss gräns på hur fina naglarna kan bli eftersom att det är ditt DNA som styr i grunden för hur dina naglar ser ut.
* Naglarna kan dra åt sig av speciella nageloljor där molekylerna är så små att de kan tränga ner i nageln, nageln blir då flexibel, böjbar och seg och håller därför bättre
* Naglarna växer ca 1mm/veckan
* Naglarna växer snabbare på sommaren än vintern
* Den fria randen på nageln, alltså den vita randen längst ut, är vit pga att vatten avdunstat där
* Själva nagelkroppen är rosa pga att blodkärl från fingret lyser igenom

Fila naglarna
Tänk på att fila naglarna från sidan mot mitten, så att man inte sågar fram och tillbaka.
Får du ofta en kjol under nageln, vinkla filen lite
En för grov fil kan göra att naglarna skivar sig, lämpligt är att använda en fil med 240gritt

Nagellacksremover
*Använd en speciell nagellacksremover och absolut inte aceton till naglarna, aceton är extermt uttorkande
* Tänk på att removern inte ska innehålla färgämnen, olja eller aceton. Oljan kan tränga ner i nageln & dra med sig färgämnet så att naglarna missfärgas
* Använd inte remover mer än 1 gång i veckan eftersom att det är uttorkande för naglarna

Polera naglarna
Genom att köpa en 3-stegs polerare och polera 1 gång i månaden så får du jämnare och blankare naglar!
Börja med att grovpolera (öppnar fibrerna i nageln), sedan kan du lägga på nageloljan och mellan & finpolera (stänger fibrerna igen)
Finpolera kan du göra max 1 gång i veckan
Grov & Mellanpolera max 1 gång i månaden

Nagellack
Tänk på att inte skaka flaskan med nagellack, utan rulla den i händerna ett tag så att pigmentet blandas. Lacket värms då upp och blir mer lättmålat & hållbarheten blir längre eftersom det inte kommer ner luft


image9


Keratosis pilaris

Den 2008-03-01, kl 22:55:56
Filed in | Kommentarer: 3
Ca 50% av befolkningen drabbas av denna hudsjukdom. Det är små knottror som sätter sig på överarmar eller utsida lår, de kliar inte, men de finns där. De är ärftliga förhordningsrubbningar, det blir små hornpluggar i utförsgångarna till hårsäckarna.
Det finns ingen medicin till detta, men det blir ofta bättre på sommaren av solen. Sedan kan man försöka skrubba sig två gånger i veckan och se till att alltid smörja på mjukgörande creme, så kan det bli bättre ialla fall.
Så syrran se till att skrubba och smörja in dej nu :)

Informationen är hittad på bla;
http://huden.nu/dermatologen/patinfo/21-30/28.shtml