Robbie

Den 2020-06-30, kl 23:31:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Så nu har vi blivit med robotdammsugare, så nu ska det hållas rent. Efter att bäbis kom så har man inte alls orken att städa lika mycket längre, så Robbie passade bra in 



Alltid är det nått

Den 2020-06-29, kl 12:26:54
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När ischias känns bättre, då vaknade jag istället upp superyr igår. Under dagen blev det bättre och jag tog med Becca på Second Hand, men sen när jag kom hem igen och skulle göra mina övningar så slog det till igen. Kändes nästan som kristallsjukan för hela världen gungade men det var ju troligtvis vätskebrist. Så jag blev liggandes hela kvällen i sängen igår, jag var till och med tvungen att stänga av tvn tillslut för att även den gjorde mig yr.

Idag känns det dock lite bättre.
Jag har till och med tagit mig ut på en liten promenad. Tog vagnen ner till Linné och promenerade till KFUM second hand, men så fort jag gick in så vaknade lillen så jag hann inte kolla så mycket. Sedan blev det en promenad genom slottskogen , med den arga lilla farbrorn i selen eftersom han vägrade ligga lungt i vagnen..


Gravidkilon

Den 2020-06-27, kl 04:26:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag har glömt att berätta att gravidkilona är borta nu, eller egentligen inte alla, men jag är nere på en hälsosam vikt strax över 50 och känner väl att det är där jag bör ligga. Nu är det bara lite mage jag ska bli av med. Men jag stressar inte över det, har börjat träna med appen "mammamage". Jag har nämligen läst att musklerna i magen måste gå ihop sig först, innan man börjar träna på riktigt för annars kan man få problem med diastasis rectis, som är något med delningen av magen, eftersom magmusklerna flyttade på sig under graviditeten.. 

Dock blir man ju frustrerad när man tränar, att det känns för enkelt med övningarna, där man ska knipa och andas.. men snart har det ju gått 6 veckor sedan förlossningen och det ska vara tiden det tar för livmodern att dra ihop sig och också då man kan börja få göra roligare övningar.


Matteo

Den 2020-06-26, kl 14:57:20
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Försökte fotografera bäbisen idag, han var inte på så bra humör pga värmen så det blev inte bättre än såhär




Ischias

Den 2020-06-26, kl 08:44:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Och så har man fått tillbaka den jävulska ischiasen. Hade ont igår och tog mig knappt upp ur sängen idag. Så har tagit en paraflex och voltade efter att jag pratat med en läkare via kry appen. Så nu måste jag pump-and-dump och därefter amma..eller bara ge ersättning. Men hellre det än att inte kunna gå

Dollarstore

Den 2020-06-26, kl 08:15:39
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Mötte upp Becca o Naomi igår och gick förbi dollarstore som nyligt öppnat på Backaplan. Det var jättemycket folk därinne och barn som sprang omkring och lekte. Coronaavståndet var inte lätt att hålla...

Sen gick vi och tog en milkshake i värmen, bäbisen var också jättevarm och därav inte jättenöjd. Men Naomi hjälpte mig att få honom att somna om en sväng. 


Värme

Den 2020-06-25, kl 08:51:52
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Värmen fortsätter och jag o bäbis svettas på nätterna sida vid sida. På dagarna försöker jag komma ut på en promenad i alla fall, vilket gått hyfsat okej. Får bara lite smått panik när han blir på dåligt humör i vagnen, antingen har han bajsat, är hungrig eller så vill han bli buren..  jobbigast är ju när han vill bli buren för även om jag har selen med mig så är den lite jobbig för ryggen.

Nu har jag också börjat få känningar i rumpan igen, så jag håller tummarna för att det inte ska bli värre!.. vill ju gärna inte halta omkring med matteo.

Tidigare i veckan var jag också förbi min gamla kollega Alexandra som också har bebis, så vi hade bebismys med två inte helt nöjda bebisar. Men trevligt hade vi det i alla fall

Hungrig bebis som ser mammas bröst..



Midsommarhelgen

Den 2020-06-21, kl 21:05:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I fredags kom Mamma, Pelle och William på besök, med hundarna. Så det blev grillat och balkonghäng på midsommarafton (vi hade tänkt bada också men regnet hann komma innan vi åkte iväg). Dock kom solen tillbaka senare på kvällen och vi kunde sitta ute och mysa ett bra tag. Midsommardagen blev det ett långt besök i slottskogen med både minigolf, fika och glass. Sedan åkte de iväg och badade i Sisjön, trots att det började regna, medan jag tog en powernap.
 
Och idag åkte vi med mamma till Börjes för att titta på ridbyxor, vilket var hennes önskan när vi frågade vad hon ville ha på mors dag.. hon köpte dock inga ridbyxor. Men provade flertal i alla fall. Sedan käkade vi mat och bara hängde, innan det var dax att skjutsa tillbaka dem till tåget igen.
 
Så det blev en väldigt kort visit denna gången, men mamma var nöjd, hon hann gosa med lillen och fick prova rollen som mormor.
 

Midsommar 10 år

Den 2020-06-21, kl 10:38:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi brukar ju inte fira traditionsenlig midsommar här hemma. Utan det händer ju bara ibland.
Så här är en liten sammanställning över hur vi firat den de senaste 10 åren
 
2010 - Danmark med Daniel
2011 - Grillat hemma hos kompisar
2012 - Bröllop med Teddy
2013 - Grillat hemma hos kompisar
2014 - Förlovningsresa till Paris med Daniel
2015 - Resa till Rom med Daniel
2016 - Vårt Bröllop <3
2017 - Bröllopsresa till Santorini
2018 - Roadtrip i Europa med Daniel, Becca, Maria och Christian
2019 - Weekend i Lubeck med Daniel, Maria och Christian
2020 - Grillat med mamma och familj som hälsat på i GBG
 
 

1 månad

Den 2020-06-17, kl 12:36:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår blev lillen 1 månad. Snart kommer Mamma, Pelle William o hälsar på också, över midsommar. Det blir ju mysigt, men det innebär också att vi behöver städa lägenheten, man kan som säga att det varit bortprioriterat den sista tiden
 

 
 
 

Promenad

Den 2020-06-16, kl 09:15:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Tog en promenad med bäbis igår, vi gick till Frölunda Torg och sen vidare på Second Hand och tillbaka. Hittade en fin klänning på secondhand. Nu letar jag ju bara efter V ringat och omlottklänningar, för det är lättaste att amma i..

Idag ska vi på läkarbesök och så ska jag nog promenera till en annan second handbutik.. 


Mammaliv

Den 2020-06-14, kl 19:32:39
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
När man inte längre kan göra någonting ensam utan har en liten Matteo klistrad större delen av dagen, då vet man att man hamnat i mammaträsket! Hahaha! 



Sommar och Sol

Den 2020-06-14, kl 19:08:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag åkte jag, Becca o Matteo ut till havet. Till Amundön. Vi var inte ensamma kan jag lova, så vi hade lite problem att hitta parkering. Sen att hitta skugga var nästa problem, för varken vi eller Matteo ville vara i solen, men tillslut hittade vi ett litet ställe där vi kunde slå oss ner och mysa en stund.
 
Sen åkte Becca till sina kompisar och Daniel är o tittar på match. Så jag o Matteo liggammar i soffan och slötittar på Netflix. Liggamma är lättaste sättet att få honom nöjd, han är lite smågrinig nu i värmen nämligen.
 

Tjejkväll

Den 2020-06-13, kl 11:23:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var jag och Matteo på tjejkväll hos min VD i hennes fina hus i Floda. Det var riktigt bra väder så vi kunde sitta ute på altanen hela kvällen och äta källskyddet. Det var riktigt mysigt och han lyckades charma tjejerna ordentligt. Vi hade ju bara tänkt stanna en liten stund, men det slutade med att vi åkte hem klockan 10 på kvällen. Sen var vi så trötta båda två att vi sov hela natten!


När kroppen inte svarar som den ska

Den 2020-06-11, kl 12:27:52
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är så frustrerande när huvudet vill så mycket men kroppen inte orkar. Jag hade ju precis börjat komma igång och bygga upp kroppen efter förlossningen när bakslaget kom förra veckan. Så det slog tillbaka mig på noll. Jag känner ju mig så otroligt svag och blir andfådd av minsta lilla. Men kämpar på och försöker gå lite längre varje dag och sen vet jag ju att jag måste lyssna på min kropp och låta den läka i sin egen takt. Men det är frustrerande när man inte orkar. Och igår var en sådan dag då Matteo vägrade somna, och när jag trodde han somnat och försökte lägga ner honom så vaknade han igen. Helt hopplöst alltså. Men idag verkar det bättre. Peppar peppar 




Vi mår bra

Den 2020-06-08, kl 10:30:56
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Fint väder ute och vi kämpar på här hemma
 


Dramatiskt dygn

Den 2020-06-07, kl 19:56:23
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
I torsdags så började jag helt plötsligt att blöda massor, så jag ringde Daniel och så försökte jag ringa till MVC. Där fick jag besked att dom skulle ringa upp mig senare på dagen, så istället ringde jag 1177, och fick efter tjugo minuter prata med en sjuksköterska. Hon kopplade mig vidare till en ambulans eftersom jag fortsatte att blöda under hela samtalet. Men medan jag pratade med ambulansen så såg det ut att avta lite och Daniel kom hem så de hänvisade mig vidare till Östras förlossningsklinik. Så då ringde jag dit istället och de tyckte vi skulle komma in direkt. Jag var då så svag att jag knappt kunde stå upp själv, så när vi väl kom till Östra och jag ställde mig utanför och ringde på så höll jag på att svimma. Jag hade då två bindor på mig, men det hade blött igenom både dom och byxorna och handdukarna jag satt på i bilen. Jag var tydligen helt likblek då också så dom
hjälpte mig direkt in till ett undersökningsrum och kunde konstatera att det fanns rester av moderkakan kvar och ifall inte kroppen skulle klara av att få ut det själv så skulle jag behöva skrapas. Vilket också visade sig vid nästa undersökning, då jag bara fortsatt att blöda men inga rester kommit ut. Så det blev akut upp till operation. Där dom ropar ut "vart är narkosläkaren, hon behöver sövas omedelbart" Kommer han inte snart så får vi söva henne själva.. Men han dök upp rätt så omgående i alla fall.
 
Sen när jag vaknade upp var det tydligen fredag. Det visade sig nämligen att efter de skrapat och skulle väcka mig igen så hade halsen svullnat upp så pass mycket att jag inte kunde andas själv. De hade till och med mätt ut på halsen för att göra ett andningshål för att jag skulle få luft, men att de tillslut hade fått ner någon jätte tunn slang i halsen och lyckats ge mig luft i alla fall. Så då fick jag ligga nedsövd med någon typ av respirator som hjälpte mig att andas, till dagen efter.
 
Sedan dess har vi legat kvar på Östra på övervakning och tagit en massa blodprover och dylikt. Jag var helt svullen när jag vaknade, händer och fötter såg ut som bollar...och sen så fick jag ju såklart lite feber i fredags så de misstänkte att jag hade fått en infektion i livmodern, därav fick vi vara kvar lite extra länge och nu går jag på antibiotika och ska ta blodförtunnande sprutor i sex dagar. Man behöver tydligen göra det för att minska risken för blodpropp när man tappat så mycket blod. Läkaren räknade ihop till nästan 2 liter blod som jag tappade bara under tiden jag var där.. så, ja det var ju inte så bra.
 
Vi hade i alla fall tur att Daniel och Matteo fick vara med på sjukhuset så jag hade i alla fall sällskap, och idag fick vi äntligen komma hem.
 


Sista dagen

Den 2020-06-02, kl 19:28:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Imorgon börjar Daniel jobba igen så då börjar den ensamma delen av mammaledigheten. Jag hoppas att jag kan hitta lite folk som vill promenera med mig ibland så man inte blir knäpp av ensamheten. Dock svårt i dessa corona tider...

Idag blev det promenad runt lilla Delsjön. Varmt och mysigt hade vi det.