Det blev vinter

Den 2023-11-30, kl 14:16:45
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Helt plötsligt blev det vinter igår, det snöade och snöade. Matteo var nöjd imorse eftersom det blev pulka till förskolan. Jag var väl inte lika nöjd.


Tåget till Malmö

Den 2023-11-30, kl 05:44:12
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Imorse tog jag tåget till Malmö för ett kundmöte. Jobbade hela vägen dit, kom fram till ett snöigt Malmö. Kollade in kundens nya konceptlokaler och diskuterade lösningar gällande nätverket, åt lunch på ett jättemysigt ställe i centrala Malmö. Promenerade till vårt Malmökontor och hade leveransmöte med kund och sen strax efter 15 hoppade på tåget hem igen och jobbade hela vägen hem. Intensivt men ändå väldigt trevligt att se Malmö en snabbis


Julbak

Den 2023-11-26, kl 21:19:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag tog vi tag i årets julbak, det blev lussekatter, chokladfudge med polka, mjuk pepparkaka och knäck som aldrig blev färdig. Hur kan det ta så otroligt lång tid att koka knäck, vi väntade och väntade, och väntade. Tillslut så vart allt färdigt i allafall. Fudgen blev lite bränd och lussekatterna smakade för lite saffran. Men det måste ju faktiskt inte bli helt perfekt. 



Besök och promenad

Den 2023-11-25, kl 17:51:42
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I fredags så kom Emelie o Ylva hem till mig o Matteo. Vi bjöd på en pasta o kyckling till middag, chokladpudding till efterrätt och vi pyntade pepparkakor och drack glögg. Väldigt mysigt var det och Matteo var uppe i varv och tyckte det var super med besök, så super att han hade svårt att somna i sin pyntade säng. Men tillslut fick vi en lugn stund tillsammans 

Lördag så blev det en promenad genom julmarknaden i Haga, sen en fika på Le Pain på Vasagatn och sen vidare för att se julskyltningen utanför NK. Vi gick 3 gånger fram och tillbaka och kikade på alla figurer som rörde på sig. Så det var populärt!

Sen tog vi spårvagnen hem och lillen hade svårt att sitta still på spårvagnen så vi gick av i protest. Då bröt han ihop i ett riktigt psykbryt. Så där fick vi stå på hållplatsen i kylan i 20 minuter med en gallskrikande arg unge tills vi tillslut kunde hoppa på en spårvagn och åka hem. Då var det dags för pepparkakshus. Jag och Matteo dekorerade ena sidan så fick Daniel dekorera den andra. Matteo hjälpte nästan till men mest åt han dekorationen.



Barn är barn

Den 2023-11-25, kl 06:38:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Hittade denna bild som sammanfattar rätt så bra livet just nu


30 dagar kvar

Den 2023-11-24, kl 07:46:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då kör vi jultröja varje fredag fram till jul


Byta tavla i vardagsrummet

Den 2023-11-24, kl 06:12:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Sugen att köpa en ny tavla till vardagsrummet men har lite svårt att bestämma mig. Så det slutar ju med att jag bara skrollar och skrollar




Ute o handlar

Den 2023-11-24, kl 06:10:26
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Åkte till 421 och skulle gå in på Ica Maxi och handla lite, men när jag ändå var där så passade jag på att prova en guldklänning på Kappahl som jag spanat in. Den passade jag ju såklart inte alls i tyvärr. Så istället sprang jag in på Ongo och köpte glitter till Matteos säng och glittriga ljus till köket. 


En middag på stan

Den 2023-11-23, kl 16:39:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår mötte vi upp Eva på stan, hon var i Göteborg på konferens. Så vi tog en middag på restaurang V, drack ett glas vin och åt en märklig efterrätt, pannacotta i kruka. Matteo fick också följa med och somnade såklart påvägen dit så vi var riktigt oroliga att han skulle få ett psykbryt när han vaknade. Men det gick förvånansvärt bra. Så vi satt där och tjötade en bra stund, och sen tog Daniel med sig Matteo hem när klockan närmade sig åtta. Vi satt kvar en timma till innan det var dags att vinka hejdå till Eva igen. Som tur är så kommer ju både pappa och Eva ner till Göteborg om en månad igen, så vi ses ju snart igen. 



3,5 år

Den 2023-11-20, kl 14:44:34
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Månadens Favoritleksak: Julpyntet
Månadens Ätbara favorit: Ostbågar och godis
Månadens Favoritord: I Love You
Månadens Favoritprogram: Mysteriet på Greveholm 2

Nu börjar du bli stor på riktigt, du pratar och pratar och pratar och pratar. Det finns liksom inget filter mellan tankarna och munnen, allt kommer ut i en väldigt fart och det är också då man märker hur snabbt tankarna kommer och går. Mitt i en mening om kompisarna så börjar du fundera på månen och hur man ska ta sig upp till den, vilket plötsligt byter riktning till Charlie och hans radiostyrda bil, som slutar med en krok i taket, vad gör den där? Sen är du också nyfiken på ord, Alfabetet och siffror har vi börjat med mer och mer och nu. Jag tycker dock att det är lite klurigt hur vi ska träna på det, för böcker har du ju inte tid att läsa. Du älskar ju att hitta på saker och att busa, och springer alltid mellan A till B, det finns liksom ingen gångtakt på dig. Trotsperioderna är inte längre lika många eller lika många men du vet vad du vill och testar oss gärna nu och då. Vi försöker bygga upp tillräckligt med tålamod och försöka förklara att du är ett barn och måste lyssna på dina föräldrar. Mest konflikter blir det när vi tycker att det är dags att för dig att städa upp leksakerna som du hällt ut. Eller när vi ser att du är så kissnödig att du börjat åla och hoppa runt, men du vägrar gå och kissa. Helt plötsligt kommer det då ett "mamma du är inte min kompis längre", "mamma du får inte komma på mitt kalas" eller "mamma jag är arg på dig nu", när du tycker att jag är för tjatig. 

Du får mycket beröm på förskolan nu, tydligen har du väldigt mycket fantasi och hittar på lekar som du gärna bjuder in alla kompisar att leka i. Barnen står på kö för att leka med dig. Så din sociala kompetens och samspel är tydligen väldigt bra. Vi ser ju inte det på riktigt samma sätt, men ett exempel är väl när vi besökte en secondhand butik och lämnade dig på leksaksavdelningen tillsammans med en kille i samma ålder. Det tog 30 sekunder så hade ni blivit kompisar och börjat leka. Tänk om det varit lika lätt som vuxen att hitta nya kompisar!

Vi har nu också påbörjat projekt "sova hela natten i sin egna säng". Där steg 1 är att någon av oss sover på en madrass på golvet i ditt rum och än så länge fungerar det förvånansvärt bra. Så peppar peppar..

Men sen har vi projekt "sluta äta sand och jord" som går mindre bra och eskalerar i perioder. Du vill verkligen inte förstå att man gör sandtårtor och sandglassar och att man sen ska låtsasäta dom. Det resulterar ju i en dålig mage, som gör att vi emellanåt får vabba en dag. Utöver det så vabbar vi ju knappt längre, peppar peppar.

Du har också upptäckt en ny grej, Kullerbyttan. Oj, var många kullerbyttor du gör i soffan och på madrassen på golvet, Fram och tillbaka. Jag som bara klarar av en åt gången och sen 15 minuters paus emellan har svårt att förstå hur man kan rulla så mycket! Du är också uppmärksam och snappar upp saker fort. När jag behövde träna lite hemma så bad jag Matteo om lite tid för att göra det "mamma behöver träna för att orka bära och lyfta dig". När vi sen var ute och shoppade och han ville att jag skulle lyfta upp honom så att han kunde kolla översta hyllan så svarade jag att mamma har ont i ryggen. Men den gick han inte på. "mamma du har ju tränat idag, då kan du lyfta mig". 





Julen närmar sig

Den 2023-11-19, kl 17:23:57
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var vi på en second hand butik och spanade in julpynt och sen var vi på två julmarknader, smygjul på Krokslättsfabriker och Gunnebo Slott. Tyvärr var väl ingen av dom så särskilt bra tyckte vi. Men man får ju ändå lite mer julstämning bara av lukten av lussekatter och glögg






Idag tog vi en väldigt lugn morgon och en promenad tills min ischias dök upp. Sen bar det av till Becca för att göra pepparkakor. Lillen var mestadels lika vild som en virvelvind och försökte äta degen hela tiden. Han fick vara med och välja motiv och så fort jag tryckt ut pepparkakan "nu ska jag äta". Nej nej, den måste in i ugnen.. Jag fick sen snabbt rycka undan den från honom innan han tryckte in den i munnen. Det blev sen lite lugnare när vi började dekorera och han fick sätta på ögon och pynt på pepparkakorna. Blev ju inte direkt några konstnärliga mästerverk men ändå lite charmiga skapelser




Börjat julpynta

Den 2023-11-13, kl 14:31:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Lite nytt julpynt för i år









Försökte pynta Matteos säng men glittret tog slut. Snopet! Så får åka och köpa mer någon dag


Nytt porslin

Den 2023-11-13, kl 09:51:33
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu har jag hela alltihop. Så nöjd, och det blev mycket billigare än jag hade räknat med 


Helgäventyr

Den 2023-11-13, kl 06:44:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Lördag så kom Becca o Naomi hit, vi satte oss I bilen och åkte till flera second hand butiker för att fynda julpynt. Vi tog även en sväng förbi en bröllopsmässa för att inspireras. Avslutade rundan hemma hos Becca med att plocka med mig mina julkartonger hem. Vi fick sedan besök av Charlie på kvällen.

Söndag så började vi morgonen med att gratta Daniel på farsdag, med en chelsea mugg och saltlakrits. Sen en sväng till Maria och Christian för att hämta regnbyxorna jag glömde där förra gången, passade på att släppa ihop barnen en stund och dom lekte och lekte. Det var väldigt svårt att ta sig därifrån. Men tillslut lyckades jag få med honom tillbaka och då började vi julpynta. Men vädret var ju så fint, så vi tog snart en paus för att ta en promenad ner till Linné för att äta brunch. Helt plötsligt hade klockan sprungit iväg och Daniel hade bokat TVn för att se Blåvitt. Jag och Matteo fick då ta en sväng med bilen till Ongo och köpa nya muggar och titta på leksaker, tror vi var inne på Ongo i typ 45 minuter. Blev en sväng förbi Rusta också för att kolla in deras julpynt och köpa lite glitter till Matteos säng. 

Sen var vi bjudna till Charlie, när Daniel skulle se Chelsea matchen. Vi lekte med bilar, spanade in modellflygplan och tittade på Disney kortfilmer innan det var dags att sova. Så ni kanske förstår att jag inte alls hunnit klart att julpynta efter detta flängande. Men det är påbörjat i alla fall

De flesta Second Hand butikerna har börjat med julpyntet nu. Reningsborg var galet trångt och gamar i butiken, medan Ebbes Hörna var städat och väldigt lugnt


Nytt porslin

Den 2023-11-06, kl 06:21:25
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag fick ett infall och kände att jag ville byta ut porslinet. Så jag kollade runt och hittade ett fint och billigt på en butik i närheten, 29kr för stora tallrikar och 19 för små och skålar. Så igår blev det kycklinggryta i dom nya tallrikarna


Skogsutflykt

Den 2023-11-06, kl 06:19:42
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår blev det en promenad runt lilla Delsjön, skönt att röra på sig men tyvärr var vädret inte så spännande. Men det regnade i alla fall inte. Matteo fick cykla och började cykelturen med att ramla i nedförsbacken ner till sjön såklart...Som tur var är det kort återhämtning på honom



Pajade ryggen

Den 2023-11-04, kl 13:35:16
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I veckan så vet jag inte riktigt vad jag gjorde, men torsdag var endel av min rygg totalt paj och jag kunde inte lyfta högerarmen. Men efter lite vila och smärtstillande så har den nu hoppat igång och blivit duglig igen. Eftersom ryggen varit trasig så har jag ju inte burit Matteo någonting och imorse passade jag på att träna lite för att bygga upp styrka i den, så näe vi väl var på Clas Ohlsson idag och Matteo ville att jag skulle lyfta upp honom så att han fick spana in en ljusslinga. Så sa jag till honom att mamma inte kan lyfta för hon har trasig rygg. "Men mamma, du tränade ju imorse, så du kan lyfta nu". 

Han fick gå runt och titta på vad han ville därinne, slutade med att vi stod och spanade in verktyg x antal minuter, med ett storögt, "wooow mamma!". Jag var desto mindre imponerad..


Olika liv

Den 2023-11-03, kl 17:21:55
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Ibland bara slås man av hur olika liv man lever. Jag var påväg till förskolan för att hämta upp Matteo när jag hamnar bakom två hårdrockare som delar på en burk med inlagd gurka påvägen till spårvagnen. Jag undrar lite hur deras liv ser ut och vart dom är påväg, innan vi skiljs åt och jag fortsätter min väg till förskolan.


Beställt en bok

Den 2023-11-03, kl 11:45:07
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är ju inte ofta jag beställer böcker, men nu passade jag på. Var så himla nyfiken på självbiografin av Britney Spears. Sen för att nå upp till gratis frakt så fick en bok om mumintrollen och hattifnattarna följa med! Jag har ju faktiskt varken sett eller läst så mycket med mumintroll, men tänkte att det kan vara en mysig godnattbok. 

Sen är frågan hur jag ska få tid att läsa själv, jag har ju knappt läst några böcker alls sedan Matteo dök upp i vårt liv. Men lite tid ska jag väl lyckas undanvara