Vårpromenad

Den 2021-04-25, kl 17:37:50
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När körsbärsträden blommar så är det väl vår på riktigt?

Vi tog en promenad med Charlie o Klas i Slottskogen idag, det blåste kyliga vindar. Men vi fick oss en skön promenad i solen och tittade på älgens nya kalvar. Vi tog oss även en fika uppe på berget och Klas fick motionera Matteo. Och såklart fick vi se oss ett körsbärsträd i full blom!


11 månader

Den 2021-04-25, kl 17:13:42
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Tänk att du redan är över 11 månader nu och närmar dig ettårsdagen! Du har hunnit bli en liten vilde redan, och älskar att busa och leka, och gärna då med saker du inte får leka med såsom diskmaskinen, toalettpapper eller tottes låda. Du blir ledsen när man säger NEJ, och du är väldigt bestämd om fokuserad om du väl bestämt dig för någonting.
 
Du älskar att få hjälp att gå runt, och försöker dig på lite steg själv nu och då. Men du är i alla fall försiktig och sätter dig ner på rumpan när du känner att du inte har kontroll. Du har blivit tokjobbig att byta blöja på och rullar gärna runt på skötbordet. Just nu ligger du endast still där om mamma löjlar sig och sjunger "Herr Olsson hade en bonnagård". Du älskar att leka i bollhavet och klättra över pappa när ni leker och du älskar också att försöka plocka ner allt om står inom räckhåll.  
 
Du har nu fått börja sova själv i spjälsängen vid fotändan och ibland vaknar du väldigt ledsen och tycker att du är väldigt ensam, men du har även lyckats sova nästan hela nätterna där också. Så du börjar bli en stor pojke. Du äter till största delen mat på dagarna, men är väl inte så värst förtjust i barnmatsburkar utan äter mycket hellre det vi vuxna äter.
 
Du har nu också fått vara ute och prova leka i sandlådan, men ännu inte fattat "whats the fuzz is about". Så än så länge iakktar du hellre när andra barn leker där, och promenerar gärna omkring och tittar runt istället. Och du älskar att springa, både i luften när man håller upp dig, eller när vi springer medan vi håller i dig. Så den dagen du väl lär dig att springa själv så kommer du nog aldrig att sluta.

Du har lärt dig några ord och kan nu säga titta och Bajs. Så det är väl en bra början!
 
Du är en glad liten skit med mycket vilja och mycket humör. Tänk vad vi älskar dig vår lille Matteo!
 


Ute o ränner

Den 2021-04-24, kl 18:43:40
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Åkte en sväng till Partille och gick på loppisar, men det fanns inget intressant. Så blev en sväng på second hand och Ongo istället. På Ongo letade jag efter pynt till bebis födelsedag, hittade dock inte allt jag ville ha. Men hittade dessa godingar till Matteo som fick följa med hem!


Ikea

Den 2021-04-23, kl 19:14:36
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi skulle montera tillbaka sidan på spjälsängen och flytta den till fotändan häromdagen och insåg att vi saknade skruvbultar. Så det blev en sväng till Ikea efter jobbet. Matteo var överlycklig för jag höll i hans händer och så fick han promenera genom hela övervåningen. Så spännande han tyckte att det var! 

Och vi fick köpa bultarna också så att vi kunde fixa sängen, så det var ju skönt! 


Sommarvärme

Den 2021-04-18, kl 17:39:50
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då sommarvärmen kom ordentligt idag så blev det först fika med Charlie i slottskogen, och sen stoppade vi Matteo på cykeln och åkte till ett utomhusgym och tränade lite. Sen vidare till Wernerbistro och drack gött och myste i solen, medan Matteo kunde leka I sanden




Lördag på stan

Den 2021-04-18, kl 07:49:07
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igårkväll fick vi barnvakt av Mia, så när Matteo vaknade från sin eftermiddagsfika så åkte vi direkt och lämnade av honom och mötte sedan upp Mikael och Anna nere på Linnè. Där började vi med ett glas vin i solen och gick sedan till PastaHaus. Vi tog först en plats på uteserveringen men upptäckte snabbt att det blev rätt så kyligt där när solen gick i moln. Så vi satt inomhus istället. Man kan väl lungt säga att vi inte var dom enda som begett oss ut igår, alla uteserveringar var fulla (med avstånd såklart) och det var även fullt innan på Pastahaus. Dom hade nog inte förväntat sig det, för personalen hann inte alls med och sprang fram och tillbaka. Men gott och trevligt var det att äntligen få komma ut en sväng. Som jag saknat det!

Sen älskar jag ju självklart min bebis,  men det är ju oerhört skönt att vara bebisfri ibland också!


Då blev det helg

Den 2021-04-17, kl 07:32:09
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Veckan på det nya jobbet har kantats med ångesten "vad har jag gett mig in på" och skratt tillsammans med kollegor över Teams. Men jaja, det är ju bara första veckan och de allra flesta känner väl så i början. Så jag får bara ge det lite tid helt enkelt. Helgen började i alla fall bra, med sol och balkonghäng med hela familjen, nu håller vi tummarna för att det fina vädret håller i sig så att man kan börja hänga ute mycket mer!

Nytt tillskott från Second Hand


Nytt jobb och nya möjligheter

Den 2021-04-13, kl 21:19:04
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är ju alltid lika nervöst när man kommer till en ny arbetsplats, vilka är mina kollegor, och kommer vi trivas bra ihop? Har jag tagit mig vatten över huvudet? Kommer jag leva upp till deras förväntningar?

Och nu är andra dagen gjord och än så länge känns det väl okej, jag har fortfarande introduktion och dom räknar inte med att jag är självgående direkt. Eftersom de flesta jobbar hemifrån så har jag även fått inbokat ett möte med var och en av mina kollegor där dom ska få presentera sig och berätta lite om vad de gör, så man ändå får en relation till dom och lätt kan fråga om man behöver hjälp. Jag kommer ju till en början sitta på kontoret och jobba och senare köra mer hemifrån, men det är rätt så öde på kontoret nu i coronatider, dock blir det ju väldigt coronavänligt då också. Men man har ju inte alls samma möjlighet att få stöttning i arbetet. Men men, vi får väl hoppas att det lugnar sig, så att det dyker upp fler.

All information man fått och system man ska lära sig kan kännas rätt övermäktig. Men samtidigt så är man ju inte mer än mänsklig. Så man måste ju få låta det ta sin tid. Men jag kan redan nu säga att denna tjänst kommer bli både utmanande och utvecklande, så det känns bra!


De första stegen

Den 2021-04-11, kl 17:16:44
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Hallå, vad hände med min lilla bebis? Han stod och lekte lutad mot vardagsrumsbordet, vänder sig mot mig, Släpper bordet och tar sina första egna steg! Sen dess har vi tänkt försöka få det på film. Men det går inte, för han gör det bara när man inte är beredd! Men nu börjar han ju bli kaxigare, vill bara hålla en hand när man promenerar (vilket har resulterat i några skruvfall). Så ja, inte så långt bort till han kan gå själv nu!





Sista dagen

Den 2021-04-09, kl 18:05:03
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då var sista dagen på detta jobb över och man kan väl kalla det en skräckblandad förtjusning. Lämna alla roliga kollegor och ge sig på något helt nytt! 


Ljus

Den 2021-04-08, kl 16:44:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
 
 

Föräldraledig dag

Den 2021-04-08, kl 15:22:17
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag tog vi en dubbeldag, och hade lite familjemys innan nya jobbet sätter igång. Så det blev en minitripp till Trollhättan. Vi promenerade genom stan och på spikön, där tittade vi på fåglar och lekte i skrotnisses lekpark. Därefter åkte vi till Överby köpcentrum och åt lunch och  kollade lite i butiker. Matteo blev rastlös i vagnen så han fick sitta I selen, men hjälp vad tung han börjar bli!

Därefter åkte vi till PMU second hand butik och köpte lite kläder till Matteo. Han växer ju massor och har nu vuxit ur strlk 74 och 80 börjar bli lite tajt.. 




Frölunda Torg och syrran

Den 2021-04-07, kl 06:25:52
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag blev det en sväng förbi Frölunda Torg innan dom stängde och sen lek hos Becca. Som vanligt fick Becca städa lägenheten efter att vi varit där. Finns ju så mycket man kan riva i!


En busig dag

Den 2021-04-05, kl 11:59:04
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Yes, vi leker och leker och leker. Och ja, leksakerna kan vara roliga, ett par minuter i alla fall. Sen måste vi hitta någonting annat att leka med.
 
 

Vädret

Den 2021-04-05, kl 08:53:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är knoppar på träd och buskar och vårblommorna blommar. Jag har beställt en cykelsits och hjälm till Matteo och jag tänkte att våren äntligen är här. Men idag känns det inte som vår, det är riktigt kallt nu igen. Vi får hoppas att det bara är tillfälligt, så vi kan gå ut och leka mycket mer snart!


Timea mys

Den 2021-04-05, kl 07:20:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår skulle vi egentligen träffas ute, men det blåste ju ganska mycket så hon kollade med jobbet om vi kunde bada istället. Och yes, bassängen var ledig så då åkte vi dit och babysimmade. Matteo fick flyta omkring i en ring och sprattla och fånga badankor medan Zoe plockade fram allt hon kanske ville använda.

Mysigt var det och Matteo var supernöjd! Men nästa gång ska vi ha en vuxenträff istället, det är så svårt att ha en hel konversation när man ska hålla reda på en 10 månaders och en 3 åring


Nu var det påsk

Den 2021-04-04, kl 08:50:52
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Långfredag hade vi besök av Mia, Christian och barnen, så vi käkade Tacos och quizzade. De fick bäbismysa länge och underhöll Matteo. 

Påskafton fick vi besök av Charlie och Klas, då blev det grillpremiär och marängsviss. Spelade spel och Matteo fick återigen underhållning i flera timmar. Så han har varit väldigt nöjd denna helg.

Titta tänderna som kommit fram!


Dagarna rullar på

Den 2021-04-02, kl 11:43:48
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
En vecka kvar på jobbet, och i måndags fick jag en uppgift som behövde vara klar asap, klart att jag löste det innan påskledigheten. Baam! Det är mycket som ska hinnas innan jag lämnar dom..

Igår var jag, Becca o Bebis i Slottskogen, hade tänkt ta årets första glass, men då blåste det lite för kyligt så det blev en kopp varmchoklad med grädde och marshmallows istället, sen blev Matteo rastlös rätt så fort I vagnen. Så det var bara att promenera till Plikta och låta honom gunga och titta på barn ett tag, innan vi åkte hem till Becca och käkade middag 

Idag är det ju röd dag, och änsålänge har vi bara hunnit vara ute på bilpromenad (Matteos sovstund), och nu är det hem och städa för ikväll får vi besök av Mia, christian och barnen. Så det blir Tacos och godis för hela slanten

Titta, nu står han själv!