Kiwii vänder ryggen till

Den 2021-01-31, kl 22:11:42
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När Matteo kommer nära så väljer Kiwii att vända på sig, vi gissar att han tänker "det man inte ser finns inte". Den teorin kanske fungerar till vissa saker, men definitivt inte till Matteo, för han ser ju bara en rolig kattrygg och en superintressant svans som rör sig fram och tillbaka.

Så tillslut så lyckas ju bebis ta sig fram till Kiwii och dra honom i svansen. Inte så populärt kan jag säga



Långpromenad

Den 2021-01-31, kl 14:24:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag tog vi bilen ut till Nääs Slott och tog en promenadslinga runt sjön på 8km. Mysigt och Matteo sov hela rundan. Dock hade vi otur med vädret då det egentligen skulle vara sol, det var disigt nästan hela vägen. Dock sista biten fick vi oss lite sol i alla fall.
Matteo la såklart en jättebaj i bilen sen, så det blev snabbt hem, efter en liten sväng tillbaka till Nääs för att plocka upp napphållare som han tydligen hade lyckats kasta av sig när jag satte in honom i bilen..




Aktivitetsbräda

Den 2021-01-30, kl 15:25:55
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag ska göra en aktivitetsbräda till Matteo tänkte jag. Har sett idéer på pinterest och när Alexandra var här så bollade vi lite om olika saker att sätta upp. Tydligen så är det en stor grej i Chile där hon kommer ifrån, många tillverkar och säljer sådana. Det verkar inte riktigt ha slagit igenom i Sverige, men jag tycker det verkar så himla bra. Sätta fast en massa saker som bebisen inte brukar få leka med. Så på min lista över saker att sätta fast är bland annat: tangentbord, fjärrkontroll, lampknapp, dragkedja, kodlås, stor bjällra/klocka, litet hjul, större kedja, snören
\nlåshasp. Sen får man se vad man kan hitta helt enkelt.

Så ni som nu undrar hur det kan se ut med en aktivitetsbräda kan se nedan. Behöver dock åka och kolla på trä också, någon tjockare träskiva tänker jag. 


Trevligt besök

Den 2021-01-30, kl 03:51:17
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Fadder Charlie kom på besök ikväll, Klas har ju tagit Teslan till fjällen och åker skidor. Så vi bjöd på hemmagjord pizza på tortillabröd och pizzasallad. Tittade på "på spåret" och "vem kan vad" och fick lite bebisavlastning. Matteo var jättenöjd. Tills han vaknade till under sin sovpaus, men vi vet ju att han alltid ser allvarlig ut när han vaknat. Det är ju ack så sött! Så Charlie passade på att bebismysa lite extra



Sele

Den 2021-01-30, kl 03:44:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi köpte faktiskt en gåsele till Matteo, för att avlasta våra ryggar. För nu vill han ju promenera runt i lägenheten på dagarna och att då hela tiden gå med böjd rygg funkar inte. Så denna avlastar ju jättebra! Tänk vilka smarta grejer det finns nuförtiden, 179kr på lugnaforaldrar.se

Vi passade också på att beställa magnetlås/barnlås som ska in i vitrinskåpet och tvbänken. Det gäller ju bara att hålla koll på magnetnycklarna sen. Men vi ska väl hitta ett smart ställe för dom.

Dock så vet ju Matteo vart han vill gå när man tar på selen. 1. Till Totte  2. Till hans matskål 3. Till Rocky (robotdammsugaren) Än så länge kan man ju dock styra honom lite!



Magknip

Den 2021-01-28, kl 15:08:25
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Fick sån oerhörd magknip efter frukost imorse, så jag var tvungen att lägga mig i soffan och Matteo fick stå och roa sig i hoppgungan och se på babblarna fram till första sovpausen. Jag tänkte att det skulle ge med sig till dess, men icke. Sen sov vi i soffan i 45 minuter och så tänkte jag att det skulle ha löst sig när jag vaknade upp. Men icket. Så jag fick ringa hem Daniel för att ta över hyperbaby och aktivera och ge honom lunch medan jag fortsatte vila magen. Nu tillslut så släppte det och jag kan stå och gå igen. Verkade vara någon typ av förstoppning, som att magen helt slutar arbeta en stund. Det var ju väldigt längesen jag hade det problemet, men nu hoppas jag att det inte kommer tillbaka på ett bra tag!



Besök

Den 2021-01-27, kl 16:02:12
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag fick vi besök av Alexandra o Nico. Så dom fick hänga i bollhavet, prata med varandra och dra i varandras leksaker. Matteo blev jätteförvånad när han fick sitta I hoppgungan och Nico sprang runt i hans bil. Väldigt roligt att se!
Jag bjöd på både vanliga och blåbärsscones (dom med blåbär blev sådär..) och så satt vi och tjötade i några timmar. Mysigt



Vardagsrummet

Den 2021-01-26, kl 09:35:57
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi har ju en ny matta i vardagsrummet, som jag fått av Farhad. En nain-matta, så jag fick byta färg. Tidigare hade jag lila men eftersom mattan har bland annat olika blå toner i sig så blev det blå och guld i vardagsrummet nu.



Köpa växter

Den 2021-01-26, kl 09:04:26
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Åkte förbi plantagen igår med bebis och Becca, behövde nämligen köpa en växt till den fina krukan jag fick av Becca. Fastnade för denna fina


Städdag

Den 2021-01-25, kl 15:47:20
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag har vi städat, tur att Matteo också tycker att det är intressant. Nu går jag ju in i min sista vecka hemma, så förutom att städa så har vi lekt och myst. Så jag försöker njuta nu in i det sista med lilla bebisen.


Spontangrill

Den 2021-01-24, kl 17:49:45
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Charlie o Klas undrade om vi ville grilla lite korv med dom i skogen bakom dom. Självklart var vi på! Dock så började det ju småregna lite, men vad gör det tänkte vi. Nu hade vi ju ändå tagit oss dit och var inställda på att grilla. Så vi gick upp i skogen i allafall, satte oss vid sjön och grillade lite. Matteo tyckte också att det var mysigt, ett tag I alla fall.

Sen att jag inte tycker om korv egentligen, men vi tog med bostongurka och rostad lök som ändå döljer ganska mycket av korvsmaken. Det blev i alla fall en mysig lunch


Ny matstol

Den 2021-01-22, kl 14:42:09
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi har pratat om att köpa en finare stol till Matteo, men det blir när vi har råd. Men vi är väl inne på något sådant här


Sova på mage

Den 2021-01-22, kl 13:30:17
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Pappa upp i dagen såklart, för Daniel sover ju gärna på mage och sådan far sådan son. Han ligger o rullar runt runt tills han tillslut hamnar på mage och somnar så. Ser så himla obekvämt ut men försöker man rätta till honom så vaknar han och blir irriterad. Så han får väl sova så då antar jag.

Idag har vi lekt i kökslådan igen, och tagit en promenad i regnet  Det slutade regna och solen tittade fram lagom till att vi var hemma igen och gjorde lunch. Hände samma sak igår, så himla typiskt. Men vi klagar inte, stackarna i norrland tar sig ju knappt hemifrån nu pga all snö som vräker ner. Jag är inte avundsjuk.



Sötkisse

Den 2021-01-22, kl 13:21:14
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Totte är ju inget stort fan av Matteo, för Matteo pratar så högt med honom och försöker dra honom i pälsen. Men när han väl har somnat så kan Totte smyga sig fram och lägga sig nära honom = på mig.
Vi har dock fortfarande inte kommit på hur vi ska göra när Matteo börjar gå och eventuellt då jaga Totte. För vi behöver nog bygga någonting så att han kan komma undan honom på något sätt.
 


Tuffingen själv

Den 2021-01-20, kl 16:29:06
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Min lilla plutt har blivit så stor! En riktig cooling också

Dock var han sjukt jobbig inatt. Vaknat hela tiden och skrikigt och gråtit. Gissar att det är magen, tänderna eller så är han I ett utvecklingssprång. Vi får hoppas att det var en engångsgrej, för det var inte många timmar vi fick sova inatt.



Häng hos Becca

Den 2021-01-20, kl 07:16:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår hängde jag o Bebis hos Becca. Hon rensade garderoben, jag tittade på och bebis lekte med en kattleksak, en råtta som går på batteri på en bana. Sen fick han en galge att leka med, så han var nöjd. 
 
Jag har förresten fixat vagnen så att man kan sätta in en ljusslinga när det är mörkt. Han tyckte det var väldigt fascinerande. Dock blir man lite rädd när han ser ut såhär, "står det någon eller något bakom mig?!"
 

Myspys

Den 2021-01-19, kl 14:15:49
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Hade bebisträff med Alexandra idag igen på Egg&Milk. Åt lite brunch och tjötade medan bebisarna fick utforska varandra. Trevligt men en väldigt rastlös Nico och en nöjd Matteo.
Ni kan ju se på bilden att Matteo undrade vad det var för något som satt bredvid honom

 

8 Månader

Den 2021-01-19, kl 14:07:42
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Då har lille skrutt blivit hela 8 månader, så han växer och blir bara tyngre och tyngre. Plus att det snart är skiftbyte, så om två veckor så börjar jag att jobba och Daniel tar över hemmaskiftet. Så vad har hänt sedan senaste månaden då. Jo, lillen har äntligen lärt sig att sitta stabilt och kan leka några minuter ensam i sitt rum när jag behöver gå iväg och hämta eller göra saker. Han älskar leksaker som låter, som en gitarr som spelar melodier, julboken som har sina trudelutter & nallen som sjunger. Och att kasta iväg saker som landar hårt på backen med en smäll. Vi brukar också stapla torn som han kan riva, och bygga torn med ringar som han kan plocka av. Gömma saker i lådor är också en lek som brukar gå hem. Han står gärna och lutar sig mot saker som inte håller så bra, såsom babygymmets byglar eller leksaker av plast som inte är gjorda att luta sig emot. Lära-gå vagnen är inte populär ännu, då han ständigt släpper handtagen och fattar inte alls vad man ska göra med den. Men vi jobbar på det och när han väl håller i sig så kan han ju ta några steg själv.
 
Racerbilen (gåstolen) kan han nu också ta sig fram med. Som tur är så har ju granen åkt ner nu, för den var riktigt intressant den sista tiden. Nu försöker han sig istället på att gå mot vitrinskåpet, men än så länge kan han ju inte öppna några dörrar så det är okej. Men han går i alla fall mycket bättre nu med stöd och när han sitter ner så vet han hur han ska sträcka sig efter saker och stötta upp så att han inte faller. Men då och då så händer det allt en liten olycka.
 
Han har också börjat prata mycket mer och inte bara jollrandet man hörde i början, utan nu försöker han härma och säga mer, dock är det ju fortfarande helt omöjligt att förstå honom. Men han försöker i alla fall. Han sitter också med längre när vi äter, exempelvis så var vi ju på restaurang och kunde sitta i nästan 1,5h. Så det kändes ju mycket bra. Men han är ju fortfarande väldigt intensiv och går på 110% konstant. Så man får ju inga lugna mysiga stunder med honom, förutom när han sover och är nyvaken.
 
 

Utekväll

Den 2021-01-17, kl 10:56:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I dessa coronatider och all tid instängd lägenheten så behövde vi komma ut lite. Så vi åkte och bowlade med Becca och Erik. Självklart coronaavstånd till övriga i lokalen, och bebis fick titta på. Han tyckte ju att det var rätt så intressant ett tag, men sista 20 minuterna började han bli riktigt rastlös. 

Sen gick vi till ett nästintill tomt Taj Mahal och åt indiskt. Matteo fick sitta I egen stol och knapra lite smörgåsrån och kasta leksaker i golvet.. tillslut fick mobilen komma fram med babblarna så att vi kunde få en liten lugn stund. "Här får du babblarna så mamma kan dricka upp sitt glas vin"... Ibland behöver man lite lugn och ro. 



Hasselbackskyckling med ris

Den 2021-01-15, kl 12:44:17
Filed in Skeas Matrecept, Våran vardag | Kommentarer: 0
Hittade ett väldigt gott och enkelt recept 

Ingredienser

 4 st Kycklingfiléer
 150 g Spenat (frusen)
 2 Vitlöksklyftor
 100 g Färskost vitlök och örter
 100 g Fetaost
 100 g Riven ost
 1 msk Chilipulver
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2

Fräs spenaten i smöret tillsammans med hackad vitlök. Salta och peppra lite.

3

Blanda ner färskosten och smula ner fetaosten och blanda runt väl. Ställ åt sidan en stund.

4

Snitta kycklingfiléerna precis som hasselbackspotatis. Cirka 5-6 snitt per filé som går tvärs över filén men inte hela vägen igenom till botten. Det skall bli flikar helt enkelt.

5

Fyll varje flik med lite fyllning. Fördela jämnt mellan samtliga filéer.

6

Salta och peppra.

7

Strö den rivna osten över. Pudra lite chilipulver över det hela och ställ sedan in i ugnen.

8

Gratinera i cirka 25-30 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.


Ny snutte

Den 2021-01-15, kl 12:13:39
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag, Becca och Matteo var o shoppade igår, först på Erikshjälpen och sen på Ongo. Hittade bland annat denna fina snutte som numer är hans vagnsnutte...

Inatt var det kaos, jag tror det blev pga rubbade sovpauser på dagen, så var han för övertrött på kvällen och ville inte sova. Tog väl sisådär 1,5timme att få honom att somna. Mamma var inte glad för hon var riktigt trött. Och när han väl somnade så sov han väldigt oroligt. Så idag försöker jag hålla på sovtiderna så att det inte ska bli likadant


Robotdammsugare

Den 2021-01-13, kl 09:56:27
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är rätt så skönt att köra igång Robby här hemma. Matteo tycker nämligen att det är jättespännande att följa honom runt, så då får han ligga på mage och kika. Ibland får han sällskap av Totte, som också tycker att det är riktigt spännande. 

Sen har jag ju även beställt en ny napphållare till lilla bebis. Hans har varit för klena så han drar bort både nappen och hela hållaren väldigt enkelt. Så nu hoppas jag att det kommer sitta hårt!


Granen

Den 2021-01-12, kl 18:46:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I helgen så ska lägenheten avpyntas så vi passar på att njuta av julpyntet hela veckan. Matteo har också fått känna på julpyntet, synd bara att granen är trasig så när han ryckte lite så blev granen väldigt ledsen och hänger lite för tillfället. Jag har redan köpt en ny gran till nästa år, så det gör ju inte så mycket...men den ser bara väldigt ledsen ut



Onödigt väntan

Den 2021-01-12, kl 15:47:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
När jag fick prova bröstpumpen Elvie gratis så råkade dom ju skicka 3st extra som de ville ha tillbaka..och det är inte förrän nu dom hört av sig med fraktsedlar och bokat en upphämtning så jag stannade snällt inne idag och väntade. När Fedex dök upp runt 12 så kollade dom papprena och konstaterade att det saknades ett papper pga brexit..  så dom kunde inte ta med sig paketen. Skit också tänkte jag, då blir det ytterligare en dag hemma.. imorgon igen.
Eftersom det var så fint väder idag så ville jag verkligen hinna ut, skulle bara bada och mata Matteo.. och så somnar han. Vaknar inte förens strax efter två så jag får skynda mig ut och gunga. Passade på att kolla på ankorna också uppe I dammen. Nu har han äntligen börjat tycka det är intressant att titta på. Han var helt I chock när han såg alla fåglar







Mystid

Den 2021-01-12, kl 08:52:04
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
När han vaknar på morgonen så är han så mysig, då ligger han och pratar och gosar. Men man får vara snabb och passa på för 10 minuter senare blir han frustrerad och vill sitta och leka, börjar rulla runt och blir irriterad. Men de första minuterna är hur mysiga som helst



Pysselkväll

Den 2021-01-12, kl 08:44:59
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Åkte till Becca igår för att fortsätta scrapbooka på 2017 års album. Kisse ville också vara med


Två bra serier

Den 2021-01-11, kl 13:40:35
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag har fastnat i två helt olika serier på Netflix. Den ena är ett 1800-tals kostymdrama med fina miljöer, kläder och drama..

Den andra är ett franskt kriminaldrama där tjuven inspireras av gentlemannatjuven Lupin. Smart, överraskande och spännande


Ute o grillar

Den 2021-01-10, kl 17:06:42
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag blev det grillning på amundön. Tyvärr var de riktiga grillarna upptagna så vi fick grilla på en liten stenhög. Men Naomi och Nicco hade med sig massor av trä, bland annat en del av en gammal säng, så de byggde upp en liten grill. Det funkade väl okej, bara lite svårt att grilla hamburgarna vi hade med. Jag provade först att grilla en liten bit på en pinne, och sedan I folie, men det var ingen hit. Dock hittade Erik en pinne med två grenar så att han kunde lägga hamburgaren emellan grenarna.. Dock tog det tid men vi fick oss varsin hamburgare i alla fall tillslut. Baby tyckte det var roligt att sitta och titta på elden ett tag. Men tillslut blev han rastlös så då fick Naomi lösa av mig en stund. En riktigt mysig eftermiddag







Kort promenad

Den 2021-01-09, kl 16:58:17
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag så åkte vi till Delsjön med Charlie o Klas för att promenera och fika. Visade sig snabbt att vi inte var ensamma om den tanken och att vi borde tagit på oss broddar. För snön var så hårt packad och glansig så minsta lilla backe så gled både vi och barnvagnen, så vi tog oss bara från badplatsen till kanotuthyrningen och sedan vågade vi inte mer. Så det blev en riktig kortis med fika ute på en udde. Mysigt var det dock. Nästa gång får det helt enkelt ha tinat bort eller så får vi hitta ett ställe som är plattare



Saker jag inte hade någon aning om

Den 2021-01-08, kl 18:36:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Några saker jag inte visste innan jag blev gravid och fick barn...
 
Om graviditeten
- Att fisar kunde lukta illa visste man ju sedan innan, men att mina kunde lukta så illa att jag själv inte kunde vara kvar i samma rum trodde jag inte var möjligt
- Att man går tillbaka till högstadiets klumpighet och bumpade in magen i allt i närheten
- Att man helt plötsligt får så mycket blickar och leenden från främlingar
- Att en bebis kan kännas så mycket som en liten fisk som simmar runt där inne
- Att en bebis kan hicka i magen, och man kan känna det ner mot både fiffi och rumpan om man sitter ner
 
 
Om förlossningen
- Nog förstår man att det gör ont, men att det kan göra så obeskrivligt ont att föda barn (som är det mest naturliga i världen..)

- Att hjärnan försöker glömma smärtan för redan nu har jag svårt att komma ihåg det..
 
- Att man kan bli så van att få fingrar o ögon på fiffi av så många olika människor när man ligger där på britsen. Det var bara lyfta på skynket och välkommen in..

- Att de frågar om man vill både känna med händerna på bebis huvud på vägen ut, frågar även om man vill se med spegel.."Nej tack, jag behöver inte känna på huvudet, jag behöver bara koncentrera mig på att trycka nu och jag vill absolut inte se vad som händer, det är läskigt nog att andra ser.
Och sen undrar de även om man vill kolla in moderkakan som ser så fin ut.  "Nej tack, jag behöver verkligen inte se den blodiga slemmiga klumpen.."

- När bebis och moderkaka kommit ut och de ska få livmodern att gå ihop, att de då trycker allt de kan på magen flertal gånger, man känner sig nästintill misshandlad de minuterna

- Och sen det mest imponerande då, att man faktiskt klarar av en förlossning och tycker att det gick ganska bra. det trodde jag ALDRIG
 
 
När bebis har kommit
- Att det skulle vara så svårt att amma, vi är gjorda för det. Hur svårt kan det vara liksom. SUPERSVÅRT!
- Att fiffi skulle behöva så mycket knipövningar för att inte läcka i tid och otid
- Att man kan vara så trött. Visst har man varit trött ibland tidigare, men aldrig på denna nivån, trots att bebis sover helt okej. (all eloge till er som haft kolikbebisar som skrikit hela nätterna, att ni överlevt är ett under). Hur kan en så liten ta så mycket energi.?
- Att jag skulle vara så löjligt rädd över att han ska dö, känner efter pulsen var och varannan minut när han sover (fortfarande?!)
- Att man kan älska någon så mycket. Har aldrig förstått dom som sagt det tidigare, men nu föll poletten ner

Lilla Julafton

Den 2021-01-07, kl 19:19:11
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Trettondagen började med en promenad med Becca o Naomi runt Gunnebo i snön, för nu har det faktiskt snöat. Lillen lyckades somna i vagnen trots att han redan hade tagit sin förmiddagsnap... så han såg ingen snö. 
Sedan blev det lilla julafton med faster Mia och Emilia. Matteo fick några paket, men han ville inte öppna dom, bara suga på snörena. Men han fick i alla fall supersöta kläder och en bok. 

Dom fick leka med honom ett tag innan det var dags att sova igen. Matteo är en bebis som är 110% igång och vill göra saker när han är vaken.. inte en lugn stund får man. 😁

Så fina kläder han fick!



Utforska köket

Den 2021-01-07, kl 11:42:49
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Läste på nätet ett tips om att låta bebis utforska en kökslåda. Detta fick tummen upp av bebis


Spa Spa Spa

Den 2021-01-06, kl 19:47:06
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu har vi bokat julklappen till varandra. Detta året ska jag o Becca prova Sankt Jörgen, då vi hittade ett erbjudande på det. 750kr var för spa och övernattning är ju ändå vettigt tänker jag! Dock blir det första natten utan Matteo, så det kommer nog kännas tomt och underligt.


Sovschema

Den 2021-01-06, kl 08:54:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom han sovit dåligt sedan vi kom hem från Norrland så tänkte jag prova rullavagn.se sovschema. Den tycker då att, eftersom han vakna 8.00 så ska sovpauserna vara 10.30 och 15.00 och sen sova för natten klockan 20.00 , och nog sov han bättre och i sin egen säng. Vaknade 01.40 för mat och runt 03.00 och snurrade lite men somnade om av sig själv. Problemet var dock att han istället vaknade för morgon 06.20 så nu kan jag inte följa det schemat idag... Irriterande eller vad? 


Lilla farbrorn

Den 2021-01-05, kl 14:00:50
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Köpte en liten gubb-body till Matteo på Second Hand. Den påminner verkligen om morfars pike t-shirts som han alltid hade på sig. Såklart han fick ta på sig gubbkepsen också då, upptäckte dock att han redan växt ur den, så den åker i sälja högen nu.
 
Det är ju inte många gånger man hinner använda vissa saker innan det redan är försent. Förhoppningsvis kan man stå på någon loppis till sommaren och sälja av lite gamla kläder och grejor så att vi rymmer det nya. Tänkte dock lägga ut babysittern på marketplace redan nu, för nu vill han inte sitta i den längre, och dom är ändå lättsålda. Men den har vi ju i alla fall använt, så det var välinvesterade pengar.
 
Btw så har lilla farbrorn äntligen börjat försöka ta sig fram när han ligger på mage. Dock så kommer han ju inte så långt ännu, vilket kan vara oerhört frustrerande
 

Min lilla unicorn

Den 2021-01-04, kl 13:12:27
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Min söta lilla unicorn!
 

Lördagsmys

Den 2021-01-03, kl 09:13:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi var bortbjudna till Charlie o Klas igår, där bjöds det på smördegssnittar med ost till förrätt, smördegsinbakad fläskfile och sen glass, maräng och bär till efterrätt. Matteo fick smaka både blåbär och hallon och leka med en stor vanlig sked. Det uppskattades! 

Sen spelade vi lite spel, och hade det mysigt och dom fick gulla med Matteo 


Året som gått

Den 2021-01-02, kl 16:31:08
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Detta Corona år så har det inte hänt mycket, men samtidigt massor!
 
Januari- Började året med riktigt fint väder med många promenader och skridskoåkning. Vi fotograferade och så var jag på Nääs fabriker på Kick-off med jobbet. Lite gravid var jag också och nu fick vi ju reda på att det var en liten pojke som rörde sig därinne
 
Februari: Åkte jag och Becca på vårt årliga spabesök till Vann. Jag var otroligt trött hela månaden, och vi var underbemannade på jobbet, vabruari med corona liksom, ingen bra combo. Så några utbrott fick mina kollegor stå ut med. Och så rensade vi bland gamla cheerleadinggrejer efter att föreningen lagts ner. Jag började även hoarda bebisgrejjer på loppisar och började göra iordning rummet.
 
Mars: Coronan blev mer påtaglig och fler restriktioner infördes. Så nu gjorde man inte så mycket. Vi fotograferade lite ute i det fina vädret och firade Naomi, både på restaurang och escaperoom. Nu började sommaren närma sig! Vi hade även halv åtta hos oss och fick då veta att även Maria var gravid, spännande.
 
April: Nu vart det dags för min fina babyshower. Fick en massa fina saker till lillen. Jag var ju lite permiterad från jobbet, så jag hann få lite återhämtning och passade på att baka och göra i ordning för den lilla. Som man tydligen börjar göra när det närmar sig. Vika bebiskläder och puffa till sängkläderna i spjälsängen. Rensa lite i garderober och göra fint. Vi firade också påsk och grillade & chillade ute i det fina vädret. Hade även världens halsbränna som kommer just i slutet av en graviditet. Jag hade även drabbats av gravidnästäppa och hostade som en tok pga att lillen låg så långt upp. Inte okej i coronatider. Tur att jag fortfarande kunde cykla till jobbet.
 
Maj: Lite mer foto och bilpromenad till Linköping och sen helt plötsligt en natt, så gick vattnet. Dock väntade Matteo ett dygn med att komma ut, men tillslut så. Vilken upplevelse! och sköt att bli av med gravidmagen, men konstigt att upptäcka att man nu saknade många muskler och att man kan bli så otroligt svag i kroppen. Att bara orka korta långsamma promenader och att leva i den lilla bebisbubblan med äta, sova, bajsa.
 
Juni: Lite mer umgänge, både med Naomi och Becca, men jag tog mig också till en liten tjejkväll med jobbet. Det var en otroligt varm månad och vi försökte ta oss ut lite till havet emellanåt. Sen fick vi ju besök av släkten på midsommar. Sen blev jag ju också inlagd på Östra Sjukhuset pga rester av moderkakan, jag blödde som en tok och blev inlagd i respirator efter skrapningen då min hals svullnat och jag inte kunde andas själv.. Hel knasigt!
 
Juli: Träffade Alexandra och Nico, sjöng karaoke, vi var också i fjällbacka med Maria och Christian och myste. Och så åkte jag, Matteo & Becca upp till Norrland
 
Augusti: Nu började cheerträningarna, vi fotograferade mycket, hade babyshower för Maria, var ute o solade med bebis och så hade vi namngivning.
 
September: Blev mer träning, foto och rullskridskor. Åkte även upp en sväng till Norrland igen tillsammans med Becca, Naomi och Matteo. Det var även fler och fler mammor som skrev till mig via rullavagn.se så vissa dagar var vi värsta barnvagnsmaffian ute på promenad. Jag fick även göra om avtrycken till tandställningen då tänderna inte flyttat sig ordentligt, vilket var riktigt surt. Och så fick Matteo in lite fler rutiner på dagarna. Gladare bebis = gladare mamma
 
Oktober: Vi trotsade coronan och hade en liten halloweenfest i en stor lokal med coronaavstånd. Fungerade dock super. Besökte Maria, Christian och Victoria en sväng innan de hårdare restriktionerna kom, och så fick vi besök av Pappa och Eva.
 
November: Firade vi Daniels födelsedag tillsammans med Charlie och Klas, och sedan firade jag Becca tillsammans med Naomi. Fotografering med Emi och Becca, baka en massa lussefika och försöka fixa ett julkort. En mysig månad då bebisrutinerna verkligen satt sig för oss. Dock inga cheerleadingträningqr pga restriktioner 
 
December: Promenaderna fortsatte, sisådär 3 promenader i veckan, vi fotograferade och lyckades till och med få en gymnastikträning innan det blev tvärstopp igen. Jul spenderades uppe i norrland där lillen fick prova åka pulka, inte helt populärt detta året. Men nästa gång kanske. Nyår spenderades hemma i lägenheten bara, coronastyle. Vi får hoppas på mer umgänge och kramar under 2021!

Nyår

Den 2021-01-01, kl 17:06:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Blev väldigt lungt med potatisgratäng och fläskfile till middag. Hade köpt hem för att göra creme brulee till efterrätt men det slutade med att jag åt chokladpudding och ostbågar. Vi spelade bingolotto och vann såklart ingenting och sedan gick vi och la oss precis innan tolvslaget. Tror inte Matteo hade uppskattat fyrverkerierna ändå nu när han är såhär liten. Och det var skönt att komma i säng tidigt, för sen vaknade han ju halv fem och var pigg. Så jag fick dra honom intill mig o kämpade väl nästan en halvtimme med att få honom att somna om. Vilket han också gjorde. Det gjorde dock inte jag på ett bra tag.


Gymmet

Den 2021-01-01, kl 14:01:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Passade på att gå till gymmet idag. Jag var rätt så ensam, bara typ 5 personer till som tränade. Skönt!


Gunga Gunga

Den 2021-01-01, kl 14:00:24
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Gick och provade gunga i området. Lite roligt var det I alla fall