Tisdagsmys

Den 2021-06-29, kl 20:24:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag o Matteo cyklade o mötte upp Becca på rullskridskor, och så tog vi oss bort till caféet i Fiskebäck. Vi åt lite middag och tittade på båtar tills Matteo tröttnade. Så då gick vi förbi stranden och tittade på folk som badade, och åt lite glass till efterrätt. Matteo gjorde en faceplant i gräset men tröstades fort med glassen. Sedan hem igen.Vi hade glömt hur mycket backar det var dit och hem, så det blev ett riktigt träningspass. Men Matteo var tyst och nöjd med cykelturen i alla fall




Midsommar i Mullsjö

Den 2021-06-27, kl 16:00:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi hyrde ett hus via Airbnb över midsommar och åkte redan torsdag efter jobbet till Mullsjö. Huset låg ute på vischan bredvid ladugårdar och en sjö. Och vägg i vägg med uthyraren. Det mindre huset till höger bodde vi i. Det var ett mysigt litet hus med hyffsat modern inredning, terass och morgonsol (dock inget vi fick uppleva då det regnade varje morgon)
 
Men i alla fall så kom vi ju fram till huset runt middagstid och det blev grillat till middag och sedan bara satt vi ute och tjötade tills myggen försökte äta upp oss helt.
 
Midsommarafton (fredag) så åkte jag och Daniel en sväng och handlade nödvändiga ting, medan Charlie och Klas lånade Matteo och tog ut honom på en långpromenad medan han sov. Vi blåste upp poolen och satte på altanen och använda som lekhage. Uppskattat?
 
Och gick ner på gräsmattan och kastade frisbee och sparkade fotboll. Dock blev lillen väldigt gnällig och tog sig för öronen flertal gånger. Så vi började misstänka öroninflammation och fick snabbt googla vad man skall göra då. Gav honom lite ipren och tröstade honom tills det lugnade ner sig lite. Det kan också varit en liten släng av "ur fas Matteo", då lunchen blev väldigt sen och därav hysterisk. Och då verkar han komma ur fas och bli en gnällig bebis när detta händer.
 
Efter lite ipren och gos så blev det en gladare bebis i alla fall och vi kunde sätta igång grillen och blåsa såpbubblor. Vi fick påhälsning av vad vi tror var en bålgeting USCH vad stora dom är!
Och sedan avslutades kvällen med spel efter att Matteo somnat för natten
 
Midsommardagen (Lördagen) så tog vi en liten sväng till Jönköpings stadspark och lekte i lekparken och tittade på djuren.
 
Sen tillbaka till stugan igen för lite bubbel i bubbelpoolen. Vilket inte alls blev riktigt som vi tänkt. Charlie och Klas skulle ta en promenad med Matteo medan vi gjorde i ordning poolen och hoppade ner. Det började snabbt ösregna när de begav sig ut. Så dom kom springande tillbaka. Vi hittade inte värmereglaget för poolen, så när vi väl fyllt på den tillräckligt för att hoppa ner så var det kokhett. Inte ens mina tår ville doppa sig. Så vi fick fylla en hink med iskallt vatten och kasta i. Men det var ju fortfarande galet varmt, så det var inte länge vi klarade av att sitta där, och min Sangria jag hade gjort drack jag upp direkt i ett svep, man blev ju galet törstig av värmen. Efter en liten stund så gav både jag och Daniel upp, kroppen orkade inte sitta längre i den värmen. Men vi fick i alla fall några minuter ensamma i poolen i alla fall, medan Charlie och Klas underhöll Matteo i vardagsrummet.
 
Det blev sedan "flygande jakob" till middag och fortsättning på spelandet när Matteo nattats. Det fungerade btw super att natta honom i famnen och sen bära upp honom på övervåningen och lägga honom i spjälsängen. Ena natten hade vi paddan som babymonitor, och andra natten så körde vi utan den också och tänkte att man lär ju höra om han vaknar. Han vaknade inte en enda gång!
 
Söndag var det sista dagen och då också städdag. Så jag tog Matteo ut och utforskade området. För det är ju helt omöjligt att städa och plocka undan med en bebis. För han river ju fram ALLT man försöker ta undan. Så vi lekte lite, gick och plockade grus och jord, och käkade lite gräs. Sånt som bebisar tycker om att göra helt enkelt. En riktigt mysig midsommarhelg med Charlie och Klas som i alla fall vi gärna gör om. Vi får väl se vad faddrarna tycker efter att ha spenderat så många dagar med vår intensiva lilla plutt. :)
 
 
 

Nya stövlar

Den 2021-06-23, kl 19:08:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Provar dom nya söta stövlarna, och det var svårt att gå i dom. Så bäst att sitta ner o posera


Bebismys i Slottskogen

Den 2021-06-23, kl 18:53:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När Daniel var och såg match med Christian så fick jag ta lite bebismys mitt på dagen, och då får man ju passa på att möta upp Alexandra och Nico. Så vi åt lite lunch och lekte i gräset. Nog för att Matteo åt nog lika mycket gräs som han lekte med.. men det var i alla fall en mysig liten stund med dom 


Halv åtta lunch

Den 2021-06-20, kl 06:32:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var det dags för en halv åtta lunch och det är ju hela ett år sedan senaste halv åtta, som då också var en lunch på Maria och Christians altan. Då med endast en bebis och som då var riktigt nöjd att sitta i babysittern tre timmar. Inte riktigt samma sak idag.
När vi precis dukat fram allt på bordet och börjat plocka mat så började det regna. Ingen fara tänkte vi under det stora parasollet, tills det verkligen öste ner och parasollet inte kunde täcka allt. Så vi försökte rädda det med lite paraplyer i olika hörn, men det bara fortsatte. Tillslut lät det så högt av regnet mot alla paraplyer och vissa av oss var helt dyngsura (jag).. så jag o Maria tog med bebisarna och maten in och matade inomhus istället. De andra satt glatt kvar, och 10 minuter senare sprack det upp och blev sol. Så när barnen torkat och ätit fick dom följa med ut igen och inviga glitterpoolen Maria köpt. 

Efter ett tag utomhus blev Matteo riktigt gnällig och trött så vi trodde han redan ville sova, men det visade sig vara värmen. För en stund inne i med AC gjorde att han vaknade till igen. Så barnen fick vara inne en sväng och leka tillsammans (bredvid varandra). Denna gången så gick det ju mycket bättre och Viktoria börjar nog tycka Matteo är mer spännande än läskig i alla fall!

Maten var supergod då det grillades kyckling och fläskfile och serverades färsk potatis och sallad till. Sen en riktigt god kaka till efterrätt. Det blev ju självklart ett litet quiz också, som min grupp vann. Quizet handlade om våra namn och bland annat kända människor med våra namn och hur vanliga namnen är i Sverige idag. Vanligast var Maria och ovanligaste Matteo (räknat på antal personer som bär namnet idag i Sverige)

Det var riktigt mysigt och så får vi ju se när det finns tid för nästa halv åtta för nu kommer ju semestrarna och stör, men kanske i augusti igen. Vi får helt enkelt se

Äta i regnet (bild lånad av Klas)






Böcker

Den 2021-06-20, kl 06:32:02
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Maria fyllde ju år igår (grattis igen). Och vi köpte bland annat två böcker till henne, en pekbok för goa göteborgare (båt=bild på paddan etc). Vi köpte faktiskt en likadan till oss själva eftersom den var så rolig.

Sen köpte vi även "boken som inte ville bli läst" av David Sundin. Den verkar super rolig, men är dock för lite äldre barn.Men tänkte att hon måste ju få den, hon älskar ju att läsa och är lärare, så den kommer nog till användning ändå!. Och det är också en bok vi kommer att önska till Matteo framöver. Alltid roligt med böcker som kräver lite av den som läser :)


Aw

Den 2021-06-18, kl 06:18:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi och halva Göteborg tog en AW igår. Nästan alla bord vara upptagna på Villa Belparc. Men vi lyckades tillslut hitta ett I skuggan under ett träd, Det var bara synd att det ramlade ner små gröna insekter på oss hela tiden. Och en och annan spindel så att syrran blev hysterisk.

Men det var riktigt skönt att komma hemifrån, prata lite med vuxna som inte har barn och dricka vin (vi var dock sjukt sugna på cider men det var helt slut!)

Vi hann gå igenom många ämnen bland annat; sexualkunskap i skolan, samtycke, corona, våra män, middagsproblem, konspirationsteorier och människorna som tror på det, barnfrågan, och hur livet ser ut för oss idag





När man jobbar hemifrån

Den 2021-06-16, kl 15:59:08
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Och kan gå ut i solen och gunga med bebis en stund


Sverigetröja

Den 2021-06-15, kl 09:06:37
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Självklart skulle lillen få ett Sverige-kit. Hittade ett på Ongo för 45kr, problemet. Det var storlek 110, så t-shirten blev en klänning och shortsen blev byxor.. men aja då kanske han kan ha det nästa gång Sverige tävlar i nått!



Rutiner

Den 2021-06-14, kl 09:17:14
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Ja, vår lilla rutinbäbis fortsätter att vara en rutinbäbis. Vi försökte ju att dra ner på sovtiderna och endast ta en sovstund mitt på dagen, som det brukar vara på dagis. Men lillen var inte redo för detta. Så det var bara att fortsätta med de vanliga rutinerna. Så en vanlig dag ser ut ungefär såhär just nu:
 
07 - Vakna och äta frukost (gröt och leverpastej macka)
9.30 - Äta en klämmis
ca 10.15 - 11.45 - Sovstund
12.00 - Lunch med efterrätt
14.00 - Fruktstund
15.00 - Ersättning eller klämmis
15-16 - Sovstund
18.00 - Middag (äter oftast våran mat)
20.00 - Mys i soffan tills han somnar, lägger honom i babynest bredvid oss
22.00 - Välling i sömnen och lägger ner honom i sin egen säng därefter
 
Och nu står ju sängen i hans eget rum och det är väldigt blandat hur bra han sover. Häromnatten var det många uppvak och Daniel tog tillslut över honom till oss, men än så länge så vaknar han oftast en gång på natten och gråter efter nappen. Inatt vaknade han en gång och somnade om själv. Så det går ju ändå bättre och bättre!
 
 


Familjen

Den 2021-06-13, kl 19:00:52
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vilken fin liten familj man har!


Faster

Den 2021-06-13, kl 16:17:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag blev det lek ute i Flatåsparken med faster Mia. Hon fick jaga runt honom ett bra tag där, för nu när han väl går så slutar han aldrig.
Sen fick vi avbryta dom för att hinna fika lite, men det blev en kort paus, för lillen ville fortsätta gå..jaga barn, plocka kottar och äta grus. Sånt som barn gör helt enkelt.

Jag har ju förresten köpt en ny solhatt till honom, den andra blommiga försvann. Så köpte en likadan med lite mer blått i. Supersött!


Blicken

Den 2021-06-13, kl 15:24:14
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Ibland får man den där blicken av bebis, jag undrar vad han tänker?


Quiz

Den 2021-06-12, kl 19:31:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag, Becca och Erik var på partyquiz igen, härligt väder och god Sangria. Enda negativa var väl att vi var rätt så kassa på frågorna





Utflykt

Den 2021-06-12, kl 14:50:50
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi begav oss idag till Bergums fritidslantgård o h hälsade på lite djur. Man får ju gå in och klappa djuren om man vill, men vi höll oss på lite avstånd. För Matteo vet ju inte riktigt hur man beter sig runt djur ännu. Men Mysigt var det!







Sandig

Den 2021-06-11, kl 10:31:19
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi är i en period där sand är så otroligt kul. Det ska gärna vara sand överallt, i munnen, håret, kläderna, i skorna..  Lite skillnad mot Anton som är i samma ålder och som aldrig tyckt om sand. Han försöker mest skaka bort sanden från händerna och tycker att det är lite obehagligt.


Fransar

Den 2021-06-11, kl 10:27:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Så skönt att ha fransar igen, man känner sig så tom i ansiktet utan fransar. Särskilt nu på sommaren då man faktiskt visar sig utomhus och kanske inte vill ta på flera lager mascara eftersom man svettas och vistas i vatten.
Men det kändes att limmet börjar bli gammalt, ångorna kändes rejält. Så det är snart dags att beställa nytt, det är så synd att det är så kort hållbart på det.

Och skönt att bara ligga ner och blunda 40 minuter med musik i bakgrunden. Jag hade dock inte klarat att göra detta på salong där en sittning kan ta 2h. Blir på tok för rastlös! Så det är tur att jag o syrran kan göra på varandra


Lillen är väl måttligt nöjd

Den 2021-06-10, kl 17:00:40
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Karuseller är nog inte hans grej riktigt ännu. Eller?



Ullared

Den 2021-06-08, kl 11:30:49
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag tog ut min lediga dag, nationaldagen, i måndags och så åkte vi till Ullared för att handla en massa nya kläder till lillen. Eftersom vi fortfarande använder t-shirts i storlek 74 i brist på annat, så var det dags att uppdatera garderoben. Så vi plockade på oss en massa kläder i storlek 86 nu, som han får växa i. Nu förstår jag filmerna från då vi var små, vi hade alltid för stora kläder på oss, byxor som hasade ner och mössa som föll ner över ögonen. Men ja, det är ju nästan så man måste göra för han växer ju jättefort. Och det är ju ingen idé att köpa storlek 80 som han är just nu, för det kanske han har växt ur om en vecka?

Matteo fick i alla fall sitta i kundvagnen hela rundan på Ullared, och han hittade ett par andra bebisar att konversera med. Sen under lunchen så lyxade vi till det och köpte en köttbulletallrik för barn till honom. Han åt upp den?! Snacka om att han kan äta, sen att det ändå var rätt mycket som hamnade på golvet, för inte är det så lätt att pricka munnen när man är så liten.

Förutom att handla en massa till lillen så blev det en blommig tröja och en knallrosa kofta till mig själv, och lite choklad såklart. Hittade även fina presentpapper och servetter som fick följa med hem. I övrigt var det mest tråksaker såsom fryspåsar, solkräm och tvättmedel. Hela 4000 kr fattigare blev vi.


Glad?

Den 2021-06-08, kl 10:22:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
När bebisen sover och Totte får agera fotpall


Eget rum

Den 2021-06-06, kl 23:11:27
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Nu är sängen flyttad till hans rum och det blir första natten själv. Blir spännande att se om det kommer funka


Ännu en helg förbi

Den 2021-06-06, kl 23:09:34
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var vi på kalas för Signe som fyllde ett, sista bebisen i lilla barnvagnsmaffian. Så det blev lite tårta, såpbubblor och en massa barn. När vi väl gick hem därifrån så var lillen helt slut, så han totalsäckade. Men när han väl vaknade upp igen så blev det grilla och blåsa upp en pool på balkongen. Jag trodde nog att han skulle sitta och leka i den längre, men en liten stund var den rolig i alla fall

Idag åkte vi en sväng till Styrsö, Matteo fick promenera runt på båten tills vi skulle hoppa i land. Sedan blev det en lång promenad till andra sidan ön, för där skulle det finnas en strand. Men det visade sig vara väldigt mycket tång och annat smått och gott där och de flesta badade från en brygga som låg på en ö, men det gick inte att ta sig dit med barnvagn. Men vi såg tillslut en liten del av strandremsan som var okej att vara på. Så det blev lite grillat där i sanden, och jordgubbar och apelsin. Hade även med en liten babypool jag fått av Timea som jag kunde fylla upp och ställa i skuggan. Så lillen kunde sitta där och leka en stund, roligast var dock att fylla den med sand... Men lite bad i havet blev det, och utforskande såklart, av allt konstigt som fanns både på stranden och i havet. Inte är han tveksam till att lyfta upp och kolla på allt som jag inte vågar peta på.




Liseberg

Den 2021-06-05, kl 18:00:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0

I fredags blev det Liseberg efter jobbet. Så skönt när man måste förboka besöket för det var så lite folk därinne och nästan inga köer alls.. förutom till Max. Tog nästan en timma att bara köa och äta, vilket var helt galet, för så många var det inte framför oss. Men det var nästan bara nya i kassorna, och alla framför gjorde speciqlbeställningar. Men när vi tillslut hade ätit så tog vi oss upp till den traditionella barnkarusellen som fyi är gratis att åka. Så Matteo fick hoppa upp på en häst som åkte upp och ner långsamt. Han såg mestadels förskräckt ut, så det var väl inte riktigt hans grej. Och sen när vi gick till Farfars bilar och skulle köpa biljett så kom en tjej fram och gav oss biljetter som hon inte behövde, Så det blev ett till gratisåk. Bilarna var i alla fall mycket mer spännande och bäst av allt var nog körkortet han fick efteråt och kunde bita på.

Sen vandrade vi bara runt och kikade och spelade bort pengar på chokladhjul. Mysigt var det och Matteo tyckte också det var super!








Solhatt

Den 2021-06-04, kl 06:11:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 1
Matteo måste ha sin nya solhatt på sig när vi går ut, vi vill ju inte att han bränner sig i hårbotten som sin pappa.
 
Man kan väl säga att han inte är helt nöjd med den
 

Poolhäng

Den 2021-06-03, kl 21:51:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag blev det plaskis efter jobbet och Matteo var nöjd. Han kunde ju titta och gå efter barn där i vattnet. Och så lekte vi lite, eller ja. Jag lekte med Matteo och kastade runt honom som en karusell. Men sen blev han kall och började skaka, så då var det färdiglekt 


Halva veckan har gått

Den 2021-06-02, kl 09:12:09
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I måndags var jag Becca och Matteo på Frölunda Torg och inhandlade nya jeggings till mig. Det var verkligen dags, för de jag hade var helt kaos dåliga, både knäna och rumpan bara hängde och de höll påatt gå sönder. Men inte så konstigt när dom började få några år på nacken och det kanske inte är bästa kvalitén på dom. Men nu har jag nya, fina och som passar super! Passade även på att köpa present till Signe, som vi ska fira på lördag, Matteo fick välja och det blev en traktor med skopa till sandlåda. Matteo fick en egen, för han tyckte den var superrolig!
 
Igår cyklade vi till Askimsbadet, men det blåste otroligt mycket så det blev inget doppande av tårna. Men det var en liten mysig utflykt i alla fall. Och bra träning i blåsten. Tur att bebis tycker om att hänga på.
 
Och idag, ja. Då blir det något så roligt som att storhandla efter jobbet. Men Matteo tycker i alla fall att det är riktigt spännande att sitta med i kundvagnen