Träning

Den 2020-08-31, kl 23:24:36
Filed in Vi tränar Cheerleading, Våran vardag | Kommentarer: 0
Första träningen med träningslaget och jag började väldigt försiktigt. Det är ju inte bara att kroppen fortfarande läker, utan jag har fått tillbaka ischiasen till och från, och idag och igår en sväng av kristallsjukan .. så gymnastiken gick inte alls, men jag var med på stunten i alla fall och det gick bra! Alla tjejer är super trevliga också, 13 av 20 var där idag. Så får väl träffa resten nästa gång. Alla hade cheer erfarenheter sedan tidigare dock var det många som inte tränat på över 10-15 år. Så vi låg på hyffsat låg nivå många av oss



Fina Nico

Den 2020-08-31, kl 13:10:43
Filed in Våra Fotografier, Våran vardag | Kommentarer: 0
Fotograferade ju Alexandras bäbis Nicolas och titta så fin han är med sina jätteögon!
 
Fotograf: Jeanette Unfors

Lövbiffgryta

Den 2020-08-30, kl 15:50:00
Filed in Skeas Matrecept, Våran vardag | Kommentarer: 0
Hittade detta goda recept här. Vi körde med kokt potatis och svartvinbärsgelé
 
Ingredienser
800 g lövbiff
smör att steka i
4 msk tomatpuré
3 dl vatten
3 msk koncentrerad oxfond
2 msk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
3 dl crème fraiche
flingsalt
 
Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en kort stund.
Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½–2 timmar. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort.
Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche.
Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt. Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris.
 

Blödig

Den 2020-08-30, kl 08:47:54
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Nog för att jag varit känslig tidigare, ni vet, inte klarat av att titta på typ Sofias Änglar och gråtit igenom filmen Haichicu. Men nu är det ju nästan löjligt. Sen Matteo kom så blir jag tårögd av minsta lilla artikel jag läser eller på nyhetsmorgon då dom visade inslag när Annie Lööf berättar om sin förtidigt födda dotter med andningsuppehåll. Klarade inte av att se klart inslaget då mina ögon tårades. Även diskussioner hemma då Daniel missförstår mig så börjar jag helt plötsligt bara gråta, över typ ingenting?!

Så hädanefter utsätter jag mig inte ens för sorliga klipp på youtube, artiklar eller dylikt. Undra om detta bara är en fas eller om det ska vara såhär för evigt haha ?!


Bling Bling

Den 2020-08-29, kl 18:37:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Klart man behöver blinga till tillvaron ibland!


Händelsefull lördag

Den 2020-08-29, kl 18:25:52
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Imorse så tog vi oss till Frölundabadet för lite babysim med Matteo, eller snarare babyflyt. För man hjälper väl honom egentligen bara att flyta runt och bli van vid vattnet. Han tycker ju att det är lite roligt, roligast dock är att titta på dom andra barnen. Så det här att man ska doppa huvudet framför honom för att visa att det är okej, funkar sådär, för han tittar alltid på någon annan när man kommer upp igen.
 
Sen blev det en sväng på Frölunda Torg där vi handlade nedanstående gulliga outfit och sedan tog jag och Becca en sväng till Klädkällarn där jag köpte riktigt blingiga skor. Ni får se dom senare
 

Bebismys

Den 2020-08-26, kl 21:02:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag har varit och hälsat på Alexandra o Nicholas. Vi hade lite bebismys och passade på att fotografera sötnosarna.
 
Matteo fattade direkt att det var fotosession och började modella med olika uttryck. Nico var svårflörtad men gav med sig tillslut!
 

Fika, promenera o simma

Den 2020-08-26, kl 08:46:41
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår mötte jag upp Timea på Mölndal Gallerian för att fika o fira min födelsedag. Mysmys! Sen blev det promenad med en annan mamma och en massa tjöt. 

Därefter åkte jag o Becca och simmade. Snacka om att jag är otränad, orkade ingenting... men det ska väl bli bättre!

Bajsnödig

Den 2020-08-25, kl 19:08:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Om någon undrar hur Matteos poopface ser ut så är det såhär
 

Namngivning del 2

Den 2020-08-23, kl 19:07:17
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag blev del 2 av namngivningen och vi körde egentligen alltihop en gång till bara. Idag fick han bland annat en jättefin tavla med hans namn och stjärntecken, pengar på hans Lysa sparkonto, böcker, kylmatta & en massa kärlek.
 
 
Dagens fina outfit
 

Namngivning del 1

Den 2020-08-22, kl 19:12:00
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Efter en otroligt stressig förmiddag med städning och fixande av mat så kom gästerna (innan vi var klara).. Men de kunde underhålla sig fram tills att maten var helt klar i alla fall.
Vi körde namngivningsceremoni, åt kycklingsallad, öppnade presenter och åt kladdkaka. Mycket trevligt och intensivt. Han var på bra humör och fick gosa med några stycken.
 
Han fick också en massa fina presenter, såsom en sängmobil, gåstol i form av en racerbil, en fin liten fåtölj, bok, mjukisdjur, leksaker och ett bollhav. Vart ska man göra av allting?
 
Vi försökte ju begränsa antalet besökare denna dagen så fler kommer under morgondagen, dock lägger jag inte ut bilder på alla då vissa kanske inte vill vara med på nätet. Men här kommer en bild på när de flesta gått och Matteo totaldäckade.
 
Och här är han i sin fina outfit dagen till ära i den fina fåtöljen han fått

Trött på människor

Den 2020-08-21, kl 10:22:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag köpte ett blöjpaket på Lidl och det funkade inte alls på lillen och nu har han vuxit ur dom så jag la ut på facebook marketplace. Gratis blöjpaket . Herregud vad mycket svar jag fick, till och med någon som på riktigt ställde frågan om jag kunde leverera dom till Alingsås?! Många svarade att dom skulle hämta paketet men dök inte upp, så jag har tagit bort annonsen och så kastar jag paketet i soporna istället. Tröttsamt...

Kladdkaka och babysim

Den 2020-08-20, kl 19:44:58
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi började dagen med att baka kladdkaka, eller ja. Jag bakade o Bäbis tittade på. Tur att kladdkaka går hyffsat snabbt i alla fall, så ja g hann precis sätta in i ugnen och äta nudlar till lunch innan han blev less på babysittern. Kladdkakan är till namngivningen i helgen, så jag kastade in dom i frysen. 

Till en början var det meningen att namngivningen skulle vara ute på lördag, men det ser ut som att det ska regna så vi fick dela upp det så vi kan vara inne. Så det blir besök hela helgen. Sen någon gång däremellan ska vi väl fira min födelsedag med något gott att äta också.

Vi har även varit på babysim, jag o Matteo, med 5 andra föräldrar med bebisar. Matteo tyckte det var kul och skrattade flera gånger, men var mest intresserad av alla andra bebisar än mig... men mysigt hade vi det. Sen när vi var klara och jag satte honom i selen så somnade han direkt. Det blev nog väldigt mycket nya intryck för lillen.

Han ser ut som en liten brat på denna bild. Hysteriskt roligt! "Kom hit me skumpan morsan?!"



3 månader går fort

Den 2020-08-19, kl 11:32:55
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Det har redan gått 3 månader sedan du föddes och just nu så arbetar du på att kunna greppa leksakerna och stoppa dom i munnen, och så har du börjat sitta och stå med hjälp. Du spottar fortfarande ut nappen när man försöker få dig att ta den och du skrikskrattar glatt när man leker med dig. Du växer så det knakar och väger redan 6.5 kg & använder storlek 62 i kläder. Sover hyffsat bra gör du redan och tycker om att träffa folk, då charmar du dom med ditt fina leende. Sen pratar du gärna med mamma när hon försöker att amma dig och skrattar åt pappa när han busar.
 
 

Godmorgon

Den 2020-08-19, kl 07:32:49
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Efter en gnällig dag igår så somnade han tillslut i soffan  på mig. Lite för tidigt dock så han var svår att söva när vi skulle gå och lägga oss, så tillslut gav jag upp med spjälsängen och la honom bredvid mig istället. Då somnade han direkt... bra för mig men inte min rygg..


Vaccinering, byxor och tänder

Den 2020-08-18, kl 14:15:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag var det 3 månaders vaccinet och kan ju säga att han inte gillade det och är extremt mammig nu. Han vill inte släppa mig ur sikte...så jag sitter fast med bebis just nu. Försöker söva honom igen, för tionde gången och smyga iväg, men så fort jag reser mig så vaknar han igen, jätteledsen.

Imorse var jag hos tandläkaren, det visade sig att två tänder inte flyttat på sig som de borde så han tog kort på det och ska kolla vidare med leverantören och så ska jag tillbaka imorgon igen med tidigare tandställningar och se om det går att backa några steg och fånga upp tänderna eller om det måste beställas nya tandställningar.

Och idag tog jag på mig de nya byxorna jag köpte på rean igår, love it


Shoppingrunda och glass

Den 2020-08-17, kl 22:21:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Efter en shoppingrunda på second hand och rea butik så unnade jag mig en glass på pressbyrån. Det var halva priset, så självklart tog jag min nya favorit:


Söndag

Den 2020-08-16, kl 22:11:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det har varit otroligt varmt idag. Lite för varmt när man har en bäbis. Så vi har tagit en bilpromenad till Jonsered och Landvetter under dagen. Sen åkte jag o Matteo till Becca o gjorde rabarberkräm
 
Sen var det för varmt i lägenheten så vi fick gå ut en sväng till skuggan. Sen blev det en liten promenad och förbi positivparken
 

Matteos rum

Den 2020-08-15, kl 09:18:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 2
Vi har fått göra om lite i Matteos rum nu när spjälsängen står i sovrummet. Vi köpte en fin och skön fåtölj och gjorde ett myshörna där sängen stod tidigare. Tänkte ett amningshörn och så kan man sitta där och läsa böcker!

Sen fick jag en matta av min gamla arbetsgivare Farhad. Så den persiska Nahavand mattan fick också flytta in i Matteos rum och så fick den befintliga mattan flytta till sovrummet.


Ny kjol

Den 2020-08-15, kl 09:10:21
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Hittade ju en jättesöt kjol på second hand när jag var gravid. Just då kunde jag ju inte prova den, men köpte den ändå. Så igår var det dags att inviga den och hålla tummarna. Och tänka sig, passade perfekt!


Bortbjudna

Den 2020-08-15, kl 09:07:07
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var vi bjudna till Charlie o Klas på middag och det blev 90-talsrätten Fläskfilé Africana. Mycket gott! Det blev en riktigt mysig kväll och vi gick väl hem närmare 12 tiden inatt. Matteo skötte sig super, förutom då att han passade på att bajsa ordentligt så vi fick vädra lite..

Men Snacka om att det är en minidaniel, fick han inget från mig haha?!


Promenera mera

Den 2020-08-13, kl 16:47:08
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag blev det ännu en promenad med en tjej i området och hennes Anton. Visade sig att en gammal cheerkompis var faster till bäbisen och att vi stött på varandra på en bröllopsmässa ett par år sen då hon var där med Hanna. Så världen är bra liten!

Men vi hade en mysig liten promenad och ska väl promenera igen snart!

Försöker använda lite klänningar nu i värmen, denna är en second hand klänning


Shopping

Den 2020-08-12, kl 15:29:13
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Tog med mig bebis på lite shopping och passade på att handla badbyxor till honom , för nästa vecka börjar vi ju babysim


Fint väder

Den 2020-08-12, kl 08:25:56
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Sommarväder ute nu varje dag, så himla mysigt men varmt. Tänkte på stackars höggravida Maria som får sitta inne med AC för att överleva.

Igårkväll blev det en kvällspromenad genom Majorna. Mysigt tills Matteo bestämde sig för att det var färdiggått, han blev så oerhört varm. Det är ju så himla svårt med kläder när dom är så små, för dom kan ju inte reglera kroppstemperaturen själva och får inte utsättas för sol. Så i denna värmen när vi tar en promenad mitt på dagen så måste jag klä på honom.. medan jag klär av mig själv..

Men det var i alla fall skönt att komma ut en sväng, man skulle dock helst vilja bara hänga på uteserveringar hela kvällarna nu. Njuta in i det sista innan värmen försvinner. Snart är det ju höst igen.


Öppna Förskolan

Den 2020-08-11, kl 16:52:28
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag o Matteo gick en sväng dit och träffade en massa andra bäbisar och shit vad olika storlekar dom är. Var en tjej där som var mindre än Matteo, och hon var 7 månader!

Matteo kan ju inte riktigt leka med dom andra bäbisarna ännu, då dom är äldre och kan sitta, krypa och någon kunde till och med gå. Men han fick sitta i mitt knä och titta runt. 

När samlingen körde igång så skulle vi sjunga lite, då ville han inte vara med längre, underläppen började darra. Så då fick jag vända honom mot mig så gick det bättre. Och sen stendäckade han där.. Jag satt kvar ett tag och pratade med de andra mammorna ett tag men gick sen hem o fixade lunch. Matade Matteo när han vaknade till och sen däckade vi båda två. Nu sover han igen  så det måste varit väldigt mycket nya intryck för lillen. Jag vågar inte röra på mig..



Naomi & Siri

Den 2020-08-09, kl 15:25:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Modell: Naomi Garnatz & Siri
Fotograf: Jeanette Unfors & Rebecca Eliasson

I Mörkret

Den 2020-08-09, kl 15:21:00
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Modell: Rebecca Eliasson
Fotograf: Jeanette Unfors

Brudarna

Den 2020-08-09, kl 12:23:41
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Modeller: Rebecca Eliasson & Naomi Garnatz
Fotograf: Jeanette Unfors
 
 

Lila Becca

Den 2020-08-09, kl 12:21:18
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Modell: Rebecca Eliasson
Kläder designade & sydda av: Rebecca Eliasson
Fotograf: Jeanette Unfors

Ute på äventyr

Den 2020-08-09, kl 12:20:06
Filed in Vi Modellfotograferar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Modell: Naomi Garnatz & Siri
Fotograf: Jeanette Unfors

Babyshower

Den 2020-08-08, kl 20:47:33
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då var det dags för Marias Babyshower och vi lurade hit henne för fika och upphämtning av Matteos gamla kläder. Så hon blev glatt överraskad när hon klev innanför dörren. Det blev fika, quiz och gissa bajset (nedsmält choklad i blöja). En mysig eftermiddag tillsammans innan hon går in i gravidkarantänen. Som tydligen är en ny coronagrej som barnmorskorna rekommenderar, karantäna sig själv minst 3 veckor innan beräknad förlossning... tråkigt värre. Tur att det inte gällde mig, jag hade klättrat på väggarna. Maria är ju lite mer chill och klarar av att sitta hemma så hon bör klara det bättre än mig i alla fall.

Jag o Becca gjorde tre påsar med presenter till Maria, före, under o efter förlossningen med bra att ha saker. Mycket uppskattat! Där före-påsen innehöll bland annat en bok, ansiktsmask, lemonad och godis. Under-påsen innehöll bland annat cola zero, chips, godis, proteinbar och snoddar. Medan efter-påsen inehöll bland annat prosecco, pysventiler, koppmatare, kläder till bäbis, kräkhanddukar och böcker till bäbis









Åka båt

Den 2020-08-07, kl 17:52:07
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag tog jag, Becca o Matteo båten ut till Brännö. Vi var inte ensamma på spårvagnen direkt. Men väl på båten var det bättre med yta. Vi gick förbi varvet café för att äta, tog nästan en timma att få maten vilket var otroligt segt... och sen promenerade vi till havet där Becca passade på att simma lite och jag doppade fötterna. Bäbisen passade på att ta en kort och intensiv tupplur


Vid havet

Den 2020-08-07, kl 08:19:16
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 1
Igår åkte jag, Matteo, Becca, Naomi och Siri till Billdalsbadet. Där låg vi under ett parasoll ett tag och chillade medan Becca o Naomi doppade sig. Sen tog vi en promwnsd genom parken i Billdal och fotade lite. Bilder på det kommer när jag haft tid att redigera lite.. Nu för tiden är ju Matteo vaken nästintill hela dagarna så man får inte mycket gjort.

Men idag ska vi till Sisjön o chilla. Mys! Tur att vi får användning av den fina uv-dräkten från Ullared


Heldag i butiker

Den 2020-08-06, kl 08:02:12
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår tog vi oss till Secondhand butiken i Mölndal och promenerade sedan vidare tillMölndals Gallerian. Tycker om den gallerian, den är mysig och är nästintill folktom. Vi passade på att äta på Taco ar och jsg beställde en burrito,  den går ju att ätamed en hand medan man matar Matteo. Han var förövrigt vaken nästan hela tiden, och fick mest hänga i selen och titta runt.

På kvällen hängde vi hos Becca, tittade på Mulan, som jag av någon outgrundlig anledning missat att se! Jag vill ju se denna Mulsn som går på bio, så då kan det ju vara bra att man sett den gamla först. 

Naomi tog över och aktiverade Matteo en stund


Ska man skratta eller gråta?

Den 2020-08-04, kl 16:42:56
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
När han ligger i vagnen och skrattar, gråter och ser besvärad ut nästan samtidigt. Säg vad du vill att jag gör Matteo?! 


Häng med moster

Den 2020-08-03, kl 18:32:12
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag har jag o Matteo hängt med Becca. Vi har hängt på Frölunda Torg o köpt finkläder till lillen inför namngivningen och hittade även fina små solglasögon som Kiwii fick testa


Steg 24 Clearcorrect

Den 2020-08-03, kl 06:10:02
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Bytte precis till steg 24 av 30 på tandställningen, så nu närmar det sig och det känns super! Tandläkaren är också jättenöjd hittills med hur det flyttat sig

Före

Nu

Före+nu på överkäken

Före + nu på underkäken





Flamingo

Den 2020-08-02, kl 18:03:16
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Charlie och Klas var här i fredags och grillade, de hade då med den enda fysiska present Matteo kommer att få av dem, en flamingo (han kommer få pengar insatta på sitt Lysa konto framöver).
Men vilken fin flamingo han fick, han tyckte om den jättemycket, han smakade till och med på den en sväng. Så jag passade på att matcha den mot den fina bodyn jag köpt på second hand.