Lite från babyshowern

Den 2020-04-27, kl 09:14:17
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Lite bilder från babyshowern och några av sakerna jag fick
 
 

Baby shower

Den 2020-04-26, kl 09:22:41
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår fick jag en jättemysig Baby shower med de närmsta. Vi fikade, körde quiz, åt en massa chips och tjatade. Fick en massa fina presenter också till mig o bebis, en salig blandning mellan gosedjur, kläder, babynest, korsordstidning, godis och bra att ha saker! Jag är så nöjd! Det var ju lite osäkert om vi skulle kunna ha babyshowern i dessa tider och vi visste ju om att alla inte skulle kunna dyka upp. Men jag tänker att sen till sommaren när vi har namngivning så kanske det är lugnare plus att man kan vara utomhus så då kan fler komma också. Men tack alla mina fina som dök upp!

Hur som helst så var Becca inte världsbäst på att lura över mig, hon ringde och sa att hon behövde smakråd till listerna och behövde det prompt nu, jag som var på väg ut på promenad sa att jag kommer lite senare, men nej. Jag skulle komma direkt, och eftersom jag visste att Naomi redan var hos Becca så anade jag att det kanske var på gång. När jag sedan fick skjuts av Daniel så såg vi blå pompoms i hennes vardagsrumsfönster, så då visste jag och blev jätteglad!

 

Bakat

Den 2020-04-24, kl 18:22:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom jag bara jobbar 60% så är jag ledig fredagar, otroligt skönt men kan samtidigt erkänna att jag blir lite rastlös. Men idag bakade jag, det blev bröd i långpanna (smakade som scones) och kanelbullar
 
 

Kallelse till Advokaten

Den 2020-04-24, kl 10:05:47
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Blev kallad till advokaten igen igår, inför rättegången som skulle vara 14 maj där jag ska vittna. Så höggravid klampade jag in och sa det att jag då kommer vara i vecka 38 och att man aldrig vet när han har tänkt att ploppa ut.
 
Tur i oturen så fick vi i alla fall besked efter genomgången att det skjuts fram igen, fortfarande domarbrist tydligen. Så någongång i September verkar det som att det blir nu. Då skall ju bebis defintivt vara ute och det skall inte vara några problem att gå dit.
 
Man kan inte säga annat än att det närmar sig, jag har börjat få lite förvärkar, och ryggen börjar ta stryk på nätterna. Men värst är ju den där jäkla halsbrännan. Den hade jag gärna levt utan, men men, dom säger ju att den försvinner så fort bebis är ute, så det är väl inte alltför långt bort. Jag har också börjat packa BB-väskan, så bebisens grejer är packade, mina egna får jag packa senare för det är ju saker som jag använder i vardagen så det kan jag ju inte packa ner. De flesta skriver att man ska packa lite favoritgodis och annat gott som man tror sig vilja ha, men jag tänker mest på tandställningen, att jag ändå inte kommer orka plocka ur den för att äta godis. Kanske får köpa hem lite drickyoughurt och ha i kylen som man kan ta med och så får jag helt enkelt dricka den med tandställningen på.
 

Halsbränna gravid

Den 2020-04-23, kl 19:48:01
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Självklart så har jag haft hur mycket halsbränna som helst nu, och inatt låg jag vaken med det i flera timmar. Efter lite googlande så såg jag att det troligtvis är mitt nya crave som gjort detta. För vid gravidhalsbränna ska man nämligen undvika tomater och vinäger... så jäkla surt.
Så inatt tog jag novalucol och promenerade runt en sväng i lägenheten och drack vatten, det blir ju bättre när man står upp. Så nu måste jag hitta ett bättre crave, så köpte hem en bit vattenmelon och ska testa om det fungerar. Det var svindyrt, men men. Kanske är värt!

Mitt nya crave

Den 2020-04-22, kl 19:58:41
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag har blivit galet sugen på sallad med mozzarella och balsamvinäger. Så igår åt jag det hos syrran, sen på kvällen när jag kom hem tog jag lite till, och sen till middag idag igen... 

Sen känner jag ett riktigt sug efter vattenmelon, jag har dock inte köpt detta ännu eftersom det fortfarande är rätt så dyrt

Birds of Pray & Cats

Den 2020-04-22, kl 16:19:00
Filed in Skeas Film & TV-serie tips, Våran vardag | Kommentarer: 0
Två filmer som egentligen bara var tidsfördriv.
 
Börjar vi med Birds of Pray så är det ju inte riktigt min filmsmak för det första. Men jag gillar ju henne och hennes karaktär. Men filmen saknade story och var helt enkelt för tunn. Inte ens Becca som faktiskt tycker om "superhjälte filmer" tyckte denna var särskilt bra
 
Cats har fått så otroligt dåliga recensioner att vi tillslut tänkte att näe, så illa kan det väl inte vara med en musikal. Men jo, tänka sig det kunde det. Animeringen är superdålig och dom ser verkligen hemska ut och så har dom väl egentligen bara tagit hela musikalen i sig och spelat in en film på den, så det saknades innehåll & story. Jag somnade väl efter en halvtimme och sedan stängde vi av efter halva filmen för att det inte var värt att lägga tid att se klart den.
 

Hämtat barnvagnen

Den 2020-04-20, kl 15:28:04
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dom ringde i torsdags och meddelade att barnvagnen nu kommit, så hämtade upp den i lördags. Så himla skönt, för vi var ju oroliga där ett tag att vi inte skulle ju kunna få den i tid eller i vald färg.

Så nu har vi monterat in isofixen i bilen och testat hur man ändrar storleken i babyskyddet och annat som kan vara bra att kunna.


Ny lampa

Den 2020-04-18, kl 11:47:57
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Köpte en boll till bordet på balkongen, den går på solceller och lyser fint på kvällen


Liberobox och EKG

Den 2020-04-15, kl 16:29:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Imorse tog jag vagnen till Östra Sjukhuset och fick på mig EKG elektroderna, så jag har tre elektroder på kroppen nu som mäter hjärtat hela dagen. Så vi får se om det visar någonting, ska dit imorgonbitti igen och ta bort elektroderna igen
 
Var även och hämtade ut Liberoboxen. Fick lite bra att ha saker!
 

Hostar och har mig

Den 2020-04-14, kl 17:10:19
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I dessa tider ska man ju inte vara snorig, täpp i näsan eller hosta. Men jag kan ju inte låta bli, för jag har ju sån jobbig gravid nästäppa konstant.. och så ligger bebis så högt upp att jag har svårt att andas när jag sitter eller ligger ner så jag hostar rätt så mycket då. Ibland även när jag står upp så ligger han och trycker mot mina lungor. Det är nästan så att man försöker säga efteråt, jäkla bebis som trycker mot lungorna så att folk inte ska tro att man ger sig ut sjuk...
 
Jag cyklar och promenerar nästan dagligen fortfarande, jag tänker att sålänge jag försöker att vara aktiv så kommer jag klara detta galant. Börjar jag väl slappa till mig så kommer säkert foglossning och all annan möjlig smärta. Men dålig kondition har jag, flåsar som ett djur så fort minsta lilla uppförsbacke visar sig. Men jag kämpar på!
 
Försöker även att lämna över så mycket som möjligt på jobbet nu, för jag vet ju inte hur länge jag kommer jobba. Det är många som frågar, men jag har bara sagt "så länge jag orkar" egentligen. Och jag känner väl också att jag behöver komma hemifrån, att bara sitta hemma hela dagarna gör mig tokig. Jag är ju så oerhört rastlös, och nu jobbar jag ju bara 60%, så man kommer i alla fall iväg till jobbet en stund varje dag, så då kan man passa på att tjöta av sig lite.
 

Det här med barnvagnar

Den 2020-04-12, kl 18:26:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi googlade ju rätt så länge när det gällde att hitta en barnvagn, och kollade rätt så mycket på Facebook marketplace efter en begagnad. Men sen var vi i en butik och kollade lite, fick se när barnvagnarna monterades ihop och insåg att det är svårt att köpa begagnad när man inte riktigt har koll på allt som har med barnvagnar att göra. Det är ju en hel jäkla djungel!
 
Tillslut fastnade vi dock för den nya Britax Smile 3 då den var behändig och blir väldigt liten när man fäller ihop den. Man vill ju gärna att barnvagnen inte tar så stor plats i bilen och inte för stor att ta på spårvagnen och bussen. Så när vi väl bestämt oss så tog vi oss till en butik med ett väldigt bra paketpris. Visade sig sen att man kunde uppgradera paketet med annan isofix bas och annan säkrare men enklare att använda & fästa barnstol/babyskydd. Efter mycket diskussioner och funderingar så tog vi det dyrare paketet ändå. Så priset vi fick tillslut verkar vara ett standardpris som de flesta butikerna erbjuder. Men men, det är beställt i alla fall.
 
Vi valde grå färg, och väntar nu på leveransen och hoppas att den kommer i april. Pga coronan så dröjer leveranserna från Kina tydligen.
 
 

Baka

Den 2020-04-12, kl 15:18:26
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och Becca kan inte baka bakverk som ska allmängiltig utan ska ju egentligen hålla oss till typ bullar och limpor.

Trots det så fortsätter vi att försöka. Till påsk skulle Becca ta med fika och vi skulle göra kaninmuffins. Dom blev inte riktigt som det var tänkt och det slutade med att vi åkte och handlade vanligt fika istället 


Påsk

Den 2020-04-12, kl 15:10:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Firade påsk hemma hos Charlie och Klas. Vi hade knytkalas och det blev väldigt mycket mat och fika! Det gömdes påskägg till barnen också.

Sen körde vi äggolympiad, där man på 20 minuter skulle pyssla ihop så många sporter som möjligt med hjälp av ägg, okokt spaghetti, papper, penna och tejp. Nedan kan ni se en bild från agility..

Sen körde vi spelet "Den som skrattar förlorar" och lite andra sällskapsspel. Åt tårta och hade det riktigt mysigt 




Skötväska

Den 2020-04-12, kl 15:03:45
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Köpte en jättefin Elodie Detail väska via Facebook! Så nöjd!

 

Apoteket hjärtats babybox

Den 2020-04-08, kl 15:55:10
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Gick och hämtade ut babyboxen idag, som man kunde få gratis om man registrerade sig hos dom och beställde. Det var lite blandade bra att ha grejer!
 
Jag ska även gå förbi vanliga apoteket och se om de har någon babybox liggandes, och sedan har jag även Liberos babybox att hämta ut på Ica Maxi.
 

Trångt där inne

Den 2020-04-06, kl 20:12:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag tror Matteo tycker att det är trångt nu, han knör och har sig hela tiden. Hela magen rör sig och han är som en alien som förflyttar sig under min hud. Vissa tycker att det är jättemysigt, men jag tycker mest det känns läskigt och nu börjar han sparka så hårt att det tar lite ont också.
 
Jag har även fått kallelse till Östra nästa vecka, för att ta ett långtids EKG. Jag trodde jag skulle få ha elektroderna några dagar, men endast ett dygn verkar det som att jag ska ha dem. Jag får ju hjärtklappning i tid och otid, så läkaren tyckte att det var värt att kolla upp. Jag får bara hoppas att jag får hjärtklappning när väl elektroderna sitter på, så att de kan läsa av någonting också.
 
Bebisrummet börjar bli klart btw, och det är väl snart dags att börja packa en BB väska, just in case. Man vet ju aldrig när han kan tänkas titta ut och det är väl bra att vara förberedd tänker jag. Även om jag inte riktigt är förberedd mentalt ännu, en bebis liksom?! Hela livet kastas väl omkull för jag gissar ju på att det inte är lika enkelt som att sköta om Totte.. Men spännande blir det i alla fall!
 

Rullskridskor och balkong

Den 2020-04-05, kl 22:05:56
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag var det varmt ute så jag cyklade o Becca körde rullskridskor ner till stan. Vi stannade till på Villa Bel Parc sen på hemvägen och käkade o tog en cider var. Sen fixade vi balkongen så vi kunde hänga där en sväng också!



Bäbisrummet

Den 2020-04-04, kl 19:59:44
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då har vi hängt upp babymobilen som vi har sytt och så har Becca gjort nya tavlor då hon inte var riktigt nöjd med dom förra



Grillat

Den 2020-04-04, kl 19:03:15
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi fick med oss syrran, Charlie, Klas, Mia och Christian till Fjärås Bräcka och grillade lunch. Det var riktigt mysigt väder och vi grillade korv, pinnbröd och hamburgare



Pyssel

Den 2020-04-01, kl 17:07:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi håller just nu på att göra en egen Baby mobil