Det praktiska provet 2

Den 2015-05-30, kl 16:42:13
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi fick en topologi med ett stort nätverk, med 3 olika siter på ett företag. Dessa skulle konfigureras ihop och sedan sättas olika säkerhetskrav och dylikt. Vår lärare trodde att det skulle ta 2h att göra detta, men vi fick 3 på oss... Båda grupperna kom till ungefär hälften när tiden var ute. Men underkända blev vi inte ändå, utan det visade sig vara mer utav en sammarbetsövning, och att få oss att tänka mer, "varför, hur, vad" medan vi jobbade på. Men det var i alla fall roligt att göra. Man fick en liten klarare bild av det man har pluggat på nu under kursen och mer förståelse för hur man faktiskt kopplar ihop allt. Vi har ju haft olika del-labbar, men då gör man ju hela tiden alla delar isär, så att få sätta ihop allt man lärt sig vart väldigt snurrigt. Vilken ordning? Men funkar det verkligen att köra dessa två funktioner samtidigt? Ja, det dök upp en hel del funderingar och resoneringar. Men det var otroligt lärorikt!
 
Nu sitter jag istället och försöker att plugga in Supportkunskap kursen. Provet är på tisdag och jag känner mig inte alls förberedd. All tid har gått till nätverkskursen. Så nu är det bara att gilla läget och försöka ägna mig åt att plugga i helgen. Dock är det så mycket annat som behöver göras; såsom färga hår och gå på Megaloppis i Majorna imorgon. Men man måste ju ta lite paus i allt pluggande också!
 
Btw så är det 40% på Game på Frölunda Torg, så vi köpte några spel till Xboxet som vi hopppas är roliga. Men dom får vänta tills skolan är klar tills jag tar tag i å prövar dom!
 

Slutspurt

Den 2015-05-24, kl 22:34:44
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Så, då var det slutspurten på denna terminen. Det är praktiskt prov på fredag (i halvklass), och sedan nästa tisdag Supportkunskap tenta och fredagen nätverk 2 tenta. Så nu blir det att plugga ordentligt fram till dess.. Gud så skönt det kommer bli med lite sommar efter det, att slippa plugga konstant. Nu ska jag bara hålla tummarna för att dessa prov går bra så man slipper omprov i augusti!
 
Men alltså seriöst, vad har hänt med sommaren. Vart är den? Förra året började sommaren komma redan i april för då åkte ju jag och Daniel och hämtade min arbetsgivare cab. Och körde nedcabbat. Jag och syrran åkte rullskridskor i shorts, och solade i slottskogen utan att frysa.  Men nu? Igår var det väl hyffsat okej i solen. Men man var ju tvungen att ha på sig strumpbyxor och en jacka i alla fall. Har inte alls hunnit vara så lättklädd som jag varit förra året
 
22 April 2014
 

Harry Potter quiz

Den 2015-05-24, kl 09:34:53
Filed in | Kommentarer: 0
Igår var det dags för en trevlig kväll på quizadillas på yaki-daa. Och vår lilla grupp, Maria, Christian och syrran lyckades kamma ihop hela 60 av 66 poäng! Duktiga vi är :)

Och till er som inte vet vad quizadillas är, så är det ett levande filmquiz med riktiga skådespelare och en massa frågor på filmerna och skådespelarna som spelas upp. Det är gratis inträde så helt awesome för en fattig student som jag :)  men det börjar bli väldigt populärt nu så det gäller att vara i tid om man vill komma in. Men det lät i alla fall om att dom hittat en större lokal till hösten, awesome ! 

Sushidejt

Den 2015-05-20, kl 07:44:03
Filed in | Kommentarer: 0
Älskar min o Timeas sushi dejter! I fredags så köpte vi sushi i stan o satte oss vid kanalen och åt och tjötade.  Sen gick vi och kollade ringar på Nordstans guld och Wranges och jag har nästan valt ring.. det lutar åt hjärtringen och att senare med min släta ring sätta i 15 stenar. Loveli  <3 och jag längtar redan till vår nästa sushidejt :)Opererad

Den 2015-05-20, kl 07:30:12
Filed in | Kommentarer: 0
Becca vaknade upp klarvaken från operationen, så lite bitter var hon när hon fick ligga där på uppvaket i sex timmar... men tillslut fick hon komma tillbaka på sin egen avdelning så att jag kunde komma på besök. Operationen hade gått bra enligt läkaren och enda som hände med hennes röst var en liten heshet, nu däremot har hon istället blivit väldigt slemmig i halsen så måste ringa läkaren o fråga om man kan ta slemlösande. Men hursomhelst helst mår lillasyster bra efter operationen, hon tycker bara att tejpen över såret får hennes dubbelhaka att framträda så inte värst charmigt! Men troligtvis så kommer hon åka till skolan någon dag redan nästa vecka igen, hon känner redan nu att hon klättrar på väggarna och då har hon ändå fått låna Daniels netflix konto :)

Operation

Den 2015-05-18, kl 08:47:49
Filed in | Kommentarer: 0
Imorse följde jag med syrran till Sahlgrenska, hon lades ju in för operation imorse.  Ska operera bort sköldkörteln som har vuxit till en stor knöl på hennes hals. Operationen ska inte alls vara så ovanlig, men dom söver ner och lägger ett snitt på halsen. Så en natt på sjukhuset blir hon kvar i alla fall , så idag får jag åka tillbaka dit o hålla henne sällskap ett tag när hon vaknat från narkosen :)

Målning

Den 2015-05-17, kl 22:00:39
Filed in | Kommentarer: 0
Idag har vi först varit på Gratis butiken i majorna där jag hittade två böcker och en pärm, (pärmen ska bli vår bröllops planeringspärm) 
Sen var vi hemma hos syrran, pluggade o målade på canvas...söta va?:)


Liten kisse

Den 2015-05-15, kl 11:40:00
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Chillar lite med Peach hemma hos syrran! :)
 

Torsdag i solen

Den 2015-05-15, kl 11:38:01
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Soligt och fint väder hela dagen igår så det blev en cykeltur med Daniel till Askimsbadet för att chilla på den nya bryggan och käka lite picnic. Sen tog jag och syrran och drog ner till slottskogen och åt en yoghurtglass.
Sen blev det grilla hemma och bara chilla i solen på balkongen. En awesome dag i solen helt enkelt :)
 
Och för er som undrar så ja, jag smörjde in mig ordentligt med solskyddskräm igår, jag vill absolut inte få rynkor i förtid :)
 

Återuppliva gamla minnen, vår fina Sessan

Den 2015-05-13, kl 17:36:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Tänk vilken fin första bil jag och syrran hade när vi bodde i norrland. En gammal Nissan Micra från 1987 som vi fått av vår morfar. Den rollade vi med svart färg, sprayade på en rosa dekal, inredde den med rosa och satte på nya bostäver och döpte henne till Sessan.
 
Hon var inte den snabbaste, men hon rullade..mestadels i alla fall. och besiktningen var inget att vara orolig för med henne i alla fall, hon gick alltid igenom utan problem. Men tänk vad duktiga vi var då!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att välja kyrka

Den 2015-05-12, kl 11:51:00
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Vi har fått höra mycket nu att det är viktigt att vara ute i god tid för att få den kyrka man vill gifta sig i, att det är över ett års väntetid på vissa. Men nu när vi har kollat upp så kan vi inte boka dem än, snopet! Finast är ju Hagakyrkan innuti, men den är mycket större än de andra, så det kommer bli så tomt då vi inte är så många!
 
Så kyrkorna som vi har tittat på inför 2016 och bokningsdatum
St Birgittas Kapell - tider släpps 11 månader i förväg
Carl Johans Kyrkan - tider släpps 11 månader i förväg
Haga Kyrkan - man kan skicka intresseanmälan nu, och får besked i oktober
 

Det skrämmande praktiska provet

Den 2015-05-12, kl 11:14:27
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag var med i den andra gruppen som skulle göra detta skrämmande prov. När första gruppen kom ut så var det bara två (av 8) som hade klarat av att göra alla uppgifter på den utsatta tiden. Gosh! Om jag inte var tillräckligt nervös innan så blev jag det nu i alla fall. Men det var bara att bita ihop och gå in och köra gärnet!
 
Jag försökte hålla ett väldigt högt tempo ochså skrev jag mina baskonfigurationer i notepad för att sedan klistra in i programmet för att spara lite tid (då det var tre routrar och två switchar som skulle ha samma baskonfigurering). Så när det var ca 45 minuter kvar, så hade jag inte alls många sidor kvar i häftet att göra. Men, då fastnade jag på några uppgifter som jag höll på att bli galen på! Det är så otroligt frustrerande när man försöker tömma sin hjärna på information som man trodde man hade där inne någonstanns. Men, jag tänkte inte låta detta hindra mig utan istället fortsatte jag med andra uppgifter för att sedan gå tillbaka till mina problem.
 
Hursom så hann jag inte riktigt gå tillbaka till problemen, utan uppgifterna som var kvar vart det mycket funderingar fram och tillbaka, med frågor som "i vilken ordning skrivs detta?, ska det verkligen skrivas här?, och tänker jag verkligen rätt nu?, nej det gör jag inte!.. ångra och göra om"
 
Idag kom resultatet, och jag trodde verkligen inte jag hade klarat CCNAs utan bara skolans, så jag hann till och med anmäla mig till omprovet innan jag såg resultatet. Skulle jag inte gjort för jag klarade provet! Så jag fick ett meddelande från min lärare som undrade om jag verkligen ville komma och göra provet en gång till när jag ändå klarat det. Hahaha, lite fail!
 
 

Bröllopsklännings collage

Den 2015-05-11, kl 16:23:48
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 1
Jag och syrran har ju spånat på klänningens utseende ett tag, och vi är väl ungefär överens. Så detta mooodboard blev resultatet av allt spånande. Så ni förstår konceptet, lite v-ringad fram och v-ringad bak. Axlar, gärna som hänger ner lite över armarna, en vid kjol och ett strassbälte i midjan :) 
 
Den kommer bli så snygg!
 

Prov pågång

Den 2015-05-08, kl 17:35:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då var det snart dags för sluttentorna för denna termin... bara två praktiska tentor, en sluttenta på CCNA2, en inlämning på supportkunskapen och sen skriftliga prov i båda kurserna. Tror ni jag känner mig nå stressad?!
 
Gosh, första praktiska tentan är redan på måndag, så helgen blir en riktig plugghelg, och så blir det lite kanelbullbak också som rast emellan pluggandet. Sen är det nästan ingen i klassen som tror sig kunna klara den praktiska tentan på första försöket, så vi räknar med att det blir omprov på fredag...
 
Sen håller jag även på att kolla lite fina vigselringar mitt i allt, kan inte hålla mig!
 
 
 

Tip the Velvet

Den 2015-05-03, kl 19:44:43
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 2
Igår var vi ute på Tip The Velvet på Götahof. Denna gången var det venetianskt- burlesque tema och under kvällen så bjöds det på lite shower. Klädseln under kvällen var extremt varierande. Mycket långa stora härliga kjolar, men också varierat med kläder som inte alls täckte mycket, ett citat från kvällen "alltså mina underkläder täcker mer än den kjolen!". En mycket rolig kväll var det i alla fall!