Inget bloggande ännu

Den 2010-04-28, kl 21:33:55
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Just nu försöker jag hitta tillbaka till inspirationen att blogga.
men har bara inspiration till dikter än så länge, men jag återkommer nog senare i veckan

Ljuset

Den 2010-04-23, kl 12:28:25
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 2

Ljuset

Det lyser
Men är fortfarande mörkt
Jag lyser
Men jag är fortfarande mörk
Jag söker ljuset
Men det är fortfarande mörkt
Jag hittade ljuset
Men det förblev ändå mörkt
Efter att Daniel inspirerat mig till att börja skriva igen så började jag igår att gå igenom lite gamla dikter jag skrivit.
De flesta har jag slängt bort, men det finns några dikter kvar som jag faktiskt tycker är helt okej, bla dikten här ovan.
Att skriva dikter är faktiskt väldigt skönt för själen. De flesta dikter är ju faktiskt bara till för en själv, när man har för mycket tankar i huvudet som man behöver få ner på papper. Men vissa dikter kan man faktiskt dela med sig av.
Jag kommer inte lägga in så många dikter här i bloggen, och när jag väl gör det så vill jag helst inte ha några kommentarer på det... Dikter är känslor man har för stunden, vare sig det är glada eller sorgsna känslor och där vill jag lämna kvar det. Känslor går inte att ta på och går inte att förändra, det är det som gör känslor så speciellt.


....

Den 2010-04-19, kl 08:49:40
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1


Nej, detta är ingen bra dag...
Nej, jag orkar inte berätta..

...tänk om man bara kunde dra täcket över huvudet sådana här dagar

Ute i skogen

Den 2010-04-17, kl 19:27:02
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Tidigare i veckan tog jag en promenad själv i skogen under lunchrasten.
Jag hade glömt bort hur otroligt skönt det kan vara att bara gå ensam och lyssna på musik och njuta av vädret.
Dock så vet ni som känner mig bra att jag är lite sällskapssjuk, så helst promenerar jag tillsammans med någon!


Hur som helst så var jag ute i skogen för att rensa mina tankar lite, det fungerade väldigt bra! Det är väldigt vackert där uppe i skogen :)


Att bo i ett sorts kollektiv

Den 2010-04-17, kl 12:07:18
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Många har frågat mig hur det fungerar att bo som vi gör, med pojkvän, hans bror och min syster, i en tvåa. Jag förstår verkligen att det är svårt att se hur man kan klara av att bo så trångt, men människan är har ju väldigt lätt för att anpassa sig efter nya situationer så det är inte så konstigt att bo såhär tycker jag. Att ha sina syskon inneboendes har sin charm för man känner ju de man bor med otroligt bra och man behöver nästan aldrig vara ensam, men som ni kanske förstår så är det inte alltid en dans på rosor. För hur delar man egentligen upp sysslorna rättvist då alla gör olika saker på dagarna? Och hur gör man vid dessa jobbiga tillfällen då man bara vill stänga in sig själv och tänka? Hur klarar ett förhållande av att man aldrig har någon vi-tid? Jag och Nirre försöker se till att duscha tillsammans några gånger i veckan, för där inne är vi ensamma och kan skärma av resten av världen. Men kan detta vara en hållbar situation? Nej, det är det inte. Man behöver utrymme för sitt förhållande och för sig själv. Så vi behöver definitivt större lägenhet och fler rum om det ska fungera bra och även ett fungerande schema på hushållsysslor

Första gången ensamma

Den 2010-04-17, kl 10:02:20
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Nirre kom till salongen och vi började kvällen med en ansiktsbehandling och sedan en ryggmassage och sedan gick vi ut för att söka upp en restaurang. Tyvärr var det väldigt fullt på restaurangen vi siktat in oss på, men vi gick till två kanten istället.
Detta var nog första kvällen på väldigt väldigt lång tid som jag och Nirre var själva (och då pratar vi inte om dagar, utan snarare månader, halvår.. Jag kan inte ens minnas när det var!) Maten var supergod och notan för oss båda landade på strax över 1200:- .
Jag tror att vi båda verkligen behövde denna kvällen för oss själva, detta med ensamtid är svårt att få när man bor som vi gör


Först blev vi serverade bröd samt två olika smör.
Sedan kom de in med aptitretare som var någon morotsgegga (den var väl sådär..)
Vi valde även att dela på en förrätt beståendes av pilgrimsmusslor (jäklar vad gott det var!)

Jag åt ångskokt havsaborre, Nirre åt Tornedo (oxfile med örtpotatis)
 

Efterrätten var en sorts chockladkaka med havtornsglass (super gott!)

Dagens Filmtips; Sugar & Spice

Den 2010-04-17, kl 08:59:49
Filed in Skeas Film & TV-serie tips | Kommentarer: 0Denna film handlar om en high school cheerleader som blir gravid med den populäraste quarterbacken, allting verkar vara perfekt. Tills hon inser att de inte kommer ha några pengar att leva flott för. Hon samlar därför ihop sina närmaste cheerleaderkompisar och de bestämmer sig för att råna en bank tillsammans!

En komedifilm som faktiskt är väldigt bra! Ni som tycker om tonårsfilmer borde verkligen se den :)


Kom ihåg till mig själv!

Den 2010-04-16, kl 22:54:26
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Köp aldrig chocklad eller annat godis på torsdagskvällen påväg hem från salongen när du är som hungrigast! Försöker man att bara äta godis på fredagarna så är det nästan på gränsen till tortyr att köpa på kvällen innan..

Dagens i-landsproblem; sladdar

Den 2010-04-15, kl 08:05:46
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Dessa elektroniska prylar med specialsladdar borde inte få finnas!
Alltid när jag behöver ladda över bilder från kameran eller ladda min iPhone så finns inte dessa sladdar, för självklart har de specialsladdar!

Igår hittade jag äntligen min kamerasladd.. Medan jag letade efter iPhone sladden som är spårlöst försvunnen

Dagens tips ang Gul Bil

Den 2010-04-15, kl 07:26:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Om man har en väldigt uppmärksam kompis lönar det sig inte att lära honom att den som ser en gul bil Först får slå till den andra.. ;pUnder nästa promenad måste jag försöka vara mer uppmärksam på bilarna:)

Nu är det vår!

Den 2010-04-14, kl 20:12:26
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Äntligen kan man säga att våren är här, i flera dagar har det varit sol med blå himmel och man har kunnat ta promenader efter jobbet (utan strumpbyxor under byxorna och utan jacka!)

Även blommorna har börjat hitta hit, nu är det bara det gröna gräset vi väntar på!
Gårdagen

Den 2010-04-11, kl 08:31:38
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1

På salongen hade  jag tre bokningar, en mamma med två döttrar. Måste bara säga att dom var urgulliga!
Måste bara få säga att jag igår märkte av hur man anpassar sig efter sina kunder! För jag började med behandling på mamman, och då får jag automatiskt en liten vuxen attityd. Man pratar om familj, barn och yrke. Sedan var det den äldre dottern som gick i nian, man sänker sig då en nivå och börjar prata om idrott, skola, kompisar och resor. Och sedan den yngre dottern som gick i sexan, då får man sänka sin nivå ännu lägre. Jag tyckte själv att jag var ganska duktig på detta, för jag vet ju själv hur det känns att få en behandling av en helt främmande människa som är mycket äldre än en själv (när man är ung då alltså).
Man vill ju gärna få en behandling av någon som man kan prata med och inte bara känna sig obekväm


När jag kom hem, helt slut i kroppen btw, så var det dags att fixa tvätten. Ni som inte redan vet det kommer få höra det fler gånger; Jag HATAR att tvätta, det är nog det tråkigaste som finns!
Somnade dock på soffan efter andra tvättomgången så jag missade när vi skulle ner och hämta upp allt (de väckte mig aldrig) Sä det var ganska skönt att vakna upp och inse att man slapp göra detta..
Jag sov dock så länge att middagen uteblev och jag plockade direkt fram godsakerna; kex,ost och vinddruvor (inget godis alltså)


Dagens outfit bestod i en fin tunika från Milano, handväska från Mlano, svarta shorts, strumpbyxor från New Yorker och stövlarMakeupkväll på salongen

Den 2010-04-10, kl 21:51:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var första Makeupkvällen på salongen!
Vilket innebar att det var ett glatt gäng på fem kvinnor som kom till salongen, blev sminkade och lätt stylade i håret. De blev även bjudna på ost, kex och vindruvor och lite cider.
Det kändes faktiskt riktigt lyckat och de vart väldigt nöjda allihop. Sminkningarna blev helt super! :)

Det är dags att ge cred

Den 2010-04-08, kl 07:58:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Dagens cred går till Daniel som försöker sluta snusa! Det är jävligt starkt av dig och jag tror verkligen på att du klarar det :)

Nedstämd

Den 2010-04-07, kl 10:37:45
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1

Nedstämd idag
Jag kan inte riktigt sätta ord på vad som bekymrar mig. Men det är som att jag tappat livsglädjen?
Man har svårt att motivera sig till att jobba och träna, för att det inte känns som att man får någonting tillbaka, det känns som att det inte ger mig någonting.
Allt känns bara så meningslöst, precis som att ingenting spelar någon roll.
Nej, det är svårt att sätta ord på denna känsla av hopplöshet.


Milano

Den 2010-04-05, kl 13:06:56
Filed in Våra Resor | Kommentarer: 1
Milano i korthet

* Italienarna är superdåliga på engelska

* Det enda som finns på restaurangerna är Pizza, Pasta och skaldjur
Det är även väldigt få restauranger som har meny på Engelska, och ifall de har det så är det väldigt dåligt översatt. Vad är t ex Spaghetti with fried Strawberrys?

* Det finns väldigt många Afrikaner som frågar om man vill ha en Nigeriansk pojkvän, sedan ger dom bort ett vänskapsband gratis som de knyter runt handleden.. som de senare också vill ha pengar för (jag dissade dock dem, varför skall de få pengar för något de sagt är free?)

* Lokaltrafiken slutar gå vid midnatt (och börjar inte går förrän efter klockan sex på morgnonen) , dock är det billigt med taxi så det är inga problem att ta sig ändå

* I dryckesväg kan man bara välja mellan Kaffe och Vin

* Alla killar, obeorende av ålder, stirrar på en!

* Alla tjejer har högklackat, och då snackar vi hööga klackar!

* Modet som alla har nu är JEANS

* Inne på de dyrare affärerna var det oftast många försäljare, främst killar i kostym. Samt även dörrvakter

* Alla hade väldigt enkla färger på kläderna, såsom svart, vitt, grått och beiget. Jag och Becca var nog de mest färgglada människorna där!


Milano Dag 5 Söndag

Den 2010-04-05, kl 12:52:55
Filed in Våra Resor | Kommentarer: 0
Söndag
Middagen på stan blev senare än vi tänkt, vilket gjorde att vi inte kom tillbaka till vandrarhemmet förrän kring halv ett. Vi pratade då med personalen på vandrarhemmet om en taxi till centralstationen söndagmorgon.
Vi fick då veta att det bästa skulle vara om vi kom ut till receptionen när vi packat klart så skulle hon ringa en taxi, 04:40
Behöver jag berätta att vi var extremt trötta!

Vi tog oss i alla fall till flygplatsen i tid och hann till och med äta frukost innan avfärd. Även denna resa var med mellanlandning i Frankfurt. Dock med väldigt många timmar att slå ihjäl. Jag hittade i alla fall en tidning på engelska som jag kunde läsa.

När vi äntligen kom hem, efter en hel dag med resande så passade vi på att packa upp och äta god middag! :)

På flygplatsen
Godmorgon!

Milano Dag 4 Lördag

Den 2010-04-05, kl 12:41:48
Filed in Våra Resor | Kommentarer: 0
Lördag
Självklart blev det frukost på sängen denna morgon också, dock var sockerkaksbiten utbytt till en liten kaka som liknade en paj, smakade ungefär som mandelbeskvie med choklad. Jag förstår inte riktigt hur de håller sig till lunch på denna lilla frukost!

Under dagen så fortsatte vi vandra omkring på stan och bland byggnader. Vi tog även en sista sväng till chinatown för att titta på skor. Det var väldigt intressant att det var så uppdelat efter den gatan.. De första gatorna var bara kläder (likadana kläder i alla affärer och alla utan provrum), sedan kom några gator med bara skor, och sedan några gator med bara smycken.. Vi åt även på en kinesrestaurang, tog dock lång tid att förstå menyn och hur man skulle beställa, men mätta blev vi i allafall!

Vi gick även in i Duomo och fotograferade lite, vilket var en stor kyrka i centrum!


På kvällen drog vi ut och fotograferade lite och åt en sista gång på italiensk restaurang.


I Duomo

Prada  och en snygg klänning i ett skyltfönster


Restaurang på spårvagn
Milano By Night


Skyltfönster

Rummet på vandrarhemmet


Milano Dag 3 Fredag

Den 2010-04-05, kl 12:18:14
Filed in Våra Resor | Kommentarer: 1
Fredag
Dagen började med frukost på sängen, eftersom köket till vandrarhemmet är "under ombyggnad" så kanckar de på dörren och ger en frukost. Dock kan jag inte kalla det för frukost; Kaffe, saft och mjölk + en crossiant och sockerkaksbit.

Efter frukosten började vi med att vandra omkring i området igen, denna gång dröjde det inte länge tills jag fann en till handväska (större variant) samt ett par skor med kilklack. Passade även på att köpa ny concealer och mascara som vi hittade billigt!


Vi tog oss sedan in till centrum igen, och denna gång var det dyra affärer vi gick runt och tittade i. Det tråkiga med dessa affärer är dock att det är så basic kläder i enkla färger.  Så jag hittade ingenting jag ville ha, inte ens på Juicy Couture (dock var deras affär väldigt liten). Men det var väldigt inspirerande att vandra omkring i alla dyra affärer, det behövdes till Becca som skall söka modedesignutbildningen! När vi sedan fått ont i fötterna av att promenera runt bestämde vi oss för att sätta oss ute på en bar och ta varsin coctail. Detta var otroligt avkopplande!Vi visste inte riktigt vart vi skulle dra en fredagskväll men hittade ett kvarter som verkade helt okej. Där var det en mörkhyad man som sa att han skulle hjälpa oss att komma in på Hollywood. Okej tänkte vi och följde efter honom.. Dock skulle vi inte följt efter honom utan bara försökt komma in själva, för vi blev fast vid honom nästan hela kvällen! Tillslut så skulle han hänga in våra jackor i garderoben (som kostade 50 kronor per jacka), dock hamnade jackorna på samma galge som hans jacka. Som tur var så var jag väldigt snabb med att ta biljetten till jackorna och stoppade ner i handväskan (vi ville ju kunna ha en utväg därifrån ifall han skulle bli jobbig).
När vi dansade så höll han i Beccas hand hela tiden, försökte hålla i min men jag vägrade.. Becca kunde inte med att säga ifrån så tillslut sa hon till honom att hon var lesbisk! Sedan vände hon sig till mig och viskade "Skea, se lesbisk ut nu" . Dock hjälpte det inte alltför mycket, så vi försvann in på toaletten ett längre tag (med han väntandes utanför)
Väl därinne så upptäckte vi att spegeln mellan tjejernas och killarnas toaletter, inte var en spegel. Utan bara ett genomskinligt glas.. Det var väldigt roligt att se, vissa killar var extremt självsäkra och flörtade genom glaset. Medan vissa skämdes något så otroligt och kunde inte med att titta.
Mot slutet av kvällen tog vi i alla fall ut våra jackor, gav honom lappen och sa åt honom att vi ville dansa själva, vilket blev ett projekt bara det. Vart vi än dansade blev det en ring av italienare runt om.. Så vi svängde runt hela tiden för att slippa händer i håret. (Har dom inget hyffs dessa killar, jag vill väl inte ha deras äckliga och fettiga händer i håret!)
Sedan blev det taxi hem, billigt men livsfarligt! De verkar ju inte direkt ha några trafikregler what so ever..


Frukost på sängen medan man sminkar sig


Dagens outfit


Miss sixty och Giorgi armani


Utanför Gucci


Robert Cavalli  och en super snygg brudklänning i något skyltfönster


Drink ute i solenSkyltfönster med en massa Hello Kitty prylar!
Det var grönt i spårvagnarna, Becca smälte in


Ute på restaurang på kvällen


Jag åt pasta med skaldjur och det var super gott!


Ute på kvällen


Min nya handväska är awesome


Min nya klänning samt mitt Hello Kitty fodral och lurar till iphone


Beccas nya skor

Milano Dag 2 Torsdag

Den 2010-04-05, kl 11:35:49
Filed in Våra Resor | Kommentarer: 0
Torsdag
Denna dag upptäckte vi att italienarna inte förstod sig på engelska. Det tog extremt lång tid att hitta biljetter till spårvagnar och bussar men när vi väl hittade det så blev vi glatt överraskade. En dygnsbiljett på 30 kronor som gällde hela lokaltrafiken i Milano.

Vandrarhemmet var väldigt litet och låg på fjärde våningen, som tur var fanns en hiss. Dock en väldigt gammal och liten en. När vi kom dit så verkade det som att våran bokning inte blivit registrerad, men det löste sig ändå! Det kanske inte var det finaste och fräschaste vandrarhemmet, men personalen var super trevlig och de vi bodde med var helt okej!


Vi började med att strosa omkring i området där vi bodde, och begav oss senare in till Milano centrum. Väl där vandrade vi omkring bland affärer och byggnader tills det började spöregna, då hoppade vi in på första bästa spårvagn och åkte runt en sväng. Det var nu vi hittade "china town", en lång gata med bara kinesiska klädaffärer.

Vi avslutade kvällen på en italiensk restaurang där vi beställde in pasta.Tänk att det ska vara så svårt att få tag på nyttig frukost. Bara vitt bröd överallt!

Ute på stan
Dom har väldigt färgglada soptunnor!
Becca köpte ny handväska


Milano Dag 1 Onsdag

Den 2010-04-05, kl 11:04:42
Filed in Våra Resor | Kommentarer: 0
Onsdag
Vi fick skjuts till flygplatsen med Daniel, som förövrigt skänkte oss varsitt påskägg. För även om jag tänkt vara nyttig och bara äta godis på fredagar så är faktiskt godis över påsken viktigt!
på första flyget till frankfurt så var det nästan fullbokat, vilket gjorde att de som gick in sent i planet inte kunde sitta bredvid varandra. Så det var en pappa med sitt barn framför oss som fick sätta barnet för sig själv.. Vilket tog väldigt lång tid för han hade svårt att acceptera detta. Jag kände då hur stressen smög sig på, inga förseningar får hända när man har ett tajt byte av plan.
Hur som helst så lyckades vi komma på planet till Milano också. Väl i Milano blev det bara att leta upp en bra vägg på flygplatsen att sova mot, vi fick även sällskap av en tjej som inte ville sova ensam.
Dock blev vi väckta strax efter fyra pga städning så att alla var tvugna att flytta på sig. Behöver jag berätta att det gck väldigt dåligt att sova den natten?
Det var väldigt kallt och hårt!


Påskägg


Dagens sammanfattning

Den 2010-04-01, kl 19:09:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I Milano kan de inte prata engelska. Det finns väldigt många irriterande afrikaner som vill ge en vänskapsband och sedan vill ha betalt för dem.. De blev dissade. Vandrarhemmet är en liten sunkigt håla utan tvål på toaletten. det är billigt med lokaltrafilen här, köpte en två dygns biljett för sex euro. Vi har även upptäckt att det kan regna och åska samt vara varmt och soligt :)