Festprogram

Den 2016-03-30, kl 20:48:00
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Sitter och pillar med festprogrammet till bröllopet. Här under kan ni se första utkastet för fram och baksidan. Nog för att jag sitter väldigt mycket och pillar fram och tillbaka med layouten, men insidan är ju absolut det svåraste. Man vill ju inte ha för mycket i den, så gästerna får sitta och läsa hela tiden.. men samtidigt inte för lite text heller i den. Hur många sånger/snapsvisor ska man egentligen ha? Hellre någon för många än för få, man behöver ju faktiskt inte sjunga alla under kvällen om tiden blir tajt. Vad ska man mer ha för roligt i den?
 
Well, well. Funderingarna och planeringen fortsätter
 
 
 

Bröllopsplanering

Den 2016-03-30, kl 11:30:47
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Alltså nu närmar sig bröllopet rätt så fort. Vi tog en kväll igår till att bara gå igenom budgeten igen, och vad som behövs göras inom närmsta framtiden. Vi diskuterade mat och tårta. Alltså för min och Daniels del när det gäller tårta, så vi äter ju inte ens tårta. Jag tål ju inte grädde och tycker inte om tårta. Så nu ska vi prata med ICA Maxi som tydligen är väldigt duktiga på bröllopstårtor och till ett bra pris. Så får vi se vad dom kan snickra ihop åt oss! Någon bara vanlig gräddig jordgubbstårta eller hallon och marängtårta kanske?
 
Sen diskuterade vi även mat. Ska man köra midsommarmat? (ska prata med en restaurangskola om vad de kan erbjuda för buffé), eller ska man köra på en grilltallrik från ex Frölunda Saluhall, med fläskfilé, rostbiff, skinka, salami och potatissallad. Är samma pris...Blir folk besvikna om man inte kör midsommarmat på midsommar? (jag tycker själv att midsommar, påsk och julmat är rätt så tråkig. Same shit, different name så att säga)..
 
Hur mycket sprit, öl och vin ska handlas i Tyskland och vad kommer det gå på? Vem ska hjälpa till med att plocka fram och plocka bort tallrikar och maten, och vem ska stå i baren under kvällen.. Det är också frågor som inte är besvarade ännu.
 
Vi pratade om just det här med mat på ett bröllop. Det är ju faktiskt inte det viktigaste, det är ju inte maten man är där för, utan det är ju för själva bröllopet och festen.. så det behöver inte alls vara värsta gormétmaten, utan om vi istället lägger krutet på stämningen, festen, bordsplaceringen och roligheter :)
 
 
 

Påskmiddag

Den 2016-03-29, kl 17:09:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I lördags bjöd vi hem Daniels släkt på påskmiddag. Vi är ju inte så traditionella så istället bjöd vi på lax och skinknittar (recept), Grekisk Pyttipanna (recept), och Chokladpannacotta med hallongojs (recept). Vi åt även godis, chips och spelade spel under kvällen. En riktigt trevlig påskafton! :)
 
 

Totte äter mina blommor

Den 2016-03-29, kl 09:21:13
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Köpte ju en söt liten blomma på Ullared när vi var där senast.. Totte tycker inte om den blomman, så han tar tag i blommorna, biter av och spottar ut....Inte okej
 
 
 

ChokladPannacotta med Hallongojs

Den 2016-03-29, kl 09:18:44
Filed in Skeas Matrecept, Våran vardag | Kommentarer: 0
En otroligt god efterrätt. Men börja i tid, för den kräver tid i kylen i två vändor!
 
ca 4 portioner
 
Hallongojset
2dl hallon
2 msk socker
2 msk vitt vin
1 gelatinblad
 
Chokladpannacottan
2,5dl grädde
3msk socker
50g mörk choklad (70g)
 
Garnering
Några hela hallon och riven mörk choklad
 
 
Gör såhär:
Börja med hallongojset...
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten (ca 5min enligt förpackningen). Koka medan upp hallonen, vinet och sockret.
2. Blanda i gelatinet och häll därefter upp hallongojset i fyra lagom stora glas. Ställ i kylen i några timmar (räckte med en timme för oss)
 
När hallongojset stelnat, gör chokladpannacottan...
3. Lägg gelatinbladet i kallt vatten (ca 5min). Hacka chokladen. Koka upp grädden och sockret i en kastrull. Ta sedan av kastrullen och blanda i hackade chokladen i grädden och rör om tills chockladen löst sig.
4. Blanda i gelatinet och häll försiktigt chokladblandningen i glaset med stelnad hallongelé. Ställ i kylen i några timmar igen för att stelna
 
5. Granera precis innan servering. Riv mörk choklad över pannacottan och toppa med några hela hallon!
 
 

Snittar

Den 2016-03-29, kl 09:03:54
Filed in Skeas Matrecept, Våran vardag | Kommentarer: 0
Gjorde enkla snittar till förrätt till påsk, enkla men ooh så mumsiga!
 
Crosstiner (örtkryddade och naturella)
Gravad lax
Philadelphia vitlök och örter
 
Crosstiner (örtkryddade och naturella)
Mimosasallad
Rökt skinka
Vindruvor
 
 

Trallen är lagd

Den 2016-03-26, kl 13:28:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi tänkte att det var lika bra att lägga ut trallen nu när det börjar bli varmare och soliga dagar. Så det är gjort i alla fall.
 
 
Nu ska vi bara komma överens om hur väggen ska se ut i sommar. Vi hittade en variant som vi båda tyckte skulle vara fin! Problemet är väl att vi kanske inte har råd att göra denna grej i år
 
 

Äggjakten

Den 2016-03-26, kl 13:25:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och syrran klev upp tidigt i torsdags för att ge oss ut på äggjakt. Var Clarion hotell som hade lagt ut 100 guldägg runt om i Göteborg, med vinster såsom hotellnätter och sådant. Vi började leta ägg redan klockan 6 på morgonen inne i stan. Vi promenerade runt Casinot, Operan, Kronhusbodarna, Domkyrkan, Fiskekyrkan.... men inte hittade vi något ägg inte =/
 
 

Bio

Den 2016-03-26, kl 13:22:41
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag o Daniel gick på bio med syrran och Patrik. Såg Deadpool. Kan ju säga att killarna uppskattade den väldigt mycket mer än oss tjejer. Dom skrattade väldigt högt flera gånger. Vi skrattade väl också, men inte alls lika mycket. En positiv sak var i alla fall att jag inte somnade! Filmen började 21.20 och var i nästan två timmar så jag trodde inte jag skulle hålla mig vaken. Men det lyckades jag med i alla fall :)  En väldigt trevlig kväll i alla fall!
 
 

Det är vår

Den 2016-03-23, kl 13:17:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Äntligen blommar det i Göteborg ❤️


Glasögonproblemen fortsätter

Den 2016-03-23, kl 12:22:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Hmm.. Alltså det är inte det lättaste att hitta glasögon, what to do?!
Repost! Dagen jag skakade hand med en mördare

Den 2016-03-18, kl 16:23:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag satt och scrollade igenom mina gamla inlägg och ramlade över denna från 2009.
 
På spårvagnen är det en äldre man som sjunger en låt på finska,  ingen förstår vad han sjunger. Människorna tittar bort, han fortsätter sjunga utan att bry sig.

Han går framåt i vagnen och jag känner att någon tittar på mig. Jag har också lärt mig att man ska titta bort när främlingar beter sig underligt och tittar på en. Sån är inte jag, jag klarar inte av att ignorera människor så jag vänder mig om och möter hans blick.
"Jag är inte som du tror att jag är" säger han och jag känner att han luktar sprit ur munnen
"Nehe?" säger jag frågande till honom.
"Jag är inte tokig, bara lite idag" svarar han på svenska med mycket finsk brytning och så sätter han sig på en sittplats snett framför.
Han berättar att han suttit i ett finskt fängelse i 14 år, och att det var längesen han berättade det för någon. De hade yrkat på 18 år, men pga hans höga ålder hade det bara blivit 14, men han tyckte ändå det hade varit lång tid.
I fängelset hade de försökt göra honom homosexuell, de hade varit grymma. En finskt fängelse är inte lätt att leva i, det hade dock blivit mycket enklare för honom när de andra fick veta att han var med i ett mc gäng.
"Jag blev inte homosexuell. Jag ska berätta för dig att jag runkade varje kväll och tänkte på min döda fru"
Han stannar upp lite och tittar på min lite halvförskräckta blick och fortsätter
"Nej, det var inte jag som dödade henne. Jag dödade en man"
"Du måste varit arg" sa jag tillbaka
"Jag var förbannad, men jag är snäll egentligen"
Sedan berättade han för mig att han tycker om ungdomar, för ungdomar har krut i sig, och det ska man aldrig tappa. Jag förstod inte riktigt vad han menade med krut, är det glöden han pratade om?  Sedan fortsatte han att berätta för mig att jag aldrig ska släppa in en människa i mitt liv om det känns osäkert, man ska bara släppa in människor som känns helt rätt från början, för annars kan det gå riktigt fel.
Var det detta som hände honom, var det därför han dödade den där mannen?
Någonstanns här sa han även till mig att jag kommer gå långt, bara jag tänker efter innan jag gör någonting.
"Eller du kanske är som jag?" säger han till mig, efterklok antar jag att han menar.
"Min dotter är så, hon är lite korkad" fortsätter han sen.
"Nu ska jag ta och sjunga lite, och högt ska jag sjunga" och så sätter han på sig lurarna till mp3 spelaren igen.
Han fortsätter sjunga på den finska låten, han sjunger högre än förut, sitter bredbent isär och spelar på en gitarr i luften. Människorna i vagnen fortsätter titta åt ett annat håll, vrider och vänder på sig av olust, men inte jag.
Innan jag går av skakar vi hand.
Ett möte jag sent kommer glömma.


Idag träffade jag en mördare och skakade hand med honom

 

Sätta ett värde på sig själv

Den 2016-03-18, kl 10:54:59
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Det är så otroligt svårt att sätta ett värde på sig själv och vad man kan prestera, i pengar. Och det blir väldigt tydligt för mig nu när jag ska på en arbetsintervju på måndag när de vill att jag ska ta med mitt löneanspråk. Vad är jag och min erfarenhet värd? Självklart spelar ju även min ålder in, samt högskoleexamen. Sen att svenskar är väldigt dåliga på att prata pengar gör ju inte saken bättre. Jag försökte nämligen att fråga mina arbetskollegor om vad de tjänade som konsulter. Men de svarade bara att jag ska gå på min känsla och sedan lägga på lite mer, för att sedan komma i en bra förhandlingsposition. De tipsade mig också om att ringa facket och att googla. Men jag ville egentligen bara ha ett rakt svar av dem, ett ungefär på vad dom hade som ingångslön. Men pengar och politik är tydligen hemligt. Men vad beror detta på egentligen? Är man rädd för att veta om folk tjänar mer än en själv? Eller är man rädd för att folk ändrar sin syn på en om de vet hur mycket pengar man får i månaden?
 
Nej, att sätta en summa på sig själv är otroligt svårt och jag tror faktiskt att vi tjejer har en förmåga att lägga oss lite lägre än killar, då vi ofta har svårt att värdera oss själva högt. Det är väl den där självkänslan som spelar in, många killar har ju en tendens att kunna tro på sig själv och stå på sig mer.. Jag ska verkligen fösöka jobba på det hädanefter, värdera mig själv och mina kunskaper högre, stå på mig och tro på mig själv!
 
 

Ibland går träningen bra..

Den 2016-03-18, kl 10:40:35
Filed in Vi tränar Cheerleading, Våran vardag | Kommentarer: 0
.. ibland inte. Vissa träningar är bara folk ur balans. och igår var verkligen en sådan träning. Stunten kändes tunga, kroppen och huvudet var inte riktigt med.. Och det var mycket fall. Tore fick en rumpsmäll i ansiktet, Emma fick rivmärken (av mig) över ena ögat, jag landade på mitt högerknä, Carro fick sko i ansiktet och Krystal fick en smäll i ryggen. Värst var det för Krystal stackarn, hon lär ha ont idag. Förhoppningsvis var det bara en chock för ryggmusklerna över en hård smäll, så att det blir som en lättare sträckning.
 
Men det är väl det att nerverna över att tävlingen kommer närmare, plus att folk var väldigt trötta som gör det. Men vi har inte tid med fler sådana träningar nu. :O  Håller tummarna för att måndagsträningen blir bättre!
 
 

Countdown

Den 2016-03-16, kl 20:36:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
  • Det är ca 5 veckor kvar tills jag är bokad, en vild gissning är.. till Möhippan!!
  • Det är ca 10 veckor kvar till Paris = 20 träningar
  • Det är ca 14 veckor kvar till Bröllopet
Gaaaah, its crazy!
 

Totte

Den 2016-03-14, kl 09:15:00
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
Han är definitivt min bäbis :)
Vart duktig

Den 2016-03-13, kl 20:57:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag var jag först en sväng på gymmet med Hacer och körde mage och armar, och sedan en sväng med Krystal och körde ett pass BodyBalance. Så idag kan jag faktiskt ge mig själv en klapp på axeln för att jag vart så duktig :)  Nu gäller det bara att fortsätta vara så här duktig i fortsättningen också!  Kanske man ska orka dra till gymmet på lunchen på tisdag? Maybe Maybe!
 
 

Mitt hjärta smälter

Den 2016-03-12, kl 23:05:57
Filed in Våra Kissemissar, Våran vardag | Kommentarer: 0
.. När man får denna bild skickad till sig påväg hem från träningen, med texten  "Totte väntar på dig". Gaaah! Vilken sötnos!Nya glasögon

Den 2016-03-12, kl 17:53:03
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Krystal lyckades sparka sönder mina favoritglasögon på träningen, och nu har jag alltså bara de svarta som trycker mot näsan kvar. Men med tanke på att det var ca 7-8 år sedan jag köpte glasögonen så var det väl ändå dags att köpa nya. Så jag och Becca var på Frölunda Torg och letade som tokar..Alltså allvarligt. Jag passar verkligen inte i glasögon, antingen så är dom för breda, höga, runda, fyrkantiga etc..
 
Så tillslut när vi vart in i alla fyra butikerna så kollade vi sista butikens barnglasögonen. och det var då vi upptäckte att vi hela tiden tittat på fel avdelning. Min ansiktsform och storlek är tydligen barnstorlek?! Vilket gör att utbudet helt plötsligt blev fruktansvärt mycket mindre.. Hittade ett par på synoptic tror jag det var, som var helt okej (se bilden). Inne på specsavers fanns det också helt okej, men då var bågarna antingen Star Wars eller Minions? Say Whaat, jag kan ju inte gå runt med Star Wars bågar, det går ju bara inte?! Aja, ska ge mig ut i nordstan och kika på utbudet där på måndag efter praktiken tänkte jag. Men nu vet jag i alla fall vad jag ska kolla på
 
 

DIY till bröllopet

Den 2016-03-10, kl 11:32:54
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Vi ska ju ta någon tjejkväll här framöver, gissar att det blir i April när värmen kommit, för att pyssla till bröllopet. Vi tänkte ju göra egna ljuslyktor och vaser av gamla glasburkar och vinflaskor. Detta projekt kräver bland annat att man spraylimmar på burkarna = bra att vara utomhus och göra detta (därav i april). Har köpt lite vitt dekorband, silverspray i metallic och matt, spets och sand.
 
Här kommer lite inspiration till detta projekt :)
 

Beställt gästbok

Den 2016-03-08, kl 21:11:38
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Då har gästboken beställts till bröllopet. Blev hela 108kr med frakt och den kommer bli så fin! :)
 
 
 

Köpa ljus

Den 2016-03-04, kl 15:57:45
Filed in Våran vardag, Vårt Bröllop | Kommentarer: 0
Eftersom vi inte fåt ha levande ljus i bröllopslokalen pga brandrisk, så har jag beställt hem lite LED värmeljus istället. För ljus måste man ju ha på borden så det ser mysigt ut :)
Sen är frågan bara hur många man ska köpa, för nu har jag köpt ett 24 pack och beställt ett till. Borde väl räcka, eller?