Tillbaka till verkligheten

Den 2020-02-26, kl 15:35:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag har legat däckad måndag och tisdag i en mastodontförkylning. Men ni som känner mig vet att jag inte har ro att ligga hemma. Men för skruttens skull så har jag faktiskt försökt att bara vila och titta på serier. Med undantag för att jag rensade ur en hylla i garderoben för att göra plats för skruttens kläder. Men riktigt tråkigt har det varit.. Så idag när den värsta delen av förkylningen börjat lägga sig så har jag vart på jobbet igen,  till och med tagit en kort promenad under lunchen. Egentligen är det våran simma dag idag, men jag fick inte åka o simma med Becca.. hon var rädd för att jag skulle snora ner vattnet. 

Totte passade på att ta en selfie


Sänghimmel

Den 2020-02-24, kl 08:15:12
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Köpte en sänghimmel på facebook och ljusslinga på Ongo. Tänk vad fint man kan få det för väldigt lite pengar. Nu ska vi bara måla klart tavlorna så att vi får upp dom också
 

Gravidfoto

Den 2020-02-23, kl 11:02:58
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Tog lite gravidbilder i helgen, det var ju dåligt väder så det blev inomhus. När det blir bättre väder så kommer vi väl ta någon utomhus också
 
 

Då var det helg igen

Den 2020-02-22, kl 09:05:33
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Äntligen helg igen, det har ju varit en lite kämpig vecka då vi är underbemannade och eftersom jag inte f0tt sova ordentligt. Så jag fick ett litet utbrott på jobbet igår, nära på att jag bröt ihop fullständigt. Det är ju aldrig kul att sitta fast i ärenden precis när man ska fika. Och sen att en lösning fungerar på en dator och samma lösning inte alls fungerar på en likadan dator med samma problem. Man blir ju knäpp.

Men i helgen så ska det vara tråkväder och jag börjar ändå få en förkylning så det blir lugnt. Lite second hand, gravidfoto, hänga upp grejer i barnrummet, måla tavlor och Mello


Trött vecka

Den 2020-02-20, kl 18:01:03
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Denna vecka har varit kämpig, men jag har inte fått riktigt med sömn utan vaknat en gång i timman för att vända på mig. Väldigt besvärligt att inte få sova på rygg.. Har även en sån otroligt jobbig halsbränna, så nu måste jag verkligen börja äta novalucol . 

I veckan har jag köpt en sänghimmel som ska upp i helgen, och varit o simmat. Har även köpt en tavla till hallen och satt upp. Har snöat in på Guld 


Ullared

Den 2020-02-17, kl 20:02:56
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag och Becca tog en tripp till Ullared igår. Det var förvånansvärt lite folk där, så vi kunde gå runt och lalla ifred. Blev mycket saker till bäbis, bland annat kläder, filtar och pyjamas och världens sötaste lilla skjorta. Men främst blev det bra att ha grejer såsom nappar, tvättlappar, örontermometer, nässug, bröstpump, badbalja och en massa annat! 3500kr fattigare åkte jag därifrån
 
Vi har även målat bäbis rum i ljusgrått och påbörjat möblering. Så det tar sig! Bilder kommer när jag fått upp lite saker på väggarna, vi behöver få upp både hylla och tavlor (Becca ska måla elefanttavlor till bäbis). Snart ska vi även köra lite gravidfotografering!
 

Det här med att vara gravid

Den 2020-02-13, kl 21:03:00
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Skrutten sparkar och har sig, ibland alldeles för mycket och ibland så lite så att man blir orolig över om det verkligen finns någonting därinne. Emellanåt sparkar han neråt mot fiffi, vilket är ytterst obehagligt och man får då försöka röra på sig så att han byter håll.
 
Tröttheten håller i sig fortfarande så jag antar att han äter upp den lilla energi jag har, och hungrig är han hela tiden antar jag, för nu har jag börjat äta på riktigt. Sugen på kakor och choklad nästan hela tiden. 
 
Fiser illa gör jag också nästan hela tiden, nu sista tiden riktigt illa också. Inte ens jag klarar av att vara kvar i rummet längre! 
 
Har även problem med hjärtklappning emellanåt, då får man bara sitta och andas eller lägga sig ner en sväng. Konstigt nog så dyker det upp när jag redan sitter eller ligger och inte har ansträngt mig egentligen. 
 
Sen har mitt humör förändrats, jag har svårare att hantera stress och närmare till mina känslor. Häromveckan så skällde jag ut chefen när han lovat oss fika och sedan ställde in det. Gick också i taket när det var kaos på jobbet, och då brukar jag tåla väldigt mycket kaos i vanliga fall. 
 
Sen att min navel håller på att ätas upp inifrån! Jag brukade ha en djup inåtnavel, men snart har jag ingen navel kvar. Ser på riktigt ut som att någon äter upp den inifrån.
 
Men jag mår ändå bra i alla fall, och känner mig glad! Och jämför man med stackars Alex som också är gravid så mår jag verkligen tokbra! Hon har definitivt åkt på en nitlott denna graviditet...
 

Rensning av cheergrejer

Den 2020-02-13, kl 13:29:05
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Eftersom föreningen lagt ner så har vi fått ta alla cheerleadinggrejer till syrrans förråd. Så igår plockade vi upp allt och sorterade i högar. Det fanns två olika typer av kjolar och 7 olika typer av toppar.. så nu har vi tagit kort på det mesta och lagt ut på facebook med en frågan om vad man faktiskt gör av allting. Man vill ju inte bara kasta allt direkt.
 
Men några saker tog vi bara och skänkte, som paljetttrosor och udda kjolar och sådant. Sen är frågan vad man ska göra av alla priser? Känns också dumt att bara kasta, men samtidigt. inte har vi någon plats för dom egentligen. Men dom åkte ner i förrådet igen sålänge.
 

Vann Spa

Den 2020-02-09, kl 15:33:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 1
Denna helg var det dags för min och Beccas årliga spavisit och som övriga år blev det Vann. Det är riktigt mysigt där, rimligt pris och på bra avstånd med en massa second hand butiker på vägen. (1295:- för hotellrum, spa o frukost för två).

Så, lördagmorgon tog vi bilen förbi lite second hand butiker och köpte på oss bäbiskläder i både Vänersborg och Trollhättan, käkade indiskt i Uddevalla och sen spa på Vann. Bara synd att det alltid är så mycket folk där på lördagarna så det är trångt i spa avdelningen. Men vi hade inga problem att sitta där i två timmar! Sen skulle vi äta gotta och titta på Mello på hotellrummet. Syrran snarkade redan vid halv nio dock... men det gjorde ju också att vi vaknade tidigt och gick ner till spaavdelningen klockan 7 imorse. Då var vi nästan helt själva och kunde verkligen bara slappa och mysa i 2 timmar utan att bli störda!

Sen var det frukostbuffé, och vi åt och åt tills det tog tvärstopp!


Byte tandställning

Den 2020-02-05, kl 14:08:16
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Bytte igår tandställning till steg 12 och jisses vad ont det gjorde. Nu är det tänderna i nerekäken som ska börja flytta på sig på riktigt. Så idag har jag fått ta alvedon och ätit lätt-tuggad mat. Kollegorna retar mig med "vill man vara fin får man lida pin" och ja, kan ju inte säga annat än att detta är självförvållad plåga, så jag biter ihop.
 
Apropå självförvållat, det var ju syrrans kommentar i början på min graviditet, då jag bara mådde illa och var så extremt trött. "Men skea, det är ju faktiskt självförvållat". Snäll kommentar, hahaha. Becca i ett nötskal.
 
Men lillen mår bra och sparkar runt emellanåt, känns väldigt konstigt med en varelse som lever rövare inuti mig. Sen att han har en förmåga att sparka ner mot fiffi emellanåt är en väldigt olustig känsla... Sen var jag ju övertygad om att Matteo var rätt namn, tills jag såg 2019 listan över nyfödda bebisars namn där Matteo var med på topp 10, året innan låg det på plats 27 vilket jag tyckte var helt okej. Men på tionde plats, då börjar jag tveka. Daniel är ju mer inne på Theo, dock låg namnet på plats 20 under 2018 och har inte hittat vad det hamnade på förra året ännu. Men vi får avvakta lite och se när han kommer ut tror jag. Då borde det falla på plats!
 
Nu ska vi bara börja göra i ordning rummet, måla väggarna grå och inreda med skötbord och tavlor på blå elefanter.
 

Trött

Den 2020-02-04, kl 14:08:23
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Både jag och Totte behöver vila emellanåt. Tur att man kan göra det tillsammans


Loppis på Partille Arena

Den 2020-02-01, kl 18:31:09
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag var jag o syrran på loppis, och om jag säger såhär, vi fick gå ut till bilen och lämna grejer två gånger. Men det var ju främst för att jag köpte en babysitter och babygym som var klumpigt att gå runt med. Men sen köpte jag även in täcke, kudde, kläder, böcker och dekoration.
 
Totte var snabb på att ta babysittern i alla fall