Tisdagsutflykt

Den 2022-08-30, kl 21:23:14
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag på Beccadagen så cyklade vi till Backaplan, åt sushi och promenerade över till den nya lekplatsen I Frihamnen. Den var jättefin!





Barnkalas

Den 2022-08-28, kl 22:28:47
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag var det kalas för Victoria med bara barnfamiljer, så high life all-in kan vi kalla det. Victoria blev superglad för våra presenter, med bland annat en gullig Greta grisbok och ett set med tiara, skor och smycken..
Man kan nog gissa att alla barn och föräldrar var trötta efter 2 intensiva timmar. Men trevligt var det!







Kickoff i Stockholm

Den 2022-08-27, kl 19:10:40
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Då har det vart Kickoff två dagar i Stockholm med jobbet, I aviici arena med ca 1000 kollegor. Det var väldigt bra uppstart och blandning av både konferens och nöje. Igår hade dom hyrt olearys 2 timmar där vi käkade pizzaslice, spelade pingis och arkadspel. Sen blev det fest på arenan på kvällen. Där fanns det både hoppborg, foodcourts och fotobok. Det var ett liveband som spelade och det dök upp gästartister under kvällen, såsom Rednex och Sarek. Vi dansade otroligt mycket och hade väldigt roligt. Trots att jag faktiskt gick och la mig i tid igår så känner man sig lite sliten idag, kan bero på att vi även haft föreläsningar hela dagen idag. Så hjärnan är helt mosig efter att ha suttit i mörkret inne i globen och lyssnat. Sitter nu på tåget påväg hem och hoppas kunna vila lite 


Bad, möten och certifiering

Den 2022-08-25, kl 13:25:51
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Veckan har sprungit fram i dunderfart och jag har hunnit med en herrans massa. Dels har jag haft kundmöten och där två av mina kundkontakter (IT-ansvariga) hos kunden nu slutat och där två kvinnor nu tagit över rollen. Det är ju riktigt roligt och spännande att se denna utvecklingen, nu kanske det börjar släppa lite inom branschen så att kvinnorna vågar träda fram, och då får möjligheten att ta de där högre positionerna. 

Jag o Matteo har också varit en sväng till syrran, käkat palt och glass, och firat min födelsedag. Drog även med mig den lilla igårkväll ut till Sisjön för att bada, vilket resten av Frölunda också tycktes gjort. Men vi lyckades då få oss en parkering tillslut och den lilla var ju super glad, även om han inte tycktes vilja bada med just mig. Han sökte kontakt med alla andra barn och vuxna i badet. Så jag fick mest stå på sidan av och vänta tills han ville ha uppmärksamhet av mig istället.

Igår passade jag på att göra ett Microsoft prov också. Detta pluggade jag ju till innan semestern och skulle göra det då, men det blev något fel på min bokning så jag kom aldrig in på det digitala provet. Så nu bokade jag på en fysisk testsite istället, och tänkte plugga efter semestern. Det har inte blivit av kan jag säga, massor med spännande saker på jobbet och många serier att titta på hemma. Men kvällen innan satte jag mig och gick igenom lite igen. Kollade gpsen hur långt det var dit, 8 minuter med cykel. Så när provet började 16.30 så cyklade jag kl 16.00. Det blev apstressigt, gpsen visade fel och jag snurrade runt ett bra tag. Hittade huset men ingen ingång, hittade tillslut ingången men ingen cykelparkering. Hittade en cykelparkering men ingenstanns att låsa fast elcykeln i, så jag fick flytta runt på cyklar för att ställa min på tvären för att nå fram till stolpen. Kollade klockan och 16.25, receptionen stängde 16.30 så det var viktigt att komma innan. Så jag sprang till porttelefonen och ringde på, blev insläppt och fick göra provet genomsvettig. Men, jag klarade det i alla fall!


35 åring

Den 2022-08-23, kl 02:59:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Ja, nu är man officiellt närmare 40 än 30 och det firades med en middag på Mercado Mexico. Tog en frozen Margarita och tostadas med svamp. Tyvärr var det väldigt mycket chili i maten, så jag tryckte på guacamole för att kunna äta det, medan Daniels Quesadillas var för salt. Note to self är ju att fråga innan om hettan, eftersom jag är så känslig.


Sen gick vi upp till Götaplatsen och tog ett glas vin i solnedgången. En perfekt avslutning på kvällen. Matteo fick ju stanna hemma med Charlie o Klas, vilket hade gått super. Förutom nattningen då, som vi fick ta över när vi kom hem, Men det gör ju ingenting när man får möjlighet för lite egentid en måndag. Jag är supernöjd med min födelsedag!





Gekås

Den 2022-08-21, kl 19:11:25
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag har vi varit på Gekås, shoppade en massa tråkiga bra att ha grejer såsom tvättmedel och glasögontvätt. Men också roliga grejer såsom Matteokläder och matteoskor, och spel. Köpte en herrans massa batterier också. Det går åt fort när leksakerna behöver bytas på hela tiden.

Har även kommit upp i den åldern att jag köpte två par shape trosor åt mig själv. Nu när man insett att magen nog kommer förbli lite putig och pösig så är det ju bra att ha underkläder som kan hjälpa till lite när man har tajtare klänningar. 

Passade på att köpa lite julklappar till Teo också, och en bok om tandborstning och en pottan bok. Man får ju ändå passa på när man är där och det är billigt


Middag med brudarna

Den 2022-08-21, kl 11:18:44
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
I fredags så tog vi min födelsedagsmiddag med brudarna. Så jag började möta upp Timea på järntorget så tog vi en kort promenad och satte oss på en uteservering och tog varsin drink. Sen dröjde det inte länge tills Becca o Naomi dök upp. Vi satt o tjötade o sen kom Maria och vi mötte upp Emelie utanför restaurang Silvis som vi bokat. Ylva hade försovit sig, alltså lagt sig och vilat efter jobbet och inte hört klockan. Så henne ringde jag o väckte, så hon fick bråttom ner till oss.

Vi satt o tjötade och beställde in massor med mat. Blev galet mätt och hade det sjukt trevligt






Glenn-Benny

Den 2022-08-18, kl 19:44:29
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Dagis har gått bra, han fick ju byta avdelning efter sommaren eftersom det var en massa nya små som skulle skolas in. Så nu går han på ny avdelning, med nya pedagoger (en av de gamla flyttade med dock). Och så sover han inte längre i barnvagnen ute, utan nu sover dom tydligen inne på madrasser. Pedagogerna har då sagt att han är snabb på att anpassa sig och verkar trivas bra. Så det är ju skönt att höra. 

Blev dock lite konfunderad när jag såg detta namnet bland alla barn, Glenn-Benny. Väldigt spännande dubbelnamn. Kanske föräldrarna tyckte att ungen skulle ha olika namn och så kompromissade dom och slog ihop det? Ja, man kan ju bara spekulera...


Dockan Becca

Den 2022-08-17, kl 21:58:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Matteo har fått en bebis, dockan Becca. Dom har inte umgåtts så mycket än så länge, men bara jag lyckas hitta en dockvagn så kanske hon blir mer intressant


Studiedag

Den 2022-08-15, kl 21:11:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag var det studiedag för Matteo=dagis är stängt. Så jag fick snällt ta en föräldradag och umgås med den lilla. Så vi började dagen med att åka till plaskis o bada. Självklart vill ju inte ungen leka med leksakerna man plockat med, men som tur är så är ju alla ungar likadana, så då fick vi helt enkelt bytlåna med en massa andra ungar. Det jobbiga när man lånar leksaker av andra är ju dock att man måste leka med dom barnen också. Jag är ju ingen barnmänniska egentligen så jag tycker ju inte om att underhålla andras barn (det är ok med kompisars barn, men random unge. Nja). Men vi hängde där hela förmiddagen i alla fall.


På eftermiddagen så tog vi en promenad till biblioteket o lånade lite mer böcker, köpte glass på torget och spanade in asfalteringsmaskinerna som försöker fixa en av gatorna nära oss.
När Becca sen slutade jobbet så hämtade vi upp henne och åkte förbi en second hand. Jag hade planerat att köps en dockvagn och bäbis, men dockvagn som fanns var helt skev . Men en bäbis fick följa med hem i alla fall, och så köpte vi lite bilar som Matteo kan ha hos Becca. Vi var sen en sväng hem till Becca och käkade middag och lekte med Erik. Vi spanade också in den nya lampan som de satt upp i köket.




Bad och djur

Den 2022-08-14, kl 18:12:01
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår var vi till Nolhaga i Alingsås. Vi gick genom slottsparken och köpte glass i caféet, vi skulle sen titta på djur men dom flesta djuren var så trötta i värmen och inne i stallet, så det fanns nästan inga djur att titta på. Sen promenerade vi bort till sjön och den barnvänliga badplatsen. Sjukt långgrunt, vilket passade perfekt med Matteo. Vi gick ut o doppade oss och lekte med vattenpistol i det grunda. Det var ju heller ingen fara att han sprang ner till vattnet själv, vi skulle gott o väl komma ikapp om han skulle få för sig att smita längre ut. 
















Ute o cyklat

Den 2022-08-12, kl 19:28:47
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Igår cyklade jag med Matteo till utebadet i Frihamnen. Vi mötte upp Becca där och gick ut på bryggorna. Poolen är nämligen nedsänkt i en flytbrygga i älven. Det är en naturpool som smakar salt och har lite alger i sig, och var svinkallt, hela 18,4 grader. Matteo var jättetaggad på att bada så han gick ner för stegen men stannade upp när han kände kylan.Tvekade en stund men bestämde sig ändå att det skulle vara värt. Jag o Becca stod och stirrade på varandra medan fötterna började skrika. Matteo kastade sig i, så vi fick hålla fast honom I armen så att han inte skulle simma iväg, för poolen är ändå 1,7 meter djup. Matteo ville inte att vi skulle hålla fast honom så tillslut fick vi ge med oss och simma en sväng. Kroppen domnade av efter en stund så vi badade en liten stund i alla fall. Sen gav vi upp. Matteo blev asarg på oss. Så efter ett antal utbrott medan vi bytte om så fick Becca ta honom av bryggan. Tyvärr var ju inte bryggan så barnsäker då det saknades staket runt vissa delar. Så hade vi släppt lös vilden så hade han nog utan problem hoppat ner i älven för att bada. 

Så istället fick vi släppa lös honom på vattenlekplatsen där han kunde gegga med sand, springa genom ett vattenregn och plaska i vattenpölar. Sen cyklade vi hem igen.Teo älskar att hänga med på cykeln, han sitter fascinerat o spanar på omgivningen och pratar och sjunger för sig själv.


Nu börjar ekorrhjulet om igen

Den 2022-08-11, kl 10:02:55
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Ja, då har man börjat jobba igen denna veckan. Måndag och Tisdag cyklade jag till jobbet och hängde där. Och det kändes verkligen som att man bara hängde, fick inte mycket gjort när man inte träffat kollegorna på flera veckor, alla var så himla pratglada. Det diskuterades semestern och det tråkiga kalla Sverige vädret, hur man som småbarnsförälder numer hänger hela sommaren på lekplatser, renoveringar som folk har gjort och festandet som barnlösa haft tid med. Nästintill alla hade hållit sig hela semestern inom Sveriges gränser också. 

Sen igår och idag jobbar jag hemifrån för att få någonting gjort och ha tid för att fundera på vad jag faktiskt ska göra. Denna semesterhjärna har ju glömt det mesta som stod på min "att göra lista". Så jag rullar långsamt igång den igen. Igår passade jag även på att gå ut o träna på utegymmet på lunchen. Det fina vädret gör ju att man behöver komma ut en sväng så man inte får så himla dåligt samvete av att man suttit inne hela dagen. Sen när Matteo kom hem så fyllde jag upp bebipoolen på balkongen så att han kunde plaska lite medan jag vilade bredvid. Gick bra i sisådär 3 minuter tills han insåg att jag inte satt och lyssnade aktivt på hans babblande. Så det var bara att koppla tillbaka verkligheten och plaska med honom


Klippdags

Den 2022-08-07, kl 21:41:23
Filed in Skeas Skrutt Matteo, Våran vardag | Kommentarer: 0
Ja, den lilla började få långt hår i nacken och då är det dags att klippa. Vi kan väl säga att det nog blir frisör eller Becca nästa gång. För han fick en pottfrisyr. Så fick han gå på kalas med sin frisyr och sen försökte jag rädda den när vi kom hem igen. Kan inte säga att det blev bra, men jag fick bort lite av pottfrisyren i alla fall. Nu får vi hoppas att det växer ut snabbt






Ny jacka

Den 2022-08-07, kl 15:01:01
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Jag unnade mig precis att klicka hem en regnjacka. Kände att det faktiskt var dags att skaffa en, nu när jag faktiskt ska cykla mer till jobbet och jag ändå bor i Göteborg. Här finns det ju endel regniga dagar ändå. Valet stod mellan en rosa och en blommig, och den vinnande jackan blev... blommig!
Nu väntar jag med spänning tills den kommer i slutet på veckan. 

 

Museum, shopping och Liseberg

Den 2022-08-06, kl 21:48:53
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag följde Becca med på utflykt med mig o Matteo. Först second hand i Mölndal där Matteo valde sin första t-shirt, med traktortryck.. Sen åkte vi till Mölndals museum, och det var rätt så mysigt där, mycket nostalgi. Men det var inget för en 2-åring. Det var inget inglasat och tusen saker lillen inte fick röra vid. Så några utbrott blev det under vistelsen. 


Sen åkte vi till Liseberg och We Love The 2000. Kate Ryan, Bomfunk MC's och lite andra artister och DJs. Det var roligt att gå på konsert igen, men kallt I vinden. Tur att jag hade på mig flufftröja och höstjacka!



Lek o bad

Den 2022-08-05, kl 21:53:22
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag har vi lekt med mammorna nere i Flatåsparken, vi träffade även på en dagiskompis så Matteo var jätteglad och lekte som en tok. Sen tänkte jag väl inte jättelångt, för när det ösregnat dagen innan så kan det vara bra att ta på regnbyxorna för att det fortsatt är blött ute i rutschkanor och finns blöta ställen där barnen vill leka. Men det missade jag, så Daniel fick komma förbi med ett ombyte till honom.


Sen på eftermiddagen så åkte vi med Charlie o badade lite. Solen lyste, men blåsten och de 19 graderna gjorde att det kändes kallt I luften. Så det blev ett kort bad och sen en utflykt i skogen och titta på grodor och sniglar

Avslutade kvällen med grillspett, bakad potatis och jordgubbar



Sista veckan på semestern

Den 2022-08-04, kl 06:54:34
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Denna semester gick väldigt fort och det känns ju inte som att vi har gjort så väldigt mycket detta år. Stor del av semestern har ju spenderats på lekplatser med den lilla, men vi har ju också försökt träffa och umgås med andra. Jag hade ju förhoppningar där in i det sista om en resa upp till Norrland. Men när SAS strejken tog slut så kostade flygbiljetterna över 18000, alltså helt orimligt dyrt. Tåg ca 9000. Att det ska vara så himla dyrt att resa i Sverige. Jag förstår inte? Det är ju billigare att ta en all inklusive utomlands liksom!

Nästa år är jag dock sugen på en utlandssemester, kanske hyra hus i Kroatien igen eller något liknande. Vi får dock se, vi kom ju fram till att man nästan måste få med sig någon mer för att det ska klassas som semester, så att man får lite avlastning. 

Så hur ska man spendera dessa sista dagar då? Well det beror på vädret, om det regnar idag så funderar vi på att testa regnlekplatsen inne i stan. Och om det är fint väder imorgon så kanske vi passar på att åka o bada i Rådasjön. Jag hade ju ändå velat låta honom bada lite mer, det har ju inte blivit så mycket av det.. Lördagkväll ska jag o Becca till Liseberg på 00tals fest på Liseberg. Kul. Men vad tusan ska man ta på sig?


Lek o vattenpölar

Den 2022-08-03, kl 16:04:30
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Mötte upp mammorna på Leos lekland idag, barnen hade superkul. Bara synd att dom inte kan hålla sig samlade längre än ett par minuter åt gången och Leos är ju så himla stort så det var svårt att hitta tillbaka till varandra mellan springstunderna. Men vi tog lite mellis och kort lunch ihop då alla var samlade en liten stund. 

Vi åkte dit redan när de öppnade kl 9 och då var det rimligt mycket barn, sen runt 11 blev det galet mycket barn. Många av de äldre barnen som springer omkring har ju inte riktigt vett att ta hänsyn till de mindre barnen, så vi höll på att bli översprungna ett antal gånger.. Men vi klarade oss utan större olyckor i alla fall




Barnen hade nog kunnat roa sig ett par timmar i kapprummet med alla skåp också...

Sen på eftermiddagen gick vi ut och lekte I vattenpölar. Kul



Hopp och lek

Den 2022-08-02, kl 12:49:32
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag har vi träffat Timea, Zoe, Maria o Victoria. Lekt på lekplatser och fikat sockerkaka. Barnen var väldigt nöjda och glada, och vi vuxna hann prata korta stunder innan barnen sprang åt olika håll






Hälsa på Becca o Erik

Den 2022-08-01, kl 20:32:31
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi åkte förbi Becca o Erik på eftermiddagen idag. Promenerade runt I området och testade alla lekplatser och hoppade i vattenpölar. Sen lekte vi ute på uteplatsen som de har och åt lite middag. Dom bor så fint nu, men jag avvaktar med bilder tills de fått ställa iordning mer


Grilla och bada

Den 2022-08-01, kl 15:58:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Idag blev det en liten utflykt till Rådasjön där Matteo fick bada och ta små utflykter i skogen och upptäcka djur och ätbara bär. Vi grillade korv och fikade.

Matteo ville bara bada igen och igen, men började skaka så mycket att det tillslut inte gick att släppa ner honom I vattnet igen 

Borås

Den 2022-08-01, kl 13:42:11
Filed in Våran vardag | Kommentarer: 0
Vi tog oss till Borås miniatyrånglokssällskap och åkte minitåg och tittade på radiostyrda bilar och tanks. Matteo var i himlen, och vi andra tyckte också det var en riktigt mysig utflykt






Sen åkte vi vidare till Trollstigen, en väldigt barnvänlig slinga på 1,7 km. Vi letade troll och sprang omkring