2 år

Månadens Favoritleksak: Spingcykel och tågbanan
Månadens Favoritmat: Fortfarande Pannkakor, sambal oelek gryta
Månadens Favoritord: oj oj oj, Traktor
Månadens Favoritprogram: Alfons

Plötsligt blev du hela 2 år och man märker att du blivit äldre, Mer trots och kan själv, och mer förståelse för det vi säger. Du härmar allt vi säger och allt vi gör just nu, så det gäller att passa sig. Du älskar att springa runt med din springcykel och motorcykel, och älskar när drt går fort. Så du tar sats och springer i alla backar, alltså kan man säga att du är ute och motionerar mamma. Men du älskar också att hänga med mamma bak på hennes cykel. Då ropar vi "nu kör vi" och "wiiiee" i backarna. 

Du är fortsatt en självständig unge och vill inte hålla hand när vi går ut. Lyckas du komma ur greppet så springer du snabbt iväg, vilket är jobbigt för du har blivit sjukt snabb. Du har inte heller fått någon känsla för dina begränsningar, utan springer i backar tills du ramlar, och går gärna rätt ut för stup. Så det gäller att vara med.

Du är dock en väldigt glad unge och älskar att snurra och bli snurrad. Du vill gärna bli jagad också, då skrattar du tills du kiknar. Och så är du en springunge, för du kan inte gå. Du springer alla sträckor, oavsett om du ska ta dig ett par steg fram eller genom hela ikea. 

Sen har pappa blivit din favoritnattare och du vill allra helst att han ska läsa böckerna för dig på kvällen. När mamma läser så vill du att böckerna ska ta slut väldigt fort och vänder snabbt till sista bladet, slår ihop boken och säger bestämt "slut". Mamma blir lika snopen varje gång.

Nu har du även lärt dig att kramas, mysigt! Men vi väntar fortfarande på "jag älskar dig". Men det kommer väl när du känner dig redo.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback