ChokladPannacotta med Hallongojs

En otroligt god efterrätt. Men börja i tid, för den kräver tid i kylen i två vändor!
 
ca 4 portioner
 
Hallongojset
2dl hallon
2 msk socker
2 msk vitt vin
1 gelatinblad
 
Chokladpannacottan
2,5dl grädde
3msk socker
50g mörk choklad (70g)
 
Garnering
Några hela hallon och riven mörk choklad
 
 
Gör såhär:
Börja med hallongojset...
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten (ca 5min enligt förpackningen). Koka medan upp hallonen, vinet och sockret.
2. Blanda i gelatinet och häll därefter upp hallongojset i fyra lagom stora glas. Ställ i kylen i några timmar (räckte med en timme för oss)
 
När hallongojset stelnat, gör chokladpannacottan...
3. Lägg gelatinbladet i kallt vatten (ca 5min). Hacka chokladen. Koka upp grädden och sockret i en kastrull. Ta sedan av kastrullen och blanda i hackade chokladen i grädden och rör om tills chockladen löst sig.
4. Blanda i gelatinet och häll försiktigt chokladblandningen i glaset med stelnad hallongelé. Ställ i kylen i några timmar igen för att stelna
 
5. Granera precis innan servering. Riv mörk choklad över pannacottan och toppa med några hela hallon!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback