Måste i Badrumsskåpet!

image6

1. Det är otroligt viktigt med en bra rengöring, som både rengör + återfuktar. Den ska passa din hudtyp och inte vara för grov. Se till att den rengör på ett skonsamt sätt och efterlämnar huden fin. Man ska absolut inte rengöra med bara tvål och vatten eftersom hudens ph balans rubbas, och det tar flera timmar innan huden kan återställa den, och går man ut i kylan eller solen direkt efter så finns inget skydd för huden då. Så tänk på det.

2. Ansiktsvatten efter rengöringen har flera syften. Den hjälper huden att återställa PH balansen, avlägsnar makeup rester, återfuktar & hjälper produkter man applicerar ovanpå att tränga djupare ner i huden. Kolla gärna på innehållsförteckningen på ansiktsvattnet så att den inte innehåller Alcohol, som är uttorkande. Däremot finns det andra sorters alkohol, som tex isopropylalcohol som är återfuktande. Så det är ju bara bra :)

3. En ansiktscreme efter rengöring både morgon och kväll. Man kan ha en lite fetare creme på kvällen om man vill så suger huden åt sig all fukt under natten. Se till att välja en creme efter din hudtyp. Har du lätt för att bli glansig så rekomenderar jag att välja en ansiktscreme som mattar ner. Sedan har man en fetare hud med eller utan orenheter, och den känns torr, så är det ofta pga att man använder uttorkande produkter, så då behöver man en mer näringsrik creme med mycket mer fukt! :)  (kom ihåg att jag tillverkar egen bra ansiktscreme, mer info längre ner)

4. Peeling. Jag tycker definitivt att alla ska peela sig minst 1gång i veckan, helst två. Peelingen är till för att skrubba bort det översta hudlagret som består av döda hudceller. Ofta känner man sig väldigt torr i huden pga att de döda hudcellerna har hakat sig fast och vägrar släppa. Så man får underliggande orenheter och finnar ploppar upp lite då och då. När man peelar så släpper de döda hudcellerna och nya hudceller kommer upp, man stimulerar även huden att producera nya celler snabbare! Man kan även fördröja rynkor genom peeling då rynkor beror delvis på att det blir kvar ett så tjockt lager med döda hudceller att fibrerna i huden inte orkar hålla upp huden, och därav rasar = rynka. Man kan även genom peeling slipa ner en grövre hud.
Se till att köpa en peeling som är snäll mot din hud och inte för grov, och peela inte mer än 2ggr i veckan, då detta kan leda till förtjockad hud.

5. Efter en peeling är det dags att lägga en ansiktsmask. Den väjer man efter hudtyp. Kanske man vill ha en mask som är renande och utrensande om man känner sig oren. Eller kasnke man är torr i huden och vill återfukta, isånna fall väljer man en sådan. Huvudsaken är dock att ansiktsmasken är återfuktande, vilket är huvudsyftet! Finns lite olika varianter på ansiktsmasker, vissa är gele, vissa är lera, vissa ska man dra bort, vissa kan man sova med. Så det är bara välja vad som passar dej bäst.

6. Efter 25 så börjar huden åldrande ofta. Då produceras nya celler långsammare och de döda hudcellerna på hudens yta har svårare att släppa varandra. Då börjar rynkor komma fram. Rynkor kommer ju inte över en natt, utan det är en process som pågår hela livet. Man kan tyvärr inte ta bort rynkor med cremer, däremot finns det cremer som gör att huden sväller för tillfället, vilket gör att rynkorna ser mindre ut. Sedan finns det även cremer som hjälper till att förebygga rynkor. Så det är att rekomender när man passerat 25 gränsen.
Så se då till att peela 1-2ggr/veckan + ansiktsmask. Och att köpa hem en förebyggande creme, som tex denna Anti Ageing Serum, som man lägger på efter rengöring och ansiktsvatten, innan ansiktscremen :)

Kommentarer
Postat av: Engmaan

Va bra du har skrivit detta, lättläst och bra information :D tack! även allt nedan också förstås :)

2008-02-10 @ 15:02:40
URL: http://elinengmaan.webblogg.se
Postat av: Anonym

jätte bra =D

om man inte har så mycket pengar, vilken/vilka produkter är viktigast?

2008-02-10 @ 16:54:46
Postat av: miniskea

Det jag gjorde var att köpa hem lite åt gången, så man börjar någonstanns. Har man lite pengar så kan man ju välja vad man vill spara in pengar på. Allting är ju viktigt, men man kanske kan unna sej lite dyrare rengöring och ansiktscreme och sen köpa det andra i ett billigare märke på kicks! Man får ju inte samma effekt, men sålänge man sköter om huden med rätt produkter så funkar det juh :)

2008-02-10 @ 17:33:41
URL: http://miniskea.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback