Paella med skaldjur

  • 400 g kycklinglårfilé
  • gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd chili
  • 2 msk neutral olja
  • 1/2 g saffran
  • 3 dl avorioris
  • 3 dl vatten
  • 10 cocktailtomater
  • röd paprika
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1/2 tsk salt
Musselfond
  • 1 kg färska blåmusslor
  • liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
Gör såhär:
1. Rengör musslorna ordentligt, kasta bort musslor som inte stänger sig när man slår dom mot skärbrädan. Koka sedan musslorna med lök, vitt vin och vatten i 3 minuter. Sila sedan musselfonden och ställ åt sidan
 
2. Skär kycklingen i mindre bitar, skala och finhacka lök och vitlök, skär och kärna ur chilin
 
3.Stek kyckling, lök, chili, saffran och ris ca 5 min under omrörning. Salta
 
4. Häll i musselfond och vatten. Sjud ca 20 min
 
5. Plocka ur hälften av musslorna ur skalen (släng musslor som inte öppnat sig). Dela tomaterna. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Vänd ner musslor med och utan skal, tomater, paprika, räkor och persilja i riset. Värm upp rätten och krama lite citron över rätten. Sen är det klart att servera
 
Vi serverade tillsammans med en sås gjord på creme fraiche, vitlök, citron, salt och peppar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback